10/10
lemongrass2 2022 júl. 23. - 11:22:34 10/10
(76/76)
valakinek nincs meg? Sajnos a UPC-s set top Box-on voltak rögzítve a részek, amit TELEKOM-ra váltás után vissza kellett szolgáltatni :(
9/10
dorombka 2012 nov. 01. - 14:42:39 9/10
(75/76)
Jelezték néhányan, hogy akad egy kis technikai gond

beírtam a keresõbe:
Cultural Trilogy Episode és szûkítettem Csak OVGuide
http://search.ovguide.com/?q=Cultural+Trilogy+Episode&ci=424&si=1440560900&d=www.ovguide.com

A többi megosztó nem mindenkinek müx
9/10
dorombka 2012 nov. 01. - 10:43:37 9/10
(74/76)
Úgy látom ezen az oldalon lehet találni több epizód lejátszási lehetõséget

http://www.ovguide.com/


a keresõbe :Cultural Trilogy, lehet szûkíteni, mert a Dramafever pl nem játssza le csak Amerikában.

Itt egy szûkítés pl.

http://search.ovguide.com/?q=Cultural+Trilogy&ci=424&si=1440560900&d=www.ovguide.com
9/10
dorombka 2012 nov. 01. - 08:43:41 9/10
(73/76)
Találtam egy videót, ami úgy néz ki, mûködik:

http://www.ovguide.com/video/cultural-trilogy-episode-18-922ca39ce10036bafd11601fc316c140

Nem néztem végig, de azt hiszem az epizód témája:

Fiatal nõk

Három ország, három fiatal nõ, aki a maga útját járja. Pák Dzsí-é világítástervezõ. Arra vágyik, hogy ha majd visszagondol az ifjúságára, ne kelljen semmit megbánnia. Lü Jan televíziós mûsorvezetõ. Az álmai napról napra valósulnak meg. Majumi énekesnõ szeretne lenni, ezért dolgozik minden nap, szenvedélye szavát követve.
9/10
dorombka 2012 márc. 05. - 18:01:11 9/10
(72/76)
Éjszakai baglyoknak, vagy felvéve, akit érdekel
9/10
dorombka 2012 febr. 29. - 19:13:53 9/10
(71/76)
SpektrumHome csatornán most mutatnak éppen egy koreai esküvõt.
9/10
dorombka 2012 febr. 26. - 11:13:04 9/10
(70/76)
friss mûsorterv baglyoknak és délutános pacsirtáknak
9/10
dorombka 2012 febr. 22. - 00:33:02 9/10 Előzmény ceia
(69/76)
Ha a cukemono-ra gondolsz, akkor attól nem emelkedik meg túlságosan a várcukrod, mivel egy japán savanyúság :))

Fontos szerepet játszanak a télire eltett savanyú zöldségek, savanyúságok (cukemono), amit a tél folyamán meg is esznek. Ilyen zöldség például a kínai kel, uborka, padlizsán és répa, ezenkívül az ume (zöld, éretlen szilva). Ezeket nem ecetbe, hanem sósvízbe, miszo- vagy rizslevesbe teszik. A sózott, télire eltett umecsemegét umebosinak hívják. Ezeknek a zöldségeknek étvágyjavító hatásuk van és gyakran reggelire szokták enni.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Jap%C3%A1n_konyha
offtopic
ceia 2012 febr. 21. - 01:38:51
(68/76)
Ez a rész lett volna az elsõ, amit megnézek, de a sütemények így tv-n keresztül nem nagyon érdekelnek. A valóságban annál inkább 8P
9/10
dorombka 2012 febr. 14. - 21:39:27 9/10
(67/76)
Friss mûsorterv,
9/10
dorombka 2012 febr. 11. - 07:43:04 9/10
(66/76)
Egy nagyon érdekes epizód lesz a Maszkokról

Aki nem tudná nézni valamiért tv-én, online megtekinthetõ itt élõben:

duna world
http://www.dunatv.hu/musor/videotar?cid=6231
9/10
dorombka 2012 febr. 07. - 09:04:47 9/10
(65/76)
Emlékeztetõül
Koczina Judit 2012 jan. 28. - 11:14:39
(64/76)
Köszi, megnéztem.
Azt hittem, szó lesz a szelek festõjérõl is, de csak a koreai népi festészetet mutatta be a film. Viszont a japán "ukiyo" .... hihetetlenül gyönyörû. Az tetszik legjobban.
9/10
dorombka 2012 jan. 28. - 11:14:13 9/10
(63/76)
És nem utolsó sorban természetesen a négy évszakot is jelképezik..
9/10
dorombka 2012 jan. 28. - 11:09:04 9/10 Előzmény dorombka
(62/76)
SAGINJA
http://id.wikipedia.org/wiki/Sagunja

4 nemes növény , nevezetesen õszibarack , orchidea , krizantém és a bambusz
jelképes megjelenítése a festményeken többet jelent, mint csak ábrázolás.
Jelképezi a négy égtájat, a négy különbözõ formát is.

A Sagina ábrázolás ugyan Kínából származik, de a koreai festményeken is gyakran megjelenik.
9/10
dorombka 2012 jan. 28. - 10:22:58 9/10
(61/76)
A festészetet adják :))

Online nézhetõ élõben, aki esetleg nem tudja a tv-n nézni !


http://www.dunatv.hu/musor/videotar?cid=6231
Koczina Judit 2012 jan. 28. - 10:05:49
(60/76)
Az RTV részletes mûsor szerint ma 10,20h-kor a kerámia lesz a téma.
(Mérges leszek, mert a kerámiát már többször is láttam, a festészetet pedig még egyszer sem. Abban bízom, hogy a te információid frissebbek, mint a mûsorújság. Nem elõször fordulna elõ.)
9/10
dorombka 2012 jan. 28. - 09:35:19 9/10
(59/76)
Kiegészítésként:

A világ Koreából blogról:

Soju - a nemzeti ital

http://szoul2009.blog.hu/2009/07/11/soju_a_nemzeti_ital
9/10
dorombka 2012 jan. 28. - 00:38:37 9/10
(58/76)
És ma két epizód lesz adásban
Duna World
A festészet világa 10:20
Kerámia 15.25
9/10
dorombka 2012 jan. 28. - 00:31:15 9/10
(57/76)
J A P Á N
A japánok is iszogatnak örömükben, avagy bánatukban, de inkább magányosan, vagy kettesben.
Gyengébb italokat kedvelnek, mint a kínaiak, de erõsebbet, mint a koreaiak.
Leginkább a 15 % alkoholtartalmú rizsbort részesítik elõnyben.
Viszont az ételkészítésnél nagyobb szerepet kap, akár mint felhasznált összetevõ is.
Igen jól harmonizálnak a fûszer nélküli ételek a semleges ízû italokkal.
A japánoknál nagyon fontos a teljes harmóniára való törekvés.
Adott esetben tálalással, hõfokkal még fokozzák az adott ital illatát, ízét.
És természetesen az étkezés és ital fogyasztása során nem hiányozhat az adott elõírásszerû szertartás sem.

A hagyományos japán szeszes ital a szake.
A szake átlátszó és színtelen (esetleg egy kissé sárga) folyadék, átlagosan 15% alkoholt tartalmaz,
viszont valószínûleg a hagyományos kisméretû szakéspohár után helytelenül rizspálinkának nevezik .
Kizárólag rizsbõl készítik (ez a rizs különbözik az étkezési, asztali rizstõl) oltóanyag és víz hozzáadásával.
Négy nagy sake kategóriát különböztetünk meg attól függõen, milyen mértékben van eltávolítva a rizsszemek külsõ héja:
Daiginjo, Ginjo, Junmai, Honjozo.
http://www.intercooperation.hu/italok/japan_italok.html
http://www.terebess.hu/keletkultinfo/lexikon/sake.html

A szaké erjesztett eljárással készül akárcsak a sör, vagy a bor.
Azonban a bornál már induláskor jelen van a szükséges cukor,
a sörnél azonban a rendelkezésre álló keményítõt kell elõbb cukorrá alakítani.
De amíg az átalakulások a sör esetén külön lépésekben , a szakénál egyidõben történnek.
Továbbá, az alkohol tartalom is eltér :
Bor általában 9-16%-os alkohol , a legtöbb sör 3-9% , míg a higitatlan szaké 18-20%-os alkoholt tartalmaz,
http://en.wikipedia.org/wiki/Sake
A szaké elõállításához három dolog kell víz,rizs és oltóanyag .
Mindhárom alapanyag különleges :
A víz nagy tisztaságú ásványvíz.
A rizs egy speciális , kerek szemû szake rizs, amelyet a gyártás során különbözõ mértékben hántolnak,gõzölnek.
A különleges oltóanyag egyaránt tartalmaz élesztõt illetve hasznos penészgombát, amelyek végsõ soron irányítják az erjesztési folyamatot.

A megfelelõen hántolt, polirozott rizst mossák, áztatják, gõzölik .
Ezt bonyolult,többlépcsõs és párhuzamosan lejátszódó erjesztési folyamatok követik.
Az erjesztési folyamat során kialakult alkoholos masszát lepréselik, az így nyert folyadékot szûrik, hõkezelik.
A nemesebb, értékesebb szakékat még tovább érlelik , alkoholtartalmát beállítják, pasztõrözik.
http://www.sake-world.com/html/brewing-process.html
http://scienceblogs.com/retrospectacle/2007/09/the_miracle_of_sake_fermentati.php
Kb. 20 nap alatt készül el egy átlagos szaké és 40 nap alatt készül el egy prémium szaké.
Rengeteg féle szaké létezik a régiók, a felhasznált anyagok és technológia alapján.
http://japankultura.gportal.hu/gindex.php?pg=18459123
http://www.hotdog.hu/magazin/magazin_article.hot?m_id=13982&h_id=40284&a_id=387091
Az egyik legjobb minõségû szakét Kobéban készítik.
Valószínûleg Bekcsébõl származó mester volt , aki elõször megmutatta a gyártást, kb a XVI.sz.-ban
http://www.enjoyfukuju.com/english/about_sake/index.html
Egy képes üzemlátogatás egy kisvárosban.
http://www.wineterroirs.com/2008/02/himonoya_sake.html
És egyy kis videokirándulás egy másik szake elõállító üzemben
http://www.youtube.com/watch?v=MGiIb2yfOzE&feature=related