Téma: Legenda

hecsedli 2008 okt. 05. - 08:15:14
(15/55)
tényleg varázsa van ennek a filmnek. jó lenne újranézni.
10/10
beatrix555 2008 okt. 05. - 07:02:35 10/10 Előzmény skillet
(14/55)
Csatlakozom skillethez. A gyûrûk ura stb mai fantasy-knél nekem is sokkal jobban tetszett ez a film, pontosítva ez tetszett, az nem. E filmnek valahogy megvan a varázsa. Egy igazi kerek mese, jó történettel. Lehet hogy most sokak lelkivilágába belelépek (elõre is bocs érte,de tudjátok nem mindenkinek tetszik ugyanaz a film, egyesek egekig magasztalják, mások viszont egy pontot sem adnának ugyanarra a mozira -- valószínûleg attól függõen ki mit értékel egy-egy filmben) de én a gyûrûk urát végig sem tudtam nézni. Nálam a mesefilm kategória inkább a Legendánál vagy pl. a Végtelen történetnél kezdõdik. Szóval, én is mindenkinek ajánlom, garantál kellemes kikapcsolódást nyújt nem csak gyerekeknek. :)
10/10
skillet 2008 aug. 25. - 13:25:59 10/10 Előzmény skillet
(13/55)
valamit elfelejtettem, de elõttem mondjuk már más is írta. a zene fenomenális... :)
10/10
skillet 2008 aug. 24. - 08:43:07 10/10
(12/55)
egy igazi legenda. csodás fantasy. az egyik legcsodásabb. nem akarom leszólni a gyûrük urát, meg a többi mai, modernkori "fantasztikus" filmeket, de az azért több mint érdekes, hogy mig a fent említett cím három része 9, 8.5 illetve 8.9 ponton áll jelen pillanatban, addig ez a legenda 7.2-n. mindegy, nálam ez a film 10pont. gyerekkoromban láttam, már akkor is megfogott. ma sikerült megszereznem és megnéztem újra. mitsem veszített varázsából. minden van benne ami egy ilyen filmbe kell. mesebeli helyszín, mesebeli lények. igazi mese történet. jó színészi alakításokkal, tökéletes rendezéssel. ne hagyja ki senki.
Humpy 2008 aug. 21. - 11:55:40 Előzmény mikehodges
(11/55)
Így van, pontosan. Mikor lesz már elérhetõ DVD-n?!
10/10
Betty013 2008 júl. 27. - 01:23:31 10/10
(10/55)
Szerintem igen-igen-igen f*sz* lett:D
Ahhoz képest, hogy ki nem állhatom a gyereket (alias tom), egész jól elviselem itt:D
Tán mert még itt fiatal, és nincs annyira számomra nem tetszõ képe.
Jó kis filmecske!!:D:D
10/10
mikehodges 2008 jún. 29. - 20:26:23 10/10
(9/55)
Én ma is elvagyok rajta.Bûbájos mese Sir Ridley Scott-tól!Csodaszép zenével és képekkel,gyönyörû karakterekkel és hihetetlen hangulattal.Nézzétek!
kaizer chiefs 2008 jún. 29. - 09:41:05
(8/55)
Nagyon rég láttam, akkor elvoltam rajta, lehet, hogy ma már máshogy lenne.
nav_x 2008 jún. 15. - 22:54:17 Előzmény sipka
(7/55)
Kimerítõ válasz.
sipka 2008 márc. 08. - 11:46:17
(6/55)
Itt van egy másik idézet (szintén tõlem): "Nekem nagyon tetszik ez a film."
Szóval nem értem, hogy mi bajod van... :) Nekem ez az alkotás is "megüti a mércét" (a fantasy mûfajon belül)!
Az "ahhoz képest, hogy 1985-ben készült" (kiragadt) mondatomat, pedig arra értettem, hogy akkoriban még nem volt olyan fejlettségi szinten a technika, hogy akármilyen "agyszüleményt" megteremtsennek. Tehát a forgatókönyvírók is csak olyat dolgokat írtak le, amit (az alacsony büdzsé, illetve a technikai fejletlenség okán) meg lehet valósítani. (Mondjuk egy "Gyûrûk Urás"-s csatajelenetet, elég nehezen oldották volna meg :)
De mind ettõl függetlenül a "Legenda" egy nagyon jól elkészített alkotás, telis-tele szörnyû lényekkel, és egy igazán félelmetes fõgonosszal :)

UI: Amúgy a születési évemben készült filmeket tényleg nagyon kedvelem (de egyáltalán nem jobban, mint a "kijövetelem" elötti, illetve az adott év utáni alkotásokat :)
Ilyen filmek készültek akkoriban: "Die Hard", "Beetlejuice", "Bird", "Buster", "Gyerekjáték", "Koktél", "Rémecskék 2", "Veszedelmes viszonyok", "A Rivéra vadorzói", "Fura farm", "Gorillák a ködben", "Hajlakk", "Mystic Pizza", "Csupasz pisztoly", "Pumpkinhead", "Esõember", "Rambo 3", "Vörös zsaru", "Ikrek", "Willow", "Roger nyúl a pácban" és még lehetne sorolni....
De, hogy állításodnak végképp ellentmondjak, megemlitteném, hogy az egyik kedvenc filmem (amely 1987-ben készült) az nem más mint a "Szörnycsapat" :) De még felemlegetthetném az "Észak-északnyugat"-ot, vagy például a "Rémségek kicsiny boltjá"-t vagy ott van a...
Szóval sorolhatnám órákon át :)
ÜDV!
nav_x 2008 márc. 06. - 23:33:48
(5/55)
"ahhoz képest, hogy 1985-ben készült"
Sipka szerint amelyik film a születése elõtt készült az alapból nem ütheti meg a mércét?
sipka 2007 aug. 31. - 18:42:48
(4/55)
Persze, mindenkinek más az ízlése :) De szerintem ahhoz képest, hogy 1985-ben készült, egy nagyon jó kis filmnek találom!! Bár azt írtad, hogy valamelyest emlékszel rá, és neked nem tetszett, de azért figyelmedbe ajánlom azt az információt, hogy jõvõhét hétfõn 11:50-kor leadja a Tv2. Tehát megtekintheted, ha mégis kíváncsi lennél arra, hogy jól emlékszel-e. Én biztos megfogom nézni :) (Várjunk csak!!! Akkor kezdödik a suli!!! A pics#ba is!!!) Na mindegy. Majd beállítom a videót :)
zszoltan 2007 aug. 31. - 15:28:35 Előzmény sipka
(3/55)
Én sajnos nem tudok csatlakozni, pedig szeretem a fantasy-t. Amikor olvastam a címet, ismerõsnek tûnt. Amikor megláttam a képet az unikornisról: "Ja, az a Legenda!" De sajnos továbbra sem sikerül felidéznem magamban olyan maradandó nyomot, amit ez a film hagyott volna bennem. Szerintem legjobb esetben is egy átlagos, sablonos kis film lehet, mivel most már biztos vagyok benne, hogy láttam.
sipka 2007 júl. 25. - 17:05:32
(2/55)
Nem is értem, miért nem sikerült az a nyamvadt kép!!!!!!! :( Na most már mindegy. Pozitivan kell felfogni az élet eme furcsa fordulatait. (Nyugalom nincs semmi baj, hisz az csak egy kép volt. Nincs jelentõsége. Nyugodj meg sipka, nincs semmi probléma.)
sipka 2007 júl. 25. - 16:58:32
(1/55)
Nekem nagyon tetszik ez a film. Föleg a gonosznak a kinézete, ami szerintem elég rémisztõre sikeredett. Amúgy gondoltátok volna, hogy az álarc mögött Tim Curry lapul? (Én sose gondoltam volna.) Amúgy a gonosznak a szinkronhangját is jól eltalálták a magyar szinkronstúdiók. Szóval szerintem ez egy nagyon jó film a "Gyûrûk Urá"-s elötti idõkbõl, ami még ma is megállja a helyét a fantasy filmek palettáján. (S az a jelenet se rossz mikor Tom Cruise bokólgat egy rémségnek :) (Remélem a kép amit behelyeztem, nem fogja eltakarni a szövegem felét :)