Téma: Mélymagyar

Kata original 2008 okt. 03. - 07:17:48
(162/242)
Azt gondolom, hogy szellemiségében és a mondandóm lényegében összehasonlíthatatlan a kettõ.

Nem tudom a kérdésedre a választ, nem kerestem rá és nem is fogok.
offtopic
Heathcliff 2008 okt. 03. - 07:15:28
(161/242)
Nahát. :S Nagyon vág az eszed ilyen korán ;) De azé' ennyire nem kell összezagyválni Aranyt a Gecyvel, tudod jól.
Például, ahogyan egy mondaton belül nem használunk bizonyos szavakat együtt, még ha nyelvtanilag, esetleg logikailag is értelmes lenne...
offtopic
Heathcliff 2008 okt. 03. - 07:09:18
(160/242)
Naná. :D Ezzel én is pont így vagyok. :D Mazochizmus rulez :))
Kata original 2008 okt. 03. - 06:57:46
(159/242)
Gyorsan írtam,néhol helytelenül, bocsi:)
Kata original 2008 okt. 03. - 06:54:19
(158/242)
Na! Tegnap reggel a tv-ben, a " mûvész urak",akiket az állatvédõk, ismétlem:AZ ÁLLATVÉDÕK öntöttek le állati fekáliával, mert ezek a mûvészurak,annak a mûvészurnak a kollegái, akik a kismacskát vízbe fújtotta. Nos: Nem ennek a két emberféleségnek szánták, hanem annak az egynek, de nem volt ott, így õk kapták. De ez a kettõ,épp az a két rendezõ, aki átírta Az ember tragédiáját(szerintük alkotói szabadság jogán mindent lehet) Gecy néven futó darabbá. Szal: Nem sajnálom tõlük,amit kaptak. Ám a tv-ben mit hallani? És mit nem?

Hallani azt, hogy szemét,mocskos emberek,rasszisták és az alkotói szabadságunkban gátolni akarnak 'ésatöbbi 'rinya, egy szót nem mondtak arról, hogy ezt állatvédõk tették és nem nekik szánták,hanem annak az egy rendezõnek. Nem! Téves infót nyomnak, gerjesztenek. De gerjesszék csak, a lényeg ismét kiderült.

És ,ami a legfontosabb: Tegnap reggel a TV2 mokkájában, nem hangzott el a mû eredeti címe és a riporter nem kérdezett rá. Nem mondták ki! Hogy: Az ember targédiáját átdolgoztunk perverz módon és gecy címen közöljük. Nem hangzott el , csak csipogtak, hogy rasszisták az emberek egyre nagyobb része, de nem állt ki a saját mocskáért,remélem majd átírják valamelyik könyvüket,ami fontos nekik, közlik valami ritka undorító címmel és meglátjuk,hogy ami nekik fontos,ami az õ országukhoz fûzõdik és rommá tiporják,akár ily módon, mit vált ki belõlük?

Szal van itt három mûvész úr,akik:
1.:Állatot öl egy filmes hatás kedvéért és hazudik.
2. két mûvészúr,aki átírják Az ember tragédiáját , Gecy néve futó valamivé.És hazudik.
3. Jóban vannak egymással és hazudnak.

Errõl ennyit.Felháborító és az is, hogy nem kérdez rá egy riporter a magyar médiában,mindegy melyik csatornát nézem, nincs benne annyi emberség, hogy rákérdezzen, bár tudom miért nem tette,mert neki sem fontos.
7szünyü 2008 okt. 03. - 06:46:17
(157/242)
Ugyan... Én azért olvasom, mert kimondottam utálom õt is, meg a könyveiben kifejtett/elrejtett eszméit/gondolatait is. ;-)))))) Szeretek számomra utálatos irodalmat olvasni. :-))))
offtopic
Heathcliff 2008 okt. 03. - 06:44:47
(156/242)
Na, egy fizika-fan :)) Azért ne vidd túlzásba :D
offtopic
meszag 2008 okt. 03. - 06:24:52 Előzmény Heathcliff
(155/242)
Akkor rossz fizika könyvet váasztottak neked.)) Bocsánat, de jó nedvem van ma reggel is. :D
offtopic
Heathcliff 2008 okt. 03. - 04:26:21
(154/242)
Ne haragudj, utólag látom, túl durvára sikeredett. Szerettem volna szelídebben írni. Mert, mint már írtam neked, nem szeretnék senkivel haragot tartani. Tudod, azt gondolom, mint Jimmy Porter a Dühöngõ ifjúságból:
Cliff: Ne veszekedjünk, gyerekem. Nem jó az semmire.
Jimmy: Miért ne veszekedjünk? Ez az egyetlen dolog, amihez még értek.
Szóval azt gondolom, kicsit értek a veszekedéshez :) Mert szeretek kibékülni, és sikerülni is szokott. Remélem, veled is. Rajtam nem múlik.
Azt megértem, hogy túl soknak találtad, amit írtam. És nem akarod az átlagnál okosabban és bonyolultabban látni a problémát. És megelégszel jelszavakkal. Jó, hát végül is nyugodtan, bocs, hogy többet néztem ki. Akkor csak rögzítsd az emlékeidben, hogy a téma jóval összetettebb annál, mint amit te abból napi szinten, "juzerként" alkalmazol.
Heathcliff 2008 okt. 03. - 03:54:09
(153/242)
Kedves chief Brody.
1. Nem kényszerítettelek, hogy ide gyere a fórumra. Magadtól óhajtottál beszélgetni.
2. Olyan témáról, ami érdekel. Te állítottad, hogy nagyon utálod a rasszistákat, és föllépsz ellenük. Hát tessék: íme, itt volt egy - nagyon szûkszavú - levezetés és magyarázat arra, valóban, miért is ostobaság a rasszizmus.
3. Nem olyasmirõl írtam, ami annyira távol állna tõled, vagy pláne a felvetett témától, mintha itt a szén 5 vegyértékérõl volna szó. Egyébként pontosan ezért kapott Oláh György kémiai Nobel-díjat, és ezért tudsz te is ólommentes benzint tankolni - mivel a szénnek igenis lehet 5 vegyértéke, képzeld. De ezt néhány srác a fórumon jobban el tudná magyarázni, nekem ennyi elég.
4. Gondolom, te a rasszistákat félrevezetett, ostoba és manipulált embereknek tartod. Íme, itt volt a lehetõség, hogy te is egy kicsit beleásd magad a témába. Nem érdekelt. Miért nem?
Ha nem érdekelnek a tények, akkor te is csak egy félrevezetett, ostoba, manipulált ember vagy. Miben különbözöl azoktól, akik a másik oldalon állnak, hadakoznak,kiabálnak, öklöt ráznak? Én nem látom a különbséget.
5. Már a cigányoknál is feltûnt, valójában mennyire kevés közöd van a VALÓDI, élõ, létezõ cigányokhoz. Vagyishogy maga a VALÓSÁG milyen kevéssé érdekel. Hogy úgy mondjam, nem hagyod zavartatni magad a TÉNYEK által. És most, itt, a zsidók kapcsán ez újra, erõsen szembetûnõ. Tudod,engem VALÓBAN ÉRDEKEL A ZSIDÓSÁG. Valóban sokat tudok a témáról, mivel utánajártam, olvastam és gondolkoztam az olvasottakon. Nem azzal foglalkoztam, hogy másokat fejbevágjak. Olyan igazságokkal, amikrõl GÕZÖM SINCS. Mert nekem most úgy tûnik, errõl a témáról, azaz a zsidóságról sincs sok fogalmad. Nyilván azért, mert egyáltalán nem érdekelnek maguk a zsidók. De akkor honnan veszed, hogy meg tudnád õket védeni? Már írtam: így csak a levegõt csapkodod. Ha ennyire kívülállóként ártod bele magad egy "harcba", ne haragudj, de számomra nevetséges vagy. Készülj föl. Legyenek tények a tarsolyodban, amivel egy vitában nem LE-, hanem MEGgyõzheted, megnyerheted - NEM az ellenfeledet, hanem a vita-partneredet. Bizony, a szóhasználaton is sok múlik, megmutatja szándékot.
6. Ha te "fárasztó"nak titulálsz, igazán sajnálatos, mivel azt jelenti, hogy egy olyan téma kapcsán, amit az állításod szerint nagyon fontosnak vélsz - maximálisan rosszul esik neked, amikor bebizonyítom, valóban, miért ostobaság a rasszizmus, miért nincs alapja. Erre csak áttételesen válaszolsz, meszagnak címezve, olyan jelzõket alkalmazva, melyeket józanul, normálisan bárki láthat, hogy velem szemben igazságtalan és rosszindulatú jelzõk. Amit írtam, sem nem "kutyulás", sem nem "butaság", sem nem "szélsõséges szöveg", sem nem "káosz". Ha te ennek értékelsz, megbocsáss, de csak magadból indulhatsz ki, mert objektív mércével mérve rám nem érvényesek. Nem értem, hogyan képzeled a rasszizmus elleni fellépést, ha elutasítod és fárasztónak titulálod ennek - hidd el, rendkívül rövidre szabott - magyarázatát.
7. Az én számomra a teljesen felszínes és ostoba jelszavak azok, amikre azt mondanám: azokat "hajtogatják" úgy, hogy engem "zavar". És azok "követelõznek", azok "nem tudják megérteni", akik gyûlölködnek és mocskolódnak.
Hol, mikor voltam ilyen veled, kedves Brody?
Tudod, elvárnám azt a tiszteletet magammal szemben, amit neked is megadok. Ez szerintem teljesen jogos óhaj egy olyan értelmes nõtõl, mint amilyen vagy. Mármint amilyenek tartalak, és komolyan nem szeretnék ebben teljesen csalódni. Bár perpill megcsappant bennem a szimpátia, ez tény. De még mindig bízom abban, jó fej vagy, csak idõnként titkolod...
8. "nem tudod mi a kovalens kötés lényege, cherry babyvel meg még azt is hozzátenné, hogy igazabb kémiaszakkörre kéne járnom" Mint látom, meglepõen szoros köteléket vélsz felfedezni köztem és cherry baby közt. Nos. Cherry babyval csak te beszélgettél idáig, Brody. És már jó ideje nem untál meg vele hadakozni, hiszen olyasmiket tudsz róla, amit én nem, tehát már jó párszor szóváltásba keveredtetek. Érdekes: sem itt, sem más fórumon hozzám egy szót sem szólt cherry baby. Egyáltalán nem érezte azt, hogy közünk volna egymáshoz. TI BESZÉLGETTETEK, TI VITATKOZTATOK. Nektek volt közötök egymáshoz, ti találtátok meg egymással a hangot. Ti használtok hasonló érveket egymással szemben. Én aztán nem kellek egyikõtöknek se...
9. Ha te a tolerancia védelmezõje vagy: igazán elvárnék tõled egy minimális toleranciát. Képzeld, a világ több és fõképp bonyolultabb annál, mint ahogyan a te ismereteid (azt írtad "Vannak ismereteim") alapján gondolnád. És kérlek, tiszteld a MÁSSÁGOT. A másik embert, a másik tudást, a másik véleményt. Fõleg, ha nincs okod nem ezt tenni.
Vagy van? Igazából, tulajdonképpen mi érdekel téged az antirasszizmusból? Mert ez számomra igencsak "káosz". Egyáltalán nem derült ki. Sajnos sokkal inkább az ellenkezõje. Mintha a rasszizmust védenéd.
Mintha a másik letorkolása, megvetése,urambocsá kigúnyolása jobban tetszene, igazából csak az motiválna.
Oké, tedd azt. De ezzel hová jutsz? És ez kinek jó?
offtopic
Heathcliff 2008 okt. 03. - 02:54:52
(152/242)
Nem semmi. Te is rajongója vagy, gondolom.
7szünyü 2008 okt. 03. - 01:25:54
(151/242)
offtopic
Heathcliff 2008 okt. 03. - 00:29:56 Előzmény 7szünyü
(150/242)
Csatlakozom hecsedlihez :) De én semmit sem tudok Pratchettrõl. Szóval: ki az, akitõl idéztél?
offtopic
hecsedli 2008 okt. 02. - 20:50:28
(149/242)
nagyon vicces ez a Terry Pratchett. és mit szól mindehhez 7szünyü?
ha lehet akkor magyarul, törökül nem értek, sajna. :)
offtopic
Heathcliff 2008 okt. 02. - 18:08:05
(148/242)
"Ezennel átadom neked a kedves vitapartnereimet,ha még ezután is van erre kapacitásod;):) De szerintem ennél még egy brazil szappanopera is jobb idõtöltés lenne. Ezt a sok kutyulást, butaságot és szélsõséges szöveget! Káosz."

Brody, amit leírtam, NEM KUTYULÁS, NEM BUTASÁG, NEM SZÉLSÕSÉGES SZÖVEG, NEM KÁOSZ.
Sõt: ehhez képest a te hsz-aid szélsõségesebbek és a többi. Tanulni kell, bizony. Ezek olyan ismeretek, amik nem születnek az emberrel - utána kell járni, el kell gondolkozni rajta, meg kell emészteni. Tanulás nélkül nem megy. Ha nincs ismereted, akkor minek harcolsz? Csak a levegõt csapkodod. Az a baj, hogy azt gondolod, okosabb vagy azoknál, akik másképp látják a világot. És amikor kiderül, hogy nem - akkor kicsit hisztisen kutyulásnak, butaságnak és szélsõségesnek nevezed azt, ami számodra új ismeret. Ahelyett, hogy megpróbálnád átgondolni.
Én ugyanígy, szívesen kutyulásnak stb. neveztem volna a fizika tankönyveket, de mégis muszáj volt megtanulni, sajnos...
offtopic
Heathcliff 2008 okt. 02. - 17:50:02
(147/242)
Láttam, jó vicc volt :)
7szünyü 2008 okt. 02. - 17:25:05
(146/242)
"Ez a legjobb és a legrosszabb a polgárháborúban, legalábbis kezdetben — mindenki ugyanazt az uniformist viseli. Sokkal könnyebb, amikor olyan ellenséget választasz, aki más színû vagy legalább röhejes akcentussal beszél. Akkor nevezheted „ferdeszemûnek” vagy valami ilyesminek. Ettõl könnyebbé válik a dolog." (Pratchett)
7szünyü 2008 okt. 02. - 17:08:23
(145/242)
"Az ephebeiek hittek abban, hogy minden embernek meg kell adni a szavazati jogot.* Ötévente megválasztottak valakit Tirannussá, feltéve, hogy az illetõ bizonyítani tudta, hogy becsületes, értelmes, józan eszû és megbízható. Természetesen, közvetlenül megválasztása után nyilvánvaló lett mindenki számára, hogy õrült bûnözõ és még csak köszönõviszonyban sincs az utcán épp törülközõt keresõ átlagfilozófus nézeteivel. És aztán öt évvel késõbb megválasztottak valaki mást, pont olyat, mint õ; tényleg elképesztõ, ahogy intelligens emberek folyton elkövetik ugyanazt a hibát.

* Föltéve, hogy az illetõ nem szegény, nem is külföldi és nem jogképtelen annak okán, hogy elmebeteg, léha, vagy nõ." (Terry Pratchett)
7szünyü 2008 okt. 02. - 17:06:27
(144/242)
"Mindenkinek van […] szavalata. Kivéve persze a nõknek. És gyerekeknek. És bûnözõknek. És rabszolgáknak. És az ostobáknak. És az idegen származásúaknak. És a, ööö, különféle okokból kifogásolható embereknek. És még egy csomó másnak. De ezektõl eltekintve mindenkinek. Rendkívül felvilágosult civilizáció." (Terry Pratchett)
meszag 2008 okt. 02. - 14:40:06
(143/242)
Kétszer is kidobott a port, remélem sikerül most válaszolnom.
Ennyi idõsen ne mond nekem, hogy nincs jövõd, csak reális célokat kell megfogalmazni. Az egyéni sorsokban sajnos van tragédia, és igazságtalanság.
Azt viszont nem fogadomel, hogy a kormány a hibás. A kormányok, a politikusok, és mindazok, akik helyzetüknél fogva hatással lehettek volna arra, hogy nálunk is jobban alakuljon. De erre az állampolgár is hatással van. Kicsit szervezettebben - és nem politikai szervezõdésben, határozottan kellene fellépni érdekeinkben, és nem hagyni elhülyíteni magunkat a politikusok által sugallt hamis egymásnak feszüléssel. Egymásnak feszülnek õk, de hülyeségért. Nem kellene másolni!