Téma: Ma Reggel

-csengõzoli-- 2012 júl. 11. - 18:04:19
(8172/8852)
Vihar elõtti csend...
olahmiki1959 2012 júl. 11. - 17:10:02
(8171/8852)
"krisztusi korba lêptem!"

Krisztusi korba léptél?

Jézusom!
offtopic
kõmacska 2012 júl. 11. - 15:47:35
(8170/8852)
Még a médium-médiáról:

1. Majd ha lesz az egyetemeken médiumképzés, médiumszak, ahol a médiumszakértõk kapnak diplomát, akkor majd mindegy lesz, melyik alakot használja vki. Amíg nincs, addig maradjunk annál, ami értelmezhetõ.

2. "Ha már ennyire elterjedtek ennek a latin szónak a formái, okosabb lenne, ha úgy épülnének be a nyelvünkbe ahogy kell, és végre a magyar nyelv szabályai szerint használnánk õket. Jelenleg ugyanis az dívik, hogy félmûvelt "latinosok" bántják azokat, akik ösztönösen, a magyar nyelvnek megfelelõen használják ezeket a kifejezéseket. A helytelen használat és az állandó viták oka a magyar és a latin nyelv, valamint gondolkodás különbözõségébõl adódik. Jó lenne, ha a vitatkozók felismernék, hogy egy másik nyelvbe - mely történetesen a magyar - nem lehet csak úgy beleerõszakolni egy idegen szót, úgy meg pláne nem, hogy az hozza magával a saját nyelvtanát. A média szó hiába a médium többes száma a latinban, a magyarban nem lehet úgy beszélni, hogy "azt írták a média". A média ezzel szemben érdekes módon önálló, határozatlan gyûjtõfogalomként épült be a nyelvünkbe." http://nibiru.hu/magyar/nyelvor/020108mediak.htm

3. Nádasdy Ádám: ” … Mi baja lehet a ‘médiák’ alakkal? Talán úgy gondolkozik, hogy a média eredetileg a latin medium ‘eszköz, közeg, közvetítõ’ szó többes száma, és ezért a magyar médiák alak logikailag helytelen volna, mert egy többes számú szót még egyszer többesbe tesz. Logika…! – kacag föl a nyelv. Ha elkezdünk logikát keresni, többször is kaphatunk agyérgörcsöt. Itt van például a teljesen azonos képzésû fólia szó, mely nem más, mint a latin folium ‘levél, lap’ többes száma, s így logikátlan azt mondani: ‘Az üzletben különféle fóliák kaphatók’ – inkább úgy kéne: ‘különbözõ fóliumok kaphatók’. Úton-útfélen vétünk a latin nyelv szabályai ellen, például filozófusnõ, holott a latin -us csakis férfit jelölhet, vagyis mi egy hímnemû végzõdés tetejébe ültetjük a nõnemût. (…) Persze mindezekben a példákban csak ironizáltam. Jól vannak azok úgy, ahogy vannak, mert ez a magyar (sõt európai) hagyomány. Én nem támogatom, ha valaki a hagyományt valamiféle információ alapján mintegy fertõtleníteni szeretné. Ez ellen berzenkedik egész polgári értékrendem, mely a helyesség legfõbb kritériumaként a hagyományt ismeri el. Számomra a médiák szépen beleillik a hagyományba. Rémes, hogy a jó öreg producer szót egyesek prodjúszer-nek mondják, mert õk tudnak angolul. Szomorú, hogy a poszthumusz helyett ma sokan posztumusz-t írnak (és mondanak!), azon az alapon, hogy az eredeti latin szó h nélkül volt. Na és? A több évszázados hagyományt – még ha tévedésen alapszik is – nem szabad precízkedéssel föláldozni. Oxfordban meg a Sorbonne-on igazán tudnak latinul, mégis kizárólag a posthumous, posthume alakot használják. Aki a médiák-at a dupla többes szám alapján kifogásolja – mint, gondolom, ön is -, az ‘az eredet csapdájába’ esik (fallacia etymologica), amikor tehát megtudja egy kifejezés származását, és rá akarja kényszeríteni az idegen nyelv kategóriáit a magyarra. Csakhogy a nyelvek nem így mûködnek, nem mindig tisztelik a máshonnan átvett anyagot, hanem bedarálják a maguk rendszerébe. A magyar nyelv a média szót egyes számnak kezeli (mi másnak kezelné, ha nincs a végén -k, mely a magyarban a többes szám kötelezõ jele?), nincs olyan, hogy A média lecsaptak a hírre. Összetételekben is így áll: médiakuratórium, médiaszakértõ, média szak stb. – már pedig ilyen helyzetben a magyar csakis egyes számú fõnevet tûr meg, nincs játékokbolt, nõkfaló (pedig több nõt fal!), se levéltárak szak. Ha pedig a média egyes szám, akkor a többes számát az ép magyar nyelvérzék (pl. az enyém) mi másnak alkotná meg, mint médiák-nak? (…) Tudomásul veszem, hogy aki ‘médiák’-at mond, az magának ellenszenves. Van ilyen. De nyelvészetileg nem kifogásolható, hiszen ugyanannyi érv (sõt több, szebb) szól mellette, mint ellene. Mondjon mindenki azt, amit a számára mértékadó hagyomány vagy társadalmi csoport használ …” http://www.urbanlegends.hu/2009/11/media-mediak-mediumok/
olahmiki1959 2012 júl. 11. - 15:22:33
(8169/8852)
A születésnapi torta keresésrõl annyit, hogy pontosan úgy kerestem képet, ahogy mondtad, csak éppen a feljövõ rengeteg torta közül alig volt olyan, amelyik az én igényeimnek megfelelt. Volt, amelyik túlságosan rózsaszínes volt, aztán nagyon sokra konkrét név volt ráírva, szeretettel Béluskának, meg Édesanyámnak, meg hasonlók, volt, amelyiknek a formája nem tetszett, és így tovább.

Ezért írtam, hogy nem kis melómba került ezt felhajtani neked.
Ez a torta, - szerintem - nagyon gusztusos, a színe is nagyon tetszik, nincs rajta zavaró felirat, összességében talán a legjobb, amit le lehetett szedni a netrõl.
Azt viszont nem árultam el, hogy ha nagyon közelrõl nézed ezt a tortát, akkor váratlanul szétrobban, és egy félmeztelen csaj fog kiemelkedni belõle, aki tejszínhabot fog az arcodba lõni egy nagy mûanyag puskából.

De ez legyen meglepetés!
olahmiki1959 2012 júl. 11. - 15:12:42
(8168/8852)
Mert így kellett fenntartani a nézõk figyelmét.
Ez pont olyan, mint amikor egy bulvár magazinban, például a Fókuszban, beharangozzák, hogy ismeretlen kõmacska szobrokat találtak Nyékládháza közelében egy elhagyatott bányában, és mindenki a körmét rágja le, hogy mutassák már azokat a szobrokat, de a tv szerkesztõi nagyon okosan a legvégére hagyják ezt a kultúrtörténeti világszenzációt, ezért elõtte végig kell nézned az összes egyéb bulvárhírt, koncert közben kivillanó bugyikról, sztárok csemetéinek elsõ lépéseirõl, összeverekedõ ukrán parlamenti képviselõkrõl, és minden egyébrõl.

Kálmán Olgica öt percenként mondta be, hogy most már tényleg jön Hugh Grant, aztán persze nem jött.

Az meg már a vicc kategóriájába tartozott, amikor a stúdióban helyet foglaló Karácsony Gergelynek elkezdte mondogatni, hogy mennyire hasonlít Hugh Grant-re, de tényleg. A srác a végén már láthatóan eléggé kínosan kezdte magát érezni, csak zavartan mosolygott a szemüvege mögött.

ATV 2012...
olahmiki1959 2012 júl. 11. - 14:59:37
(8167/8852)
"a politikában és közéletben eddig ismeretlen Némethné 1953-ban született, és a budapesti Zrínyi Ilona Gimnáziumban érettségizett 1971-ben."

Némethnének van érettségije, felsõfokú végzettsége azonban valóban nincs.

Szekeresnél csak azt akartam bemutatni, hogy a Gyurcsány-kormányban egy vegyészmérnöki diplomával a zsebében honvédelmi miniszter lehetett valaki, aki egyébként az alkoholt sem vetette meg, és akkor még nagyon finoman fogalmaztam...
offtopic
kõmacska 2012 júl. 11. - 14:56:09
(8166/8852)
"Az ilyen embereket nem szabad médiumok közelébe engedni."

Csaxólok, a médium más jelent, mint a média, gondolom összekeverted, és a médiákat félted Kubinyitõl, nem a médiumokat.

Ha igen, akkor ráhibáztál.... beírtam a youtube-ba, hogy Kubinyi Tamás, ezt dobta ki legelõször: http://www.youtube.com/watch?v=ClypXQ5e2Qw

Az ilyen embereket valóban nem szabad a manipuláció közelébe engedni.....
-csengõzoli-- 2012 júl. 11. - 14:28:54 Előzmény olahmiki1959
(8165/8852)
Ezt Hugh Grantet komolyan gondolták? Hogy-hogy csak adás végére derült ki,hogy nem jön? :)
offtopic
-csengõzoli-- 2012 júl. 11. - 14:26:52 Előzmény olahmiki1959
(8164/8852)
Egyébként -a jövõre nézve- adok egy tanácsot , hogyan keress kêpet! Google-születésnapi torta :) Ennyi az egész! A jókivánságokat köszi, krisztusi korba lêptem! Áldásom reátok!
offtopic
kõmacska 2012 júl. 11. - 14:09:50
(8163/8852)
"A mazsihiszrõl meg fogalmam sincs, mit csinál, és kihez van köze."
MOST ÍRTAM LE. Már körülbelül negyedszerre.

Akartak csinálni egy filmet az Andrássy út 60-ról, hogy a pincéiben mik történhettek a háború alatt és után; a filmnek nagyjából az lett volna a tanulsága, hogy a fasiszták és az ávósok ugyanannak az éremnek a két oldala... "véletlenül" ebbõl a filmbõl soha nem lesz semmi, pedig igazán igényes elõzetes honlapot készítettek hozzá (csoda, hogy azt még nem tiltotta le a mazsihisz): http://chamber-movie.com/

Persze, a mazsihisz hisztériája mégiscsak jó valamire: ennél NINCS IS SZEBB BEISMERÉS!
2/10
offtopic
meszag 2012 júl. 11. - 13:59:40 2/10
(8162/8852)
Igen, gratulálok az tv-nek, szerintem ennek a mazsihiszhez semmi köze- max. ez volt a hab a tortán, teher volt õ már a tv-nek azok miatt, amit írtam. Az ilyen embereket nem szabad médiumok közelébe engedni.
A mazsihiszrõl meg fogalmam sincs, mit csinál, és kihez van köze. Másrészt az ilyen Isten hívõktõl mentsen meg mindenkit a sors, mint mikoviny, mert ez hamisság, és csak felhasználja a hitet saját hü*ye céljaira
offtopic
kõmacska 2012 júl. 11. - 13:44:08
(8161/8852)
Én nem tudom, te mirõl írsz meg mire gondolsz - õ viszont ezt írta: az ÁVÓSOK CÍMÛ FILM KOMMENTÁLT VÁLTOZATÁNAK A HONLAPOMRA KERÜLÉSE VÁLTOTT KI HEVES TILTAKOZÁST A MAZSIHISZ ÉS HOLDUDVARA RÉSZÉRÕL.
Ezért rúgták ki, ehhez gratuláltál.
Felrakta a saját honlapjára kommentálva az ÁVÓSOK c. filmet - ami kiváltotta a MAZSIHISZ heves tiltakozását, és ezért kirúgták a munkahelyérõl.
Mi köze a mazsihisznek az ávóhoz? Ha van köze, miért nem viselik el, ha szóba kerül? És ha nem is viselik el, honnan van hatalmuk az Echo tévé fölött?

Erre hoztam példának a Kolorádó Kidben szereplõ államügyészt, aki a Horthy korban is nagyságos asszony volt, a kommunizmusban meg ávós. Navajon miért? Mindegy, milyen a rendszer, mindegyik nekik fütyöl.
Minek hízelegni bármilyen hatalomnak is? Miért nem hízelegtek inkább Istennek? Komolyan... jobb ízû :)
adamnagysweetmovie 2012 júl. 11. - 13:23:07
(8160/8852)
A szõrszálhasogató részletek mellett a sértegetés (amit miki ritkán szokott, velem szemben meg soha), a másik szájába adott feltételezések és az összeesküvéselméletek is az ÁTUUGRANDÓ körbe tartoznak.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 11. - 13:20:49 Előzmény olahmiki1959
(8159/8852)
Ha úgy látom, hogy marhaságokról, jelentéktelen részletekrõl kéne vitatkoznom, akkor jobb ha ugrom.

Sem az idõmet nem szórom így el, sem nem kell senkit ledorongolnom azért, hogy nem a lényegrõl beszél.

Akinek nem válaszolok, annak a hsz-érõl valszeg ezt gondolom. Egyszerûbb így.
2/10
offtopic
meszag 2012 júl. 11. - 13:20:44 2/10
(8158/8852)
Írtam egy szót is a mazsihiszrõl? Korábban néztem az echotv-t is, csak hogy tudjam, mi folyik a jobboldalon. Nos mikoviny és a másik dunatv-s kirúgott ember is a jellegzetes megbocsájtani nem tudó, sértõdött, és ezért mindenféle disznó stílusú baloldal elleni uszításra elhivatott emberek közé tartozik. Mindezt vallásos köntösbe csomagolva vezette elõ, és az igazi szélsõjobbos dumával (történelem hamisítás) fûszerezte (mi vagyunk a legõsibb, és ezért legnemesebb nép, és egyéb idiotizmus).
Nem kedvelem ezeket sértett embereket, képtelenek felül emelkedni személyes sérelmeiken, aztán ha ráadásul képernyõre kerülhetnek sokat ártanak a jobboldal által hazug módon emlegetett nemzeti együttmûködésnek.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 11. - 13:15:21
(8157/8852)
Micsoda pech, hogy a versenyképességet és az olcsóságot háttérbe toló kormány pont egy olyan magyar céget tudott kiválasztani a közbeszerzések döntõ többségének nyerteseként, amirõl kiderült, a háttérben a Simicska-házaspár kezében van.

Ezek után hiába magyarázza Selmeczi, hogy (az EU elõírásait nyíltan megszegve) csak magyar céget akartak támogatni, mert ennél közelebbi cég nincs is a Fideszhez az egész országban.

Persze azért van képe kiállni Selmeczinek simicskáék ipartelepe elé nyilatkozni:(
Jó helyen áll, ha elég közel áll a kamerához, pont kitakarja a céget....
kõmacska 2012 júl. 11. - 12:12:23 Előzmény meszag
(8156/8852)
Mi ellen uszított? Én még soha nem láttam. Nem szokásom az Echo tévét nézni.
Csak azt láttam, ami körbejárt a neten pár honlapon: hogy az ÁVÓSOK CÍMÛ FILMET feltette kommentálva a SAJÁT HONLAPJÁRA, és ezért a MAZSIHISZ ÉS HOLDUDVARA nyomására kib*szták a munkahelyérõl.
Az ÁVÓSOK és a MAZSIHISZ jó párosítás, mi? Mi köze van az ávósoknak a mazsihiszhez? Ha van, akkor miért nem viselik el az igazságot? Ha pedig nem viselik el, honnan van hatalmuk az Echo tévé fölött?
Ebbõl az tûnik ki, hogy mind ti, balosok nekik NYALTOK, mind a jobbbosok nekik NYALNAK. Ilyen jó ízû nyalóka volna a mazsihisz?
danton-b 2012 júl. 11. - 10:03:43 Előzmény olahmiki1959
(8155/8852)
Ezt a témát inkább nem feszegetném,mert Szekeresnek legalább van diplomája,ráadásul egy miniszternek inkább szerveznie és kiválasztania,döntenie kell jól,amihez a diploma csupán arra jó, hogy bizonyítja hogy az illetõ nem analfabéta, de ennek a Némethnének pl még érettségije sincs aztán mégis miniszter ebben a szemmel láthatólag prímán mûködõ Orbán kormányban ,muhahaha.
-csengõzoli-- 2012 júl. 11. - 08:36:56
(8154/8852)
Bárcsak ott lennek :)
Hó? Max a hóágyukból :)
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 11. - 08:25:18
(8153/8852)
nagyon hideg lehet