10/10
tigre1@freemail.hu jan. 24. 20:38:31 10/10
(5/45)
Nagyon tetszett, hitelesen mutatta be a korabeli viszonyokat, ez így akár meg is történhetett, leszámítva, hogy a hatás kedvéért a drámai részeket kissé felnagyították. Magával ragadóak a táncok, dalok, éneklés, hangulat, jó volt részese lenni.
10/10
eddyanna jan. 24. 19:50:48 10/10 Előzmény Capmax
(4/45)
Teljesen egyetértek, félórája lattam és még mindig a hatása alatt vagyok…gyönyörű film volt, mindenkinek ajánlom
1/10
Anna1998 jan. 24. 19:27:55 1/10
(3/45)
Népzene és néptáncfilm.
10/10
Capmax jan. 24. 16:23:34 10/10
(2/45)
Láttam a liberálisok már lepropagandázták. Ha az is, bár semmi aktuálpolitika nincs benne, akkor is maximum a magyar hagyományok propagandája, semmi több. Aki semmire sem értékeli a magyar népi tradíciókat, annak nem fog tetszeni. Ezek a táncok pedig folklór legjava, ezek a viseletek szemet gyönyörködtetőek, és bár a történet nem egy világmegváltó újdonság, barátságról, szerelemről, családról, a film nagyon kellemes élmény. Ajánlom azoknak is, akik szerint ciki ez a magyarkodás, remélem megláthatják benne a szépet, félretéve az előítéleteiket egy kis történelmi, kulturális utazás kedvéért.
10/10
fofilozofus jan. 24. 12:29:39 10/10
(1/45)
Úgy jöttünk ki a moziból, hogy mindenkinek határtalan jókedve lett. Persze mi ismerjük ezt a világot, a táncházat, a dalokat, nem tudom, másnak hogy tetszene. Az egészben az az elképesztő, hogy ez nem egy kitalált élethelyzet, tényleg ilyen volt anno (és még mostanában is) egy lagzi arrafelé. A ruhák, a zenék autentikusank voltak, és valamelyik szereplő egy kicsit szájba rágosan elmagyarázta mindig az okokat vagy hog ymi történik. Úgyhogy ez külföldre is mehet majd nyugodt szívvel.