offtopic
Miki1900 2008 nov. 13. - 21:32:02 Előzmény kgyuri0
(27/87)
azért mert kimondom h 'zsidó', ill bizonyos - hát mondjam azt, h logikai? - egyenes következtetéseket, még nem leszek undorító, sem fasiszta. hát Kepes zsidó, és elmondja a filmben is, hogy a neveltetése miatt nem rokonszenvezik a HOrthyékkal, akkor az eléggé egyenes következtetés, nem?
azok az emberek akik az ilyen indokolt "zsidózásra" (vagy nemtom miez) azt mondják undorító, azok csak lassítják itt az épeszû, nyílt, néha tán provokatív, (pimasz pikáns...) gondolkodást. azt hiszem, muki.
8/10
kgyuri0 2008 nov. 13. - 01:20:42 8/10
(26/87)
*undorító
8/10
kgyuri0 2008 nov. 13. - 01:18:49 8/10 Előzmény Miki1900
(25/87)
Miki..muki!

Mi a túrónak kell zsidóznod?
Ez kifejezetten uhdorító!!

Gondolom, ha nem is tagokat szeretnél toborozni, de rokonszenvet szeretnél kelteni, vagy legalább megértõ, vagy elviselõ, semleges közömbösséget teremteni radikális(látod, milyen figyelmes vagyok: a kedvedért nem írok "szélsõségest")elvbarátaidnak. Így nem fog menni!

Hogy is volt? az antiszemiták nem tudnak másról beszélni sem, mindíg csak a zsidókról(egyébként remek megfigyelés, amit mindenki tapasztalhat az antiszemiták szaporodásával egyre inkább), tehát a fasisztákra is igaz hiszen õk aztán par exellence antiszemiták, tehát ez egy faiszta megnyilvánulás. aztán persze hõbörögtök, amikor lefasisztáznak. Szerintem csak fasisztoidok vagytok, de azt sajtóban, nyilvánosságban bizony, ha tetszik ha nem, fasisztának nevezik vérmérséklettõl függõen.
8/10
kgyuri0 2008 nov. 13. - 01:07:28 8/10 Előzmény Dr Milton
(24/87)
Kedves Milton doktor!
„az õ nevét viselõ hidat meg átcsúfítoták Petõfire” ezt komolyan gondolja az úr?
Petõfi sem elég magyar már meg?
Nem lehetne vele választást nyerni, mint Horthyval? Vagy mi a baj?
Dr Milton 2008 nov. 13. - 00:14:00 Előzmény csuti19
(23/87)
Ahogy látom, nem sikerült teljes mértékben elsajátítanod a Horthy név leírásának szabályait.
Dr Milton 2008 nov. 12. - 20:33:23 Előzmény Miki1900
(22/87)
Miki! Lehet, hogy Csutinak jó érzés odajárni, de amúgy egy szégyen amit abban a kastályban ill. azzal a kastéllyal mûvelnek. Szinte látható, hogy amortizálják le napról napra a kastélyt azzal ahogy használják. Volt szerencsém 1-2 kastélyba elmenni, azok többsége múzeum volt, ritkábban igényes szálloda, de semmiképp nem egy diákcollegium, többnyire olyan bentlakókkal akik nem hiszem, hogy olyannyira értékelnék, hogy a kastélyban tengethetik hétköznapjaikat.

Egyszóval szívfájdító látvány volt, egyetlen szoba volt 'múzeum' gyanánt fenntartva a látogatók elõtt, annak is az összes bútorzata másolat. Sõt nem is, hogy másolat, egszerû foltozás silány anyagokkal /pl. hajópadló helyett egyszerû parketta, nem eredeti relicviák, stb./ Az egykori udvar, szét van darabolva - mintegy megfelezve - gazzal beültetve, traktorokkal gyakorlatoznak rajta. Mondhatnám: 'Vár állott, most kõhalom.'

A filmre rátérve valóban sunyi módon csorbította a képet Kepes, kicsit olyan érzésem volt, a végére odamond valami rosszat nehogy a jó maradjon meg a nézõkben.

Egy normális országban választást lehet nyerni egy ilyen hazafival, mint Horthy, itt azonban még csak egy megfelelõ méretû szobor vagy köztér sincs elnevezve róla, az õ nevét viselõ hidat meg átcsúfítoták Petõfire, és ami nagyobb szégyen azóta sem adták vissza a nevét, akárcsak a Ferencz József hídnak. Horthy véleménye '48-ról érdekes felvetés, engem is foglalkoztat ez a gondolat.

Mindenesetre legalább értelmes mûsor volt, nem valami baromság.
mudif 2008 nov. 03. - 21:55:57
(21/87)
Na igen. Én azt gondolom, hogy ott, ahol (túl) sokan abban nõttek fel, hogy Horthy náci volt, ott már az is nagy teljesítmény, ha eljutunk odáig, hogy talán mégsem volt annyira náci. Olvasva a hozzászólásokat, megint csak arra jutottam, hogy az igazságnak sok oldala van. Kepesnek azért ját köszönet, mert végigvitte, hogy ma Magyarországon le lehessen valamit adni a közszolgálati TV-ben, ami Horthy-t nem egy fenevadnak állítja be. Viszont egyben egy kicsit irígy is vagyok, hogy Õ megteheti, hogy lenénizheti Edelsheim grófnõt illetve letegezheti Horthy Miklós unokáját, vagy hogy egyáltalán beszélhet velük. Jó neki.
Amúgy szeptember 7-én volt szerencsém részt venni a film végén említett évforduló alkalmából tartott ünnepségen Kenderesen. Nem volt bekiabálás, cirkusz, 100 rendõr, mint ahogy máskor sem szokott!!! "Érdekes módon", eddig még egy Horthy rendezvényen sem volt semmi ilyesmi. Voltak viszont beszédek, amik véleményem szerint valóban nem illettek oda. Rontották a hangulatot. De errõl nem Horthy családja tehet...
Akit érdekel úgy általánosságban a téma, és még nem látta, ajánlom, nézze meg Koltay Gábor filmjét. Alaposabb, emelkedettebb, mint a Kepes volt.
offtopic
Miki1900 2008 nov. 01. - 16:44:40 Előzmény csuti19
(20/87)
de jó neked.
csuti19 2008 okt. 31. - 17:47:41
(19/87)
Én a Horty kastélyba járok suliba Kenderesre:-)
offtopic
Miki1900 2008 okt. 31. - 09:37:39
(18/87)
na, txt, bocs a bekezdésért
Miki1900 2008 okt. 31. - 09:37:11 Előzmény Künge
(17/87)
Különös történetek:
Kepesbõl elõjön a "zsidó" a végére a Horthy részben:
"és ma is masíroznak az Árpád-sávos fasiszták" v vmi ilyesmi. hát vki mondja már el

Kepesnek, hogy mi az. hogy minek az árpád-sáv!, mert õ "elkézelni sem tudja", mire jó

ez. (biztos retteg. fél. "rettegj félj és borzadj...")
Beleadja a grófnõ szájába a szavakat, hogy az árpádosok fasiszták. beleadja a Horthy

unoka szájába a szavakat, hogy a grófnõ "egy letûnt kultuszt próbál fenntartani", mikor

én ilyet nem vettem észre. csak azt, hogy az normálisan beszél Horthyról - nyilván

Kepes nem így nõtt fel, hogy ezt hallja.

Aztán meg jön a semmitmondó, nagy általánosságban használt álszent és bölcseskedõ

sznob, unalmas szöveg: " a szerbek ugyanannyit ártottak a horvátoknak, mint fordítva"!,

és elkezdi sorolni a háborúkat: "amerikai-arab, izraeli-palesztin" (tipikus rab madár

párt-taktika: "béküljünk ki, ugyanúgy bûnösök vagyunk, mindannyian". saját bûneik

lekicsinylése, hogy egálba legyenek. mindegy.) és Kepes azt hitte okosnak látszik.

(egyeseknél talán.) már vártam, hogy azt mondja: a németek ugyanannyit árottak a

szovjeteknek, mint fordítva; a magyarok a szlovákoknak, szerbeknek, mint fordítva;

román-magyar, és slusszpoénként a németekek a zsidóknak(!) (mint fordítva?). erre is

ráhúzta volna a sablon, elõre kiszabott nézeteit Kepes? de nem, idáig nem jutott volna

el felszínes logikájával. "minden háborúban egyformán bûnösök a felek"
ötös, ülj le. tápos, eminens, burger, skolasztikus okoskodás, ami soha nem vezet

semmilyen eredményre. értelmiségi fogyatékosok.
"egyformán" ez vmi új találmány lehet, mert csak jelen idejõ példát hozott. ezt csak õ

érti.
mindenesetre jól hangzott (bizonyos körökben...), és a mûsort is le kell zárni egy jól

hangzó szöveggel. ja, nem ezzel zárta le, hanem, azzal, hogy lefasisztázza az

árpádosokat. de õ nem nézi a saját mûsorát? mert abban is szerepelt egy

szálasi-nyilaskeresztes zászló. nagy, zöld nyilaskereszttel...

a Horthy unoka, meg: amerikai magyar, társaság, zsidózás, miért? "és nem tudtak rá

válaszolni" nem tudták elmondani. itt vki nagyon böszme. a legvalószínûbb hogy

kommunikációs zavar történt. ez is butaság egyik jele.

mindenesetre egy kérdésre szeretnék már régóta választ kapni. azt hogy Horthy hogy

tekintettt 48-ra? mikor Ferenc József volt a példaképe.
Miki1900 2008 okt. 31. - 09:36:04 Előzmény mudif
(16/87)
igen! az nekem is kitûnt. "néni", "félvad környezetben élt a házasság elõtt"

Kepes ilyen.. nem állt a szájára a grófnõ, sem a kedvesség.
Miki1900 2008 okt. 31. - 09:34:15
(15/87)
"a kommunistákat és a nyilasokat egyaránt börtönbe zárta"

ilyen mondatra nem emlékszem.
Horthyt meg gyûlõlték a nácik és Hitler is. Horthy is utálta Hitlert, Hitler többször ordítozott Horthyval a tárgyalásokon, mert az nem akarta az ország megszállását. mikor meg a németek megtámadták a lengyeleket, HItler utasítása ellenére, beengedtük, mi magyarok a menekült lengyeleket. nem volt Horthy a nácik kedvence, ha nem lett volna világos; elhiszem, hogy nektek nem.

HOrthy szemében Hitler egy senki volt. "mégcsak nem is volt tiszt a világháborúban Hitler"
Kepest meg már így is megdícsérik otthon.
Miki1900 2008 okt. 30. - 14:36:42
(14/87)
mudif 2008 okt. 29. - 22:35:01
(13/87)
Így utólag, már a néni sem zavart. Örülök, hogy végre van némi törekvés a teljességre, és már nem csak az évtizedek óta skandált sztereotípiák a kizárólagosan uralkodók. A következõ rész is érdekesnek ígérkezik. Köszönjük Kepes Andrásnak.
Künge 2008 okt. 29. - 13:54:09
(12/87)
Azt nem értem, hogy hogyan tolódtak el a nézetei ennyire jobboldali irányba?
napraforgó 2008 okt. 29. - 12:42:14
(11/87)
Azt hiszem, hogy senkit nem kell lenénizni, hacsak azt nem maga kívánja. Mégis a 90 éves hölgy nénizése jobban megbocsátható, mint egy 50 évesé. A jómúltkor a szpíker egy 51 éves "idõs asszony" meggyilkolásáról beszélt . A közzétett fénykép szerint a nõ kulturált, jó megjelenésû középkorú hölgy volt, se nem "néni", se nem "idõs asszony". Kepes András (imádom) is 60 éves, mégsem bácsizzák.... Dehát nálunk csak a bûnözõket titulálják a TV-ben úriembereknek és a prostikat hölgyeknek. Szerintem ezen kéne változtatni.
mudif 2008 okt. 28. - 19:45:25
(10/87)
Hú... Azért "lenénizni" nem kellett volna Õt. Nekem úgy tûnik, több életereje van, mint bárkinek. Erre kíváncsi vagyok.
offtopic
efes 2008 okt. 16. - 16:55:51 Előzmény Viola Erzsébet
(9/87)
Az adott film adatlapján, a stáb alatt osztályozhatod a filmet 1-10ig. Ezt jelentik a csillagok. De nem jelennek meg azonnal, csak kis spéttel.
fec2000 2008 okt. 15. - 20:33:12
(8/87)
hol található Eduardo blogja?