offtopic
Rahel 2010 júl. 25. - 12:19:57
(4975/6375)
-Úgy-Úgy!!!!:)))
offtopic
Rahel 2010 júl. 25. - 10:47:36
(4974/6375)
-Látod!
-Én szóltam, hogy szakadjál le a témáról!!:)))
offtopic
Rahel 2010 júl. 24. - 21:28:54
(4973/6375)
-Remélem nem Fredinél akarod meglelni a vigaszt?:))

Jóéjt!!!:DDD
offtopic
ibacs 2010 júl. 24. - 21:18:29
(4972/6375)
Tudom mire akarsz kilyukadni ;) Te, céda:))))
offtopic
Rahel 2010 júl. 24. - 21:09:11
(4971/6375)
-Az is jobb mint a ti témátok!!:))
-Neked sem jönne rosszul!!:))
offtopic
ibacs 2010 júl. 24. - 20:59:11
(4970/6375)
Hát, d*gjál egyet amíg kitárgyaljuk ,addig sem unatkozol. :)))
Rahel 2010 júl. 24. - 20:44:19
(4969/6375)
-Mert uncsi!!
ibacs 2010 júl. 24. - 20:41:40
(4968/6375)
Mert miért? Jelenleg teljesen témába vágó, csak hétköznapi, emberközeli példákkal.
offtopic
sk98 2010 júl. 24. - 20:36:36
(4967/6375)
A gabonának nem csupán a sikértartalmát vizsgálják, hanem a fusariumszennyezettségét is. Sajnos ezt nem lehet elkerülni, nem tudnak ellene védekezni, a gabona igen jelentõs része szennyezett fusariummal, ami a gabonán élõsködõ gombafajta és rákkeltõ. Génmanipulált gabonafajták tenyésztésével próbálják kikerülni. Ezt gabonakutató mesélte, õ nyilván szakszerûbben tudná elmondani, de a lényege ez, sajnos. Ezért jelenleg a gabonát az alapján is osztályozzák, hogy a nem szennyezett része kerül emberi fogyasztásra, a szennyezettbõl pedig állati takarmány lesz.

A hagymáról még annyit: egyetlen egyszer vettem a teszkóban vöröshagymát. Nem lett felhasználva, viszont kb. két hónapon keresztül nagyon napsütötte helyen volt - a csírázás leghalványabb jele nélkül. Amikor kidobtam, még mindig olyan kemény volt, mint az ágyúgolyó. Csak egy módon érhették el ezt: ionizációs (azaz radioaktív) besugárzással.
Tavasz környékén már sajnos van olyan idõszak, amikor elfogy a magyar fokhagyma, és sehol sincs más, csak kínai (jobb esetben argentin). A kínai környezetvédelemhez adalékul néhány kép + két cikk:
http://biokemia.blog.hu/2009/11/01/kornyezetszennyezes_kinaban?token=6a107640fc4969b748bb59894d301d5a
http://vilag.transindex.ro/?hir=6739
http://vilag.transindex.ro/?hir=5766


(Két budapesti hitgyülekezetes ember szerint ezen képek és tények terjesztése antiszemitizmus, burkolt zsidózás (sic!). Nem vicceltek, bármilyen groteszken hangzik. Noha a képek mellett semmiféle szövegkörnyezet nem utal erre, õk mégis a zsidóság elleni lázításként értékelték a képsorozatot. Szerintem ez egy igen figyelemreméltó tünete a hitgyülekezet szellemi állapotának.)
Rahel 2010 júl. 24. - 20:23:59
(4966/6375)
-Nem szoktam ilyet tanácsolni, és kérni, de mi lenne, ha az egyébként nagyon (értelmes!!!!!)társalgásotokat priviben folytatnátok?
ibacs 2010 júl. 24. - 19:57:43
(4965/6375)
Jaj, te! Hát például , minek élsz, ha úgy is meghalsz, nem? Nincs hiába a jó búza, mert a sok szar "E" mellé legalább nem takarmányt kapsz mint másutt. Érteccc?

És a másik, ne meséld be, hogy "etetnek", te eszed azt meg bizony, mert kényelmes, vagy mert "olcsó" tescós.Neked is változni kell. Amíg a sok hülye bemegy kajálni a mekibe, addig ne csodálkozz, hogy irreális áron lehet ott s.zart kajolni.Az a sok okosnak eszébe sem jut, hogy amit ott kifizetnek, azért már majd egy puccos helyen f.asza fõtt étel jár pincéri s.eggnyalással összekötve. Egy szendvicsért 800-900 Ft???
Nem, nem ez a vicc, az a vicc, hogy van aki megveszi.



Egyébként ritkán veszem boltba. Városi gyerek vagyok, de rájöttem, hogy nem ördöngösség saját kezûleg csinálni dolgokat. Egy kenyeret sütni, hogy van már ezerféle dagasztó-sütõ gép nem nagy szám. Még annak se aki megrögzött agglegény. De vettem már tescós kiflit, valami röhej volt.Még azt a 8 forintot sem éri meg az a s.zar, még nejlonzacsiba is olyan kemény lett fél nap után, hogy ölni lehetett volna vele. Úgyhogy kösz nem élek vele, és másnak sem ajánlom.
Az a röhej, hogy az emberek annyira földhözragadtak, a világmegváltást várják a f.aszomtudja mitõl, és még ilyen primitív dolgokra sem képesek amitõl jobbá válik az életük. Én sem sütök minden nap kenyeret, de pl ha hirtelen kell valamihez, amit be lehet kapni akkor csinálok tortillát, mert ahhoz se pénz se idõ nem kell.

Két-három fõre kb. 60 forint a költség és idõben gyorsabb összedobni, minthogy megjárjam a sarki boltot és ez vér komolyan mondom.És semmi E-400 f.aszomtudjamitt sem teszek bele.

De amúgy neked avval mi bajod, hogy az itteni földek ilyen pazar terményeket adnak?
Ez nem hazafiság, nacionalista, mélymagyar, f.aszomtudja milyen ideológia. Ez egyszerûen csak szerencsés geológia helyzet.
fredi60 2010 júl. 24. - 18:36:30 Előzmény ibacs
(4964/6375)
Gondolom, kenyeret azért boltban veszel. Olvasd el, mi mindent tesznek bele (adalékok, liszjavító szerek), úgyhogy hiába van akármilyen jó minõségû búzánk, sz@r lisztbõl készült pékáruval etetnek minket itthon (is)!
ibacs 2010 júl. 24. - 13:59:38
(4963/6375)
Eszembe jutott itt pár dolog, most ebédidõ táján.
Városi gyerek vagyok, de szerencsére vidéken van az éléskamránk a rokonoknál.Remélem minden városi embernek lesz egyszer szerencséje igazi "ízekhez" is.Sokan leélik az életüket úgy, hogy azt sem tudják milyen ízû a saláta, pedig többször is ettek belõle.És pont ez adja meg az igazi értékét, amit forintositani is lehetne.

Mert meszag írta, hogy nem éri meg malacot nevelni, ha úgy veszed a takarmányt neki, max tudja az ember, hogy mit eszik.
Ez csak akkor van így, ha az "ízeket",minõséget nem forintosítjuk.Nem csak tudjuk, hogy mit eszünk, de mást is eszünk!Évente 6-8 malacot nevelünk.Örülök, hogy kimaradok a húsvéti sonka vásárlásból.Csak bele kell gondolni, ha a tescóban veszel 1 Kg sonkát abból kb fél kilónyi a víz, és még csak nem is szentkirályi :)
Szóval lehet olcsó a tescós sonka , de a benne lévõ víz 4-500 forintért az k.urva drága.

A másik, amit itt valaki említett a kínai fokhagyma.Szoktam néha venni , mindig csalok a mérlegen, hogy nekem is jó legyen.De amikor végre kapunk otthonról, hát annak olyan illata van a kínai sehol sincs ehhez képest.El nem tudom, sõt nem is akarom elképzelni, hol terem a kínai.De hogy a miénk ott a kerítés mellett azon a szikkadt, homokos földben is ilyen lesz...És az a kolbász amibe tesszük...Már folyik a nyálam.

Láttam tegnap a paprika tv-n egy csajt valami epres desszertet készített.Fogta az epret (ami valami érthetetlen okból inkább sárga volt, mint piros)
És azt mondta,azért, hogy elég édes legyen leönti egy kis mézzel. Mivan???Na ez is milyen eper lehetett...
Nálunk szüretkor két napig fetrengek a földön, mint Reynaud grófja a kirakatban a Csokoládé címû filmben, olyan ízorgián esek át.
Anyám szerintem még az eperlekvárba sem tesz cukrot, annyira édes.

Aztán, hogy imádom a tojásos nokedlit, sok salátát veszek magamhoz, így tudom is milyen az íze.De amikor a spárban veszek néha, az valami döbbenet. A cukros vízen kívül semmi íz!De tényleg semmi!Talán egy zöld színû sima papírlapnak is több íze lehet.

Aztán még valaki emlegette itt a búzát, hogy minek, annyit, másutt is van, inkább virágot meg gyógynövényt helyette.Hát pont a búza amivel a világot leverjük.Nem a mennyiség a minõség a lényeg.Elmondanám, hogy környezõ országokba pl. Szlovákia, Ausztria ezekrõl konkrétan tudom, hogy olyan sikértartalmú búzából csinálnak lisztet, kenyeret, ami itthon a takarmány minõsítést kaphatja csak meg.Ausztriában nincs is ilyen "fogalom", hogy sikértartalom.Azt hogy mibõl lesz takarmány, vagy kenyér liszt az az dönti el, hogy merre indul el a teherautó.És azért megsúgom, ez nem azt jelenti, hogy a malacokat "kenyér" búzával etetik .
A sikér a lelke a búzának, lisztnek. A magyar szabvány a legszigorúbb a világon a sikértartalomra nézve.

Nyilván a Világot, sõt még Európát sem tudnánk ellátni búzával, fokhagymával, paprikával, paradicsommal.
De ezekben a terményekben, olyan színvonalat képviselünk amit senki sem a világon.És az is lehet, hogy ez mind csak ennek a k.urva jó földnek köszönhetõ ami a talpunk alatt van.És ezt a földet amit arany árban mérhetnénk, ezt nem szabad eladni.Amennyit lehet mûvelni belõle , és ha már nincs több mûvelhetõ ott lehet telefongyárat építeni.
Már csak tényleg eladni kéne tudni magunkat,hogy mi legyünk a "konyhanövények ferrárija"
Mert rossz az a "váci utcás" megközelítés, hogy a külföldinek Magyarországról a gulyás leves meg a makói hagyma jusson eszébe.Pont az ellenkezõje kéne, hogy a hagymáról jusson eszébe Magyarország.Ha otthon vásárol ,akkor evidens legyen, hogy a házi kenyér sütéshez vagy süteményekhez nem olcsó s.zar,hanem magyar liszt kell.
xshampster 2010 júl. 24. - 12:36:12
(4962/6375)
szerintem ne 15 évesekkel vitatkozz, de ahogy jól esik :D
NetRobot 2.0 2010 júl. 23. - 18:02:14
(4961/6375)
2010. július- mérgezõ élelmiszer termékadatok

Hong-Kong-i "LONGKAO" üvegtészta (vermichelli bab csirával) magas aluminium tartalommal - a magyar bio boltok kínálatában is!

Marokkói alapanyagú NOSTROMO oliva-olajos szardinia konzerv magas baktérium tartalommal

Szalmonella németországi "Csirke kedvenc" import csirkemell csíkokban

Gillot gyártmányú francia sajt szalmonellával - "Camembert Le Grand Normand"

Szalmonellás friss pulykamell filé Németországból az Aldi áruházláncban

Friss sertés szûzpecsenye Németországból, szalmonellával fertõzve


júliusi folyamatos probléma az olasz hatóságoknál:
Széles spektrumú rovarölõszer: ivermectin tömeges elõfordulása brazil marhahús importban!

Szalmonellás a francia "Camembert Petit Normand" sajtocska Németországban

http://www.ketesaruk.hu/elelmiszerbiztonsag-mergezo-aruk-adatai/2010-juliusi-mergezo-elelmiszer-termekek-adatai
NetRobot 2.0 2010 júl. 23. - 17:24:58
(4960/6375)
Képzeld nekem még a megnövekedett kamionforgalom sem tetszik.
Útrongálás,balesetek,zaj,rezgés, légszennyezés, dízel=allergén ,sõt rákkeltõ részecskék.

"Az utóbbi években a vöröshagyma termesztésével sokan felhagytak.

Uniós csatlakozásunk elõtt, még 2004-ben, több mint 100 ezer tonnát exportáltunk belõle Németországba, most meg majdnem hogy onnan jön az import hagyma, de legalábbis Ausztriából és Hollandiából.

A fokhagyma termõterülete valamelyest visszaesett a korábbi évekhez képest, fõként az olcsó, de nem olyan jó minõségû kínai fokhagyma beáramlása miatt. Bár az Európai Unió harmincháromezer tonnában korlátozta a kínai fokhagyma importját, a szakemberek szerint legalább ugyanennyi kerül feketén a közösség területére.
Ezért ismét felmerült az EU-ban, hogy a fokhagyma behozatalát engedélykötelessé tennék a harmadik országokból. Az intézkedés a magyar gazdák helyzetén is segítene. "
offtopic
fredi60 2010 júl. 23. - 17:00:52
(4959/6375)
És mi a gond?
Eléggé nagy betûkkel ráírták, hogy HOLLAND hagyma. Ha nem tetszik, ne vedd meg. Csak makóiból nem tudnád ellátni az országot.
NetRobot 2.0 2010 júl. 23. - 16:58:29
(4958/6375)
Fokhagyma kínából , magyar nemzeti színes szalaggal
de A sparban márciusban láttam argentínából hozott fokhagymát,szemenként 100 Ft, 3 darabonként csomagolva 300.
Hollandiából kígyóuborka,
német káposzta
CBA-ban sárgarépa Belgiumból
Penny: csirkemáj brazíliából
hajrá Magyarország
NetRobot 2.0 2010 júl. 23. - 16:46:17
(4957/6375)
"Sajnos, az alábbi képeken látható Spar "BUDGET vöröshagyma-" II - osztályú magyar termék. Mégpedig PILLANATNYI jogszabályaink szerint 100%-ban törvényes módon !!!

Elolvastuk a honlapjukat. Egyetlen szóval sem írnak a holland hagymatermelõk támogatásáról...

Egyetlen kérdés marad: hogyan felel meg a Zöldségcentrum Kft. a saját honlapján leírt szövegnek???

Idézzük:

"...Küldetésünk, hogy Makó és térségében olyan kereskedelmi vállalkozást mûködtessünk, mely az Európai Unióhoz történõ csatlakozás következtében egyre inkább kiélezõdõ piaci viszonyok között is megállja a helyét, a friss zöldségek piacán mind belföldön, mind külföldön meghatározó szereplõként tudja érdekeit érvényesíteni. Integráció útján megvalósítja a térségben élõ termelõk összefogását, a zöldségkertészek számára új piaci lehetõségeket nyit.

Ezzel párhuzamosan a Hagyma Terméktanács által ellenõrzött és a földrajzi árujelzõvel való védettségnek megfelelõ technológiával termelteti és piacra juttatja a hungarikumok sorába tartozó "Makói hagymát", megõrizve ezzel annak minõségét és hírnevét...." "
fredi60 2010 júl. 23. - 16:26:38
(4956/6375)
Az erõszakos iparosításnak már régen vége. És mégis ott áll a sok gazdátlan, elhanyagolt föld mindenfelé.
De a mezõgazdaság nem kiszámítható. Jöhet aszályés áradás, no meg a jégverés és b@szhatod a termést. Csak erre nem lehet alapozni. Egyik évben túlkínálat van és alig kapsz érte pénzt, a következõ évben meg kevés a teremés és aranyárban adják.
Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy minden ország igyekszik a fõ terményekbõl önellátóvá válni. Hova adnád el a búzát, kukoricát?
A hollandok (és érdekes módon Kenya!!) példáját kellene követnünk: virágtermelés, mellette pedig gyógynövények, fûszerek. Csak azzal sok meló van, nem úgy, mint a gabonával. Bár cserébe többet is hozna a konyhára.