10/10
Patreides 2023 márc. 15. - 02:04:25 10/10 Előzmény Patreides
(50/50)
Közben rájöttem, hogy ezt a filmet is ügyesen úgy vágták, hogy a stáblista alatt még képek és mozgóképek legyenek, így ritkábban vágják le reklámok miatt, és rendesen befejeződik a film a záró zenével, dallal.
10/10
offtopic
capt.nemo 2023 márc. 15. - 00:31:19 10/10
(49/50)
(( annyira fosadék a port.hu moderáció, hogy kár is ideírni bármit, mert mindenféle értelem és megfontolás nélkül törlik össze-vissza random. pl. volt itt is egy hosszabb vitám valami macskás avatárú nickkel, amiből csonkán meghagytak egy mellékes reagálásom, így aztán kurva értelmesen fest ám. szívlapáttal csapnék szét az ilyen idióták között, meg spiclik közt is akik az ilyen kérelmeket indítványozzák, ha alul maradnak egy vitában, vagy sérti az lbtq érzékenységüket a véleményem. ))
10/10
Patreides 2023 márc. 14. - 20:26:40 10/10
(48/50)
Nyilván, Madonna - This Used To Be My Playground c. dalát most sem adják le a végén, a stáblistával. Egyébként a film 10/10, de a lagjobb akkor volt, amikor először láttam, és akkor az legelejét nem láttam, így a végén

az "időugrás"

hatásosabb volt.
10/10
Patreides 2023 márc. 14. - 20:16:53 10/10
(47/50)
Amerikai vígjáték...Valóban. Amennyiben az élet egy vígjáték, akkor ez a film is az.
9/10
Ochoa 2023 márc. 13. - 01:42:29 9/10
(46/50)
Nagyon jó! Ma láttam először. Nem is értem hogyan. Kedvenc lett. Rákerestem és kiderült hogy 2022-ben indult belőle egy sorozat.
9/10
wrtsnyrdck 2021 febr. 03. - 21:00:18 9/10
(45/50)
Uuuh, nagyon jó film! Szereplőgárda nagyon patent, sztori meg áh, nem lehet kibírni sírás nélkül :D
6/10
offtopic
sexykex 2020 szept. 24. - 08:51:27 6/10 Előzmény capt.nemo
(44/50)
Azon kívül, hogy makacsul ellenzed a mondatkezdő nagybetűk használatát és néhány vesszőt megspóroltál, ez egy egészen korrekt hozzászólás. Már nem bántja a szemet – na ugye, hogy tudsz te, ha akarsz!
Picit még fejleszthetnél az olvasási készségeden is, mivel én azokból a bizonyos jelszavakból az „Egyenlőséget” emeltem ki, magam sem szeretem, hogy a „Szabadságot” emberek tömegei keverik össze a szabadossággal.
„Megjegyzést tesz rá, amivel megbánt vagy megsért.” Ezt nevezzük beszólásnak. Nincs jogod hozzá. Lélekről és életről beszélsz, de közben sértegetsz. Néz utána, te kezdted, én csak visszaszóltam. Profi visszaszólogató vagyok és olyankor nem foglalkozom jogi kérdésekkel.
Azt mondtad: „szerintem határozattan van agyam”. Nézd kedves „nemo”. A puding próbája az evés. Balta, bárd, szekerce: ha kifröccsen, akkor van, legfeljebb nem használtad, vagy rosszul használtad.
Filmes vitánkat felejtsük már el! Szerinted és a kritikusok jelentős része szerint „tökjó” ez a film, szerintem meg csak jó. Áldás, békesség!
10/10
offtopic
capt.nemo 2020 szept. 23. - 17:55:44 10/10 Előzmény sexykex
(43/50)
ez már a legalja amikor valaki minden értelmes érvből kifogyva a másik helyesírásába köt bele.. szánalom. mégis mit gondolsz?? véletlenül elírtam 3db c-vel?? nagyokos. de legalább lennél következetes, de még csak azt se, mert hogy azt meg kifelejted hogy a mondatokat is kisbetűvel kezdtem!

beszólogatni meg épp annyira van jogom mint neked, tudtommal szólásszabadság van. vagy mit jössz itt a szabadság egyenlőség testvériség álszent dumával, aminek a nevében egyébként tömegével nyaktilózta le az embereket az a csőcselék aminek szellemi utódja most szobrokat döntöget, gyújtogat, fosztogat, betilt? ja és semmiféle célzást nem tettem senki bőrszínére. hiába is "sugallod ezt sunyin és gusztustalanul".

szerintem határozattan van agyam, de ha mégse, az egyedül a te 'érdemed'.

tökjó hogy utána néztél a rendezőnek és filmnek és NFR-nak (miután felhívtam rá a figyelmedet) és hogy beszélsz minden másról, csak hogy eltereld a kezdeti abszurditásról a figyelmet. mert tudod ennyi erővel a Schindler listájánál is megjegyezhetted volna hogy mennyire nem tetszik, mert csúnyán bántak a zsidókkal a filmben, és az alkotók mennyire nem voltak empátiával feléjük... oké. szevasz.
6/10
offtopic
sexykex 2020 szept. 15. - 10:36:09 6/10 Előzmény capt.nemo
(42/50)
„egyre kevésbé értelek. (nem mintha törekednék megérteni)” – Aki meg se próbál megérteni valamit, annak az, nem is sikerülhet. Felmerül azonban a kérdés: vajon rendelkezik-e mentálisan a megértés képességével ez az ember? Jutott volna bármire is, ha megpróbálja megérteni a másikat?
„hamisítsa meg a történteket és viselkedjen mindenki rendesen a filmben a nőkkel, hogy neked is tecccen??” – Szeretném felhívni a figyelmedet a helyesírásra. Magyarnak születtél? Akkor próbálj meg helyesen írni magyarul. Bármekkora divat a mondatkezdő nagybetűk elhagyása, itt nem egy mobilba firkálsz sületlenségeket. Figyelj ember! „Teccen” neked „az orrodat is tisztíccsa” reklámszöveg, nekem nem tetszik. Bárminek is szántad a „tecccen??” szót, magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt ilyen megfogalmazással. (A szeptember elsejei hozzáröffenésedet inkább nem is értékelném, annyira siralmas egy magyarra nézve.)
„nem a magadfajták döntögetik a szobrokat véletlenül odát a BLM mozgalomban, meg indexre teszik a niggerező filmeket stb?? mert nagyon úgy tűnsz.” – Részletesen kifejtettem, hogy miért tartom én ezt a filmet erős közepesnek. Te másképpen látod, jogod van hozzá. Azonban nincs jogod véleménynyilvánítás közben beszólogatni egy másik embernek. Öregem! Told haza a biciklit és egy közeli hozzátartozódnak otthon szólogass be – ahhoz lehet, hogy van jogod.
(És, ha már itt tartunk. A „Liberté, Égalité, Fraternité”jelszavakból az egyenlőséget valóban nagyon fontosnak tartom, szeretném, ha egyszer megvalósulna. A BLM mozgalomban színesbőrűek vesznek részt, magyarországi csoportjuk is zömmel külföldiekből áll. Sunyi kis sugallatod a másik bőrszínére utalva egyszerűen gusztustalan ugyanúgy, mint a kezdeti sértegetések.)
„de most már hagyjál, mert nincs türelmem hozzád” – Ugye nem gondoltad, hogy egy ilyen véleményt szó nélkül hagyok? Ahhoz, hogy én „agysorvasztó” legyek, ahhoz szükség lenne egy másik agyra. No, azt én itt nem igazán látom.
„én nem is gondoltam, hogy ezt egy nő rendezte” – Vissza a filmhez, hiszen azért vagyunk itt, hogy a filmekről beszéljünk. Nos, Penny Marshall legismertebb munkái az Ébredések és a Segítség, felnőttem! nincs a National Film Registry-ben, mivel oda nem a legjobb, vagy a legsikeresebb művek kerülnek, hanem a kulturális, történelmi vagy esztétikai értéke miatt örök időkre megőrzésre érdemes alkotások, amelyek egyben az amerikai filmörökség sokszínűségét is hivatottak bemutatni. (A micsoda csapat történelmi értékei vitathatatlanok, nem tudom készült-e másik film a női profi baseball ligáról. Tudom, hogy nem érdekel, de mégis megemlítem, hogy Penny Marshall rendezői munkái közül, nekem a Fiúk az életemből tetszett a legjobban.)
Végül! Hagyjuk a pontozást, lényegtelen. Megszoktam már, hogy óvodás módszerrel zajlik. Nehezebb téma, amikor kiírják, hogy megtörtént események alapján. Erre fel a nagyérdemű azt képzeli, hogy: „Nem mese az gyermek”. Ó, jaj dehogy nem! Az író, illetve filmekben a rendező véleményét és nézőpontját tükrözi elsősorban a mű és sokkal kevésbé a tényeket. Mi úgy látjuk a történetet, ahogy ő elképzelte és az vagy tetszik nekünk, vagy nem tetszik. Ilyenkor nem a történelem nem tetszik, vagy az igazság, hanem a rendező/író látásmódja.
Van ez a „Ha nem írok, ne válaszolj!” – mondás. Ne írj és ígérem nem zargatlak én sem.
10/10
capt.nemo 2020 szept. 13. - 23:57:00 10/10 Előzmény sexykex
(41/50)
egyre kevésbé értelek. (nem mintha törekednék megérteni) de ilyen alapon kb. csak a jó dolgokról lehetne filmet készíteni, és akkor az összes krimi, háborús, western, horror, katasztrófa, dráma stb film kilőve, amiben embereket nyírnak mi, mert gondolom az se tetszik, vagy igen?

abban is tévedésben vagy hogy ez egy "kiagyalt mese", néhány éve halt meg az női sportoló, aki ihlette az egészet.
és szerintem épp azért készült el a film, mert a készítője empátiával volt a női sportolók iránt, annál is inkább, mert a rendezője történetesen nő volt ! vagy hogyan kellett volna empátiát gyakorolnia? hamisítsa meg a történteket és viselkedjen mindenki rendesen a filmben a nőkkel, hogy neked is tecccen??

nem a magadfajták döntögetik a szobrokat véletlenül odát a BLM mozgalomban, meg indexre teszik a niggerező filmeket stb?? mert nagyon úgy tűnsz.

a színészi játékot a vérmes kritikusok is dicsérték annak idején, és gondolom az se véletlen hogy a amerikai nemzeti film megőrzési alap (vagy miatosz) érdemesnek tartotta beválasztani a listájukra ezt a filmet is - gondolom teljesen irreálisan.

amúgy meg valakinek ez tetszik, valakinek az, ezért mindenki más pontszámot ad ugyanarra a dologra. oké?
én nem azért adtam 10-est, mert ez a világ legjobb filmje vagy ilyesmi, hanem mert szerintem ez a film így jó ahogy van, se én, se másvalaki, akár egy rendezőzseni nem csinálta volna jobban meg, mint ez a nő. olyannyira hogy én nem is gondoltam, hogy ezt egy nő rendezte.

de most már hagyjál, mert nincs türelmem hozzád, a nyavajgásodra, és az agysorvasztó véleményedre. szevasz.
6/10
offtopic
sexykex 2020 szept. 07. - 15:07:52 6/10 Előzmény capt.nemo
(40/50)
Nem tetszett, hogy a hátam mögött bírálsz. Ha gondod van velem, akkor címezd nekem az üzenetet, hogy tudjak védekezni. Ez úgy tisztességes.
Nem tetszett, hogy a lányokra nem adtak sportruhát, nem kaptak normális edzőt. Egy kevés pénzért cserébe szexuális tárgynak tekintették és megalázták őket. Tudom, hogy ez a történelem, de mindig bosszant, amikor nem tekintik egyenrangúnak a nőket. Egy ilyen kiagyalt mesében legalább mutathatnának némi empátiát velük szemben a film készítői. (Mielőtt félreértenél: szeretném jelezni, hogy én férfi vagyok.)
Nem tetszett a színészi teljesítmény a szereplők egy részénél. Nem tetszett a film kiszámíthatósága és nem tetszik a baseball. Nem tetszik, ahogy a nézők pontoznak. Ha reálisan nézzük, akkor ez a film 5-8 pontot ér. (Teljesen felesleges tekintettel lenni az átlagpontszámokra a PORT-on, abból a világon semmit sem lehet megállapítani.)
Én próbálok reálisan értékelni, persze nem mindig sikerül. Figyelembe kell nálam venni, hogy a már megismert valóságra és a logikára épül a világnézetem és ráadásul elég könnyű felbosszantani, amikor az egyébként is „fejletlen” érzelmi világom jelentősen háttérbe szorul.
10/10
capt.nemo 2020 szept. 01. - 21:06:56 10/10 Előzmény sexykex
(39/50)
ez tényleg "szétkapás" a javából.. csakhogy így bármit szétlehet ám kapni, az alkatrészeket unottan és hanyagul a hátad mögé hajigálva és konstatálni: nincs is semmi ebben az egészben. barvó, remek kórboncnok lennél és csalhatatlanul állapítanád meg minden esetben: nincs is olyan lélek. és tényleg. egy széttrancsírozott szövet és szerv kupacban már aztán tényleg nincs. gratula, és további jó trancsírozgatást..
6/10
sexykex 2020 szept. 01. - 17:11:55 6/10 Előzmény capt.nemo
(38/50)
Üdvözlöm kapitány úr! Fogalmam sincs, hogyan lehet egy ironikus véleményből ennyi mindent segítség nélkül kiolvasni, ezért úgy döntöttem, picit jobban „szétkapom” a filmet:


Indul a film: lánytestvérek marakodnak. Nem nagy szám, a testvérek a világ minden részén és mindenen marakodnak. Megérkezik a scouting, de a baseballtudásnál jobban érdekli a lányok szépsége. Elég egyértelmű, hogy „látványsportágban” gondolkodnak a szervezők. A kijelölt edző bemutatja az alkoholizmus szépségeit: a rendező viccesnek szánta, de inkább mocskosra sikerült. A kiskölyök is roppant humoros. (Nem fakadtam sírva, de nem is tetszett.) A lányok lelkesek, de ez a sport rém unalmas. A lányok nem csak lelkesek, de fiatalok is. (Nemes gondolat megmérgezni a gardedámot a hancúr kedvéért. Érdekes, hogy a tánchoz mennyi fiatal fickót találtak, aki éppen nem csatázik.) Az edzőnek elfogyott a pénze és véletlenül odafigyel a munkájára – a lelki fejlődése megkérdőjelezhetetlen: a „bézbolozók” sosem sírnak. Sok az utazás, a lányok társadalmi életet élnek. Van, aki értelmeset és van, aki a szokásosat.
A cukros bácsik keveslik a zsozsót, ezért a játék cirkuszi attrakcióként folytatódik és az állatidomár is belelendül. A média, besegít a női praktikáknak. Megértem őket: a tehénfejésnél és a vidék bunkó alkoholistáinál valóban izgalmasabb ez az élet. A cicaharc közben folytatódik a tesók között és az élet sem áll meg. Nyilvánvaló, hogy a nők fizikai adottságaik folytán képtelenek valóban férfias teljesítményre. Közeledik a háború vége, a valódi profik hazatérnek. (Ennek ellenére a női liga 1954-ig fennmarad.)
Valakinek eszébe jutott, hogy háború van és senkinek se temették el a férjét – jön hát a távirat. Egy férjet megölünk, egyet hazahozunk. Bizony, bizony, kezdtünk kifogyni a konfliktusokból és a fináléhoz kellenek a kisírt szemek. A vígjátékot el se kezdtük, zárjuk hát le a drámát. A hugica és az öreglányok megdicsőülése maga a katarzis. Ugyan mi kéne még?


Nos, ennyi a történet. Ha valaki ettől jobbat még nem látott életében, az nem sok filmet láthatott eddig, vagy csak egy erősen beszűkült szegmensre fogékony az irodalomból és a filmművészetből. Ez a mű a bestsellereket idézi: kifejezetten kommersz, a közönség számára kedvesen, érthetően és rendkívül számító módon összerakott mozifilm. Semmiképpen se mondanám jelentős alkotásnak és vígjátéknak végképp nem.
10/10
capt.nemo 2020 máj. 21. - 23:49:45 10/10
(37/50)
a filmnek nem célja a baseball szabályait magyarázgatni, és nem is ezen van a lényeg, aki csak annyit ért az egészből hogy tundrabugyiban csúsznak másznak és bunkóznak, az csak néz és nem lát, kb. semmit az emberi lélekből vagy életből. minden banalitása mellett ez egy perfekt film, ami idővől egyre csak jobb lesz.
6/10
sexykex 2019 nov. 29. - 10:06:38 6/10
(36/50)
Jobb ötlet híján megnéztem. Úgy röpke negyed évszázaddal ezelőtt már láttam, de fix, nem bővíthető ROM van bennem, ami hajlamos túlcsordulni. Nem rajongok a baseballért, mert nem ismerem a szabályait. Annyit tudok, hogy dobnak, ütnek, futnak, köpködnek, időt kérnek, sokáig nem történik semmi, de a végén ennek a semminek is nagyon tudnak örülni.
Gondoltam, ha lányok kezébe kerül az a jókora ütő, esetleg több mindent ki tudnak facsarni belőle, de nem tudtak. Vászonruhában és bundabugyiban csúsztak másztak, volt egy kevés hajtépés, tesóháború és bunkó kócs, aki a film felénél magához tér és megtáltosodik. Geena Davis viszont tetszett, roppant formás jószág. Mellette Madonnát már észre sem vettem.
zizzi86 2013 szept. 23. - 21:32:19
(35/50)
Tinikorom egyik kedvenc filmje. Egyszerre humoros és drámai, jó arányban és nem erõltetve. 9/10
wrossi 2012 dec. 02. - 14:49:48
(34/50)
Csak nagyon kevés ember rendelkezik mindazzal ami Dottie Hinson-nak megadatott,tehetség,szépség,ész,emberi nagyság. Ezek a tulajdonságok szinte minden esetben kizárják egymást,de csak szinte.
521478963 2012 dec. 02. - 12:44:34 Előzmény mushi
(33/50)
Most kapcsold be, szûk két óra, és bõghetsz:)
Kaktuszné Cserepes Virág 2012 okt. 01. - 16:59:04
(32/50)
Imádom ezt a filmet, annyira jó:)
mushi 2011 júl. 09. - 16:24:49
(31/50)
sose bírom ki a végét sírás nélkül...
jó film, igazán leadhatnák mostanában