Mexikói képeslap

Bakancslistához adom
Lake Tahoe
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott mexikói filmdráma, 85 perc, 2008

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

A 16 éves Juan megpróbál kitörni a szomorúságtól nyomorgatott otthonából, és a család autójával egy városszéli telefonpóznában köt ki. Juan hazatelefonál, mire az öccse, Joaquín közli vele, hogy az anyjuk még mindig a fürdőszobában van bezárva. Juan lerakja a telefont. Míg Juan az utcákat járja, segítség után kutatva, találkozik Don Heberrel, egy öreg, paranoiás szerelővel, akinek egyetlen társa a szinte emberi boxer, Sica. Don Heber megígéri, hogy megjavítja az autót, amint Juan beszerzi a szükséges alkatrészt a foglalattört járműhöz. Ezt keresve Juan a "Refaccionaria Oriente"-hez érkezik, egy autóalkatrész boltba, Lucía, egy fiatal anya dolgozik, akinek szent meggyőződése, hogy az ő helye az életben egy punk banda énekeséként lenne. Bár Lucía rengeteget tud a punkról, a szerelésről semmit sem, így várniuk kell a "hozzáérő" Davidra, egy tinédzser szerelőre, aki teljesen odavan a harcművészetekért és a Kung Fu filozófiáért. A különböző figurák abszurd, és zavarba ejtő világa Juant magával ragadja egy, egynapos utazásra, melynek során elfogad egy eseményt olyan természetesnek és megmagyarázhatatlannak, mint a halál.
Bemutató dátuma: 2008. december 25. Forgalmazó: Cirko Film

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
huShe 2008 dec. 29. - 21:11:55 Előzmény efes
A barátomnak nem tetszett a film, szerinte másfél óra semmirõl szól. Én próbáltam valami értékeset találni benne, és sikerült is némi gondolkodás után.

Szerintem a film hitelesen visz el minket egy másik világba, ahol bár meleg van és pezsegnie kéne az életnek, mégis megtalálható a szomorúság, a csalódottság, a halál. Fõhõsünk is követ el hibákat, mint mi, mint akárki más, de a film végén megpróbál mindent helyrehozni, ahogy erejébõl telik - amit erõsen megtépáz apja halálának ténye. Egy ekkora csapás után még mindig képes törekedni, és más emberek mankója lenni. Felteszi a hogyan tovább kérdést, amiben saját maga is megbotlik, többször véleményt változtat. A film végén számomra az a tanulság vonható le, hogy bármennyire nagy csapás is ért minket, mindig lesznek velünk a bajban, és mindig lesz, aki nálunk is rosszabbul, aki még a mi segítségünkre is rá van szorulva.

Tényleg nem ajánlott a film olyanoknak, akik pörgõs, eseménydús filmet szeretnének, inkább csendes, elgondolkoztató hangulatot teremt.
7/10
efes 2008 okt. 01. - 17:38:29 7/10
Jarmusch stílusában, de saját utakon jár Eimbcke.