Téma: Mártírok

4/10
idõjós1010 2017 szept. 26. - 09:57:17 4/10
(174/214)
KB háromszor szántam rá magam, hogy kikapcsolom, és nem a vér miatt. Végül csak végignéztem, de nem sokkal lett több értelme. Annyit nyertem vele mindössze, hogy legalább a lényegét vágom, de kínszenvedés volt végignézni. El nem tudom képzelni, ki lehetett a célközönsége ennek a filmnek, mert én tényleg bírom a vért, de ez az elsõ olyan film, amiben komolyan gondolták, hogy erre, és csakis erre húzzák fel az egészet. Arra, hogy nõk rohangálnak meztelenül, vagy félmeztelenül, összevagdalt testtel, üvöltözve, tébolyultan, térdig gázolva saját vérükben. Nem néztem ugyan a számlálót, meg az idõt sem, de szerintem minimum eltelt úgy 45 perc, hogy a nézõnek alig volt valami kapaszkodója ahhoz, hogy tudja miért csinálják, vagy mi történik épp. Katasztrófa a köbön.
7/10
zsinyi2 2017 aug. 06. - 00:41:47 7/10
(173/214)
Azért egy nõnek ezt látni elég megrázó.
5/10
TeliholdX 2016 máj. 05. - 21:59:25 5/10
(172/214)
Nem tudom nekem nem jött be ez a film.
A film 80%-a tömény erõszak, kínzás, és gyilkosságok.
De ez még hagyján, de semmi történet nincs mögötte.
Jóformán csak a véres, durva jelenetek vannak végig.
Nem az erõszakkal van a baj, mert az egy horrornál természetes, de nincs mögötte más, így eléggé üres a film.
A Motel 1, az is elég durva film, de ott legalább van történet mögötte...

5/10
zegorias 2015 dec. 30. - 02:11:55
(171/214)
A gyötrelmes filmek rajongói imádni fogják ezt a filmet. Az elejétõl a végéig fenntartja a feszültséget, de nem paráztatós, hanem inkább kényelmetlenül érezzük magunkat. Van benne több csavar is, melyek hatására nem meglepõdünk, hanem inkább összezavarodunk.
Veterano 2015 dec. 22. - 13:36:46
(170/214)
Aki egy jó kis izgulós, szellemes thrillerre számít, csalódni fog. Ez egy véres horror. A nyomasztó rá a legjobb jelzõ. Végig se bírtam nézni.
kovikap 2015 okt. 02. - 12:40:20 Előzmény karolin90
(169/214)
Tessékmondani, drogozni miért nem szabad?
8/10
k11zoltan 2015 szept. 02. - 19:45:50 8/10 Előzmény Quantumleap
(168/214)
Spoiler szót írd ki legközelebb, ha lelövöd a poént.
3/10
Ignác Gufo 2015 szept. 02. - 15:44:04 3/10
(167/214)
Hát, az elsõ szó, ami a filmrõl eszembe jut: beteg.
Elgondolkodtatónak felszínes, rémisztõnek unalmas...
Csak a lányok játéka ( fõleg az Annát játszó színésznõé)miatt adok ennyi pontot rá.
3/10
Quantumleap 2015 ápr. 19. - 11:02:24
(166/214)
Na, ez is tipikusan az a film, amelynek nézése után egyre azt kérdezgetem magamban, hogy mi értelme volt megcsinálni. (Mai szemmel a Salo is ilyen nekem, pedig 10 éve még kimondottan tetszett.) Szanaszét kínoznak valakit, és végül belehal az illetõ. Épp elég tudni, hogy ilyen megesik a valóságban, felesleges filmekben is eljátszatni. Az ember inkább arra kíváncsi, hogy vajon hogy lehetne magunkat kivágni egy efféle helyzetbõl.
Mindazonáltal a rendezõt sürgõsen beutalnám valami pszichiátriai kivizsgálásra.

Amúgy jön egy amerikai feldolgozás:

http://www.creepyshake.com/2015/03/06/hamarosan-erkezik-a-martirok-remake

Én rendszerint utálom az európai-ázsiai filmekbõl készülõ amerikai remake-ket, fõleg ha megváltoztatják a végét. Itt viszont kivételesen nem bánnám. A csaj még az élvenyúzás elõtt szabaduljon ki, és trancsírozza szét az egész beteg brigádot. :)
2/10
CrazySpice 2015 ápr. 07. - 23:43:43 2/10
(165/214)
Sokan ajánlották nekem a Mártírok (Martyrs​) címû horrorfilmet, miszerint ennél borzasztóbb, hatásosabb, felejthetetlenebb horror nincs a világon.
Hát gyerekek, akinek ez félelmetes élmény... annak csak gratulálni tudok, meg taps-taps - mert nem látott még igazi horrorfilmet. Belekezdtem, de olyan unalmas, hogy 15 percig se bírtam. Amúgy se szeretem a japán, kínai, koreai, ázsiai, thaiföldi...stb gyártotta misztikus, szellemes megahulladékokat, na de ez milyen sz#r(!)
A szereplõk egytõl-egyig nímand nullák, akárcsak szájukon kifingott mondataik.
***spoiler pótolva***
Ha nem intézte volna el õket az ázsiai(nak tûnõ) csaj, meg az a szellem-démon (féle) valami, én tettem volna, de már a film legeslegelején, hogy ne folytatódhasson tovább ez az ocsmányság!
9/10
karolin90 2015 márc. 13. - 14:01:13 9/10
(164/214)
*SPOILER*

Véleményem szerint ez a film semmi újra nem világít rá, mint amit egy normális felfogású ember gondolhat a halál utáni létrõl. Ugyan oda lyukad ki a történet végének értelmezése, ahová mi is eljuthatunk, ha csak egyszerûen belegondolunk a halállal kapcsolatos kérdésekbe. A két értelmezés a befejezésre tehát egyfajta megoldás, de mégsem, mert nem lettünk okosabbak általa. A Kisasszony öngyilkos lett, vagy azért, mert önundorában magától; és értelmetlen felfogásától besokallt vagy igyekezett a túlvilágra, mert ott a tutiság. Na, de most melyikre alapozzunk? Melyikben van bármilyen magyarázat vagy követendõ igazság?
A válasz szerintem nem is itt kell keresni, hanem a való ÉLETBEN, nem a HALÁLunk után, hanem abban az idõszakban, amíg élünk! Azalatt kell tisztességesnek lenni, nem gyilkolni, nem drogozni, nem embereket kínozni, stb...Hogy mi lesz miután meghalunk? Mivel a választ úgy sem tudjuk rá, cselekedjünk legjobb belátásunk szerint, amíg élünk.
offtopic
sanderson 2015 jan. 14. - 17:04:44 Előzmény lire79
(163/214)
Nem kellett volna ezt spoilerbe tenni?
10/10
lire79 2015 jan. 13. - 19:35:46 10/10
(162/214)
***SPOILER PÓTOLVA***
Ennek a filmnek a megértéséhez szükségeltetik némi intelligencia és empátia. Egyébként valóban léteznek szerintem ilyen beteg emberek,azt még nem gondoltam végig ,hogy akik fogva tartották õket,azok pénzért csinálták-e vagy õk sem voltak normálisak.Rám nagyon nagy hatással volt. Azt sem értem hogy a nõ a végén egyáltalán hogy tudott beszélni ennyi kínzás után. Nyilván,mert õ mártír volt,csak ez fizikai képtelenség hogy ember ki tudjon mondani egy értelmes mondatot miután lenyúzzák a bõrét.
Pantagruel59 2014 dec. 02. - 12:36:27 Előzmény pufifánk
(161/214)
Bocsanat,nem szandekos volt! Legkozelebb jobban figyelek!
10/10
pufifánk 2014 nov. 25. - 11:11:28 10/10 Előzmény Pantagruel59
(160/214)
A SPOILER szó mond neked valamit ?!
Pantagruel59 2014 nov. 19. - 01:19:39
(159/214)
***SPOILER PÓTOLVA***

En egyedul,vacsora kozben kezdtem el nezni,mivel egy mezei filmdramanak van irva... hat,mit mondjak,a mufaji besorolasa az - finoman szolva is - nem megfelelo,ez mar kb. a 20.-adik percnel kiderult a szamomra,inkabb vm pszicho-horror v hasonlo,es a veget is mar csak azert vartam meg,h valami ertelmet kapjon ez a sok borzalom,de nem hogy ertelme nem lett,hanem kiderult,h valami eszement tarsasag kiserlete,meg "nezze a tekintetet"... baromsag az egesz! Pedig olyan jol indul: a csaj habozas nelkul sz#rra lo mindenkit,nincs konyorulet,meg a tobbi elhibazott klisek,de ennel meltatlanabb feldolgozasat a halal es tulvilag kerdeskornek meg nem lattam! A sok okosnak a 17ev alatt egyszer sem jutott az eszebe,h esetleg mas uton-modon is eljuthat a "Nagy Titok" nyitjara? Raadasul,az elmeny lenyege az ateles es nem a kozles,minenkinek maganak kell v nem kell megtapsztalnia... a nyanya,azaz a 'Kisasszony' meg a slepje inkabb szivott volna DMT-t,talan a nezo is jobban jart volna...

8/10,mivel a lanyok jol jatszottak a szerepuket,de a "kinzok" kb. a baratok kozt v a Szerb film szinvonaltalansagaval hoztak a figurajukat,rohejes volt.
8/10
mrhun2 2014 aug. 04. - 01:27:13 8/10
(158/214)
A film nem rossz,érdekes. Sok kérdést hagy maga után,így a kicsit nehéz felfogásúak és kevésbé odafigyelõk(akik a film alatt csak a telefont nyomkodják)nem fogják elsõre megérteni.
Azonban nevetséges,hogy ez a film kevesebb ponton áll,mint a sziklák szeme címû film. Oda már megírtam arról véleményem és érthetetlen számomra,hogy ugyanannyira(sõt kevesebbre) értékelik ezt a filmet.
Ezt ugyanis ajánlom a horror kedvelõknek azt pedig csak a 'mindentõl megijedek' típusnak. Ennél a filmnél felment az adrenalin szint rendesen,az elõzõleg említettbe pedig alig egy-két alkalom van,ahol van olyan jelenet.
8/10
Ágnes Létai 2014 ápr. 17. - 11:58:09
(157/214)
másik dolog:

szerintem elgondolkodtató alkotás, nekem "tetszett". kétszer is volt 1-1 pillanat, amikor már mondtam volna, hogy inkább ne nézzük ezt a szörnyûséget (még a társaság felbukkanása elõtt), de végülis másodszor is megnéztük.

viszont így hónapokkal késõbb azt gondolom, hogy épp az a baj vele, hogy elgondolkodtat - méghozzá, a halálról. engem annyira sokkolt a film, hogy még hetekkel késõbb is eszembe jutott, és olyankor csak a halál és a túlvilág körül forogtak a gondolataim (azt gyanítom, épp ez a célja!). ez nyilván nem egészséges.

szóval, nem csak annak nem ajánlom, aki nem bírja a véres, kínzós jeleneteket,stb.
aki depresszióra hajlamos vagy csak a leghalványabb gyanú fenáll, hogy depressziós lehet, NE nézze meg!
Ágnes Létai 2014 ápr. 17. - 11:45:10 Előzmény Robykee
(156/214)
tetszett a hozzászólásod. ezzel kapcsolatban más a véleményem :

"A film végén kiderül, hogy a mártír szó eredete a "tanú"-ból jön, tehát azok az alanyok, akik képesek túllépni a félelmeiken és a fájdalmaikon, így éberek tudnak maradni abban a pillanatban vagy idõszakban (attól függõen meddig tart az agónia) tanúi, így akár "híradói" lehetnek a halálon túli életnek."

szerintem annak tanúja a mártír -azaz vértanú-, hogy milyen gonosz tud lenni az ember...
és a nyanya talán azért nyírta ki magát -ráadásul anélkül, hogy beavatta volna a társait-, mert a lány elmondta neki, hogy a túloldalon vár rá a végítélet. a pajtiknak nem szólt róla, hadd élvezzék tovább az életet, amíg még lehet.
persze lehet, hogy csak azért gondolom így, mert nem tudnám elhinni, hogy a "gonosz emberek" ugyanoda kerülnek mindenféle büntetés nélkül, ahová a "jó emberek".
7/10
Rahar 2014 márc. 28. - 20:34:29 7/10
(155/214)
Életem elsõ filmje ami túl sok volt. A kategória besorolással nem értek egyet, szerintem ez horror film. Nem az a hagyományos pszichothriller, ahol már a zene erõteljesen hat az ember pszichére és nem is az a trancsírozós fajta amiben mindent megmutogatnak. Olyan mintha az alkotás 4 részbõl állna, az elsõ rész az ismertetõ végén szerepel. Ez még nem húzós, de a többi. Aki nem akar olyant látni, hogy fiatal lányokat hogyan kínoznak az kerülje el ezt a filmet.
***SPOILER***
Láttam már mindenféle trancsírozós horrort, nem hatott rám. Viszont ez borzasztóan nyomasztó. A gyereklányok hosszútávú, folyamatos kínzása igencsak rossz érzéseket generált bennem. Meg is fogalmazódott bennem ama gondolat, hogy a forgatókönyvíró-rendezõ személynek milyen lelki világa lehet, ha ilyen filmet alkotott.
Elolvastam az utolsó 15 hozzáírást, valaki megjegyezte, hogy a történet nagyon gyenge, illetve nincs. Hát amilyen horrorokat láttam eddig azoknak sem volt valami nagy történetük, vagy valamilyen szörny kegyetlenkedett vagy egy vagy több ember mészárolta a többit, ehhez képest szerintem eme alkotásnak mégis csak jelentõsebb jobb a cselekményvezetése.
***SPOILER VÉGE***