Téma: Ma Reggel

-csengõzoli-- 2012 márc. 19. - 11:14:10
(3352/8852)
adamnagysweetmovie 2012 márc. 19. - 10:25:27
(3351/8852)
Mesterházy: "Az MSZP feladata az Orbán-rendszer lebontása!"

Ez nem egy nagy program, de határozottan ki kell jelenteni minden ellenzéki pártnak, hogy bizony õk vissza akarják bontani ezt az új feudalizmust. Ha ezt minden nap hangoztatják, elkerülik majd azt az elhallgatás vádját, ami az orbáni államalapítást teljesen illegitimmé teszi.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 19. - 10:20:33
(3350/8852)
"Szorul a nadrágszíj? Honnan lesz 140 milliárdos megtakarítás?"

Pár tipp: kormányzati kommunikáció kurtítása (már megvan a 140 milliárd), látványsporttámogatások visszavonása, közmédia kiadásainak felülvizsgálata, Kossuth tér átépítés és további halasztható presztizsberuházások leállítása. Ja, és majd kifelejtem: az egykulcsos adó 300 milliárdja.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 19. - 10:17:28
(3349/8852)
"NAT: vitatják, és visszavonatnák, a szaktárca mégis kitart."

Talán tárgyalni kéne, az lenne hírértékû. A szamár makacs jószág, ez nem oly érdekes.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 19. - 10:15:49
(3348/8852)
Egyébként elhiszem, hogy nem jobbik párttagok törtek be, de errõl kár nyilatkozatot közzétenni.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 19. - 10:15:05
(3347/8852)
"A Jobbik elhatárolódik a Bank Centernél történtektõl."

A mindennapi politikájával határolódjon el, ne egy nyilatkozattal. Különben bizony felelõsség terheli, morális és politikai.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 19. - 10:12:46
(3346/8852)
"- Törvényjavaslat az Országgyûlésrõl - szigorodna a frakcióalakítás?"

A pitiáner bosszúállás közröhejt szül, fõleg ha még annyira hülyék, hogy gyõzelemként kürtölik világgá:)
adamnagysweetmovie 2012 márc. 19. - 10:10:33
(3345/8852)
Remélem, bennem lett vlna annyi tartás, hogy egy ilyen magatartás láttán, amit az MSZP mûvelt, ott helyben veszem a kalapom. Egyébként tuti nem ilyen egyszerû a képlet, és Gyurcsány sok erényét elismerem, de bizony õ is követett el hibákat.
Láttad a Van pápánk c. filmet? Igen, még egy pápa is lehet bizonytalan és akár be is ismerhetné. A világ pont attól ilyen, hogy ezt a szembenézést elmulasztjuk.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 19. - 10:06:18
(3344/8852)
Ez (Vona és mindan mai szarságunk) a teljes politikai paletta, és az annak statisztáló, gyenge civil társadalom sara. 2006-ban le kellett volna ülni, és tárgyalással kompromisszumot kialakítani, nem elhallgatni (MSZP) és demagóg módon hazugságokat szajkózni (Fidesz).
A Fidesz is ezt szopja, nem tud szabadulni, beleragadt az ellenzéki magatartásába.
1/10
dantonb 2012 márc. 19. - 08:49:48 1/10 Előzmény adamnagysweetmovie
(3343/8852)
Békesi ezt nem ma mondta hanem kb 3 évvel ezelõtt ,amikor kritizálta a regnáló Gyurcsányt,és ez óriási kbség ,mert a mai nullát elõre látta ,és igaza lett.
1/10
dantonb 2012 márc. 19. - 08:43:58 1/10 Előzmény adamnagysweetmovie
(3342/8852)
Ja és még valami ,egyetértek a Vona veszéllyel,de ne ám már hogy ezért is Gyurcsány legyen afelelõs hogy Vona helyzetbe került.Ez egyedül Orbán sara.
1/10
dantonb 2012 márc. 19. - 08:40:55 1/10 Előzmény adamnagysweetmovie
(3341/8852)
Orbán nem bírja elengedni a hatalmat nem Gyurcsány.A kisebbségi kormányzás semmiben nem különbözött a többségitõl sõt jobb volt .Gyurcsány mögül kihátrált az MSZP vezérkar részben gyávaságból részben pecsenyesütögetés okán .Tehát az MSZP valóban szembenézhet a hibájával ,Gyurcsányra ez kevésbé mondható el.Egy egész más karakterû Megyó v. Horn mire ment a Fidesszel?Orbán csak az erõbõl ért és olyan ember kell ellene mint Gyurcsány ,aki lemossa,és ráadásul igaza is van és ezt meggyõzõen tudja kommunikálni.
1/10
dantonb 2012 márc. 19. - 08:28:22 1/10
(3340/8852)
Szerintem meg valami probléma lehet a hallásoddal,ha azt állítod hogy Orbánnak nincsenek "bunkó megnyilvánulásai".Szinte mást nem is mond a blöffökön kívül csak bunkóságot.Mert az is milyen intelligens és elfogadott megnyilvánulás pl.hogy "kiosztottunk Brüsszelnek néhány sallert és kokit."
Ez a baj veletek hogy a tények nektek semmit nem számítanak.Bármit bárkire ráfogtok akár igaz akár nem .Így lesz Bolgárból szemellenzõs nácizó pl.Ami egy oltári nagy hazugság,mert õ ,amikor nácizik akkor meg is indokolja hogy miért,és általában mindig érvel.Ez nálatok itt kicsiben és a politikában a vezéreiteknél is abszolút kizárt.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 18. - 22:22:40
(3339/8852)
Na így már jobba értem, az a nácizás egy kicsit tömören demagógra sikeredett.
De így okés, én könnyebb helyzetben vagyok, a kormányzati 100 milliárdok miatt az üzeneteik egyszerûen elkerülhetetlenek. Persze a baromságaikat reklámozzák csak:)
adamnagysweetmovie 2012 márc. 18. - 21:46:11
(3338/8852)
Jaj bocsánat, már megint az MSZP érdekében kampányolok, akárcsak mindenki, aki elõ mer hozni manapság botrányokat, mikor épp újraalapítják az államot, mert erre kaptak felhatalmazást a gazdasági válság kellõs közepibe:)

Na a jobbik az mostanában mintha elég kevés botrányra mutatna rá. Pedig tõlük nem vonná meg Selmeczi a reklamálás jogát az elmút nyócév miatt:) Pedig nem is kéne annyira nagyítón bogarászniuk a támadnivalót Vojnáéknak.
-csengõzoli-- 2012 márc. 18. - 21:37:20
(3337/8852)
Havasnak volt egy mûsora cigány kérdésekrõl,akkor hagytam ott a rádiót.
Én meghallgatom mindkét oldalt,veled ellentétben :D és az egészet megrágom mielõtt lenyelném.
Nem csak bebiflázom és visszamondom,mint te szoktad.
(bár bevallom,hogy ezeket a klasszik jobbos vagy balos csatornákat illetve lapokat kevésbé nézem,olvasom, ugyanis totál hiteltelen amit Bolgár vagy Orosz Józsi mond, mint ahogy hiteltelenek az Echos "közgazdászok" is, ezek mind elvakult, szemellenzõs idióták,akiket ki kéne lõni a világûrbe,hogy ott szeretgessék egymást hátulról.)
Ja,hogy te népnevelõ célzattal vagy itt?
Most biztos mosolyogva néz le rád a nagy Mao :D
Nálad ez egyfajta misszió,ami helyett szívesen választanád a hátradõlést?
Szerintem ne fáraszd magad, relax és ne csak a Népszabit és a Klubbot fald, néha elég egyszerûen reálisan gondolkozni.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 18. - 21:33:01
(3336/8852)
Zoli hallgat, gyûjti a híreket. Pont mint a Századvég a BKV-megmentési tanulmányában.
Az idõ hiánya miatt csak sajtószemlére volt idejük, 20 misiért összeszedték a médiában megjelent ötleteket. 400 ezer forintos órabér, ez nem semmi, ugye?
És ez még csak a kezdete a 2 milliárdos keretszerzõdésüknek. Ha, ha, kevés az adófizetõ. Ehhez biztos kevés:)
adamnagysweetmovie 2012 márc. 18. - 21:25:38
(3335/8852)
Na még egy utolsót, mielõtt átadom Zolinak a civil szférás hírközlési stafétát:
http://videa.hu/videok/hirek-politika/2012.03.15.-dopeman-egymillioan-a-sajtoszabadsager-wa8mofUF8UOdCGQg

Az igazi köztársasági elnök, maga írja a beszédeit, hopp.
Nem kell ahhoz méltóságteljesnek lenni, hogy hiteles legyél.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 18. - 21:17:30
(3334/8852)
Nem, hogy felejtetted Bolgár Györgyön a rádiódat? Remélem, túlélte.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 18. - 21:16:22
(3333/8852)
Zolikám, hogyhogy ottfelejtetted a rádiót? Hát mikor mentél oda? :D
Ja azért nem kéred az ellenzéki híreket, mert magad is meghallgatod?
Ja jó, akkor dobáld te fel a továbbiakban, én nem ragaszkodom a babérhoz, mint orbán az államalapításhoz.
De aztán serényen linkelni, mert sokan csak az egyik tábor hülyítését kajálják, és csak segítségünkkel õrizhetik meg tisztánlátásukat a politikában.
Én már úgy hátradûlnék és gondtalanul fikáznék kicsit...
-csengõzoli-- 2012 márc. 18. - 21:15:40
(3332/8852)
Bolgár Györgyrõl beszéltem.
Nem a Klubbrádióról,nem Kiricsi Karoláról,nem a médiatanácsról,nem a ballibekrõl, nem frekidíjról, nem Szalai Annamáriáról, nem a Hír Tv-rõl, és nem az Echo-ról. :)
Nem tudom látod-e a különbséget...?
adamnagysweetmovie 2012 márc. 18. - 21:08:04
(3331/8852)
Nyilván ezért sajnálkozott úgy a veszettül ballib médiatanács, hogy egyedül a kínált frekidíj volt alacsony, ami még a magas szakmai pontszámainál is fontosabb szempont volt. Hát, te tudod, Szalai Annamária és Kiricsi Karola biztos a sok nácizás miatt pontozta fel a szakmai tartalmat, és emiatt sajnálta az elmeszelést.
Egyébként ez az alpári stílus lehet menõ a HírTV-n meg az Echon, éshát minek még egy rádiócsatornán is nyomni. Sajnos a bíróság másként gondolta, csak kétszer egymásután. De sebaj, Kiricsi kiállt és azt mondta, gyõzelem. Éreztem, hogy lemondhatom 2010-ben a Hahota-elõfizetést.
Ha komolyan veszem, mondjuk kicsit erõltetettek ezek a kormánynyilatkozatok, de ha csak annyira, mint akik mondják, akkor jót röhögök én is ezen a kicsit sokba kerülõ Monty Pythonon. Néha maguk is elröhögik azért, de szerencsére ritkán, mert nincs humoruk és elég hülyék hozzá, hogy a betanult szövegeiket el is higgyék.
-csengõzoli-- 2012 márc. 18. - 20:07:36
(3330/8852)
Szegénynek szerintem agyára ment Bolgár György.
Állandóan Klubbrádiót hallgat.
Múltkor ottfelejtettem a rádiót,hát Bolgárnál a "rasszista" és a "náci" szavak gyakorlatilag betöltik a kötõszavak szerepét.
Mindenki náci, egyszer meg kéne számolni hányszor mondja ezt a szót egy adásban.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 18. - 19:52:45
(3329/8852)
Ha olvastad a hszeim egy részét (amit kétlek), láthattad, hogy igyekszem tárgyszerû lenni.
De van, amiben sztem tisztán kell fogalmazni, ahol nem mérlegelni meg elemezgetni (Török Gábor és a Közgáz politológia tanszéke), hanem elhatárolódni, vagy cinkosnak lenni.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 18. - 19:46:40
(3327/8852)
Akkor nem fogalmaztam elég világosan: az általános humánum, tolerancia, társadalmi béke, az egyetemes emberi jogok tisztelete és az európai kultúra három évezredes eredményei szempontjából tartom vállalhatatlannak.
Az, hogy egy ilyen párt bekerülhet a parlamentbe, szerintem (én) Magyarország szégyene. Az, hogy 800.000 ember szavazott rá, az mutatja, mekkora is itt a baj hazánkban, hogy egy semmibõl jött, erõszakkultúrát hírdetõ, rasszista, képtelenül demagóg pártban ennyien megoldást látnak.
Sõt, a kormány is gyakorlatilag az õ stílusában politizál, és kiveszett a jobboldalról a mérsékelt konzervativizmus.
Nézz végig ezen a soron, morál és politikai stílus szempontjából: Antall-Torgyán-Dávid Ibolya-Orbán-Vona. A lejtõ végén szakadék...
vénasszonyok_nyara 2012 márc. 18. - 17:42:51
(3326/8852)
"Pl.Deutsch Tamás Twitter-es bejegyzése is nagyon tetszett neki,"

Tudnál errõl esetleg egy linket? Vagy csak Neked mondta négyszemközt, hogy tetszett neki?
Seven7Crown 2012 márc. 18. - 17:33:36
(3325/8852)
Pl.Deutsch Tamás Twitter-es bejegyzése is nagyon tetszett neki, de ha csak azt a politikát nézem, amivel egy egész népet akar hülyére venni, akkor már kijelenthetem minden elfogultság nélkül, hogy bunkó!
vénasszonyok_nyara 2012 márc. 18. - 16:40:53
(3324/8852)
Érdekes, hogy szerinted Orbánnak kellene magára ismernie ebbõl a paródiából és nem pl. Szanyi Tibornak, vagy a szaudi focicsapatot leterroristázó gyurcsányinak, vagy az EU-ban hisztérikusan ordibáló Cohn-Bendit-nek.
Sok mindenben nem értek egyet OV politikájával, de még soha nem láttam, hallottam tõle bunkó megnyilvánulást.
Sajnálatra méltóan elfogult vagy!
vénasszonyok_nyara 2012 márc. 18. - 16:35:38 Előzmény adamnagysweetmovie
(3323/8852)
Beszélj a magad nevében: számodra vállalhatatlan. 2010-ben 850 000 állampolgár számára vállalható volt. Miért gondolod, hogy pont a te véleményed a mérvadó? Alig került a Jobbik a Parlamentbe, beindult a rettegés, aztán kiderült, hogy nem esznek cigánypecsenyét, nem isznak zsidó vért és még az LMP is konstruktív ellenzéknek tartja õket.
Azért csak rettegjél tovább nyugodtan! A stresszhelyzetnek vannak jótékony hatásai is Sellye János szerint.
Seven7Crown 2012 márc. 18. - 16:29:01
(3322/8852)
P.S.
Ja!
Ezt meg Orbánnak, hátha magára ismer!:)
http://www.youtube.com/watch?v=PSfAgSyWnXU&NR=1&feature=endscreen
:DD
Seven7Crown 2012 márc. 18. - 16:05:58
(3321/8852)
Már elnézést, de olyan dolgokat vágsz a fejemhez, amelyek egyszerûen nem igazak.:)
Én nem vádaskodtam, nem nyújtogattam a nyelvemet, és nem mondtam meg, hogy mizu, mert az egyébként is a Fluor Tomi slágere!:)
De hogy egy kicsit lenyugodjál, ezért szeretettel küldöm Neked ezt a dalt: /Na Mizu?, csak egy kicsit másképp?:)/
http://www.youtube.com/watch?v=sqAmYUHbDxw
adamnagysweetmovie 2012 márc. 18. - 12:42:47
(3320/8852)
Nem bánom. De egy politikust nem lehet függetleníteni a pártjától, mert a szervezeti szabályok mindenkire kötelezõek, és jobbesetben is kussolnod kell, ha nem tetszik a stílus, az irány (lásd a mukkparádét a fideszben). És a jobbik vállalhatatlan, így minden egyes politikusa is az, mondjon bármit.
Ennyit írtam, és nem akarlak semmirõl sem gyõzködni.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 18. - 00:10:18
(3319/8852)
Szerintem az, hogy nem bírta elengedni a hatalmat, sem az MSZP-vel szemben, sem a Fidesszel szemben, így nagyon támadhatóvá vált. Mst nincs idõm részletezni, de ebbõl vezethetõ le, hogy sem õ, sem az MSZP nem bírt nyíltan szembeszállni a Fidesz demagógiájával és nem tárták fel az egyhelyben topogást, hanem épp felvállalták a kisebbségi kormányzás agóniáját.
Orbán agresszív politikájával szemben húzták õt elõ, és a két személyiség hatalom dolgában hasonló defektusokkal küzd.
Gyurcsány demokratább és felelõsebb Orbánnál, ezt nem mosnám össze semmiképp. De nekem még hiányzik tõle is, és az MSZP-tõl is az, hogy kiálljanak és számot vessenek, mi a felelõsségük maguknak a 2/3-ban és mit akarnak pontosan másképp csinálni.
Önmagában az kevés, hogy 10X jobb volt, mert most egy nagy 0 van, aminél egy megõrülõ orbán vagy egy jobbik-diktatúrát leszámítva minden jobb, viszont az sem volt jó, ami 2010 elõtt volt. És nemcsak Orbán aknamunkája miatt, ill. ilyen aknamunkára fel kell készülni, mert miután megnyitják orbánnak az OPNI-t, vona ugyanúgy demagóg lesz, igaz talán kevésbé sunyin.
1/10
dantonb 2012 márc. 17. - 23:39:20 1/10
(3318/8852)
Én meg Békesivel értek egyet aki azt mondta anno ,hogy egy Gyurcsány kormány kb 10-szer jobb az Orbánnál,Ez nem kérdés és valaki elmodhatná hogy a fidesz amortizációs szardobálását leszámítva mi is volt az a nagyon komoly probléma Gyurcsánnyal,de konkrétan,és nem olyan hülyeségekkel elõállva hogy kilõtte a forradalmárok szemét és saját eltúlzott bepöccent beszédét eredeti értelmébõl kiforgatva abból félmondatokat szajkózva elõrángatni.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 17. - 22:47:31
(3317/8852)
Mit jelent az, hogy a jobbik nem demokrata? Hogy zászlót éget? Hogy gárdázással old meg problémákat?
Nem provokálunk, csak éjszaka vonulgatunk, miközben cigányok elleni gyilkosságsorozat miatt tûkön ülnek a romák?
Így kell problémát kezelni a 21. században?
Egyáltalán nincs a jobbiknak vitakultúrája, vagy ha civilizáltan muszáj viselkedniük, a parlamentbõl kilépve a retorikájuk és a cselekedeteik azzal szöges ellentétben állnak...
Pont mint orbán, képmutatás és kettõsbeszéd, vállalhatatlan társadalomkép. Csak Orbán úri Magyarországot szeretne, Vona meg árját. Pont mint Horthy és Szálasy. Tanuljunk már a saját állatságainkból!!!!!!
adamnagysweetmovie 2012 márc. 17. - 22:26:06
(3316/8852)
Csak mi lesz itthon, ha a Jobbik hatalomra kerülne?
Azokat a problémákat, amiket a Jobbik egy szétlopott rendszerrel szemben fogalmaz meg, azokra valahogy demokratikus keretek közt, az elmúlt ezer év jogi és morális eredményeire építve kéne megoldást találni.
Nem bakancsban, odabaszva annak, aki nem tetszik.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 17. - 22:21:14
(3315/8852)
Mondjuk a szírek izzadnak rendesen a nemzeti vezérükkel.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 17. - 22:20:15
(3314/8852)
Forradalommal persze lehet
adamnagysweetmovie 2012 márc. 17. - 22:11:15
(3313/8852)
Olyan az új választási rendszer, hogy gyakorlatilag a fidesz, ha megússza az államcsõdöt és smitt nem vesz még az ecserin pár bolgár diplomát, akkor nem lehet leváltani, 30%-kal is többség lesz a parlamentben.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 17. - 22:07:08
(3312/8852)
Azoknak adj, akiben hiszel, ne aki még nem volt!
Az, aki pofátlanul sóvárog a hatalomra, sokszor olyan torzulttá válik, mint a Kedves Vezérünk.
Én már 2010-ben senkinek nem hittem, inkább bedobtam a pecabotot vasárnap.
Mondjuk ha több idõm van, jobban körüljártam volna az LMP-t, így utólag nem is tünnek olyan kilátástalannak. Ezért mondtam, hogy érdemes figyelemmel követni legalább, nem elfordulni és hagyni a disznókat rabolni.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 17. - 21:53:20
(3311/8852)
Ebben van vita köztünk, lásd a 70-es hsz-em alább.
Én nem látok igazi megújulást még a baloldalon, és amíg ezek az új mozgalmak nem indulnak be, és az MSZP-DK nem tesz valami meggyõzõ szembenézést, addig én a magam részérõl szomorúan elfogadom ezt a romhalmazt, amit orbán szétdíbolt.
Nem kell egy szétrohadt demokráciát reparálni, vagy megújulás, vagy marad a káosz és a modern középkor...
Seven7Crown 2012 márc. 17. - 21:49:29
(3310/8852)
:DD
adamnagysweetmovie 2012 márc. 17. - 21:48:09
(3309/8852)
Ja, népi.
Seven7Crown 2012 márc. 17. - 21:44:16
(3308/8852)
Mindenki döntse el, hisz demokrácia van!:)
Seven7Crown 2012 márc. 17. - 21:41:45
(3307/8852)
Adatokat kell összevetni, és akkor talán kiderül, hogy a 8év, vagy a 2év volt szarabb.
/De csak olyan egyszerûen, hogy én is értsem!:)/
adamnagysweetmovie 2012 márc. 17. - 21:39:17
(3306/8852)
Rúdtáncos... Vagy inkább kötéltánc?
adamnagysweetmovie 2012 márc. 17. - 21:35:31
(3305/8852)
Pl az, hogy az LMP elutasította a részvételt az ellenzéki kerekasztalban, az egyre inkább jó döntésnek tûnik (bár anno értetlenkedtem), mert elõsegítheti a politikai megújulást. 2014-ig pedig eldõl, lesz-e olyan erõ, amelyik képes volt megújulni és érdemes vele összefogni.
Az MSZP és DK-összefogás csak tüneti kezelés lenne mindaddig, amíg számot nem vetnek a felelõsségükkel a jelenlegi közjogi botrányhoz vezetõ úton! A jelenlegi MSZP-vel és DK-val nem lehet a 4. köztársaságot megalapítani, a 3.-at meg senki nem sírja vissza, mégha ehhez a hidegháborúhoz képest egy rohadó paradicsom is volt.
Seven7Crown 2012 márc. 17. - 21:33:58
(3304/8852)
De azért a választók között Te is ott voltál!:)
Seven7Crown 2012 márc. 17. - 21:31:43 Előzmény adamnagysweetmovie
(3303/8852)
Õt ezekért a mondataiért szeretjük!:)
Seven7Crown 2012 márc. 17. - 21:29:27
(3302/8852)
Az élet így is elég bonyolult, ezért én nem is törném magamat, ha nem muszáj!:)
1/10
dantonb 2012 márc. 17. - 21:25:25 1/10
(3301/8852)
Az Mszp nagyon is sokat alkotott,ráadásul úgy hogy az ellenzéke ádázul gáncsolt mindent még akkor is ha a nemzet érdeke támogatást kívánt volna.A sok szardobálásnak amit a fidesz rájuk szórt a töredéke sem volt igaz .erre egy jó példa hogy Hunvaldra gyakorlatilag semmit nem tudott ráhúzni abíróság pl.Soroljam az életszinvonalemelkedés százalékos mértékét,a beruházások arányát ami most egyenlõ anullával ,a sok felújított kórházat ,iskolát,az 50%-os béremelést,a megyeri hidat, arengeteg autópályát stb stb,csakhát ez anép telhetetlen és felejtõs de nagyon.Erre egy jó példa pl a devizahitelesek tömege ,akik ,amíg hasznuk volt azt zsebre vágták ,amikor meg bejött arossz árfolyam nagyrészt a Fideszjóvoltából ,akkor meg fizessen az állam ,azaz mindenki az is aki nem vett fel hitelt.Ilyen a magyar mentalitás,és ráadásul aki van, az mindig szar neki.Most persze megkapta az igazi szart ,amit meg is érdemel alacsony agyi kapacitása miatt.Aki értelmes és objektív az bizony visszasírja a nem hibátlan MSZP-t .És õk legalább elismerték hogy volt amit elkúrtak ,míg ez avelejéig romlott rezsim a pofádba hazudik mindenben.Minden egy gyõzelmi jelentés ,mintha mindenki hülye lenne.Sok az is ,de nem mindenki-
adamnagysweetmovie 2012 márc. 17. - 21:24:45
(3300/8852)
Egyébként sztem a Milla a jobboldali pártoknak is felajánlja a csatlakozást. És engem komolyan nem érdekelne, ha 2014-tõl jobboldali kormány lenne, csak tartsa tiszteletben a demokrácia játékszabályait. De sajnos a konzervativizmus Antall József magasságában kiveszett a pártrendszerbõl. A jobboldalnak ugyanúgy újra kellene építenie magát, mint a balnak.
A bal-közép legalább már lenullázódott, bár Mesterházy és Gyurcsány is úgy csinál, mintha nem. De elõbb-utóbb kiforrják magukat az új tendenciák: a régi pártoknak le kell vonni a tanulságot és meg kell újulniuk, és emellett teljesen új, a civil mozgalmakre jobban odafigyelõ pártok szervezõdnek majd.
És erre elõbb-utóbb a jobboldalnak is felelnie kell, nemcsak ököllel, hanem a jobbközépen tátongó többmilliós ûr betöltésével...
adamnagysweetmovie 2012 márc. 17. - 19:53:31
(3299/8852)
Önmagában egy eddig kormányon kívül lévõ párt erkölcsi tartásában nem szabad bízni. A Jobbikéban különösen nem, egy amorális, antihumánus, erõszakos, felelõtlen célokat harsogó párt teljesen vállalhatatlan. Az összes közül a leginkább demagóg.

Az egész demokratikus rendszert kell újjáépíteni, és erõsebb civil kontrollt létrehozni, akkor változhatnak a dolgok.

A Milla azt tervezi, hogy összeállít egy nemzeti minimumot, amit a civil társadalom támaszt a pártokkal szemben. Csak azt a pártot javasolják támogatni, akik ezt aláírják.
Miért ne írnák alá? :) És miért is tartanák be? :(
Nos, azt hiszem, azt a tömeget, ami az Erzsébet híd közepétõl az Astóriáig tartott, nem lehet semmibe venni. Ahogy TGM mondja, a 4. köztársaság az utcán születik. Civilek voltak kint, akik egy baloldali, de öncélú és a választói ígéreteivel szembemenõ kormány ellen ugyanúgy ki fognak menni a jövõben tüntetni. Én 2006-ban sem tapsoltam annak, amit az MSZP csinált Öszöd kapcsán, hogy lapított a fûben, nem vállalta fel a felelõsséget. Abban a helyzetben le kellett volna ülni a pártoknak tárgyalni, és közösen meghatározni, mi tévõk legyenek.
Az, hogy a Fidesz most sokkal durvábban túlterjeszkedik a választási programján, az 2006-ból is ered, sajnos, de ez nem mentség.

A civil tiltakozást nem lehet figyelmen kívül hagyni egy európai országban, nem válasz az, amit orbán mond, hogy tüntetnek, aztán hazamennek. Nem, le kell ülni, másfél év után (sicc!) egyeztetni kell a demonstrálókkal, változtatni kell a politikán. Most 2X annyian voltak kint, mint legutóbb, és a lakosság egy jelentõs csoportját figyelmen kívül hagyó kormányt nemzetközi szinten sem vesznek komolyan. És a tiltakozás fokozódása elõbb-utóbb a közigazgatás és a gazdaság megbénulásával fenyeget.

Persze ha a jobboldal tiltakozna, akkor egy hónapon belül felgyújtanák a tévét és rátámadnának a rohamrendõrökre. DE ez nem normális egy jogállamban, ezért 2006-ot én politikai provokációnak tekintem, aminek hátterében a hatalom türelmetlen és felelõtlen akarása állt, akár a tömeg heccelése árán is. 2006-ból az is könnyen levezethetõ, ahogyan most képviseli a fidesz a nemzeti érdeket Európával szemben, ugyanazzal a csalhatatlan vakhittel, hatalomféltéssel és felelõtlenséggel, mint 2006-os õsz idején.

A demokratikus tiltakozásnak alulról kell indulnia és kiforrnia magát. A protest hangulat erõsödése letagadhatatlan, lassan radikalizálódással fenyegetõ. Orbán már most sem csinálhatja meg ugyanazt, amit az elsõ másfél évben, hogy megy asaját egója után és lépked át mindenen. És nemcsak az EU nyomása miatt, hanem a kiszélesedõ belpolitkai válság miatt is. És a késõbbi akármilyenszínû kormányok sem tehetik többé azt, ami kényük-kedvük szerint való, ha a civil társadalom rajtuk tartja a szemét.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 17. - 18:43:45
(3298/8852)
Bizalmatlanul otthon ülsz majd a konyhában, és várod, hogy a fanatikus 20% majd dönt valahogyan? Elárulom, nem jól fognak dönteni. És mostmár nincs érvényességi küszöb, és a legnagyobb párt így pont a jóérzésû emberek undorkeltésében érdekelt, hogy csak az õ polgári körös zombijai menjenek el szavazni, akiket mindenféle politikai bulvárhírekkel kondícionálni lehet.
Persze ha nem látok normális alternatívát, én se megyek el, elárulom. Most még ez a helyzet, de a helyzet minden nap változik, lehet alternatíva. De ha eleve elfordulsz a közügyektõl, nem fogod tudni felismerni az alternatívát sem, és különbséget sem tudsz majd tenni, ki milyen mértékben káros a társadalomra. Ennyi, nem bonyolult.
Nem azért kell foglalkozni vele, mert rajongani kell valamelyik irányba, hanem hogy felelõsen tudj dönteni. Így szerintem változhatnak a dolgok, és lecserélõdhet a jelenlegi pártstruktúra, aki ehhez képtelen alkalmazkodni, és a demagógia mezején tépked virágokat.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 17. - 18:28:45
(3297/8852)
Közérdekû, mindenkinek ajánlom!!

Amit írtál, hogy mennyiben kérdõjelezi meg az ellenzék a nemzeti oldal értékrendjét, akarja ráerõltetni a saját liberális-plurális életformáját minden magyar emberre és mennyiben tartja elfogadhatatlannak a nemzeti alaptörvényt, arról itt egy mûsor, mindkét oldal képviselteti magát.

Szerintem nagyon élesen világít rá sok vitatott dologra.
http://www.klubradio.hu/index.php?id=205
Az elsõ fájl 8. percétõl kezdõdik az adás.

Várom észrevételeid/-iteket!
adamnagysweetmovie 2012 márc. 17. - 18:12:18
(3296/8852)
És? Megoldás?
adamnagysweetmovie 2012 márc. 17. - 16:04:12
(3295/8852)
A demokrácia halála, amikor a tömegek komolyan kezdik venni a demagógiát.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 17. - 16:02:11
(3294/8852)
"Magyarország a saját tengelye körül kell, hogy forogjon."
Orbán
Seven7Crown 2012 márc. 17. - 15:41:53 Előzmény adamnagysweetmovie
(3293/8852)
Mikszáth.
Seven7Crown 2012 márc. 17. - 15:25:28
(3292/8852)
Örülök, hogy így tudjátok osztani egymásnak az észt.:)
Azt hiszem, ez Orbán bácsinak is tetszene!:)
1/10
dantonb 2012 márc. 17. - 10:48:13 1/10
(3291/8852)
Ilyet csak az mond ,aki nincs tisztában atényekkel,vagy felületes ill azt szeretné hogy a még nem kormányzó Jobbikban lássák a buta emberek a megoldást.Csakhát egyrészt ha mindegy hogy ki van hatalmon ,akkor felelsleges a Jobbikkal is kísérletezni ,nemde?
Másrészt meg kell nézni azokat amutatókat ,amik egy gazdaság állapotát jellemzik(beruházási ráta ,kockázati felár stb stb)mind sokkal rosszabb mint aszocik altt volt.legegyszerübb aforint árfolyamát és pl abenzinárakat összehasonlítani,azt mindenki közvetlenül tapasztalja.Nem beszélve az államadósságról ,amirõl annyit szavaltak hogy az ellopott 3000 milliárdos nyugdíjalapból majd csökkentik,osztán nézzétek csak meg soha nem volt ilyen magas ,miközben az ellopott pénz is elúszott. Tudod mit tudott volna Gyurcsány és az elõzõ kormányok 3000 milliárdból kezdeni ,amit az állam kb 20 éves áldozatvállalása révén spóroltak meg maguknak az emberek? 60 db megyeri híd ára a nyugdíjakat dupélájára lehetett volna belõle emelni ,az orvosok bérét rendezni stb stb.Ehelyett minden rohad.Ez neked mindegy?
1/10
dantonb 2012 márc. 17. - 10:32:47 1/10
(3290/8852)
Veled ellentétben én tudom értelmezni azt m,ami nyilvánvaló,mert ilyet nem mondott Führered ,hogy idézem:"nem kérünk a kéretlen testvéri segítségnyújtásból ,akár vállaposoktól jön az ,akár Brüsszelbõl stb" Namost vagy Te is letagadod ,ami nyilvánvaló mint Szíjártó ,vagy ami még szomorúbb mindent benyelsz mint kacsa anokedlit, és nem gondolkodsz ,mert képtelen vagy rá.Hadd mondjam azt hogy aki elhiszi hogy az Únió gyarmatosítani akar minket ,miközben akik még nincsenek benne kezük lábukat törik, hogy beléphessenek,és mi magunk is az elõzõ kormányaink beleértve ajobboldaliakat is évtizedekig dolgoztak ezen ,az sajnos komplett agymosott buta ember.
1/10
dantonb 2012 márc. 17. - 10:26:23 1/10
(3289/8852)
Hát konkrétan úgy ,ahogy normális kormányok ,akik foglalkoznak az ilyen ügyekkel ,és értenek is hozzá ,hogy miután bejelentik acsõdöt ,rögtön másnap új néven indul egy új állami légitársaság ,ezáltal nem veszti el apiacát nem szélednek szét a szakemberei.Oskó pontosan elmondta ,hogy Varga Mihállyal egyeztettek hogy mik atovábbi teendõk a MALÉV-el kaocsolatban ,erre szolgált a visszaállamöosítás ,hogy a Fidesz ahogy ígérte, jó megoldást találjon .Csakhát nem ez az egy dolog ,amit ígért de pont az ellenkezõjét csinálja .Pofáznak gazdaságélénkítésrõl ,de minden egyes intézkedés ennek ellene megy,így aztán nem csoda hogy aberuházási ráta soha nem volt ilyen rossz mint ma.
1/10
dantonb 2012 márc. 17. - 10:19:35 1/10
(3288/8852)
Hát látszik hogy vidéki vagy ,mert fingod nincs abudapesti helyzetrõl.A jármûvezetõk semmiféle pénzt nem kezelnek csúcsforgalomban,ajegykiadó automaták szerepe szinte nulla max éjjel használja õket elenyészõ számú esetben akárki.
Horváth Cs. Jogosan kért 29 milliárdot ,mert sehol avilágon nem mûködik állami támogatás nélkül atömegközlekedés ,különös tekinettel hogy a Budapest által befizetett adó töredéke sem kerül vissza hozzá ,hanem avidékiek élõsködnek rajta.Másrészt ezzel apénzzel igenis renbe jött volna aBKV ,hiszen már egy része átutalása után 2010ben kvázi nullszaldós lett,amit aztán a Fidesz kormány elkúrt ,miközben állandóan visszafelé mutogat.:)
A többi az stimmel :P
1/10
dantonb 2012 márc. 17. - 10:12:28 1/10
(3287/8852)
Ad 1 a szoclib idõkben is mindiga fidesz ill az MDF fúrta meg az ügynöktörvényt,ami nem véletelen tekintve análuk poziciókban lévõ spiclik nagy számát.
Ad 2.Ti komcsiztok szakmányban ,úgyhogy illene konzekvensnek lenni,nem csak anépet hülyíteni.
5/10
offtopic
_Freddy_ 2012 márc. 17. - 09:14:32 5/10 Előzmény dantonb
(3286/8852)
Ó dehogyisnem, amugy teljesen mind1 ki van "hatalmon", ugyanaz...
adamnagysweetmovie 2012 márc. 17. - 05:38:41
(3285/8852)
Szerintem Orbán sokkal súlyosabb dolgokban hallgat, mint az öszödi beszéd elõtt az MSZP.
És mivel Orbán a vezér, õ nem ostorozhatja a pártját, szemben az ígérgetéseket nem támogató Gyurcsánnyal.
Patthelyzet. Orbán egyedül maga mondhatna egy öszödi beszédet, önmaga ellen.
Nem csoda, hogy ziláltak az idegei.
De egy intelligens háttérbe vonulást még megtehet, ha van benne annyi.
Az a baj, mint minden autoriter közösségben, hogy a tanácsadói sem fogalmazhatják meg azt, ami pedig egyértelmû.
Ez egy csapdahelyzet, személyesen biztosan, a pártjának még talán nem.
Ez a része hasonló talán, mint amiben Gyurcsány volt a hitelválság idején.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 17. - 05:19:36
(3284/8852)
Elõrebocsátom hosszú lesz, de mindenkinek ajánlom szíves figyelmébe - mégha az elején a te hsz-edre is válaszolok. Késõbb azonban az általánosabb kérdések felé mozdulok el.

---

Ma puskaporos a kedved, de mindenkinek lehet rossz napja, én például nem szeretem, ha többes számban vitatkoznak velem, mert ez beskatulyáz. Ennél csak az irritál méginkább, ahogy leírod, mit hogyan fogok gondolni. Mi vagy te, a tudatalattim, Idlosza? Felesleges szóbaállni velem, ha úgyis tudod, mit fogok mondani, nem? De lefogadom, tudok újat mutatni alább!

„Megnyugodhatsz, hogy a Fidesz nem finanszírozta a vidéki emberek utazását.” Ezt te honnan tudod ilyen biztosan? Leírtam egy gyanús jelenséget, amire nem válaszoltál.

Ne védd már a rendõrséget azzal, hogy ha 2006-ban a székházgyújtásra, provokációra válaszolni mert, akkor az most elfogadható, hogy sorban engedik rá a szélsõjobbot a békés baloldali tüntetõkre?!! Ez így nagyon mellébeszélõsdi.

Azért más feelingje van, hogy 2 provokatõr járkál egy 100ezres tömegben (amit tapasztaltál a Békemenetben), vagy 500 szervezett szélsõjobbos, akik elõtte közzétették a médiában, hogy ütni mennek ki - és ezt a kormány reflektálatlanul hagyta, nem tiltotta be az érthetetlenül engedélyezett ellentüntetést. Szélsõbal nincs, szélsõjobb viszont a legnagyobb veszély (neked mondjam, aki 2006-ozik?), amitõl a kormány nem határolódik el. Ahogy 2006-ban sem tette, saját tüntetõit is cserbenhagyva.

Ezt a gyurcsányos terrortámadásos dologról nem hallottam, nekem ez elég kiszínezett horrormesének hangzik. Ugyan hol érdekelne egy profi kaukázusi vagy délszláv bérgyilkost pár gyerek, ha teljesítenie kell egy megbízást??? De ha felhoztad, Viktor maga jelentette be a „CNN puccskísérletet” és most lám itt a gyerekhad körülötte. Megint egy jobboldali, ellenzékben kiagyalt vádaskodást valósít meg a hatalomra került kormány? Erre mondják, saját rosszhiszemûségeik rabjaivá vált, saját vádjait maga valósítja meg az Orbán-kormány. Örök Shakespeare-i téma amúgy.

Hazugság, öszödi beszéd-idézgetés. Nos, nem szép dolog valótlan jóléti intézkedéseket (pl egymillió új munkahely?) ígérni, sose mondana senki mást. De vizsgáljuk meg a 2010-es választást, fordított eredmény esetén. Képzeld el, hogy éreznéd magad, ha az MSZP úgy nyerte volna meg a választásokat, hogy elhallgatja a kampányban az alkotmányozási szándékát, majd az égetõ szerkezeti reformok helyett másfél éven keresztül egymaga, senkitõl sem támogatva végigvisz egy rendszerváltást? Úgy, hogy közben bebetonozza magát a hatalomba egy még torzabb választási rendszerrel és a pártkatonák 9 évre szóló kinevezésével. Nem éreznéd-e azt, hogy itt egyfajta választási csalás történhetett, és a jogrendszert rosszhiszemûen formálják át, kihüvelyezve a demokrácia tartalmát, egyfajta „népi demokráciaként” kalapdíszként használva csupán? Arra kérlek, ebbe komolyan gondolj bele.
Ezt annyira fontosnak érzem, hogy itt most abba is hagynám az általad írtakkal való további vitát (bár tudnám vitatni).

Ha te nem vagy olyan, mint amilyennek „minket” (bárki is az) tartasz („nektek azt is nehéz elfogadni, hogy vannak emberek, akik másként vélekednek”), akkor biztosan bele tudsz gondolni a másik oldal fentebb vázolt felháborodásába. Bízom benned!
És ne feledd, 64%-os részvétel mellett érte el a fidesz az 52%-os támogatást. Vagyis a választóknak nem több, mint harmada szavazott rá. Amikor a 13 milliós nemzet nevében beszél, akkor valójában 2 706 292 rászavazó nevében beszélhetne, ami tábor azóta még a jobboldali közvéleménykutatók szerint is megcsappant, gyakorlatilag inkább csak a szélsõségesebbek tartanak ki az orbáni hangnem és intézkedések (jelzõket szándékosan hagyom el) mellett. 100 ezer Kossuth téri békemenetes csak azt mutatja, 100 ezren biztosan kitartanak a Vezérként tisztelt vezetõjük mellett. Nincs többségben a Fidesz az országban, soha nem is volt, egyedül csupán a parlamenti helyek tekintetében áll fenn ez a matematika. Ahogy levezettem, egy 100ezer-1,5millió közötti embercsoport akarhatja a maradék 12-13 millióra ráerõszakolni az akaratát, sutba dobva a józan kritikákat, kisajátítva a nemzeti érdek fogalmát!!!

Orbán maga is tudta, hogy a népszerûségvesztésük pusztán a szerkezetátalakítások miatt is törvényszerû lesz (hát még akkor, ha a sárba tipor egy 20 éven keresztül fejlesztett alkotmányt, a demokrácia ellensúlyait, a köztársaság eszmeiségét). Ezért hozott egy olyan választási rendszert és olyan körzethatárokat, hogy becslések szerint egy 30-35%-ot elérõ párt egymaga alakíthasson 2014-ben kormányt. Egy méginkább torzító rendszer jött így létre, miközben az elõzõ szisztémával is az volt mindenki baja, hogy torzít (a fidesz a szavazatok 52%-ával szerezte meg a mandátumok 68%-át). Ez a méginkább ferde pálya szerinted igazságos, fair versenyt eredményez majd??

Egy utcsó gondolatkísérlet: ha összeáll pár baloldali párt, és megszerzi a 30%-ot, amivel egyedül alakíthat majd kormányt, akkor az ország 70%-nyi nem vagy másokra szavazó része vajon nem fogja-e megkérdõjelezni a saját maga által összetákolt választási rendszert? Mennyire lehet stabil egy ilyen demokrácia, miközben Orbán és Vona versenyt vonyítanak egymással a 30%-nyi "matematikai többség" ellenében? Amit egyébként mûködésképtelenné is bénítanak még a cikluson átnyúló 2/3-os törvényekkel (pl adópolitika), hogy biztosra menjenek!!

Ennek a helyzetnek a fenntartása senkinek sem az érdeke, a választójogi rendszer és számos más törvény (köztük az alaptörvény) megvitatása és a játékszabályok közös lefektetése viszont mindegyik fél érdekében állna. Nem az EU nyomása miatt, hanem az ország érdekébõl adódóan, hogy ne érezze mindig sokmillió ember hontalannak, semmibevettnek magát a saját országában.

Baromi mérges vagyok Viktorra, hogy ezt nekem kell hajnalban magyarázgatnom, miközben ez a legnagyobb feladat, ami elõttünk, magyarok elõtt áll, s erre kellett volna egy valóban a konszolidáció politikája felé nyitni kívánó felelõs kormányfõnek felkészíteni a híveit.

Ma már a külföld is tisztán látja, amire korábban csak gyanú árnyéka vetült: hogy mindazok a kritikák, amik a belpolitikában érték az Orbán-kormány demokráciafelfogását, jogállamhoz való viszonyát és politikai stílusát, megalapozottak. Pontosan azért látja ezt a demokratikus világ, élén a konzervatív vezetõkkel (Barroso, Merkel, Sarkozy), mert most már ellenük fordította Orbán ezeket a mélyen antidemokratikus, pitiáner módon lejárató, jogi kukacoskodással pepecselõ módszereit. Orbán a kül- és belföldi konszolidáció igazi kerékkötõje, Orbánnak mennie kell. Ha ezt nem látja be, akkor a jövõ az alaptörvény és a sarkalatos törvények körül az európai intézményekkel elhúzódó vita, a külföldi hitelek elmaradása és az immár (hitelmegállapodás esetén is fennálló) elkerülhetetlen, nagyon fájdalmas megszorítások belföldi elutasítása és elõbb-utóbb forradalom lesz egy bizalmát vesztett vezetõ ellen. Nélküle még van esélye a fidesznek, hogy vezetõ szerepet tölthessen be a hazai közjogi rendszer konszolidációjában, visszabontásában. Ez a fidesz utolsó esélye, szerintem, aminek meglépésére már nincs sok ideje.
Kérdés, a színfalak mögötti nemzetközi diplomáciai tárgyalásokon sikerül-e egy orbánmentes stabil kormányzást körvonalazni a szélsõjobb fenyegetésével szemben. Ha nem, akkor az elõbb írt, hosszan elhúzódó haláltusa kezdõdik, vagy inkább folytatódik, mind bel- mind külföldön.

Várom válaszod, hasonló objektív szellemben és felelõsséggel, ahogy én is írtam.
7/10
offtopic
idlosza 2012 márc. 17. - 03:56:51 7/10
(3283/8852)
Van e határa a külföldi érdekek talpnyalásának? :"vazze ezeknek nics bõr apofáján.Ma nyilatkozott Baroso szóvivõje ,hogy aki a SZUhoz hasonlítja az Úniót az nem érti ademokráciát és nem becsüli azokat sem akik küzdöttek érte.Mire a bubi frizurás Szíjártó pacekban lehazudta ,hogy ilyen tegnap nem hangzott el"

Ebbõl egyértelmûen kiderül, hogy, amit az idegen mond,azt nyeled, mint kacsa a nokedlit.Az sem érdekel téged, hogy azt milyen érdekek vezérlik. Arra sem veszed a fáradtságot, hogy magad gyõzõdj meg. NEM! Amit magyarul mondanak úgy tûnik azt sem fogod, nemhogy valami más nyelven.

Hol mondtak EU Szu hasonlítgatást? Hahh? Magyar vagy te egyáltalán? Vagy szlovákiai nacionalista szlovák talán?

http://www.origo.hu/itthon/20120315-video-orban-viktor-marcius-15i-unnepi-beszede.html
7/10
offtopic
idlosza 2012 márc. 17. - 03:13:53 7/10 Előzmény dantonb
(3282/8852)
"ahogy õk csõdöt jelentettek" -konkrétan?
7/10
offtopic
idlosza 2012 márc. 17. - 03:12:23 7/10 Előzmény dantonb
(3281/8852)
Itt van Horváth Cs. nagy ötlete (ez persze a korábbi eladósodást nem kezeli és figyelembe sem veszi az eredményben!):

"Az idei évre a BKV üzleti tervében a menetdíjbevételek kismértékû növekedésével számol, elsõsorban a jegyellenõrzési tevékenység fokozása miatt, és a fogyasztói árkiegészítésen, valamint normatív támogatáson felül 29 milliárd forint vissza nem térítendõ támogatást igényel az államtól és a fõvárostól." (forrás: Népszabi)

Ilyet innen vidékrõl is tudok mondani: Nem kellett volna a jegykiadó automatákat különbözõ kft-nek üzemelésre kiadni már majd 20 évvel ezelõtt. A Bkv még fizetett is a mûködtetésért fix, miközben az automaták nem termelték a bevételt, mert nem volt érdeke a bérbevevõ kftnek. Mint ahogy még most sincs egy rakás helyen jegykiadó automata. A jármûvezetõ meg tönkremegy lelkileg, mert tartandó menetideje van és pénzt kezeltetnek vele csúcsforgalomban.
7/10
offtopic
idlosza 2012 márc. 17. - 02:54:51 7/10 Előzmény dantonb
(3280/8852)
Gumicsont az pont az ügynök ügy.

Ha olyan fontos, akkor az elmúlt szoclib évek alatt miért nem jutott eszedbe?

Jó nagy csúsztatás, hogy máshol simán meg lehet nézni! Személyes tapasztalatom: Annak idején NDK bukásakor Németországban bárki számára hozzáférhetõvé tették az ügynök listákat. Óriás botrány sorozatok követték egymást, régi Stasi áldozatokat hurcoltak meg újból, mert az ügynökök által jegyzõkönyve került hazugságok valóságtartalmát nem vizsgálták.
Magyarországon az ügynöklista és a korszak dokumentumai-szerintem- teljes mértékben hozzáférhetõek a történészek számára.

Aztán most mondd meg, tényleg ez a legfõbb problémád így hirtelen? Vagy kaptál gumicsontot? :)
7/10
offtopic
idlosza 2012 márc. 17. - 02:44:31 7/10 Előzmény adamnagysweetmovie
(3279/8852)
Megnyugodhatsz, hogy a Fidesz nem finanszírozta a vidéki emberek utazását. Bár annyiszor hallom tõletek, hogy a saját tapasztalat ez lehet nálatok.
„Az utolsó pillanatban engedélyeztek” - Ha ehhez köze lehet a Fidesznek, akkor éppúgy köze volt az MSZP-nek, hogy 2006-ban a rendõrök a Kossuth térrõl az Alkotmány u.- Oktogon –Körút felõl rátolták valamilyen balhézó tömeget az Astoriánál békésen –ugyanúgy, mint most-ünneplõ Fidesz szimpatizánsokra.
Most is mászkált egy tízen-húszon éves agymosott kölök és egy izomagy szekrény az emberek között és Orbánt szidva provokáltak. Persze gondolom, ezt te tökösnek fogod találni, és nem nevetségesnek.
„Az orbán mögé kivezényelt ifjú gárda” -Errõl jut eszembe! Emlékszel, amikor Gyurcsány terrortámadást vizionált, és miközben az ünnepi beszédét mondta a tetõkön mesterlövészek heverésztek?? Gyurcsány körül pedig gyerekek álltak. Gondolom azt is édesnek találtad és nem forgott a gyomrod. Hiába, látod, elég különbözõ az ízlésünk!
„"Sokat hazudtak nekünk, népünknek leginkább igazságra van szüksége" - na ez igaz, csak pont a miniszterelnök úrtól... Még a Médiahatóság is kijelenthetné, akkor még hitelesebb lenne.” –bizony, bizony pl. reggel, éjjel (van akinek), meg este; emlékszel még?
Egyébként Neeli Kroes nem azt kérte Navracsistól, hogy ígérje meg, hogy kérnek idegen segítséget.-ha láttad volna a közvetítést, vagy nem csak másodkézbõl tájékoztatódnál, tudnád.
Neeli Kroes azt állította, hogy Navracsis korábban megígérte neki-elõzetesen és biankón-, hogy bármi lesz a bizottság döntése azt Magyarország elfogadja. Egyébként most ugyanennek a médiabiztos hátsójában hordónyi puskaport lehet: az ott tanúsított viselkedése kapcsán a bizottság elnöke is magyarázatot kért ( aki egyébként baloldali) és többen be is perelték.
De el is gondolkodtató, hogy hol a határ ennek a saját nép ellen fordulásnak? Pl Kertész Ákos menedékjogot kért Ámerikában, mondván itt Magyarországon 3x is megkergették és egyszer az uszodában vízbe akarták fojtani. Könyörgöm, ki az a béna támadó, aki egy nyolcvan akárhány éves öreget nem ér utol és nem tud vízbe fojtani??
Dopeman, összefogásra szólított fel, nem. De nektek azt is nehéz elfogadni, hogy vannak emberek, akik másként vélekednek, mint ti. Ezek az emberek sokkal többen vannak, mint ti.
Már ott tartunk: Mégis ki védi a többség jogait? (szigorúan politikai értelemben)
adamnagysweetmovie 2012 márc. 17. - 00:12:06
(3278/8852)
Szeretlek!
"Zsidó vagyok, cigány vagyok, kevert vérû árja vagyok: magyar vagyok" - a "nemsmitttál" köztársasági elnök beiktatási beszédében minden benne van.
Te is más vagy, te sem vagy más. És senki sem egyenlõbb a másiknál, fõként nem származási alapon.
Irány Lappföld, ha ez nem tetszik.
1/10
dantonb 2012 márc. 16. - 23:58:51 1/10
(3277/8852)
Ki az az ondok 2008-kám? Vigyázz ,mert ha túlzásba viszed a fasszistáskodást,akkor megint kereshetsz egy új nevet:)
1/10
dantonb 2012 márc. 16. - 23:55:50 1/10
(3276/8852)
"Uram a késemért jöttem",de ezt egy értelmes ember írta,igaz nektek az is büdös ,mert a fasszisták azokat sem szeretik.
1/10
dantonb 2012 márc. 16. - 23:53:38 1/10
(3275/8852)
na ne! kéretlen testvéri segítség amelyik vállaposoktól érkezik,azokat csak a hülye nem azonosítja a SZUnióval .Ezek mindenkit hülyének néznek és hazudnak avégtelenségig.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 16. - 23:38:46
(3274/8852)
Ez nem kedves.
Pedig a szeretet csodákat mûvel.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 16. - 23:12:22
(3273/8852)
Mert a jog az õ oldalán van, a kommunikációra költött pénzekbõl sokezerévnyi szociális segély kijönne.
Az igazság viszont makacs dolog.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 16. - 23:10:18
(3272/8852)
Orbán elérte márc 15-tel végképp, hogy a nyugat elõtt egyértelmûvé vált, kitõl kell félteni a magyar demokráciát.
Kitelt a hitele, a magánnyugdíjak után a politikai tõkéjét is felélte.
Persze még böszme sok hsz-t kell írnom, hogy erre mások is ráébredjenek, és távozásra lehessen õt bírni, a rendszerét pedig demokratizálni...
adamnagysweetmovie 2012 márc. 16. - 23:05:50
(3271/8852)
Ez az ide nem illõ idézet is azt mutatja, hogy aki itt diktatorikus tendenciákat emleget, az politikai cselszövõ, minimum nemzetgyelázó és mûmagyar, egy fröccsember.

Amúgy Barroso jelen idõben fogalmazott, amit én a hazai ellenzékre tett utalásként értettem.
"Aki ezt nem érti, az félreérti a demokráciát és félreérti azokat is, akik a demokráciáért küzdeNEK."
Vagyis lehet hogy akkor a fröccsmagyaroknak van igaza, és az õ nemzetféltésük az õszintébb?
adamnagysweetmovie 2012 márc. 16. - 23:00:42
(3270/8852)
Szómágia, kerülte ugyan a nyílt megnevezést, dehát túlnyomórészt az EU-val szembeni szabadságharcáról beszélt, az ellenzéket már nem is említi, olyan gyengék?
Vagy most ki ellen harcolunk, kedves Szíjjártó ÚR? Kire vonatkozott a beszéd?
Egy idézettel felelnék:
"A Béke minisztérium elsõdlegesen a háborús helyzet létrehozásával és fenntartásával foglalkozik. Orwell regényében az ellenség személye igazán nem számít, hiszen az lehet akár Eurázsia vagy éppen Keletázsia: ami igazán fontos, hogy van ki ellen harcolni. Az pedig, hogy az ellenség folyamatosan változik és az emberek tudomást sem vesznek róla az a rendszer által kidolgozott duplagondol technikájának köszönhetõ. De miért is kellett ezt a kettõsséget kialakítani? Miért nem elég az, hogy Óceánia csak az egyik országnak az ellensége, és a másikkal állandó szövetséget köt? A regénybõl ez sajnos nem derül ki. Talán ez is annak a bebizonyítása, hogy a Nagy Testvér hatalmát kérdés és bárminemû ellenkezés nélkül elfogadják az emberek."
1/10
dantonb 2012 márc. 16. - 22:37:56 1/10
(3269/8852)
vazze ezeknek nics bõr apofáján.Ma nyilatkozott Baroso szóvivõje ,hogy aki a SZUhoz hasonlítja az Úniót az nem érti ademokráciát és nem becsüli azokat sem akik küzdöttek érte.Mire a bubi frizurás Szíjártó pacekban lehazudta ,hogy ilyen tegnap nem hangzott el.Na erre mondom én amagyar nyelv pejoratív értelmezésében hogy ez aztán a cigánykormány.Magérdemli a sok okos, aki megszavazta magának.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 16. - 22:37:36
(3268/8852)
Százhárom.
Pont olyan elfogult volnál, mint én?
:)
adamnagysweetmovie 2012 márc. 16. - 22:35:27
(3267/8852)
Dumapaci. Ez legalább kedves:)
1/10
dantonb 2012 márc. 16. - 22:34:14 1/10
(3266/8852)
Hülyegyerek az érveket hiába próbálod jelzõid osztogatásával pótolni.Igen okostóni a szegény rétegekben elõfordul hogy nincs egyetemi diplomájuk ,akár még szakképesítésük sincs .És ezek után hogy ez ahazaáruló kormány az oktatási rendszert is szétverte és a szegények számára megfizethetetlenné tette még inkább így lesz.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 16. - 22:34:04
(3265/8852)
Én is kitörölhetem a hátsóm a szakképesítésemmel, sajnos.
Szerintem nem affelé mennek a dolgok, hogy a tudást, a mûveltséget, a gondolkodási képességet megbecsülnék. Az új oktatási rendszer és a bérstruktúra sem ezt célozza.
A diplomámmal ugyanúgy árkot tisztítok majd, mint mindenki más. Ez az úri demokrácia, mindenki egyenlõ nagy nulla, aki Matolcsyék magyar Hawaiián kívül van, aki nem egy elképzelt, szilárd értékrend nélküli-pragmatikus-nacionalista-megfélemlíthetõ középosztály része.
1/10
dantonb 2012 márc. 16. - 22:04:53 1/10
(3264/8852)
Így igaz, afelsorolásod is csaknem teljes ,még van egy kategória a "multik" azok is gonoszok de nagyon.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 16. - 22:02:29
(3263/8852)
Színigaz, "a hajléktalan, a cigány, a munkanélküli, a komcsik és az EU a magyar szabadság legfõbb akadálya".
Ahogy egyre nagyobb a zûrzavar orbán körül, úgy bõvül a sor. Figyelemelterelés és uszítás.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 16. - 21:58:32
(3262/8852)
Miért lennék balos, egy konzervatívot nem zavarhat a rasszizmus? Ma a magyarmagyarok (ha van ilyen ezer év alatt) jó nagy része:
- nem dolgozik, mert nincs munkája
- minimálbéren kivéreztetik, amibõl megint kevés az adóbevétel
- közmunkásként a minimálbér felét kapja
- vállalkozóként elköltségeli a bevételt.
H
át a kevés adó baromira nem rasszbeli kérdés, a magyarmagyarok ilyen képzési és jövedelemelosztási viszonyok mellett magukat (beleértve a roppant visszafogottan költõ politikuselitjüket) sem tudják eltartani. A fõ bajt én ebben látom, ehhez képest a roma integráció bakfitty! Persze ennek kezelése helyett könnyebb másokra bûnbakként mutogatni.
1/10
dantonb 2012 márc. 16. - 21:51:52 1/10
(3261/8852)
A magyarok között legalább annyi alógós munkakerülõ mint acigányok között.Erre bizonyíték hogy arendszerváltás elött az összes koszos pl öntödei munkát cigány segédmunkások végezték el fillérekért.És aljas ember az ,aki kijelenti hogy a cigány án blokk nem akar dolgozni vagy csak egy szerencsétlen taknyos ,aki nem ismeri az életet csak vevõ a hülyeségekre.le kell menni Borsodba ,ahol ugyanúgy lóbázza alábát a nyomorgó magyar mint acigány ,csakhát akormány felõssége jobb ha át van tolva acigányokra .Mintahogy itt mindenki bûnös ,még a hajléktalan is ha tetten érik az aluljáróban csak az a simlis kormány nem ,amelyik egymillió munkahelyet ígért ,de miután ebbõl lóf... sem lesz,ezért egyszerübb elvenni a munkanélküli segélyt és rásütni a munkanélkülire hogy lusta.
1/10
dantonb 2012 márc. 16. - 21:33:30 1/10
(3260/8852)
Látom érzékenyen érint hogy kiderült hogy példaképed egy hülye:)Ki beszélt arról hogy felmenti a cigányok lopását a fideszesek nagyobb volumenû lopása ? Csupán arra utaltam hogy aki ezen lovagol és genetikailag akar megbélyegezni egy népcsoportot az mennyire hülye.Látom hogy ámbátor ez neked is magas,de sebaj beleillesz ajobbikosok szellemileg hátrányos táborába.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 16. - 21:26:19
(3259/8852)
Oké, de nemcsak a te üzeneteidet törlik ki. Úgyhogy én ki is szállok egy idõre. Köszi!!!!

Gondolkodj el azon, hogy egy putri vagy egy ország szétverése-e a nagyobb bûn? És hogy ez a hang elõbbre visz-e a helyzet kezelésében? Az elõítélet elõítéletet, az erõszak erõszakot szül.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 16. - 21:20:28
(3258/8852)
Milyen Vona? Õ a zászlóégetésnél is csak a beszédet mondta, majd a háttérbe állt:)
Téged fognak kivezényelni, ellenem, vagy fordítva. Mikor hogy.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 16. - 21:14:21
(3257/8852)
Békésebb vizekre evezve, átadták Döbrögi úraságék az irodalmi díjakat.
Elhesseggette a kelletlenkedõ szakmabelieket, átírta a listájukat, és tenyérbõl eteti a jóravaló gumigerincûeket. Akik ezek után hajlandók átvenni, azok meg is érdemlik. LOL
József Attila-szobor maga megy el sztem a Kossuth térrõl:(

http://gepnarancs.hu/2012/03/jozsef-attila-dij-2012-szocs-mesterben-nincs-szegyenerzet/
vénasszonyok_nyara 2012 márc. 16. - 21:10:26
(3256/8852)
Már látom, hogy 2014-ben a Vona meg fogja támadni Lengyelországot és bekebelezi Ausztriát. Rettegjél csak nyugodtan! Jót tesz az emésztésnek.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 16. - 21:01:40
(3255/8852)
Hitler is ugyanezt kérdezte a sörpuccs idején vagy a náci hatalomátvételkor... És hogy pitiztek neki a konformista kormányfõk, ahelyett, hogy idõben diliházba zárták volna? Kár, mert akkor most oktalanul véreskezûzhetnék.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 16. - 20:57:11
(3254/8852)
Nana, fogjál csak visszább. Danton azért leírt valamit, te meg kb anyázol.
Igazad van, más tette nem írja felül a gazságot, mégis errõl szól a kormányzati nyócévezés és a "nincs erkölcsi alapjuk, hogy kritizáljanak" kormányzati kommunikáció.
Én is segélybõl élek, ha két évig nem ennék és elzárnám a közmûveket, akkor tudnék a 22 ezerbõl LCD-tévét venni. Ha cigány lennék, akkor talán sikerülne?
Ez az, ami miatt EL KELL ZÁRKÓZNI egy ilyen párttól, nem egy fokkal burkoltabban nyomni ugyanezt, mint ahogy a fidesz teszi.
vénasszonyok_nyara 2012 márc. 16. - 20:56:42
(3253/8852)
Ki véreskezû Te szerencsétlen? Talán Kádár apád az volt.