Téma: Kifulladásig

Tenebra Mors 2008 jan. 12. - 02:46:41
(1/41)
Jó film, kétségtelenül. Igaz, a korabeli sznob kritika eléggé lehúzta, mert Godard elég frucsa "mis-en-scéne"-nel dolgozott (pl.: zsaruölõs jelenet megvágását értelmetlennek tartották). De pont ez benne a szép!
Belmondo rohadt jól alakít, szerintem õ az, aki miatt ezt a filmet még a mûvészfilmekre laikusabbak is megnézhetik.
Godard óta talán csak Tarantino tudta ilyen jó iróniával megragadni és kifigurázni a bûnügyi történeteket, illetve így mozgatni a szereplõket.
Kedvenc jelenetem, mikor Belmondo a film elején, mikor a kocsikázik, kinéz a filmbõl, bele a kamerába, és megmondja, hogy aki nem szereti a francia tájakat, francia kultúrát, az menjen a francba XD LOL!!!
Ja, meg persze a vége, mikor Patricia-val beszélgetnek, és a kamera csak megy körbe, az oszlop körül, a szobában. Meg az utána levõ vesszõfutás.
Ez a film úgy jó, ahogy van!

Ennél már csak a Bolond Pierrot, vagy a Hímnem, nõnem a jobb. A Hímnem, nõnem különösen tetszetõs számomra, némelyik jelenetén hangosan röhögtem.

A Week End meg a Vidám tudomány pedig totálisan "kész van" XD. Azokat már csak azért is érdemes látni a mestertõl, hogy az ember jót röhögjön. Persze utána "kárpótlásként" el kell gondolkodnia rajta, miért is röhögött.

Ha francia újhullám és modern film, akkor Godard, nálam. (Truffaut sem rossz, de õt kevésbé kedvelem - talán csak a Lõj a zongoristára! tetszett tõle. )