Téma: Ma Reggel

offtopic
kõmacska 2012 jún. 28. - 18:47:53
(7852/8852)
Ráhel nem héber, inkább hun. Hunor s Magor, két dalia.... "A Képes krónika változata szerint azonban a testvérpár Magor nevû tagja valójában Magóg, s mindketten Jáfet fiai voltak, nem pedig Nimródé." http://hu.wikipedia.org/wiki/Hunor_%C3%A9s_Magor Ha Magor Magóg, akkor Hunor Gómer, Askenáz apja. (A H - G hangváltásra példa Halics - Galícia, Hoverla /Hóvár hegy Ukrajnában/ - Goverla, Hitler - Gitler stb, ez tehát egy szokásos hangváltás a kelet-európai térségben). Az askenázok nem Ábrahám, hanem inkább Attila népe. De ezt hogyhogy sose vallják be? Inkább mondják magukat hébernek, meg legújabban magyarnak, hunnak sose. Vajon miért nem? Pedig a Biblia még azt is leírja, hogy hol volt Askenáz országa - az Ararát és Arménia mellett, pontosan ott, ahol a kazár birodalom, és ahonnan a kabarok csatlakoztak a magyar törzsszövetséghez. Az egész sztori tehát teljesen klappol, és teljesen nyilvánvaló, ez nem valami zugolyában lett dolog... minek akkor a csillagokat is lehazudni az égbõl???? Minek a palesztinokat terrorizálni, minek zsidó identitást hazudni, és minek egy hamis magyar identitással próbálkozni, ahelyett, hogy büszkék lennének Attilára? Persze nem biztos, de igencsak lehetséges, hogy õk Attila népe. Minek hazudják magukat másnak, mint Jáfet, Gómer és Askenáz leszármazottainak? "Aki hazudik, az lop, aki hazudik, az csal, hazudni, lopni csúnya dolog..."
Ráhel származásához szerintem ez sokkal inkább illik: http://www.youtube.com/watch?v=aLK3s9k0Vs4
olahmiki1959 2012 jún. 28. - 18:26:08
(7851/8852)
Ez övön aluli volt! Még most is fáj az oldalam a röhögéstõl!
olahmiki1959 2012 jún. 28. - 18:23:34
(7850/8852)
Lehet, hogy picit erõs, amit mondok, de amikor Albright asszony azt mondta, hogy idõs korában tudta meg, hogy zsidó, akkor felmerült bennem a kérdés, hogy évtizedekig nem nézett tükörbe?...Mert akkor rögtön rájöhetett volna...
offtopic
kõmacska 2012 jún. 28. - 18:18:52
(7849/8852)
olahmiki1959 2012 jún. 28. - 18:15:34
(7848/8852)
Nem is tudtam, hogy rúdtáncos vagy!
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 jún. 28. - 18:03:01
(7847/8852)
próbáltam? A rendõr odajött a kocsmában az asztalunkhoz, mindenkitõl elkérte a személyit, csak tõlem nem.
offtopic
kõmacska 2012 jún. 28. - 17:55:47
(7846/8852)
inkább huszonévesen próbáltad magad négernek álcázni.
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 jún. 28. - 17:45:38
(7845/8852)
Stevie Wondertõl kérdezi a riporter:
-nem zavarta sose, hogy vak?
-Még mindig jobb, mintha nigger lennék!-feleli Stevie Wonder
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 jún. 28. - 17:43:56
(7844/8852)
Én 40 évesen tudtam meg, hogy néger vagyok.
offtopic
kõmacska 2012 jún. 28. - 17:40:41
(7843/8852)
Nem az a baj, ha valakinek "zsidó" (tulajdonképpen nem zsidó, hanem askenázi) felmenõi vannak. Az miért lenne baj? Azzal nincs semmi gond.
Az a baj valakivel, ha hazudik. (Sajnos itt már eleve a zsidó származás hazugság, mert ezek az emberek annyira zsidók, mint én rúdtáncos). És nyilván minden politikus hazudik - eleve a hazugságból él, a hazugság a hivatása. Te elhiszed Albrightnak, vagy Hillary Clintonnak, hogy deres fejjel jöttek rá, hogy askenázi származásúak? Abban a kultúrában, ahol tudvalevõleg az askenázi származás az érvényesülés útja? Abban a világban, ahol õk "véletlenül" a hatalom csúcsaira jutottak? Pont abban mondanának igazat, hogy nem is tudtak arról, hogy õk is askenázik? Jaajjj.
Például nekem Ráhellel nincs semmi bajom. Sõt nagyon is kedvelem, pont azért, mert elég õszinte, legalábbis eddig nem láttam sunyinak és kétszínûnek. Különben sem szeretek gyanakodni. Jobb bízni másokban, mint parázni. Csak az a gondom, hogy kötõdik a Seven7Crown-hoz, ami ebben a világban a hatalom forrása. És hogy is írta nekem Vinogradov? Üdv Lucifer világában!
Jézus meg ezt mondta: Az emberölõ volt kezdettõl fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen õ benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.
De általában egy politikusnak semmit sem szabad felhinni, azt pláne nem, amit a magánéletérõl állít. Csak az tény, hogy a jobbikban belháborút váltott ki Szegedi Csanád, és arra panaszkodnak a tagok, hogy õ (és még néhányan, pl. Novák Elõd) bármit megengedhetnek maguknak következmények nélkül, miközben másokkal csúnyán elbánnak. Ezek után nyilvánvaló, hogy Szegedi az önvallomásával csak megelõzte azt, hogy mások derítsék ki róla, hogy askenázi.
Nekem nem fûzõdik érdekem ahhoz, hogy higgyek neki, úgyhogy nem is hiszek. A BAZ megyeiekhez sem köt semmilyen érdek, úgyhogy nekik is csak ezt a sérelmet hiszem el, egyébként meg nem érdekelnek.
olahmiki1959 2012 jún. 28. - 16:51:54
(7842/8852)
Távol álljon tõlem, hogy beleszóljak a köztetek zajló magasröptû vitába, de az, hogy valaki felnõtt fejjel tudja meg, hogy zsidó származású, illetve, hogy a felmenõi között van zsidó, azért nem példa nélküli.
Néhány évvel ezelõtt olvastam, hogy Madeline Albright, amerikai külügyminiszter-asszony kb. 70 éves korában "jött rá", illetve akkor tudta meg, hogy van benne zsidó "beütés", és hogy ez mennyire megdöbbentette õt, illetve a meglepetés erejével hatott rá.
Hogy ez a dolog egy média elõtt felvett póz volt-e, egyáltalán, hogy valóban így történt-e, és hogy évtizedekig nem tudott errõl, - ami elég hihetetlennek tûnik a számomra, - azt soha nem fogjuk megtudni.
Hillary Clinton is nyilatkozta egyszer, hogy számára is meglepõ módon "zsidó gyökereket" talált a felmenõi között.
Ezekkel a példákkal csak azt akartam érzékeltetni, hogy bár meglehetõsen abszurd, és nem nagyon hihetõ, de elméletileg elõfordulhat, hogy valakinek az esetleges zsidó származása csak felnõtt korában derül ki.
Elnézést, hogy beleszóltam.
offtopic
kõmacska 2012 jún. 28. - 15:52:57
(7841/8852)
Nem érdekel Bobby Fisher és nem fogom tanulmányozni. Tudod, mivel te jobbikos vagy, ugyanilyen erõvel hihetnél azoknak is, akik Szegedi Csanádot és a Jobbik vezetésének más tagjait (ha jól emlékszem, a Novák házaspárt) negatív erõnek tartják. De persze elhiheted azt is, hogy azok hazudnak, akiket kinyomtak, és Szegedi Csanád az igazmondó kiskondás. Azt, hogy KINEK és MIT hiszel el, nagyon sok elõzetes döntésed és tapasztalatod befolyásolja.
Jézusnak volt egy érdekes kis szösszenete a gazdagról és a koldusról. A gazdag a pokolban mindenféle kérésekkel állt elõ, például hogy Ábrahám küldje vissza a koldust a testvéreihez, nehogy õk is a gyötrelem helyére kerüljenek. Ábrahám így válaszolt: Van Mózesök és prófétáik; hallgassák azokat. A gazdag ellenkezett: Nem úgy, atyám Ábrahám; hanem ha a halottak közül megy valaki hozzájok, megtérnek! De Ábrahám lezárta a vitát: Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, az sem gyõzi meg õket, ha valaki a halottak közül feltámad.
Ez általános igazság. Aki az igazságra hallgat, az képes Istenre is hallgatni. Aki viszont Istennek nem hisz (tehát az Õ szavát hazugságnak tartja), az az a hazugságnak fog hinni és azt nevezi igazságnak.
Azt nem tudom, hogy a BAZ megyeiek hazudnak-e, de hogy Vona és Szegedi hazudnak (ki tudja, miféle hátsó szándék érdekében), az hótziher. Nem tudatlanság és naivitás õket igazmondónak tartani, hanem DÖNTÉS.
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 jún. 28. - 14:04:26
(7840/8852)
Én legtöbbször hajlamos vagyok elhinni az egyszerûbb és kézenfekvõbb magyarázatot és nem keresek a dolgok mögött mélyebb összefüggéseket (legalábbis többet, mint, ami van). Persze, lehet, hogy a Te sejtéseid az igazak és Szegedi a Joint ügynöke. Ez az, amirõl szerintem egyikünk sem fog 100%-ig megbizonyosodni. Sem az ellenkezõjérõl.
Ha a Szegedi személyében lévõ ellentmondás zavar, akkor tanulmányozd Bobby Fischer sakkzseni személyét.
Születhet valaki bárminek, attól még lehet számára ellenszenves bizonyos mentalitás.
offtopic
kõmacska 2012 jún. 28. - 13:51:44
(7839/8852)
És amúgy mi köze van a szegedi illetõségû, EU parlamenti képviselõ Szegedi Csanádnak BAZ megyéhez? Ahol ugye, teljesen véletlenül, a legerõsebb a Jobbik szervezet? Vajon miért tört ki ekkora belháború pont emiatt? Miért háborognak a BAZ-iak, hogy bizonyos emberek - pl. Szegedi Csanád - következmények nélkül bármit megtehetnek a pártban, akik pedig összehozták a Jobbik parlamentbe jutását, azok ki vannak rúgva? Te elhiszed, hogy ezeket a hazafias buzgalom vezeti, azért verik szét a pártot? És kik azok, akik odatolták a zsíros valagát ennek a rendkívül hiteles, igazmondó (és nyilván zseniálisan okos) fiatalembernek? Szerintem saját magadat csapod be, ha hiszel nekik. Porhintés, ámítás, kábítás, pátosz és áhítat, de hogy mi van a mélyén... http://www.youtube.com/watch?v=Ff_zSlTFYgw
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 jún. 28. - 13:41:46
(7838/8852)
Jack Nicholson 40 éves volt, amikor újságírók kiszaglászták, hogy akit az anyjának hisz, a valóságban a nagyanyja és a nõvérének hitt családtag az igazi anyja. Annak idején a család eltitkolta, hogy a lány megesett és ezt a megoldást választották.
Tehát semmi okom feltételezni, hogy szegedi Csanád valótlant állít.
A Jobbik nem antiszemita párt. Sajnos a rendezvényein mindig megjelenik egy elmebetegekbõl és lecsúszott nyomorultakból álló kis csoport. Belõlük áll a zsidózó kórus. Mindig ugyanazt a néhány jellegzetes arcot látni.
offtopic
kõmacska 2012 jún. 28. - 13:20:26
(7837/8852)
Kedves vénasszonyok nyara, én azt szeretném megkérdezni tõled (amit az újságírók nem kérdeztek meg) - hogy te elhiszed-e Szegedi Csanádnak (és Vona Gábornak), hogy csak nemrég tudta meg, hogy a nagymamája holokauszt túlélõ? Ezt õ NEM TUDTA EDDIG????
Ezt nem veszem be. Lehetetlen eltitkolni (már csak a tetoválás miatt is, no meg ugye kapta a kárpit). Hogy ezt Szegedi Csanád NEM TUDTA.... ez szemenszedett hazugság. Teljesen mindegy, hogy ki, kinek, mit és miért hazudik, a lényeg, hogy hazudik. És aki hazudik, az eltitkolja az igazi céljait, az nem jár egyenesen. Már az is mindegy, hogy ezt most "bevallotta". Hah! És ráadásul õ a bizonyíték arra, hogy a Jobbik nem antiszemita párt! Hah! Hát rögtön a falnak megyek a meghatottságtól. Most aztán nagyot durrantott Szegedi Csanád (eSTébé).
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 jún. 28. - 11:19:43
(7836/8852)
Seven7Crown 2012 jún. 28. - 02:22:15
(7835/8852)
"Izrael bekaphatja.."

Diplomáciai csõd az, hogy Kövért az izraeli parlament elnöke nemkívánatos személynek minõsítette Nyirõ istenítése miatt, aki egy gyilkos rendszert szolgált, mivel így már nem csak Románia ítéli el házelnökünket, hanem egy másik ország is botrányosnak találva provokáló magatartását, szégyenpadra ültette a világ szeme láttára, ami egy újabb szégyen Orbánra nézve, mert senki nem adott igazat kormányunknak, csak a minket tiszteletbe tartó Izraelnek!
Viszont ennek ellenére még mi sértõdünk meg, és próbálunk visszavágni azzal, hogy sajnáljuk a szegény palesztinokat, akik az 1948. május 14-én kikiáltott szabad, és független Izrael ellen folyamatosan hadakoznak.

Bár kötve hiszem, hogy a palesztin párti fórumozók akkor is annyira odalennének kedvenceikért, ha családjuk élete folyamatosan veszélybe lenne miattuk, és attól kellene rettegniük, hogy a reggel még életben lévõ gyermekük estére már csak egy koporsóban landol!
offtopic
kõmacska 2012 jún. 27. - 17:23:49
(7834/8852)
Senki sem kérdõjelezheti meg, hogy Izrael egy baráti ország.
adamnagysweetmovie 2012 jún. 27. - 16:22:22
(7833/8852)
Szerintem Kövér mércéje eddigi munkássága alapján minimum megkérdõjelezhetõ (maga is elment nyírõi mélységekben, nemegyszer), vagyis akire õ felnéz, azzal nagy baj lehet...
adamnagysweetmovie 2012 jún. 27. - 16:17:59
(7832/8852)
Hogy is mondták még tavaly:

"2012 az elrugaszkodás éve lesz"

Hááát...alaposan elrugaszkodtak. J
Seven7Crown 2012 jún. 27. - 01:08:13
(7831/8852)
"Szeretném remélni, hogy egyetért velem abban, hogy az alkotó emberek alkotásában mindig az alkotás az elsõdleges, és a megítélés során nem használható kettõs mérce" - írta Kövér László. Megfogalmazása szerint "a székely származású magyar író, Nyirõ József nem - bár jelentéktelen, de kétségtelenül tragikusan elhibázott - politikai tevékenysége, hanem irodalmi életmûve alapján érdemel tiszteletet".

Kövér, persze azt nem vette figyelembe, hogy egy ember munkássága ugyanolyan, mint az igazság, amirõl tudjuk, hogy a fél igazság nem igazság!
Ezért nem lehet Nyírõt csak az alkotásaival magasztalni, mivel az író, egy bûnös rendszer kiszolgálójaként is szerepelt, amivel minden addig elért sikerét áthúzta!
És pontosan ezért cinikus a bajuszos részérõl egy zsidó honfitársunk kitüntetése, hogy elõtte pár nappal, provokáló módon megjelenik Romániában ennek az embernek a temetésén, holott õ maga is bevallja, tudomása van "kétségtelenül tragikusan elhibázott - politikai tevékenységérõl", amirõl röviden csak annyit, hogy az író, a háborús bûnös Szálasi támogatójává vált, és együtt mûködött a bandájával a nyilas parlamentben Erdély képviselõjeként, viszont 1945-ben már menekülni kényszerült elõször Németországba, utána, pedig Spanyolországba.

Tehát hiába a tehetsége, ha mellette egy emberek ezereit halálba küldõ rendszer aktív szereplõjeként véste be nevét a történelembe!

Így nagyon kínos, hogy országunk már megint a világ szégyenpadján ücsörög/ráadásul teljes joggal/, mert nyilvánosan is nem kívánatos személynek nyilvánították a házelnökünket Izraelben, aki ennek ellenére is a gyilkos Szálasi kormányt kiszolgáló Nyírõt isteníti.
És ami tényleg felháborító, hogy Kövér megkapja Orbán 100%-os támogatását, aki hallgatásával hátulról teret enged nem kimondottan demokratikus megmozdulásainak!
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 jún. 26. - 20:54:49
(7830/8852)
Nem ismertem a részleteket. Így természetesen egészen más a helyzet.
offtopic
kõmacska 2012 jún. 26. - 20:32:01
(7829/8852)
ez nem egyszerûen gázolás volt
offtopic
kõmacska 2012 jún. 26. - 20:29:37
(7828/8852)
Na és nem tudtam mellékelni az ábrát, most megpróbálom megint.... van egy másik módszer is a képek belinkelésére, de azt nem ismerem.
kõmacska 2012 jún. 26. - 20:27:05
(7827/8852)
:) Nagyon szívesen. Mivel én pont annyir777777777a értek a géphez, mmmmmmmmm ahogy a mellékelt ábra mutatja, hõsiesen bátornak tartom azt, ha valaki legalább kérdezni mer.
(csak kicsivel vagyok mûszakibb beállítotságú , mint az a kismacska, akivel együtt írtuk ezt a hsz-t...:))
vénasszonyok -nyara 2012 jún. 26. - 19:53:48
(7826/8852)
Megértem a haragodat. Valóban felháborítót, mind a gázoló, mind a bíróságok eljárása. Abban nem értünk egyet, hogy 20 év járna halálos baleset okozásáért. Függetlenül attól, hogy hány évesek az áldozatok. Sajnos azt kell, hogy mondjam, bármelyikünk okozhat ilyen balesetet, aki autót vezet. Rossz összehasonlítás az állatkínzó is, mert az állatkínzás egy szándékos aljas tett.
A gázoló esetében viszont azt is megérteném, ha öngyilkos lenne, de az a minimum elvárható megbánás, hogy leüli. Nem tudom, hogy egy ilyen eset után, hogy számol el a lelkiismeretével.
Seven7Crown 2012 jún. 26. - 16:14:30
(7825/8852)
Csak az a furcsa, hogy mindig reagálsz az írásaimra, és ez nem kimondottan azt jelenti, hogy nem érdekel a mondanivalóm!:P
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 jún. 26. - 14:48:50
(7824/8852)
Semmi baj! Valószínûleg nem érdekel, az lehet a kiváltó ok.
Seven7Crown 2012 jún. 26. - 14:37:41 Előzmény vénasszonyok -nyara
(7823/8852)
Nem lep meg, hogy nem értetted meg a lényegét annak, amit leírtam!
olahmiki1959 2012 jún. 26. - 02:51:03
(7822/8852)
Hálából küldök egy kis kaját.
olahmiki1959 2012 jún. 26. - 02:38:10
(7821/8852)
Gratula, nagyon ügyesen kimoderáltad õket. (hihi!)
-csengõzoli-- 2012 jún. 25. - 23:28:35
(7820/8852)
Nem érdekes,hogy mióta csak a "jobb oldal van jelen", azóta semmi gyûlölködés,nácizás, viszont jól elbeszélgetünk, akár mûvészetekrõl is és segítünk egymásnak,ha kérdés van?
Nem Gyurcsányozunk,nem Mesterházizunk...
olahmiki1959 2012 jún. 25. - 23:21:27
(7819/8852)
Mindenkinek köszönöm a segítséget, elsõsorban neked, Kõmacska, nem úgy mûködik a dolog teljesen, ahogy írtad, de mûködik. Majd pontosan felírom magamnak a lépéseket, és aszerint fogom csinálni legközelebb.
Azt hiszem, az én gépem kissé másképp mûködik, vagy a beállítások mások, nem tudom. De mindenkinek kösz, még egyszer!
olahmiki1959 2012 jún. 25. - 23:18:41 Előzmény olahmiki1959
(7818/8852)
Megpróbálom elküldeni magamnak Sly képét, úgyis jó haverok vagyunk, én voltam a dublõre a Rambóban.
offtopic
kõmacska 2012 jún. 25. - 20:49:19
(7817/8852)
Azt persze kihagytam, hogy amikor rákattintok a "Letöltések" mappára (2x), akkor az egész mappa meg fog nyílni, tehát mindent megmutat a gép, amit abban a mappában tárolok, nem csupán ezt az egy képet. Tehát vagy minden elmentett kép megjelenik, vagy minden fájlnév fel lesz sorolva, és ezekbõl kell kiválasztani azt az egyet, ami aktuálisan épp szükséges, és arra az egyre kattintani, aztán lent a "Megnyitás" gombra.
offtopic
kõmacska 2012 jún. 25. - 20:40:53 Előzmény olahmiki1959
(7816/8852)
Nekem se a tallózás jön be, hanem azt írja ki: "Fájl kiválasztása" - "Nincs fájl kiválasztva".
Ha rákattintok a "Fájl kiválasztása" gombra, akkor rögtön felhozza a saját gépem tartalomjegyzékét. Mivel én is csak egy júzer vagyok, ezért megértelek. Szerintem a legegyszerûbb módja a kép feltöltésének az, hogy
1. ha találok egy képet a neten, amit be akarok ide másolni, akkor
a. rákattintok a képre jobb egér gombbal,
b. feljön egy ablak, benne: "Kép mentése másként"
c. erre rákattintok bal egér gombbal, és
d. a gép rögtön el fogja menteni a "Kedvencek"-hez, azon belül a "Letöltések" mappába.
2. megnyitom a port fórumot, azon belül egy hozzászólás ablakot, és rákattintok a "Fájl kiválasztása" gombra, ekkor
a. megnyílik a saját gép tartalomjegyzéke, ott kikeresem a legfelsõt: "Kedvencek" (van elõtte egy sárga ötágú csillag)
b. ha arra kattintok, akkor kijön három ikon: "Asztal", "Legutóbbi helyek", "Letöltések" - erre az utóbbira kattintok (2x)
c. vagy rögtön kiadja a kép formátumot, vagy csak felsorolja a letöltött fájlok nevét - akkor kikeresem a név alapján,
d. ekkor kicsi alakban meg fog jelenni a kép, szóval leellenõrizhetem, hogy jót választottam-e,
e. az ablak alsó részén kék keretben van egy gomb: "Megnyitás", erre rákattintok,
f. ha jól csináltam, akkor itt, ezen az oldalon, a hozzászólás alatti "Fájl kiválasztása" gomb mellett meg fog jelenni a kiválasztott kép fájlneve
g. és ha rákattintok az "Elküld" gombra, akkor a hozzászólásomban benne lesz a kép.
h. ezek után érdemes visszamenni a gépen a "Letöltések" mappába, és kitörölni a képet, hogy ne terhelje túl a tárhelyet.
i. természetesen más mappában is lehet képeket tárolni, csak szerintem ez a legegyszerûbb, mert a gép automatikusan oda menti el a letöltéseket.
offtopic
-csengõzoli-- 2012 jún. 25. - 18:43:40 Előzmény olahmiki1959
(7815/8852)
"Fájl kiválasztása"
Megkeresed a képet a gépeden, bal egér gombbal rányomsz kettõt és ennyi.
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 jún. 25. - 18:15:47
(7814/8852)
Neked nem ez a kép jön be, ha rákattintasz a válasz-ra? Szívesen segítenék, de ezt nem értem.
olahmiki1959 2012 jún. 25. - 18:02:28
(7813/8852)
Szia! Rögtön ott kezdõdnek a problémák, hogy megnyitom az üzenetküldés ablakot, és baloldalon NINCS olyan ikon, hogy tallózás. De nem csak a baloldalon nincs, hanem sehol.
Kép feltöltése: Fájl kiválasztása ikonok vannak, tallózás nincs.
Úgyhogy nem tudom, mi a teendõ ezután. Csak hogy ne legyen annyira egyszerû az élet.
Ne haragudj, hogy feltartalak.
vénasszonyok -nyara 2012 jún. 25. - 09:08:38
(7812/8852)
Itt van képekben
vénasszonyok -nyara 2012 jún. 25. - 08:57:17
(7811/8852)
Szia!

Kinyitod az üzenetküldés ablakot és baloldalt látsz egy ikont, tallózás felirattal. Rákattintasz és bemész a saját könyvtáradba. ott kiválasztod a képet egy megnyitással. 1000x800 pixelnél kisebbet rakjál be lehetõleg.
olahmiki1959 2012 jún. 25. - 06:26:32
(7810/8852)
Ha már itt tartunk, adj tanácsot, légyszíves, hogy képeket hogyan kell belinkelni ide. Néhány hónapja van csak internetünk, sok mindent megtanultam már, lépésrõl-lépésre, még több dolgot azonban csak szeretnék megtanulni, ez lenne az egyik.
Nagyon sok olyan fénykép, festmény, vagy rajz van, amit szeretnék másokkal megosztani, de emiatt a bénázás miatt nem sikerül.
Remélem, nem túl bonyolult, elõre is megköszönöm, ha segítesz. Szia.
olahmiki1959 2012 jún. 24. - 19:26:06
(7809/8852)
Errõl beszéltem.
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 jún. 24. - 19:21:23
(7808/8852)
Nézd meg ezt a tanulmányfejet! ceruzarajz, néhány halvány vonással. Szabó Vladimir készítette. Hát õ mester volt, megvolt a szakmai háttere, ahhoz, hogy kompozíciókat alkosson. Neki minden ecsetvonását elhiszem.
olahmiki1959 2012 jún. 24. - 19:10:06
(7807/8852)
Õk a világ legjobban menedzselt tenorjai voltak. Mindhárman kitûnõ énekesek voltak, természetesen, de a világ, - 6 milliárd ember, - legjobbjainak kikiáltani valakiket, ahhoz igen nagy bátorság kell.
A képzõmûvészet világa, - amirõl te is beszéltél, - az meg egy egészen átláthatatlan, trendeken, képzõmûvészi és kritikusi hálózatokon, üzletemberi összefonódásokon átnyúló kapcsolatrendszer, amibe egy átlagember soha nem fog tudni belelátni.
Régi, egyszerû emberek által megfogalmazott elv, hogy ha én csinálok egy krikszkrakszot, egy hajítófát nem ér, ha ugyanezt Picasso aláírja, akkor a mûvészvilág hasra esik tõle, hogy milyen hatalmas alkotást tett le a mûvész az asztalra.
Én az absztrakt mûvészetben azt tudom értékelni, - teljesen szubjektív dolog, amit mondok, - ahol érzem a mesterségbeli tudást. Mondok egy példát.
Picasso egy valóban hatalmas jelentõségû festõmûvésze a 20. századnak, nekem mégis sokkal jobban tetszik, és sokkal többre tartom Salvador Dalí munkásságát, miután olyan elképesztõ mesterségbeli tudása volt, amit nyugodtan nevezhetünk zseniálisnak. Vannak olyan képei, ahol elsõ ránézésre egy szép tájat, vagy utcarészletet látunk, de ha jobban megnézzük a képet, a háttérben Voltaire arcképe rajzolódik ki a részletekbõl. Elképesztõ. Ez egy tudás!
Nem tudom, mennyire ismered a dzsesszt. Rengeteg stílusirányzatot foglal magába ez az elnevezés.
Van az úgynevezett free dzsessz, ahol az átlagos hallgató száma élvezhetetlen, ritmus és dallam nélküli, kakofonikus, összevissza zenélésnek hallatszó valami szól.
Közepes, vagy gyenge képességû zenészek egy idõben ilyet játszottak, mert azt gondolták, hogy az átlagos nézõ, vagy hallgató úgy sem tudja megmondani, hogy jó-e, amit õk csinálnak.
Aztán jöttek igazi nagyságok, pl. John Coltrane szaxofonos, aki elõtte tíz évig hagyományos dzsesszt játszott, azóta is meghaladhatatlan színvonalon, és amikor elkezdett free dzsesszt játszani, akkor kiderült, hogy hoppá!, ezt így is lehet? Mert abban is zseniális volt.
És akkor rögtön ki is derült a többiek szélhámossága.
Úgy vettem észre, hogy a mûvészetben - ez talán mindig így volt, de manapság százszorosan igaz, - a szövegnek, a dumának, a minél lila gõzösebb megfogalmazásnak van talán a legnagyobb szerepe.
Ha egy neves festõ ráfest egy vászonra két vonalat, és aláírja mondjuk, hogy "Metamorfózis", akkor neves mûkritikusok, komoly arccal, hosszú tanulmányokban kezdik méltatni a festõ nagyságát, és kielemzik az illetõ kép többrétegû mûvészi mélységeit.
Itt tartunk.
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 jún. 24. - 18:57:54
(7806/8852)
Jó! Akkor addig nyüzsögnek, míg címlapra nem kerülnek.
offtopic
-csengõzoli-- 2012 jún. 24. - 18:54:55
(7805/8852)
Igen, csak ez olyan hlye kifejezés...
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 jún. 24. - 18:48:09
(7804/8852)
Pedig szerintem jól írtad. Hülyének "tettetik" magukat és a címlapra "tetetik" magukat.
offtopic
-csengõzoli-- 2012 jún. 24. - 18:43:05
(7803/8852)
A "tetetik" -ért én kérek elnézést, lassan 4 órája dolgozom a gépnél, ráadásul 100 fokban, fogjuk erre :D
-csengõzoli-- 2012 jún. 24. - 18:41:24
(7802/8852)
Ezt a képességet, -mármint,hogy valaki képes elhitetni másokkal,hogy sokkal több,jobb,szebb,mint valójában- tényleg irigylem.
Sajnos manapság rengeteg ember él ebbõl, sok valódi tehetség pedig elkallódik,mert esze ágában sincs így élni, hisz ez óriási erõfeszítést,rengeteg energiát igényel.
Néha elgondolkodok,hogy Pl Schobert Norbi, Hajdú Péter stb. hogy bírja ezt a sok ostobaságot, ezt az állandó hazudozást,amivel hétrõl hétre címlapra tetetik magukat.
Az igazság az lehet,hogy élvezik, kellõen primitívek hozzá,hogy ez kitöltse az életüket.
Valószínûleg minden értelmes ember menekül attól a közegtõl,amiben õk fürdõznek.
offtopic
-csengõzoli-- 2012 jún. 24. - 18:37:12
(7801/8852)
Hirtelen azt hittem Rahelnek volt fõzõs mûsora :D
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 jún. 24. - 18:24:58
(7800/8852)
"Hal a tortán" vagy valami ilyesmi, ahol celebek vendégül látták egymást. A narráció volt benne egyedül szórakoztató, mert Varga B. Tamás írta.
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 jún. 24. - 18:23:26
(7799/8852)
Hát azt hiszem tökéletesen szavakba öntötted az érzéseimet Mága Zoltánnal kapcsolatban. Mivel látom tényleg értesz hozzá, megkérdezném: szerinted is Domingo, Carreras és Pavarotti voltak a világ legjobb tenorjai?
Mert én úgy gondolom, ez nem olyan mint a 100 méteres síkfutás, hogy ilyen abszolút sorrendeket lehetne felállítani. Egyszer volt szerencsém meghallgatni a Ribin orosz egyházi kórust a Zeneakadémián. Azt hiszem volt köztük egy-két tenor, akiknek nem lett volna szégyenkeznivalójuk a három nagy tenor mellett.
Én a képzõmûvészethez értek valamennyire. Az a tömény szélhámosság, ami azon a fronton zajlik, az egyszerûen bicskanyitogató. Az a sok maszlag, amiket a mûvészettörténészek beadnak az egyszeri embereknek a nonfiguratív alkotókkal és mûveikkel kapcsolatban az tökéletesen kimeríti a szélhámosság tényállását. (lásd El kazovszkij)
offtopic
-csengõzoli-- 2012 jún. 24. - 18:16:57
(7798/8852)
Fõzõs mûsorban? ? ?
olahmiki1959 2012 jún. 24. - 17:50:16
(7797/8852)
Jól ismerem a zenész szakmát. A magyar cigányprímások között olyan virtuóz, elképesztõen magas szintû hegedûtudással rendelkezõ zenészek vannak, akikhez képest Mága Zoltán csak egy tehetséges tanítványnak a szintjét üti meg. És egyik sem ilyen gazdag, még csak megközelítõleg sem.
Mága nagyon jó zenész, természetesen, de ez a hatalmas felhajtás, ami körülötte zajlik, mindenképpen indokolatlan.
Príma Primissima díj, Budapesti díszpolgárság, stb. Mire föl?
Az nagyon szép dolog, hogy adakozik szegény gyerekek számára, de azon kívül nem tudok olyan nyomós okot, ami ezt a sok díjat, és médiafigyelmet megindokolná.
Arról nem is beszélve, hogy akármilyen felkapott, és világot járt zenész valaki, ilyen roppant vagyonra - csak a fellépti díjakból - fizikailag lehetetlenség szert tenni, pláne egy viszonylag fiatal ember számára.
Mága Zoltán mûvész úr vagyonosodását természetesen nem vizsgálta meg eddig senki, fel sem merült ez a kérdés, pedig lehet, hogy napvilágra kerülne néhány érdekesség.
Én eddig csak olyan mûsorban láttam õt játszani, ahol tökéletes eleganciával, átszellemült arccal, playback-rõl hegedült, szép, ismert dallamokat, le a kalappal. Virtuóz, technikailag valóban nehéz darabot még nem hallottam tõle. Bár lehet, hogy arra nincs is szükség. Nem tudom...
Másrészt, amikor a fõzõmûsorban nyilatkozott a többiekrõl, megjátszott szerénységgel, de mindenkivel éreztette, hogy õ milyen sokra vitte, ami viszont eléggé visszaütött, mert csak azt érte el vele, hogy a többi vendég, ahelyett, hogy "hasra esett" volna a rezidenciájának valóban elképesztõ gazdagsága láttán, inkább lenézték a felkapaszkodott, önmagát fontos embernek gondoló, de igazából semmiféle különleges tulajdonsággal nem bíró "mûvészt".
Mága egy közepes képességû hegedûs, az viszont igaz, hogy zseniálisan tudja eladni magát, pontosan tudja, hogy a nagyvilágban járva, mindenki "megeszi", ha egy fehér öltönyös, elegáns ember szép dallamokat játszik hegedûn, mosolyog, udvarias, és kulturált hanghordozással beszél.
Ebben, hogy õ eddig eljutott, hosszú évek kemény, következetesen felépített munkája van, szép lassan küzdötte magát egyre feljebb, egyre elõkelõbb helyekre sikerült eljutnia, végül még uralkodóházak ajtaja is megnyílt elõtte, és ma már saját maga is kezdi elhinni, hogy igazi nagy mûvész.
Ez is egy képesség, el kell ismerni.
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 jún. 24. - 15:47:37 Előzmény -csengõzoli--
(7796/8852)
Akkor pontosan érted mirõl beszélek. láttam a rezidenciáját a fõzõcskézõs mûsorban. Azt hiszem nem kell többet mondanom. Dolph Lundgren egy figyelemreméltó emberpéldány. Azt még megértem, ha mint férfi tetszik neki. Ép testben, ép lélek.Imponáló iskolaimvégzettségei vannak.
Viszont csapnivalóan rossz színész.
offtopic
-csengõzoli-- 2012 jún. 24. - 15:06:48
(7795/8852)
Mágában azt szeretem, mikor elõadja magát és próbál választékosan beszélni :) közben meg üvölt róla az egyszerûség :)
Rahel ízlésérõl meg annyit, hogy kedvenc színésze Dolph Lundgren :) Kell ennél több?? :)
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 jún. 24. - 15:05:40
(7794/8852)
Amit írtam nem Mága zenemûvészi kvalitásairól szól. A körítés zavar és a témaválasztásai. nagyjából ugyanez volt a véleményem "a három pavaretti"-rõl is. "Operaslágerek", azaz klasszikus zene közérthetõen a cipészinasok számára.
Milyen önsajnálatra célzol? Tudtommal nem az én személyem volt a téma.
Seven7Crown 2012 jún. 24. - 14:48:00
(7793/8852)
Azt hiszem, hogy nagy hiba lenne Mága Zoltánt lealázni, akit Orbánékkal, Vonáékkal, Semjénékkel, és persze a kabinet gyilkos példaképével, H.Miklóssal szemben, világszerte mindenki elismer, így csodálatos játékát nem csak a magyar sznobok élvezik évrõl évre, hanem külföldi hírességek is szívesen hallgatják, köztük a Római Katolikus Egyház feje is!
Egyébként elképesztõ, hogy neked még pl.Nino Rota mûvét említve is csak egy szánalmas önsajnálatra futja.
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 jún. 24. - 09:02:47
(7792/8852)
"De gustibus non est disputandum" azaz "Márpedig a Gusztiról nem beszélünk"

Jó szórakozást Mága Zoltán újévi koncertjéhez! Ott lesz az összes sznob.
Seven7Crown 2012 jún. 24. - 01:11:40
(7791/8852)
Ízlések, és pofonok!:D
Seven7Crown 2012 jún. 24. - 01:10:14
(7790/8852)
Na!
Ne vegyük el a kedvét már az elején!
Lehet, hogy Neki éppen bejön majd!
Seven7Crown 2012 jún. 24. - 01:04:07
(7789/8852)
Nem Simor András fizetése volt Orbán legnagyobb baja/ez csak egy kis elterelés volt a lényegrõl/, hanem az, hogy a helyére nem a saját emberét ültethette oda!
Viszont amirõl Te írsz, az megint egy másik, és talán még ennél is súlyosabb probléma, mert Magyarországon olyan törvényi rendelkezés lépett hatályba, amely visszamenõlegesen, az érintett személyekrõl kedvezõtlen módon, és már megszerzett jogokat vont vissza.
Ezek többek között a gazdaságpolitikát is próbálták elõsegíteni, hogy ne kelljen annyit fizetni!
Mert pl.nem mindegy, hogy nyugdíjat fizet az állam az elhibázott adópolitikájából fakadó kevesebb bevételébõl, vagy esetleg csak járulékot, aminek az összege sokkal kevesebb.
De!
Mivel az EU szerzõdésének a 2.cikke az Unió alapértékei között eleve elsõként említi a jogállamiság elvének tiszteletben tartását, amely elképzelhetetlen a jogbiztonság követelményének megvalósulása nélkül, így a felelõsség azokat a magyar jog alkotókat terheli, akik nem vették figyelembe az új alkotmány megálmodása közben, hogy Az Emberi Jogok Európai Bíróságának, és az EU Bíróságának ítélkezési gyakorlata szerint, a jogbiztonság lényege az elõreláthatóság, melyhez szorosan kapcsolódik a visszaható hatály tilalma, és a szerzett jogok védelmének elve!
Ezt viszont a fideszesek igyekeztek kijátszani, és Orbán a 2/3-al, pedig sikeresen átpréselte az Alkotmánybíróság hatáskörének korlátozását, továbbá a visszamenõleges hatály fogalomkörét is belecsempészte mûvébe, amiért nagyon sok bírálatot is kapott az EU-ból, viszont ezt sem a kisebbségben lévõ ellenzék, nem tudta leszavazni, sem Brüsszel, csupán különbözõ eljárások tömkelegét zúdítja a kormány nyakába/ami nem a magyarok elleni támadást jelenti!/,amelyek az elveszített jogainkat hivatottak visszaszolgáltatni!
Vagyis az EU, így lép fel azok ellen az intézkedések ellen, amelyeket ez a nem kimondottan demokratikusnak nevezhetõ új alkotmány biztosít a kabinet számára pl.a visszamenõleges hatály cikke alapján, amit a csaló, és írástudatlan S.Pali kimondottan jónak látott, és egy x-el alá is firkantott!
Bár kétlem, hogy értette volna a dolgát!
offtopic
kõmacska 2012 jún. 23. - 23:31:34 Előzmény olahmiki1959
(7788/8852)
Amúgy Rejtõ Jenõtõl egy regényt olvastam, Az elveszett cirkálót, és nagyon tetszett. Remélem, még többhöz is szerencsém lesz. Amikor A Ravasz, az Agy és a két füstölgõ puskacsõ filmet láttam, az volt az benyomásom, mintha Rejtõ megfilmesítése lenne. Nekem ugyanazt a hangulatot és humort hozta, arra emlékeztetett a névadás, a karakterek, a vonalvezetés.
Rejtõ Piszkos Fredje megzenésítve és átpolitizálva: http://www.youtube.com/watch?v=b_TDWGUeel8
És elnézést a sok zenés linkért, de http://www.youtube.com/watch?v=LegfVrYHqU8
offtopic
kõmacska 2012 jún. 23. - 22:49:23
(7787/8852)
Az Ángyán-ügynek utánanéztem http://hvg.hu/itthon/20120620_angyan_lista_orban Kicsit csodálkozom, hogy akad a hatalom csúcsain valaki, akibe szorult némi becsület, gerinc, lelkiismeret. Meglep, hogy korábban nem szelektálódott ki. (És ezt kormánytól függetlenül értem, ha mszp-s lenne, akkor is csodálkoznék). Hogy lemondatták, az viszont nem lep meg.
offtopic
kõmacska 2012 jún. 23. - 22:42:13 Előzmény kõmacska
(7786/8852)
Azt még hozzáteszem a bizalomhoz, hogy általában igaz ránk, emberekre, hogy anélkül elõlegezünk bizalmat egymásnak, hogy biztos tudásunk lenne arról, hogy a másik ember megérdemli-e ezt. Ez tulajdonképpen nem baj, bízni jó, bizalmatlannak lenni rossz. A gyerekek bíznak a szüleikben, a kutyák a gazdáikban, a szerelmesek a szerelmükben stb... a bizalom általában nagyon jó dolog.
A bizalom csak akkor válik negatív erõvé, ha rossz a motivációnk, ha rossz okból bízunk. Mi a rossz ok? A kompenzáció. Rosszul fog elsülni a bizalom, ha azért bízok meg valakiben, hogy valamilyen hiányérzetemet pótoljam vele. (És ehhez kapcsolódik az, hogy ha azért bízok meg egy pol. erõben, mert úgy látom, egy másik pol. erõ már kifosztott vagy egyéb módon okozott kárt nekem). De rosszul fog elsülni egy szerelem is, ha azért bízok meg a másikban, hogy valamiféle hiányérzetemet kompenzáljam vele. Annak csalódás a vége. Ugyanez érvényes arra is, ha azért veszek meg egy cuccot, hogy azzal valamit kompenzáljak. Sõt - ugyanez érvényes még az Istennel való kapcsolatomra is. Még Isten sem arra való, hogy vele valamiféle hiányérzetemet kompenzáljam. http://www.youtube.com/watch?v=07qs0Vd38kE
A kompenzálás behelyettesítés, kárpótlás, kudarcért való elégtétel. Amivel kompenzálok, az csak egy pótlék. Azért kell, mert valamiért nem akarom/nem tudom elérni az igazit. A legdurvábban ezt akkor lehet megérteni, ha arra gondolok, hogy sokan azért választják a halált, hogy az kompenzálja õket az életük hiányaiért. A halál nem nyújt elégtételt, pont úgy nem, ahogyan semmi sem lehet elég jó pótlék, pótszer, elégtétel. Elégtételre semmi sem ELÉG.
Ha nem tanulom meg a szükségeket rendeltetésszerûen betölteni, akkor semmiféle behelyettesítéssel nem fog sikerülni.
Egy dal a kompenzálás sikertelenségérõl: http://www.youtube.com/watch?v=SivHL0Lk_OA
vénasszonyok -nyara 2012 jún. 23. - 18:06:10
(7785/8852)
Természetesen erre gondoltam és nem a Keresztapára:

.http://www.youtube.com/watch?v=BIIiYpocXyY
olahmiki1959 2012 jún. 23. - 17:29:03
(7784/8852)
Az EU álságos magatartása ott leplezõdik le, hogy míg Simor András fizetéséhez és pozíciójához foggal-körömmel ragaszkodnak, - egy emberrõl van szó, - aközben a magyar nép egészét érintõ visszamenõleges hatályú törvénykezés bevezetését, - ami valóban nonszensz, és ahol valóban meg kellett volna szólalniuk, - egyetlen szó nélkül hagyták.
Ezek az arányok, és ez a mentalitás uralkodik az EU-ban. Egy ember miatt, - aki a mi kutyánk kölyke, - minden erõfeszítést bedobunk, tízmillió ember érdekére viszont nagy ívben teszünk.
olahmiki1959 2012 jún. 23. - 17:19:14
(7783/8852)
A Keresztapa elsõ része filmtörténeti jelentõségû, zseniális alkotás, a többi része az elsõnek a nyomába sem ér. Nem rosszak persze, csak míg az elsõt nagyjából az elejétõl a végéig el tudnám mesélni, a többit hiába láttam, néhány képen kívül semmire nem emlékszem belõlük. Ami azt jelenti, hogy nem voltak maradandóak.
vénasszonyok -nyara 2012 jún. 23. - 14:14:44 Előzmény Seven7Crown
(7782/8852)
Látványos, fellengzõs gagyi!
Seven7Crown 2012 jún. 23. - 14:09:04
(7781/8852)
Akkor nézzed meg, mert ez kihagyhatatlan zseniális trilógia!
Seven7Crown 2012 jún. 23. - 14:08:08 Előzmény kõmacska
(7780/8852)
Ez általában így is van, de egyet azért szögezzünk le!
Ha az EU /jogosan/ figyelmezteti valamiért, illetve, most már szinte minden lépésért a miniszterelnökünket, akkor sokkal nagyobb támogatottságot fog elérni, mert az emberek úgy fogják érezni, hogy most még egy közösség védelme alatt állnak, amelyik így vagy úgy, de az egyre drasztikusabb állami beavatkozásoktól azért mégis megvédi õket!
Orbán, pedig ezért mászik falra, mert utálja, ha ellenõrzik, bár érdekes módon ezt a kontrollt a többi tagállam nem ellenzi/Hát nem különös?/!
Pl. nem jött be neki a Klubrádió megszüntetése, pedig az ex pornókirálylány mindent megtett ezért a Médiahatóság élén, de csak azt érte el törekvéseivel, hogy még az USA is felfigyelt a sajtószabadság megsértésére országunkban, ami szintén Orbán nevéhez köthetõ, ráadásul még törvényt is sértettek, mert a csõdeljárás miatt a NeoFM bezárása indokolatlan volt. De nem meglepõ, hogy egy pornós nincsen tisztába a joggal, ahogy az sem, hogy jó pénzért mindenre kapható!
De ott van a Simor elleni támadás, és a jegybanktörvény esete is, aminek az átdolgozása most ugyan lendített a magyar fizetõeszközön, de az már viszont megint csak arátlanság, amikor a kormányszóvivõ azt állítja, hogy M.Gy. a kormány sikerének tekintené, ha az IMF rábólintana.
Ugyanis ez nem a kabinet érdeme, hanem egy térdre kényszerített kormány kényszerû lépése, amelyik innen elõször kirúgta az IMF-et, utána pedig az elrontott gazdaságpolitikája miatt mégis vissza kúszott pitizni, bár az Orbáni retorika szellemében azért egy kicsit próbált izmozni, és átesve a ló másik oldalára, úgy csinált, mintha tõlünk kérnének pénzt, és nem fordítva!
És így nagyon örülök, hogy a vezér, Simor helyére nem tudott betenni egy fideszest, és onnan nem tudnak lopni, ahogy sajnos ezt a magánnyugdíjpénztáraknál megtette.
Viszont végtelenül sajnálom azt, ami Ángyán Józseffel történt, mert Õ csak a tisztességes gazdák földhöz jutását, és támogatását szorgalmazta, ellenben, ezek a fejlesztési pénzek, valahogy mégis az Orbán érdekeltségi körébe tartozó emberekhez kerültek!
offtopic
kõmacska 2012 jún. 23. - 13:41:14
(7779/8852)
nem jó a link, akkor egy másik, mert a vers megérdemli: http://www.hotdog.hu/muzsak/vers-mindenkinek/radnoti-miklos-sem-emlek-sem-varazslat-1
offtopic
kõmacska 2012 jún. 23. - 13:39:33 Előzmény Seven7Crown
(7778/8852)
Köszi, ezek nagyon szép zenék, a Keresztapát viszont sajnos még nem láttam.
offtopic
kõmacska 2012 jún. 23. - 13:38:26 Előzmény olahmiki1959
(7777/8852)
"Orbánra visszatérve, nem nagyon hiszem, hogy õt az EU annyira kedvelné" - de
"Érdekük sem fûzõdik hozzá, sem gazdasági, sem politikai" - de
"az EU inkább a baloldali kormányokkal szimpatizál" - az EU az ördöggel szimpatizál

Röviden ennyi a válaszom... Hosszabban: te azt látod, hogy Magyarország egy tollpihe, súlytalan semmi, amit bárki ide-oda fújhat, és a magyarországi balliberális értelmiség vezényli az eseményeket a nemzetközi kapcsolatai révén. Nos, ez utóbbi állításban sok igazság van, de hogy Magyarország jelentéktelen semmiség lenne, az tévedés. Mindig is ez volt a föld legfontosabb területe, és a háttérben zajlik egy állandó, elszánt küzdelem a tulajdonlásáért. Akkor lehet tulajdonosváltás, ha az eredeti tulajdonos önként lemond róla. Minden erre megy ki, már azóta, hogy ideköltöztünk. Hogy önként mondjunk le róla - Kossuth ezzel nem mondott hülyeséget. Amirõl a nemzet önként lemond, azt elvesztette és kész.
Természetesen az az állítás, hogy a Kárpát-medence a legfontosabb terület, nem arra vonatkozik, hogy NEKÜNK a legfontosabb - nekünk természetesen az. És nem is azért mondom, hogy az emberiség számára a legfontosabb volna. Az emberiség számára nincs kitüntetett terület, de ha van is, az biztosan nem ez - az emberiség számára mi valóban csak Európa lichthófja vagyunk. Viszont transzcendens hatalmaknak nagyon is fontos. Ezeknek a hatalmaknak az emberek alá vannak vetve, vagy passzív és tehetetlen fogolyként, vagy aktív, tudatosan és önként cselekvõ szolgaként. (Istennek nincsenek foglyai). A foglyok csak sodródnak az árral. Az áradást azok keltik és kavarják, akik aktívan szolgálnak egy transzcendens hatalmat. És van egy erõs áradat, ami a kezét kinyújtotta a Kárpát-medencére és el is fogja foglalni. Annak ellenére, hogy az ez elleni küzdelem reménytelen, akkor is csak azt lehet tenni, amit Jurisich, meg Dobó, meg a 300 Thermopülénél. Kitartani. De azok az eszközök, amikkel pl. Adam dobálózik (politikai erõdemonstráció), az áradást segítik és nem a kitartást. Embernek lehetetlen az áradásnak ellenállni, azt csak Isten tudja megtenni. Az ember csak annyit tehet, hogy Istenhez menekül - és akkor az áradat elengedi a fogságból vagy a szolgálatból, mert Istennel nem dacolhat.
Ez az áradat véget akar vetni az emberi történelemnek és valami újba kezdeni. Ehhez el kell foglalniuk azt a helyet, ahol az eddigi történelem elkezdõdött. Egyelõre úgy látom, itt kezdõdött el, ahogy összeraktam magamban a dolgokat, szerintem ez így logikus. De innen még Isten is félreáll, pontosan úgy, ahogy Radnóti megírta: "Hol azelõtt az angyal állt a karddal, -/ talán most senki nincs." http://szinhazazeletem.blogter.hu/331689/regen_olvastam_mar - és hagyja, hogy véget érjen a történelem. "És látám, mikor a Bárány a pecsétekbõl egyet felnyitott, és hallám, hogy a négy lelkes állat közül egy monda, mintegy mennydörgésnek szavával: Jõjj és lásd. És látám, és ímé egy fehér ló, és a rajta ülõnél íjj vala; és adaték néki korona; és kijöve gyõzve, és hogy gyõzzön." - ez a vég kezdete, és szerintem itt kezdõdik el, a fehér lovon ülõ nyilas a koronával (ami egy szimbólum) - innen jön elõ. Azt Ráhel írta, hogy a Seven7Crown (ami szintén egy szimbólum, csak nem bibliai) Orbánra vonatkozik. (Bár lehet, hogy õ maga is azt hitte, csak viccel ezzel, de szerintem nem viccelt).
Szerintem nagyjából ez a helyzet, és nincs értelme sem hõzöngeni ellene, sem ezt támogatni. Ami fontos, az szerintem mindenkinek a saját lelke kimentése. (És még annyit - nem 2012. dec. 21-rõl írok; a vég mindenkinek akkor jön el, amikor meghal; de az élet túl rövid ahhoz, hogy elvesztegessük).
offtopic
adamnagysweetmovie 2012 jún. 23. - 12:35:17
(7776/8852)
Csengõ írta egy másik topicba, de sokszor itt is releváns. N
e csak a focira tartsuk be, ha javasolhatom én is:

"Kérhetem,hogy ne itt poénkodjatok, vagy ha muszáj,akkor legalább offtopicban tegyétek?
Nem bántásból,csak vannak,akiket tényleg érdekel a foci."
olahmiki1959 2012 jún. 23. - 10:37:47
(7775/8852)
Nagyon tetszetõs, és magas színvonalú volt ez az okfejtés, - pont olyan volt, mint amilyeneket eddig megszoktunk tõled, - de most mégis vitatkoznom kell veled. Az a módszer, hogy ha valakit verbálisan, vagy akár fizikailag bántunk, kiváltja az illetõ iránti szimpátiát, ismerõs lehet pl. Rejtõ Jenõ, szerintem méltatlanul mellõzött, a maga mûfajában zseniálisnak mondható író mûveiben is. (Lehet, hogy elõítéleteimnek adok hangot, de szinte biztos vagyok benne, hogy a te intellektusoddal nem nagyon ismered Rejtõt, talán felesleges idõpazarlásnak gondolnád az õ könyveinek olvasását, de lehet, hogy tévedek).
Nos, Rejtõ egyik könyvében, egy arisztokrata fiatalember mindenféle kalandok közepette letéved egy kikötõben a legsötétebb "alvilágba", a bûnözõk, gengszterek közé, ahol megverik, leütik, matróznak akarják eladni valamilyen hajóra, állandó életveszélyben van, és ekkor jön Piszkos Fred, a kapitány, ahogy mindenki ismeri ezt a nagytekintélyû, köztiszteletnek, illetve közutálatnak örvendõ, életveszélyes figurát.
Õ a védelmébe veszi a fiút, mégpedig azzal, hogy amerre jár, lépten-nyomon hangoztatja, hogy egy régi sérelem miatt, meg fogja ölni a fiatalembert. Ezzel azt éri el, hogy miután õt mindenki utálja, tisztelettel vegyes félelem övezi, az egész bûnözõi társadalom elkezdi a védelmébe venni a fiút, kézrõl-kézre adják, óvják mindentõl, a legveszélyesebb, leghírhedtebb verekedõk kísérik mindenhová, tehát Piszkos Fred ezzel az egyszerû, de kétségkívül hatékony módszerrel eléri azt, hogy a fiatalembernek a haja szála sem görbül meg, és sikerül ép bõrrel megúsznia ezt a hihetetlen kalandot.
Róla egyébként már a történet elején tudni lehet, hogy egy kis ország álruhás uralkodója, aki azonban ezt a tényt hiába bizonygatja mindenkinek, mert szeretne hazajutni, senki sem hisz neki, kigúnyolják, megverik, és rengeteg kalandban lesz része, mire végre hazakerül.
Orbánra visszatérve, nem nagyon hiszem, hogy õt az EU annyira kedvelné, hogy ilyen ravasz, hátulról jövõ módszerrel akarnák, hogy minél tovább hatalmon maradjon. Érdekük sem fûzõdik hozzá, sem gazdasági, sem politikai, arról nem is beszélve, hogy - a magyarázatot nem tudom, de - úgy vettem észre, hogy az EU inkább a baloldali kormányokkal szimpatizál.
Hogy egyetlen, de jellemzõ példát mondjak, az elmúlt nyolc évben egyszer sem sikerült az elõre jelzett gazdasági mutatókat betartanunk, az EU mégsem szólt nekünk. Jött az Orbán-kormány, amelyik mindenféle, talán vitatható módszerrel, de tartani tudta a hiánycélt, az EU mégis figyelmeztetett bennünket, ami nonszensz, lássuk be.
MIndegy, a dolog kényege, hogy természetesen, mi itt mindenféle teóriákat felállíthatunk, magyarázatot keresve az EU Orbánnal való huzakodására, mindig újabb-és újabb kifogást való találására, a lényeg, hogy m inden tiszteletem mellett, amit irántad érzek, azt hiszem, most tévedtél.
Az EU nem akarja, nem akarhatja, hogy Magyarországon jobboldali kormány legyen hosszú ideig hatalmon, hiszen pl. az antiszemitizmus vádjával illetni állandóan egy országot, az túlmegy azon a határon, ami még "belefér" egy háttérben zajló politikai játszmába.
Arról nem is beszélve, hogy nálunk van egy baloldali-liberális értelmiségi réteg, akik éjt nappallá téve, folyamatosan és pillanatnyi kihagyás nélkül csak azon munkálkodnak, hogy leváltsák az Orbán kormányt. És miután nekik elképesztõen kiterjedt kapcsolatrendszerük van az EU-ban, már csak ezért sem hiszek a teóriádban. Õk, a 2010-es választási vereség óta, - nem tudván elviselni azt, hogy kiestek a hatalomból, - mindent megtesznek azért, hogy minél hamarabb újból baloldali kormány legyen Magyarországon.
Nagyjából ennyi, amit gondolok az ügyrõl, téged pedig üdvözöllek, és örülök, hogy egyáltalán elolvastad az írásomat, annak pedig még inkább, hogy válaszoltál is rá.
Seven7Crown 2012 jún. 23. - 00:39:25
(7774/8852)
És persze ezt se hagyja ki senki:

http://www.youtube.com/watch?v=fAaw2wJxQlE
Seven7Crown 2012 jún. 23. - 00:33:21
(7773/8852)
A kép nagyon jó, ahogy maga Al Pacino is a kedvenc színészeim egyike!
A The Godfather, pedig eleve zseniális film, amit minden Karácsony alkalmával megnézek/Természetesen mindegyik részét/!
Viszont Orbán, még keresztapának sem lenne jó, csak Hitlernek tetszene a stílusa!:DD

De, hogy valami szépet is halljunk:

http://www.youtube.com/watch?v=BIIiYpocXyY
offtopic
kõmacska 2012 jún. 22. - 21:47:08 Előzmény olahmiki1959
(7772/8852)
Miki, leírom, hogy szerintem mi a titkos (valódi) értelme annak, hogy az EU kötözködik Orbánnal. Az, hogy ha valakit olyanok szapulnak, akiket utálsz/megvetsz/lenézel, akik ellen komoly kifogásaid vagy sérelmeid vannak, akkor meg fogod kedvelni azt, akit szapulnak. Nem az illetõ saját érdemei miatt, vagy mert bármivel is kiérdemelte a bizalmadat, hanem azért, mert irtózol/rosszul vagy azoktól, akik szidják. "Az ellenségem ellensége a barátom" - ez a séma nagyon jól mûködik, és rendkívül jól felhasználható manipulációra. Ha azok szidnak teljes erõbõl valakit, akiket te elutasítasz - akkor nem fogsz kérni bizonyítékot az illetõ pozitív kvalitásaira, meg fogsz elégedni azzal, hogy TUDOD, hogy akik szidják az illetõt, rosszak - és ebbõl arra következtetsz, hogy amit szidnak, az csakis jobb lehet náluk.
De tragikus következményekkel jár az efféle elhamarkodottan megelõlegezett bizalom. Mindig muszáj (lenne) nagyon alaposan megvizsgálni, hogy a szidalmazott illetõ a saját tettei miatt kiérdemli-e a bizalmat. Csak azért megbízni valakiben, mert az õt gáncsolók biztosan nem megbízhatók.... ez tragikus.

Azért tudom, hogy ez mennyire csapdahelyzet, mert én is nem egyszer beleestem már ebbe a hibába. Hihetetlenül keserû felébredni ebbõl a káprázatból. Mert annyira erõs a projekció, a sérelmeid miatt annyira jónak AKAROD látni az ellenséged ellenségét - hogy egyáltalán nem vagy hajlandó észrevenni a figyelmeztetõ jeleket (hogy az ellenségeidnek igaza van), nem kérdõjelezed meg az ártatlanságát stb... pont olyan kába leszel, mint akirõl a Példabeszédek könyve így ír: "És elhiteté õt az õ mesterkedéseinek sokaságával, ajkainak hizelkedésével elragadá õt. Utána megy; mint az ökör a vágóhídra, és mint a bolond, egyszer csak fenyítõ békóba; mígnem átjárja a nyíl az õ máját. Miképen siet a madár a tõrre, és nem tudja, hogy az az õ élete ellen van. Annakokáért most, fiaim, hallgassatok engem, és figyelmezzetek az én számnak beszédeire. Ne hajoljon annak útaira a te elméd, és ne tévelyegj annak ösvényin. Mert sok sebesültet elejtett, és sokan vannak, a kik attól megölettek. Sírba vívõ út az õ háza, a mely levisz a halálnak hajlékába."

Ez a módszer ("az ellenségem ellensége a barátom") sokkal erõsebben elvakít és hozzáragaszt egy ismeretlen erõhöz, mintha hamisan dicsérnék azt. Mert a hamis dicséreten átlátsz; de az ellenség szidalmain NEM.

Ergo - ha azt akarják, hogy nagy tömegek megkedveljenek valamit/valakit, elég annyit tenni, hogy a már megismert és megutált erõk által folyamatosan szidalmazni kell. Ekkor a szidalmazók gyakorlatilag ennek a hatalma alá adják a lovat, azt érik el, hogy te megbízz az ellenségükben - kizárólag azért, mert õket utálod.

Na, remélem, érthetõ, bár nehezemre esik frappánsan megfogalmazni.

(Ennél explicitebben kifejtve - szerintem az EU nem Orbán ellensége. Szerintem eszükben sincs a leváltására hajtani. Inkább "tolják, mint a szoruló ólajtót.")
offtopic
kõmacska 2012 jún. 22. - 20:43:21 Előzmény kõmacska
(7771/8852)
...és egy kövér sün-disznó
offtopic
kõmacska 2012 jún. 22. - 20:40:44
(7770/8852)
.
offtopic
kõmacska 2012 jún. 22. - 20:40:13
(7769/8852)
.
offtopic
kõmacska 2012 jún. 22. - 20:39:43
(7768/8852)
.
offtopic
kõmacska 2012 jún. 22. - 20:39:01
(7767/8852)
.
offtopic
kõmacska 2012 jún. 22. - 20:38:26
(7766/8852)
.
offtopic
kõmacska 2012 jún. 22. - 20:37:25
(7765/8852)
.
offtopic
kõmacska 2012 jún. 22. - 20:36:26
(7764/8852)
.
offtopic
kõmacska 2012 jún. 22. - 20:35:25
(7763/8852)
.
offtopic
kõmacska 2012 jún. 22. - 20:34:38
(7762/8852)
.
offtopic
kõmacska 2012 jún. 22. - 20:33:51
(7761/8852)
.
offtopic
kõmacska 2012 jún. 22. - 20:32:46
(7760/8852)
na jó, de te azért ne felejts el röhögni...
adamnagysweetmovie 2012 jún. 22. - 19:00:53
(7759/8852)
FTC, Akasztó, Felcsút.
Fociszeretet, vállalkozó szellem, barátságos jellem tekintetében valóban csak a legnagyobb elõdök említhetõk: Torgyán Pubi és Stadler Józsi bácsi.
Kár, hogy elfelejtettünk közben röhögni, és komolyan veszi 100-ból 99 rezgõnyárfamagyar a nonszenszet...
adamnagysweetmovie 2012 jún. 22. - 18:09:19
(7758/8852)
És persze a Közgép vasútvonalat épít a birtoktest mellé, mert kell, valamint egy Akasztót és Felcsútot megcsúfolóan gyönyörû kis ministadion is kéne, ahol a rabok játszhatnak a közmukikkal a kapálási szünetekben...
adamnagysweetmovie 2012 jún. 22. - 18:03:57 Előzmény adamnagysweetmovie
(7757/8852)
Esetleg még kéne a latifundiumra egy kis kápolna a nagybirtok sarkában, elõtte Prohászka Ottokár szobrával, amit a miniszterelnök kifejezett kérése ellenére emel a kultuszköltõvállalkozó...
adamnagysweetmovie 2012 jún. 22. - 17:58:08
(7756/8852)
Orbán ellátogatott a költõ-kultuszvezér-parlamenti képviselõ L. Simon mezõgazdasági vállalkozásának latifundiumára, ahol a nagybirtok egyik felén alkalmi munkások, másik felén kiszervezett bévé-sek dolgoztak.

Még pár közmunkás kellett volna, és tökéletes az új gazdasági mechanizmus...
adamnagysweetmovie 2012 jún. 22. - 12:53:47
(7755/8852)
"Hálapénz fõnöki engedéllyel."

Hogy rendezhette a Fidesz-többség a paraszolvenciát jogszabállyal? Mondjuk jellemzõ, ahogy az asztalra csûrik a lompost más ügyekben is...
adamnagysweetmovie 2012 jún. 22. - 12:51:42
(7754/8852)
"Pert vesztett az UD Zrt. feljelentõje."

Tudja valaki, az állítólagosan takarékos Orbán-kabinet miért állapodott meg elsõ adandó alkalommal peren kívüli kártérítésben az UD-vel? Nem gyanús ez kissé?

Ja és az építõipari cégekkel, akikre rábizonyították a kartellezést, miért lett az a RÖHEJES, PARADOX végsõ konklúzió, hogy "kartelleztek, de nem okoztak kárt a magyar államnak." Hát a kartell definíciószerûen károkozás, és állami beruházások esetében nem a sarki fûszeresre vertek rá pluszköltséget...
adamnagysweetmovie 2012 jún. 22. - 12:35:35
(7753/8852)
Meg ha olyanokba szólnál bele, amirõl kérdeztek. És amihez érdemi hozzáfûznivalód van.

Mondjuk ha mikit ez nem zavarja, csináld.