dantonb 2011 nov. 29. - 22:32:31 Előzmény vénasszonyok_nyara
(107/127)
A probléma ott van ,hogy Wittner Mária "Pállá válása" után is meglehetõsen kétségesen viselkedik erkölcsi szempontból.És ez afõ baj vele,nem az ,amit gyerekként elkövetett.Papp lajos meg szegéynkém ezzel a hatalmas pátosszal nem meggyõzõ ,mert nem érvel csak amolyan jobbos módra mantrázza a nagy szavakat,mintha Wittner Mária mártíromsága ugyanúgy befejezetetett volna mint Krisztusé vagy Nagy Imréé,Mert ne feledjük ,ha Jézus halála elött leszáll a keresztrõl és utána elmegy seftelni a templomba ,akkor soha nem lesz Megváltó.Éshát ugye ,akik éppen most szüntették meg a Nagy Imre érdemrendet ,azoktól eme nagy pátosz 56 kapcsán pláne Wittner védelmében hiteltelen és hamis.
offtopic
vénasszonyok_nyara 2011 nov. 29. - 11:22:00 Előzmény dantonb
(106/127)
Valamelyik nap te valami hasonlót írtál Nagy Imrével kapcsolatban. Arra célzok, hogy az 56-os szerepével jóvá tette minden korábbi bûnét.

Dr. Papp Lajos
Nyílt levél Dániel Péterhez!

Dániel Péter!
Ön GYÁVA ember.
Gyáva ember az, aki kockázat nélkül kiszolgáltatott embert testileg-lelkileg megöl, emberségében meggyaláz, tönkretesz, bemocskol.

Gyáva tett volt bemocskolni, összemaszatolni más munkáját, közösségi házban ketchuppel bármit is összekenni.
A gyávaságnak is vannak fokozatai. Atombiztos bunkerbõl lõrésen keresztül, védekezésre képtelen emberre gépfegyverrel lõni a gyávaság legfelsõbb foka.
Ön napok óta folyamatosan egy védekezésre képtelen idõs hölgyre lövöldöz, aki két gyermek édesanyja és négy unoka öreganyja.
Teszi ezt annak biztos tudatában, hogy Önt semmilyen kár nem érheti, a célszemély viszont gyorsan, vagy lassan belepusztul a támadásba.

Napok óta nem alszom, mert fájdalom van a szívemben.
Nem a nemzet nem alszik. Én nem alszom.
Nem a nemzet nevében beszélek. Egyes szám elsõ személyben beszélek és szólítom meg Önt. Mert a végsõ elszámolás során nekem kell Isten ítélõ széke elé állni.

Napokig gyötrõdtem, mert nem tudtam mit tehetnék ebben a helyzetben. Milyen lehetõségeim vannak?!
Közös levelet fogalmazni, és sok név mögé bújva számon kérni bûnét?
Nevetség tárgyává tudnak tenni minden közös nyilatkozatot.

Sötétben, hátulról leütni, megverni, megveretni!? Ilyet csak a gyávák tesznek.
Szemtõl szembe leköpni, arcul ütni!? Ilyet a kocsmai verekedõk tesznek.

Történelmi olvasmányaimból tudom, hogy a középkorban társaik védelmében, hogy minél kevesebb áldozat árán döntsék el az adott vitás kérdést, seregek, csapatok, kisebb közösségek bajvívókat állítottak ki. Nyilvánosan, minkét fél beleegyezésével. Eleink ezt bajvívásnak hívták.
Én Önt bajvívásra szólítom fel!
Bármikor, bárhol, bármely feltételek mellett, puszta ököllel vívott párviadalra. Ön 21 évvel fiatalabb és 30-35 kilóval súlyosabb, mint én.
Tehát az ön kockázata csekély. A gyáva kis kockázatot sem képes elviselni.
Ha Ön, e felkínált párviadalra nem kíván kiállni, akkor Ön GYÁVA, GYÁVA.

Tudom, hogy az Ön mögött állók segítségével megverethet, vagy akár meg is ölethet.
Önnek tudnia kell, hogy én nem félek. Nem félek, mert készen vagyok az útra.
Ismerem hibáimat, bûneimet, gyengeségeimet, és ismerem Krisztus urunk tanításait.

A házasságtörõ asszonyt megkövezni szándékozóknak Krisztus azt mondta:
" Az vesse rá az elsõ követ, aki nem vétkezett."
Egyetlen kõ nem repült a bûnös asszonyra.

Nem tudom és nem is érdekel, hogy Wittner Mária milyen bûnöket követett el ifjú életében. Amit tudok: nem köztörvényes bûncselekményért ítélték halálra.
Egészen pontosan az 1956-os szabadságharcot követõen, politikai okokból ítélték halálra. Több hónapot töltött siralomházban, 13 évet börtönben.
A halálos ítélet, a halálsoron és börtönben töltött idõ, minden korábbi bûnét eltörölte. Minden 56-os nõ és férfi, akik a barikádokon, akik a sortüzekben, akik a börtönökben, akik akasztófán, akik kínzókamrákban a Hazájukért a Nemzetükért meghaltak vagy szenvedtek, minden korábbi bûnüktõl felmentettek.
Ön Wittner Máriával és az 56-osokkal úgy viselkedik, mintha Pál apostolt, Paulust, a damaszkuszi út elõtti szauluszi élete alapján ítélnénk el. Ítélnénk meg.
Saulus többszörös gyilkos volt.
Wittner Mária talán nem.

Dániel Péter!
Ön ezen a földön senkit nem gyõzhet le.
Megölhet, meggyalázhat, megfélemlíthet, bemocskolhat sok embert. De legyõzni egyetlen egy embert tudunk életünkben. Önmagunkat. Önnön gyûlöletünket, gyengeségünket, hitetlenségünket, fájdalmunkat, megaláztatottságunkat, hibáinkat.

Dániel Péter!
Egyszer legyen bátor életében! Gyõzze le félelmét!
Gyõzze le gyûlöletét!
Kérjen bocsánatot Wittner Máriától!
A Magyar Nemzettõl!
1956 hõseitõl!
1956 mártírjaitól! A halottakat csak az élõk védhetik meg.

Ha Ön nem kér bocsánatot, akkor GYÁVA! GYÁVA! GYÁVA!

Vegye tudomásul, hogy Önmaga elõl nem menekülhet el! A gyávasággal szemben sem betonbunker, sem a barátai, sem a családja nem védheti meg.

A mai naptól, ha gyalogosan jár az utcákon, ha buszon, villamoson, földalattin emberekkel találkozik, bárkinek a szemébe néz, minden szempár azt üzeni majd, hogy Ön gyáva!
Ha egyedül lesz, világosban és sötétben, ébrenlétében és álmában ezek a tekintetek elkísérik. A gyávákat nem a nép haragja, hanem a nép megvetése sújtja.

Én nem nyilatkozhatom a nép nevében, de hangos szóval mondom egyes szám elsõ személyben: én megvetem Önt, ha nem kér bocsánatot Wittner Máriától, az 56-osoktól, a Magyar Nemzettõl.

Dániel Péter!
Legyen bátor!
Kérjen bocsánatot!

2011. Mindenszentek napja
1/10
offtopic
csikosi 2011 nov. 29. - 11:15:58 1/10
(105/127)
Ma véletlenül belenéztem ebbe az adásba!
Lamperth Mónika beszélt!
Megkérdezném tõle, hogy a lelkiismerete szerint, 2004-ben (akkor mint cuccfûrer)hány embernek tette tönkre az életét és hány rendõrt kényszerített az utcára, vagy más rosszabb körülmények közé (engem is), esetleg nyugdíjba idõ elõtt a civilesítés jelszó alatt!
Csodálkozom rajta, hogy még van vastag képe arra, hogy most itt ossza az észt!
dantonb 2011 nov. 07. - 22:54:51
(104/127)
Van itt a Fideszbõl kinõtt jobbikos is,akik egyetértenek abban hogy minden ésszerû dolgot támadnak ,csak majd késõbb a koncon marakodnak ,ahogy ez szokás.
dantonb 2011 nov. 07. - 22:51:46 Előzmény Rhaegar
(103/127)
te mirõl beszélsz ? ennyire nem lehetne érzelmi alapon szónokolni mint Te.Miért baj az hogy a demokrata párt átalakult ademokratikus koalicióvá?mewgmondta Gyurcsány hogy így jártak túl Polt Péter eszén ,és igaza van látható ez abból is, hogy afrakciójuk megalakulását a csökött Kövér tüzön vizen keresztül gátolja.
Másrészt miért gonosz az akinek megvan avéleménye Wittner tevékenységérõl? És miért blenne attól gyurcsány is gonos bandavezér hogy ezzel az emberrel esetleg barátkozik? Nóóómális?nekem is megvan avéleményem ezen hölgyrõl,akibõl most utólag egy nagy hõst kreáltak .el kéne dönteni hogy az alajas megtorlók a semmiért is halálra ítéltek e embereket vagy nem .mert ha igen ,akkor lehet hogy semmit nem csinált ha pedig csinált akkor mirõl beszélünk?Ez egy dolog hogy valaki egszer esetleg ahelyes oldalon harcolt ki tudja hogy öntudatból vagy miért ,pláne egy tini.Az még nem jelenti azt hogy az egséz késõbbi tevékenysége rendben van.Pl az nincs rendben hogy más ember halálát nyiltan kimondva kívánja ,hogy lejáratja magát és az un szabadságharcosokat a daráló elméletével,és hogy elvállalja a Fideszben hogy maguk elött tólva eleme legyen akomcsizós kampányuknak.
Persze lehet hogy ez az illetõ antipátiáját nem helyes módon nyilvánította ki ,ezért tudtommal elnézést kért ,dehát az egész ügyet a négyek bandájára ráhúzni,ez olyan jobbos dolog ,beleillik a Gyurcsányozásba és hiába fújtok Gyurcsányra ,mégis jól jön ki belõle .A jelszó ki lett adva :Gyurcsány a sátán ,dehát nagyon hülye az aki ezt beszopja és pláne még tódítja is avezér kívánságának megfelelõen.
Rhaegar 2011 nov. 07. - 17:33:10
(102/127)
Igen, azóta utána tudakolódtam és végülis csak átalakult a Demokrata párt, Demokratikus koalícióvá Ferenc testvér vezetése alatt.

http://hvg.hu/itthon/20111025_daniel_peter_wittner

Ehhez mit szólsz ?
Nem vet jó fényt Ferkóra, hogy ilyen rossz emberekkel barátkozik..
Országos cimborák én úgy tudom.. no de mind1 is, az a lényeg, hogy az elsõ "jó" benyomás megvolt Gyurcsány bandája felõl. :D
dantonb 2011 nov. 07. - 16:18:52 Előzmény Rhaegar
(101/127)
A böszme pártja nem új ,hanem nagyon is régi ,a nemzetrontó Fidesz.
offtopic
Rhaegar 2011 okt. 24. - 16:52:18
(100/127)
Te is nézed ?
Tényleg nem semmi volt.. éppen egy mszp-s politikus szólalt föl és mint a vízfolyás úgy jött a habizti.

Ja igen és mit szólsz a böszme új pártjához ?
offtopic
meszag 2011 okt. 24. - 16:13:30
(99/127)
szemrebbenés nélkül folyamatosan hazudik a kormány a parlamentben
offtopic
meszag 2011 okt. 24. - 13:10:05
(98/127)
Látta, halotta ma valaki orbán beszédét?
p98peter 2011 márc. 22. - 18:37:09 Előzmény kat_
(97/127)
l
1/10
sanjust 2011 márc. 17. - 22:13:35 1/10
(96/127)
Hiányzik egy év az önéletrajzából ,viszont ezt pótolja azzal ,hogy remekül tud aláírni.Na ez a nagy magyar keresztény köztársasági elnök ,meg az egész álszent jobbos bagázs.
offtopic
fredi60 2011 márc. 17. - 17:24:37
(95/127)
"Elég életszerûtlen feltételezés volna, ha azt gondolnánk, Schmittnek fogalma sem volt arról, mit mûvelnek az állambiztonság emberei munkahelyén ahol ezek szerint nemcsak technika, hanem több fõs rezidentúra is mûködött. Ez már csak azért is lehetetlen, mert az akciók egy részéhez neki kellett a feltételeket biztosítania. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy õ is SZT-tiszt lett volna, de azt biztosan, hogy az állambiztonság munkahelyi jelenléte nem maradhatott elõtte teljes titokban.

Érdekes volna tudni, hogy vajon mit tudhatott ezekrõl az „operatív akciókról”? Hogyan mûködött együtt Pain Lajossal és D. Varga Józseffel? Ugyanolyan érdekes kérdések ezek, mint felfüggesztett börtönbüntetéssel végzõdõ korábbi bûnügye, amelyre a Köztársasági Hivatal mind a mai napig nem adott választ…"
http://nepszava.com/2011/03/magyarorszag/schmitt-pal-es-az-szt-tisztek.html
velorexescsavo 2011 márc. 16. - 17:19:29 Előzmény fredi60
(94/127)
Ismernie kellett õket, mert az SZT. tisztek úgy végzeték a megfigyelést, hogy a termelési értekezleten felálltak és bejelentették:
Igazgató elvtárs és Tisztelt kollégák!
Mi vagyunk az SZT tisztek. Mostantól mi fogjuk Önöket megfigyelni és kihallgatni mit beszélnek bizalmasan. Kérjük legyenek hozzánk bizalommal.
offtopic
fredi60 2011 márc. 16. - 16:50:57
(93/127)
"A köztársasági elnök nem kívánt reagálni arra a kérdésre, hogy ismerte-e azt a két szigorúan titkos tisztet, akik vele egy idõben dolgoztak az Astoria Szállóban. Az szt-tisztek a turizmus területén a vendégek operatív ellenõrzéséért voltak felelõsek.

Amint arról korábbi írásunkban már beszámoltunk, Schmitt Pál köztársasági elnök még 1976-ban, bõ egy évtizedes vendéglátói munka után az Astoria igazgató-helyettesi székébe került, ahol 1981-ig dolgozott. Ebben az idõszakban legalább két szt-tiszt is dolgozott ugyanott, D. Varga József és Pain Lajos."
http://nepszava.com/2011/03/magyarorszag/schmitt-pal-hallgat-mint-a-sir.html
velorexescsavo 2011 márc. 16. - 16:37:06
(92/127)
Belföld
Az adók miatt enyhült hirtelen a dohányzásellenes szigor

A jó édesanyjukat! Most egy évvel tovább szívhatom mások bûzös füstjét. Ezt nem kellett volna! Ki nem .zarja le a költségvetést, ha elpatkol tüdõrákban passzív dohányzás miatt?

Rajta károgó brigád, szidjátok egy kicsit a Fideszt, hogy lecsillapodjak!
pozsizsuzsi 2011 márc. 16. - 12:54:42 Előzmény meszag
(91/127)
Azt a pénzt, amibe került, célszerûbb lett volna egy az egyben átküldeni a papírmegsemmisítõn.
Vagy: nem került semmibe, a postával mindent lenyeletnek megint.
kat_ 2011 márc. 16. - 12:51:20
(90/127)
Igazuk van, végülis semmi közünk hozzá....
Neked viszont köszönöm a választ. :)
fredi60 2011 márc. 16. - 12:44:13
(89/127)
Ha jól emlékszem, a fõ-fõminiszter aszonta, hogy március 15. után (egészen húsvétig) az országgyûlés átalakul alkotmányozó nemzetgyûléssé (vagy valami hasonló látomássá). És lehet, hogy annak vitáitól akarják majd a pórnépet megkímélni.
De nem kell félnünk, a pártalkotmány végszavazását biztosan élõben "élvezhetjük" majd!!
kat_ 2011 márc. 16. - 12:21:47
(88/127)
Lehet, hogy naív lesz a kérdésem, vagy csak nem olvastam eleget utána, de megszûnik a parlamenti közvetítés? Ma még lesz egy három órás délután, utána viszont sehol semm láttam a mûsorújságban, még a jövõ héten sem. Nincs ülésezés, vagy csak egyszerûen ki lett rakva a sajtó, mint a sz*ros macska, már elnézést a kifejezésért...