offtopic
kgyuri0 2010 máj. 18. - 20:07:06
(3175/6375)
Azt vélem, mániákus vagy, s nekem nem nagyon van idõm, de a „Pénzhatalom” legalább nem rendelkezik személyes hiúsággal, „pénzhatalom” még nem vezetett be személyi kultuszt, nem avatkozik bele az agyadba(hogy hogyan élj). Amiket fölhozol: azok olyas fajta kényszerek, mint hogy pl. nem ugorhatsz ki a torony ablakán, mert összetöröd magad,a „pénzhatalom” olyan adottság, mint a gravitáció, továbbá a világ úgy van elrendezve, hogy a „pénzhatalom” elviselhetõ legyen, a „pénzhatalom” sem egységes, egymással versengõ harcoló összetevõi vannak, van(lehet) olyan összetevõje, amely melléd áll a vele ellentétes másik „pénzhatalom” ellen.
Továbbá a tapasztalat azt mutatja, hogy a diktatúrák észellenesek, márpedig sztem az élet egyedüli értelme, hogy szabadon használhasd az eszed: racionálisan gondolkozz.
A „Pénzhatalom” szót azért tettem mindig idézõ jelbe, mert a Világ-nemzetiNépuralmistaPártra, ill Kárpát-Duna-NagyHazára emlékeztet, ezek pedig a határtalan irracionális butaságra, amely még gonosz is. Arra kérlek, ha válaszolsz ésmég használod, inkább írd körül.
A kérdésemre a saját válaszom: én inkább farkas lennék, több a becsülete a szememben, mint a kutyának. Ne értse fére senki , imádom a középuszkárunkat.
offtopic
meszag 2010 máj. 18. - 19:47:26
(3174/6375)
Te tényleg nem zudod mit beszélsz. :D
offtopic
kgyuri0 2010 máj. 18. - 19:47:09
(3173/6375)
Mellesleg a témával foglalkozott KisJános is az És-ben, persze mint az várható az õ imádatára nem gyûlik össze a mélyentisztelt jobbos „értelmiség” nagy föllélegezve, pedig nagyjából hasonlóan, mint PLT, õ is tkp „vitatkozik” DJ-vel, csak õ nem mondja ki a nevét, láthatólag nem hajt arra, hogy fideszes körökben áldassék a neve.

Viszont igen érdekes szempontokat vet fõl, érdemes-e a Fidesznek jobbrahúzóvá tenni a választási rendszert? Szerinte nem, mert pl ha a határon túliak szavazati jogot kapnak, (ami teljes mértékben elvetendõ minden demokratikus norma szerint), akkor könnyen saját dugájukba dõlhetnek, mert majd az erdélyi testvérek beszavazzák nekik a Jobbikot, na ez az ami annyira hiányzik OV-nak, mint ablakos tótnak a hanyattesés.
Meg még olyat is ír, hogy akár tetszik akár nem a Fidesznek közelednie kell a baloldalhoz(Figyelem: nem a balnak a Fideszhez degenerált politikai káltványok aláírásával!), mivel köülönbn komolyan fenyegetni fogja a Jobbik. Megcsinálják az „erõs köztársasági elnököt”, aztán jbeteswzi a seggét nekik Morvay naccsága, egy újabb hanyattesés a tótnak.
offtopic
meszag 2010 máj. 18. - 19:44:33
(3172/6375)
de nem ez volt a kérdés. :)
offtopic
sk98 2010 máj. 18. - 18:52:23
(3171/6375)
"mit kellene tennie egy gondolkodó embernek....hamut hintenie a fejére?"
Van kellemesebb búfelejtõ is. "Gondold meg, és igyál!" http://www.youtube.com/watch?v=dXSt9IWBmXI&feature=related
offtopic
kgyuri0 2010 máj. 18. - 17:27:32
(3170/6375)
Jajj de nagyon örültök PappLászlóTamás cikkének!
Végre egy baloldali(ballib) levette a nyomást rólatok. Na, neki nem lesznek gondjai a Fidesz-uralom alatt, legyen az bármilyen és bármilyen hosszú is.

Csak hát miért nem jobbról jött egy legalább ezzel egyenrangú válasz?
Kérdem én tisztelettel.
Hadd válaszoljak is: azért mert a jelenlegi magyar jobboldal szolgalelkû , tekintélyuralmi, aléltan bigott szellemi alultápláltságban szenved.

Hiszen látható, PLT olyan fogalmakkal operál, olyan szellemi szabadsággal nyúl a témához, amelyre a sok tikkadt agyú ájtatósmanó jobbos álmában sem merne gondolni. A Nagyvezír személyét illetõen olyan jelzõket vet föl, amelyektõl ti évekig keresztet hánynátok a bûnbánattól, begyöpösödöttek!

Azt se kell gondolni, hogy õ az elsõ, ott volt KériLászló, aki már pedzegetett hasonló húrokat, nála azonban ez olyan alacsony szintû és gyönge lábakon álló szellemi teljesítménnyel párosult, ami azonnal leleplezte, hogy nyilván elemzõi, közgazdászi, jól fölfogott érdekbõl született az írása, mint aki szeretne a majdani Fidesz-érában is legalább olyan jól élni, mint eddig, s gyaníthatóan bízik a Fidesz-vezetõkkel fönnálló régi kapcsolatában(mondhatnám: személyes charmejában).

Egyébként nem tudom, PLT mennyiben rendelkezik hasonló(benyaló) indíttatással, eddig túl sokat nem hallottam sem felõle sem a kimagasló tehetsége felõl.

Hirtelen elolvasva úgy látom fõ érve az, hogy annak idején Debreczeni a Horn-kormány (még nagyobb többsége volt a koalíciónak, mint ma a Fidsznek)kétharmadnál nagyobb többségét szerinte hasonlóan vészmadárként reagálta le. És lám abból sem lett semmi: a szocik megcáfolva a múltjuk alapján érthetõ fönntartásokat, demokratáknak bizonyultak.
Ez azért nem egészen mérvadó, mert akkor egy egész más történelmi helyzet volt, nem beszélve arról, hogy a szocik nem Fidesz, Horn nem Orbán.
Debreczeni a könyvében ennek a kérdésnek nagy teret szentel. Természetesen nem tanultam be, de elsõ olvasásra úgy tûnk, hogy Debreczeni ezzel kapcsolatos ellenérveit kevéssé elegáns gesztussal PLT figyelmen kívül hagyja.
Hasonló álellenérv(ez nem PLT, hanem a mi CsengõZolink ötlete – én tõle olvastam) az is, hogy amikor OV elõször került hatalomra, akkor végül is megmaradt a demokrácia, szépen, viszonylag simán(eltekintve a szoci gyõzelem okán azóta generált orbitális megosztottságot és gyûlölködést) meg lehetett a Fidesztõl szabadulni demokratikus választáson.
Erre ugyanúgy elmondható, hogy más történelmi helyzet volt akkor, mint most(a Fidesz és a többi párt és az egész társadalom más volt, s a turpisságért felelõssé tehetõ fõcsõvezetõ, OV is megváltozhatott 98-as önmagához képest).

Azt írja a jóember:

„Ha komolyan vesszük Debreczenit, akkor el kéne neki hinnünk: a Fidesz diktatórikus, autokrata rendszert fog létrehozni. Mindezt õ pár Orbán-idézetre hivatkozva véli reális veszélynek. Melyekben a Fidesz-elnök a közvetlen demokráciát (pl. népszavazást) dicséri az elitista parlamentarizmussal szemben.”

Meg kell jegyeznem, hogy nem „pár” Orbán-idézetrõl van szó, hanem minimum több tucatról, ha nem több százról. Ha ezek nagyrészt afféle politikusi süketelések voltak(ahogy PLT sugallja), akkor ugyan mennyiben lehet hinni ennek az embernek?

A vége is jópofa:

„Elfogadom, hogy Debreczeni Józsefnek Gyurcsány Ferenc lehet szürkésfehér (tehát jobb), Orbán pedig szürkésfekete (ergo rosszabb.) Neki pedig azt kéne elfogadnia, hogy másoknál ez fordítva van.”

Én nem tudok róla, hogy DJ nem fogadná el, hogy másoknál ez fordítva van. Ez a fölvetés eleve értelmezhetetlen, mit kellene tennie egy gondolkodó embernek, ha gondolatait kvázi a nép „leszavazza”? Hamut hintenie a fejére?
Én azt mondom( PLT-nak is), várjuk ki a végét.

Én nem osztanám , hogy DJ valamiféle rögeszmés õrült lenne, sokkal inkább becsülendõnek tartom, hogy lám, szinte a rögeszmésségig, féltve ragaszkodik a demokráciához. Ez sokkal rokonszenvesebb, mint valamely oldali fõbaromhoz hasonlóképpen ragaszkodni.

Szerénységem, ha jól emlékszem, pont eben a topikban leírtam, hogy egyetlen lehetséges fejleményben lehet reménykedni, hogy OV beteges hiúságában majd úgy dönt, hogy „jó király” akar lenni, afféle II.József.

Azt meg egyszer a mi okosCsengõZ-nknek fejtegettem, hogy még ha nem történik is semmi tragikus, s mondjuk 20 év múlva még mindíg szabad választásokon megválasztott különféle pártok váltógazdasága lesz az ország, akkor se lehet majd egyszerûen kijelenteni, hogy DJ-nek nem volt igaza. Õ olyan tendenciákra mutatott rá, amelyek tagadhatatlanul jelen voltak s megvalósulásuk ellentendenciákkal való szakadatlan kölcsönhatásban(küzdelemben) következik, vagy nem következik be.
Talán azért próbálkozhat egy liberális DJ-t cáfoló gondolatmenetek alkotására, mert tart a baljóslatok önbeteljesítõ voltától. Ez akceptálható!
Nem lehet tudni a félt orbáni személyiség(a változás vagy változatlanság szubjektív motorja) milyen fejleményre hogyan képes reagálni.
Csak hát ez már önmagában antidemokrácia,hogy egy fõbarom emésztésétõl függjön egy ország, nép, nemzet sorsa. Ilyen Angliában nincs, intézmények biztosítanak ez ellen.
offtopic
meszag 2010 máj. 18. - 16:32:33
(3169/6375)
Ja, nem te kezdted? :DDD
offtopic
meszag 2010 máj. 18. - 16:31:38
(3168/6375)
Nekem? Willingerrel beszéltél róla... azt meg minek olvassam el, önálló nagyfiú, majd válaszol. Nem mindig érek rá téged lesni
idlosza 2010 máj. 18. - 16:31:19
(3167/6375)
Folklor gyûjteményembõl ugrik be az: amilyen a mosdó kezdetû.
idlosza 2010 máj. 18. - 16:30:00
(3166/6375)
Na nem isvagy konz.lib. :)
Direkte feldobtam neked az Apró klán "országvezetési" hagyományait, hogy hogy is tették a "trónra" GY.F.-t, de ezt inkább elhallgattad, mint elítélted.
offtopic
meszag 2010 máj. 18. - 16:12:18
(3165/6375)
A saját fröcsidet is elismerheted. :)
idlosza 2010 máj. 18. - 15:33:56
(3164/6375)
Na! Nem szeretem én ezt az érzelgõsséget!! :)

Inkább itt van ez a két cikk, olvassátok és okuljatok!

kgyuri0-nak és ocw-nak!
Itt van két HVG-s vélemény cikk Papp László Tamástól. Na ezt a véleményt lehet tisztelni és elismerésem neki, nem úgy,mint a ti fröcsögéseiteket!! Okuljatok egy balos tollából!

http://hvg.hu/velemeny/20091104_debreczeni_orban_demokracia
http://hvg.hu/velemeny/20091104_debreczeni_orban_demokracia/2
offtopic
kgyuri0 2010 máj. 18. - 14:40:31
(3163/6375)
Ne légy szomi!
offtopic
meszag 2010 máj. 18. - 14:11:36
(3162/6375)
Jól van, nem akar bántani itt senki, nyugalom. :)
idlosza 2010 máj. 18. - 13:55:18
(3161/6375)
Nem is állítottam ilyet. :(
Azt írtam, hogy nem küldök olyankor mosoly jelet, ha nincs kedvem hozzá, tehát legfeljebb "vigyorgok, de nem "vicsorgok".
Egyáltalán nem is értem. Bennetek az itteni írások indulatokat gerjesztenek?
Én csak egyszer húztam össze a szemöldököm rátok - még az O. V. értékelõn, a vizitdíj kapcsán, na de mégis mi jelentõsége van az egésznek? Azon túlmenõen, hogy, amikor egyedül vagyok és/vagy eszek egy kicsit szórakoztat.
Olyankor ui. már nem szeretem bekapcsolni a TV-t, mert biztos mutatnak valami szörnyûséget. Na jó néha 5 perc pihinek is használom a fórumot. :)
offtopic
meszag 2010 máj. 18. - 13:05:14
(3160/6375)
De nem neveztem szörnyellának.
offtopic
meszag 2010 máj. 18. - 12:50:25 Előzmény meszag
(3159/6375)
De nem neveztem szörnyellának.
idlosza 2010 máj. 18. - 12:45:16
(3158/6375)
"jobbos nyelvhasználat", én is mondtam már, hogy mintha nem is egy nyelvet beszélnénk.
Így van a szoc. psicho. nem áll messzire a szociológiától, mondjuk annyira nem, hogy a szociológus tanul társadalom pszichológiát,sõt a matemazikából statisztikát és valószínûségszámítást is ( kedvelt stílusodban: valszég szám.)
A terelés szó,pedig, szerintem sokkal inkább hasonlít a nyáját terelõ juhászra, a terelõ kutyára, mint a te szép és értelmes példáidra. De, miután olvastam,amit írtál olyan depi voltam, hogy majdnem öngyi lettem.
Rahel 2010 máj. 18. - 12:44:40
(3157/6375)
-Elismerem, hogy nyomdokaidba sem érhetek, de most már szakadjál le rólam Te nyelvész!!:))

P.S.
-De a matematikus elírása azért tetszett!!:))
Rahel 2010 máj. 18. - 12:37:30
(3156/6375)
-Most megyek, és Apámat felelõsségre is vonom, hogy a szar matekot verte az agyamba, és nem tanulhattam jogot!!:(((