Téma: King Kong

Shanks 2011 márc. 07. - 19:00:11
(439/559)
Szerintem jók voltak a dínók..
Jól játszották a szerepüket.

-rúgtak
-haraptak
-karmoltak
-mogorva hangokat adtak ki magukból
-agresszívan viselkedtek

Jók voltak a dínók. :DD
Fecóbácsi 2011 márc. 07. - 18:10:02
(438/559)
A dinovágta látványos, de egyben szánalmas rész is volt... azért a hosszúnyakúaknak is volt magukhoz való eszük, mintsem tömegesen kinyírják magukat pár raptor miatt. Nem a fentiért, de nekem a Bridges-féle korábbi változat sokkal jobban tetszett; nem volt így túlcsicsázva, a lényegrõl szólt.
nitacska1992 2011 márc. 07. - 17:41:01
(437/559)
pffajj... en soha nem gondoltam volna hogy ilyen sok dino lesz benne,azert jok voltak az effektek :D
10/10
offtopic
Gabriella54 2011 márc. 07. - 16:58:43 10/10
(436/559)
1./ nem lehet állandóan Oscar-esélyes szerepeket játszani (azért a frissen kitüntetett Colin Firth-nek is vannak olyan filmjei, amik erõsen felejthetõek

2./ nekem is fáj a sok korán eltávozott, de legalább használjátok az OFFTOPIC gombot, ha már itt is meg akartok róluk emlékezni :(
offtopic
duckshoot 2011 márc. 07. - 15:20:38
(435/559)
Túl sokat vesztünk, túl sokat.
duckshoot 2011 márc. 07. - 14:01:13
(434/559)
Igen egyik legjobb szinkronszínész volt, Pitt és Banderas legjobb hangja.
És ami még fáj az Kristóf Tibor és Szakácsi Sándor halála:(
Ami pedig aggaszt azok a visszalépõk, Gáti Oszkár, Szabó Sipos Barnabás. Ki tudja mi lesz késõbb.
Am szerinted érdekel mit mond...
10/10
offtopic
Gabriella54 2011 márc. 07. - 13:40:03 10/10 Előzmény kolombi2
(433/559)
Bár nem nekem címezted, de néhány "indok", amiért nekem tetszett:
- remek látvány
- kiváló színészek
- fordulatos cselekmény.

Azt már fiennes-nek is írom, hogy a Lange-Bridges-féle változatban bizony a "pozitív" hõs nem átallott Kong-ra vadászni, ami nekem nagyon lerontotta az ázsióját.

Brody karaktere sokkal szeretnivalóbb, ebben is remek (ja és a a Hibridet figyelmesen nézi meg valaki, rengeteg érdekes dolgot talál benne, amire tényleg jó lenne odafigyelnünk). Mondjuk a Predatort én kihagytam volna a helyében, dehát nem én válogatom meg a szerepeit, különösen hogy erre kifejezetten ráhajtott :)
duckshoot 2011 márc. 07. - 12:34:20 Előzmény kolombi2
(432/559)
Nem kezdek bele megint egy klisé szövegbe, azokat már unom.
De, hogy teljes legyen a sajnálatod - mert ugye úgy az igazi - elmondom, hogy csak úgy heppbõl szoktam ilyen filmeket venni látatlanban. Ezt is csak félig láttam úgy vettem meg. Szeretem az ilyen filmeket, úszkálok bennük. Szinte nem volt még olyan film ebben a stílusban, ami ne tetszett volna.
A szinkront meg egyenesen IMÁDOM. Élek-halok érte, csak úgy poénból is szeretem a szinkronszínészek hangját hallgatni.
Így már maximális lehet a sajnálatod irányomban.
10/10
offtopic
pozsizsuzsi 2011 márc. 07. - 12:23:00 10/10
(431/559)
A bennszülöttek? Azok az elsõ puskalövésnél rájöttek, hogy nekik itt nem osztottak lapot. :D
1/10
greghouse 2011 márc. 07. - 02:22:34 1/10
(430/559)
Látod, vannak neked jó ötleteid...nem akarsz filmet írni???:-))))
(Nem tartozik ide, de vajon miért jutott eszembe a Berlin fölött az ég és az Angyalok városa... kivételesen MINDKETTÕ jó film szerintem. Ráadásul (majdnem) ugyanaz a kategória, de ez már tényleg OFF.. lenne.
De azért nem hagyom válasz nélkül: IGEN, szerintem a dialógus fontos. Ha már az elõbb a Marx testvéreket említettem, akkor mondjuk a Botrány az operában szerintem sokkal jobb, mint a Duck Soup. Beszélnek.
Ahogy beszélnek a Berlin fölött..ben is és az Angyalok városában is, bár ez utóbbiban pont a hallgatás (emlékszel a tengerparti jelenetre, mikor összegyûlnek) fontos).

Aztán van mûfaj, mikor fölöslegesen beszélnek. Lásd: opera. Tök mindegy, mit énekelnek, az nem megzenésített darab, az zene, körítéssel, és kiakadok, mikor azt kérdezi valaki, "mit énekelnek".

Na mindegy, sokat tudnék errõl vitatkozni, jó értelemben.
miénkittatér 2011 márc. 07. - 02:14:47
(429/559)
Látom szereted a dialógust. Remélem a következõ King Kong úgy veti le magát a torony tetejérõl, hogy elõtte eldörmögi Ezekeiel 25:17 -et és akkor mindenki boldog lesz:))
1/10
greghouse 2011 márc. 07. - 02:01:40 1/10
(428/559)
Akkor félreérthetõen fogalmaztam. Én ennek a mai filmnek az általm gyengének tartott pontjait akartam kicsit kiemelni, és csak példálóztam Tarantinoval. Éppen úgy, mint ahogy te is felhívtad a figyelmemet a harmincas évek dinos filmjeire (szerintem csak a Godzilla volt amit jegyeznek, de mindegy), nyilván nem ugyanaz a pálya.
Ezért hoztam példának,hogy legalább dialógus lenne benne, de mindegy.
Egyébként a harmincas éveket sem istenítem. Kövezz meg, de utálom a fizikai komédiát, a tortadobálást, a hasraesést. Nem tudok nevetni azon, amin a legtöbb amerikai, a Marx testvérek filmjei többségén, fõleg nem a Duck Soup-on amit Woody Allen folyton néz a filmjeiben, mikor fakanállal zenélnek egymás sisakján. Nem érdekelnek a torták, a hasraesések. és elismerem Chaplint, de legtöbb filmjét nem is élvezem.
A Godzillát pedig egyáltalán nem, és az eredeti 33-as king kongot sem.

Ez olyan dolog nekem, mint Kandinszkij híres képe mikor egy egész vásznat vörösre festett, és most millió dollárokat ér. Na és?

"Mûvészet az, amit annak tartanak."
Próbálnék én most egy vörösre festett vásznat eladni. Tapétának se kellene.

Summa summárum, Tarantino csak egy példa volt, mint ahogy nálad is az, hogy a harmincas években is voltak dinok. Olyanok is voltak. Vacakok.
miénkittatér 2011 márc. 07. - 01:52:33
(427/559)
Már csak egy dolgot magyarázz el filmszaktárs, mi a facért hasonlítasz egy Tarantinot egy King Kong mozihoz.Miért nem lehet a helyén és annak kezelni ezt a popcorn mozit ami. Teljesen jól belesimul a látványra épülõ kaland vagy akár milyen filmek dömpingjébe.Jó hogy nem már egy von Tier filmmel veted össze:))) De az eredeti 76 -os filmet sem hasonlítgatta senki mondjuk az akkor futó taxisofõrhöz:))
1/10
greghouse 2011 márc. 07. - 01:40:18 1/10
(426/559)
most nem fogom neked idézni Tarantinot, mert nem tudom, pedig itt van mellettem egy CDn és sokszor láttam.
Már a kezdõ jelenet, mikor mennek kivégezni a három simlis srácot (négy lesz), és teljesen semleges témákról beszélnek. Fontos, hogy piszokul nem érdekli õket maga "a meló", csak az, hogy "puskát kellett volna hozni ehhez a melóhoz".
Aztán. Amikor Uma Thurmant megmenti Eric Stoltz sûrû anyázás közben a túladagolástól, mellette térdel a 17 piercinges (szokásos drogos, bombázó qrvát alakító) Rosanna Arquette, és mikor sikerül az adrenalin a szívbe, azt mondja "Wow!!! Ez volt aztán a döfés!" Õt az érdekelte egész idõ alatt, hogy sikerül-e pontosan célba találni.
Aztán.
A fekete srác idézi a Bibliát, de mindig pontatlanul. Valóban van a Bibliában egy ilyen szakasz, most nem tudom pontosan én sem melyik, de csak az eleje és a vége hasonló a többit Tarantino találta ki. Eredetileg az eredeti szöveget akarta, aztán átírta, hogy SZÁNDÉKOSAN ne az eredetit mondja Julius. A fekete be is vallja, hogy ennyit tud az egész Bibliából és fogalma sincs, mit jelent, a film vége felé.
A dialógusoknak itt pont az a lényegük, hogy SEMMI KÖZÜK legtöbbször a tényleges, képi akciónak, pont ezzel emelik ki azt, hogy nekik az mindegy, rutin, ami a nézõt még jobban sokkolja.
NNNNa.

Egyébként, lábjegyzet, nekem is volt kinyúlt barna pulóverem.
És most kapaszkodj meg.
Amikor a diplomámat megkaptam, este piros babos kendõben és szakadt farmerben mentünk Ricse koncertre, és a fal mellett almabort ittunk friss egyetemi diplomával.

Én sem az égbõl pottyantam ide.
miénkittatér 2011 márc. 07. - 01:21:38
(425/559)
Nézz utána a filmes dialógusnak, aztán gyere vissza. És majd ha vissza jössz, meséld el miért is jó Tarantino, de tényleg:) Nekem a Jackie Brown tetszett tõle, de azért nem fosom össze a bokámat a filmjeitõl, pedig én sem a King Kong-on nõttem fel elhiheted. Sõt még volt kinyúlt barna pulóverem is egyetemista koromban:))
1/10
greghouse 2011 márc. 07. - 01:04:39 1/10
(424/559)
Ceterum censeo: a Star Warsban piszkosul nem érdekel, mi az a fénykard, mik azok a wormhole-ok, meg az Erõ ami benned van, és tudod miért? Mert a forgatókönyv, a sztori nagyon jól van megírva, és a szereplõk is jók.

Plusz, amit valaki elõttem említett meg, és kösz neki, a DIALÓGUSOK. Itt nincsenek dialógusok, legalábbis olyan, amire emlékeznél. Ha mondjuk Tarantinonál sem lenne dialógus (ami nagyon is van), szerintem azt is le-popcorn-oznád (bár lehet, hogy szerinted a Ponyvaregény is popcorn, de akkor nem sok közös témánk lehet.)

Bocs, nem akartalak megsérteni, nem szokásom.
miénkittatér 2011 márc. 07. - 01:01:55
(423/559)
Úgy fér el, hogy felületesen szemlélõdsz.
Próbáld ki. Vegyél a kezedbe egy playmobile bábút, aztán egy Barbie babát, majd a játék plüss mackódat. Érdekes mi? 8cm-tõl 45cm-ig bõven mind elfért a kezedbe, csak másképp kell tartani:))
miénkittatér 2011 márc. 07. - 00:58:17
(422/559)
Imádom az Indy filmeket vagy a Star Wars-ot, de nincs sok különbség. Pláne az Új Indyben. De biztos nem olyan vicces, mint azok. De a vicc mellett jó sok röhejességet is tartalmaznak.Tipikus popcorn azok is. Nem beszélve a Star Wars-ról , ami nagy kedvenc , de izzad a talpam tõle néhol olyan ciki.
1/10
greghouse 2011 márc. 07. - 00:53:30 1/10
(421/559)
Ha már collstockkal méricskélsz, ha 6-8 méteres a Kong, akkor hogy fér el a markában a csaj? akkor a csaj bizonyára negyven centis törpe. Számolj utána.
1/10
greghouse 2011 márc. 07. - 00:51:51 1/10
(420/559)
Bocs, de
1) ne ragadjunk le annál, hogy mi a "filmMÛVÉSZET" és mi a "filmIPAR", én is tudom.

2) Indiana Jones, vagy az eredeti Star Wars sem "klasszikus" filmmûvészet,már ha valaki ragaszkodik ehhez a megkülönböztetéshez, a te szóhasználatoddal azok is "popcorn" mozik.

De szerintem az Indiana Jones, meg ez között van piciny különbség élvezhetõség tekintetében.

"Árnyalatnyi...."