huShe 2008 dec. 29. - 21:11:55 Előzmény efes
(2/2)
A barátomnak nem tetszett a film, szerinte másfél óra semmirõl szól. Én próbáltam valami értékeset találni benne, és sikerült is némi gondolkodás után.

Szerintem a film hitelesen visz el minket egy másik világba, ahol bár meleg van és pezsegnie kéne az életnek, mégis megtalálható a szomorúság, a csalódottság, a halál. Fõhõsünk is követ el hibákat, mint mi, mint akárki más, de a film végén megpróbál mindent helyrehozni, ahogy erejébõl telik - amit erõsen megtépáz apja halálának ténye. Egy ekkora csapás után még mindig képes törekedni, és más emberek mankója lenni. Felteszi a hogyan tovább kérdést, amiben saját maga is megbotlik, többször véleményt változtat. A film végén számomra az a tanulság vonható le, hogy bármennyire nagy csapás is ért minket, mindig lesznek velünk a bajban, és mindig lesz, aki nálunk is rosszabbul, aki még a mi segítségünkre is rá van szorulva.

Tényleg nem ajánlott a film olyanoknak, akik pörgõs, eseménydús filmet szeretnének, inkább csendes, elgondolkoztató hangulatot teremt.
7/10
efes 2008 okt. 01. - 17:38:29 7/10
(1/2)
Jarmusch stílusában, de saját utakon jár Eimbcke.