Téma: Mintaapák

offtopic
guess.who 2021 okt. 09. - 18:15:45 Előzmény janderka
(3602/4882)
Én nem idiótaságnak mondanám. Ha Tamás létező személy lenne, akkor a férfinem szégyenének nevezném: nincs egy napja, hogy Lindusnak megtörten vallotta be, hogy vele szeretné leélni az életét, meg csak ő kell neki (igaz, az ilyen limuzinnal túlkompenzálás mindig valamilyen hazugságot vagy lelkifurdalást próbál eltakarni, de mindegy) - ehhez képest különösebb gondot nem okozott neki, hogy másnap belavírozzon egy jóóóóóó hosszú csókjelenetbe egy egészen más nővel.
Komolyan mondom: ehhez a zselégerincű figurához képest Szabi maga a megtestesült erkölcs, mert ő legalább soha nem ígérgeti az egyéjszakásainak, hogy elveszi őket feleségül.

Persze most majd várható, hogy Linduska újra visszahozza a játékba Janaút és mehet a csikicsuki heteken keresztül. Sőt: Janó hozza magával Katát, Kata a nyikhajt, a nyikhaj Emmát és máris ott vagyunk, ahol a második évad közepén... :D

Ja, és akkor felteszem, hogy Ági két, nem túl sikeresen bemutatkozó gyereke innentől törölve, és Ádám lesz a mintaapa helyette - a semmiből előkerült, enyhén retardnak tűnő mintagyerekével.
1/10
zazee 2021 okt. 09. - 14:43:22 1/10
(3601/4882)
Ez már annyira fájdalmasan gagyi lett, hogy szégyen!! Az az idétlen felújítás, vagy Éva és partnere "romantikus" évődése egyszerűen kritikán aluli. Nem is értem, hogy a színészek hogy képesek ilyen nívótlan, ostoba forgatókönyvet elviselni, eljátszani. Szánalom!
3/10
janderka 2021 okt. 09. - 11:16:01 3/10
(3600/4882)
Kezdetben mindenki a másiknak a seggébe lógó, napi szintű cselekménypárja volt. Rokona vagy boldog őse.
Ehgez képest ma már csak immel-ámmal keresztezik egymás életét. Miközben a gyerekszereplők háttérbe szorításával a sorozat címének (és egyfajta küldetésének) sem felelnek már meg.
3/10
janderka 2021 okt. 09. - 10:34:46 3/10 Előzmény guess.who
(3599/4882)
Ez az egész "kidobtalak/miért smárolsz mással" konflikt egy idiótaság!
offtopic
guess.who 2021 okt. 09. - 09:43:50
(3598/4882)
Lindussal az anyja közli, hogy szörnyen néz ki, ahogy fagyizik - erre mutatják jó hosszan Szávai Vikit egészalakosban, a testhezálló barna nadrágjában. Örülök amúgy neki, csak elég éles a kontraszt. :)

És persze Lindusunk telefonálás nélkül odaállít Tamáshoz (mert hát ugyan hol lehetne Tamás, nyilván az ajtóban várja Linda hazatértét).
És persze Tamás annyira modortalan, hogy az ajtó előtt kint tartja a Alízt, még véletlenül sem tessékeli be, hogy a természetesen pontosan akkor megérkező Lindus láthasson mindent, ami a Tamás-Mártás/Alíz ügyben történik. És nyilván sem Tamás, sem Alíz NEM IS HALLJA, hogy megállt ott egy autó a ház előtt két méterre, oda sem pillantanak, hiszen ezek a mai gépjárművek már annyira halkak, hogy az ilyen családi házas, csendes kertvárosban észre sem lehet venni a jöttüket...
Meg aztán Lindus sem kezd rikácsolni, nem megy oda hozzájuk, hogy "banyek, lebuktatok", semmit nem tesz, csak egyetlen szó nélkül elhajtat, hogy aztán sírdogáljon. Hiszen máskülönben nem lehetne húzni ezt a tök értelmetlen, életszerű és egyáltalán nem klisés (és korábban már nem legalább tízszer eljátszott) hülyeséget még egy-két hétig...

Minek ezt erőltetni, ha ennyire nincs fantáziája az íróknak?
offtopic
guess.who 2021 okt. 09. - 09:38:16 Előzmény janderka
(3597/4882)
Petrát, Mukit és Emmát (meg Albertet is) úgy tűnik, most elengedték, Katával és Janaúval együtt, hiszen nincs rájuk szükség: Maki elég idióta nélkülük is, Szabinak meg hónapszámra nincs egyetlen ügyfele sem, csak LL-val foglalkozik, exkluzívan.

Persze ha véletlenül valamelyik szereplő költözne és egy bőröndnyinél több cucca lenne, akkor kizárólag Stólbucit tudná hívni pakolni. Vajon ha úgy alakul, hogy a világvégi iskolaigazgató titkárnője odaköltözik a szintén világvége után a nagyinál albiban lakó Bambamátéhoz, akkor is Buci fog menni a furgonnal?

Egyébként észrevettétek, hogy elkezdtek elmenni ugyanabba az irányba, mint a Mi kis falunk? Úgy értem: mostanában részenként, de akár 2-3 részen át is csak két-két család fut, a többiek mintha nem is léteznének. Tegnap például Szabiék és Veráék egyáltalán nem szerepeltek, ahogy Gézáék sem (Mátén kívül). Szerintem az van, hogy egy epizódnyi történést felfújnak 2-3 részre, időhúzó felesleges ballaszttal kitöltik. Ilyen volt a (szintén sokadik) ruhapróbás jelenete Csengének, Lindáék wellnesszezése, a pizzéria kifestése és a hosszú percekig tartó gagyi csókjelenet Tamás és Alíz között, aminek pont akkor lett vége, amikor Lindus taxija eltűnt a kanyarban, hogy aztán Tamás azonnal meg is bánhassa. Már elnézést, lehet, hogy én vagyok rosszul összerakva, de ha Tamás nem akar csókolózni egy nővel, akkor nem nyelvezi 3 percen át, mert ez így több mint nevetséges. Ha meg akar, akkor ne alázza meg azt a nőt utána azzal, hogy úgy tesz, mintha megbánta volna.
offtopic
guess.who 2021 okt. 09. - 09:27:02 Előzmény napraforgó
(3596/4882)
Nyilván ez a Levi-foci életszerűtlen erőltetés csak azért kell, hogy lehessen műkonfliktusokat generálni és jó hosszúra nyújtani a semmit. Hiszen korábban, még a pesti életükben (ami -Jandi szerint is- már régen törlődött és soha nem is létezett) eszébe sem jutott Geyzának az a hülyeség, hogy bármelyik gyerekére ráerőltesse a bőr rugdosását, megelégedett azzal, hogy neki van dicső múltja...
offtopic
guess.who 2021 okt. 09. - 09:21:53 Előzmény janderka
(3595/4882)
Hiszen nem is ugyanolyan, mert alpesi kakaó színe lett!!!! Viszont ezzel a baromsággal is meg lehetett tölteni két részt.

Háthiszen a Garda-tónál készített a fagylaltos róluk egy közös képet 18 éve, simán meg lehet az alapján találni valakit, aki amúgy évtizedek óta a világot járja, és PONT MOST, cirka fél éve tért csak haza véletlenül.
Amúgy meg biztos rákeresett a gugliban vagy az arckönyvben, hogy "jóképű garda-tavi világutazó-életművész fiatal apuka" és voilá!
3/10
janderka 2021 okt. 09. - 08:53:35 3/10 Előzmény janderka
(3594/4882)
Ugyanez igaz több - igazából talán felfuttatni is felesleges - korábbi (mellék)szereplőre is. Katára, Ágiékra, Andrásra. De ma már Emmára és Petrára (Mukikára) is.
Kezdeni nem tudnak már velük semmit, mert ennyi önismétlődő vergődés már tényleg abszurdum lenne (nézőileg meg már az eddigieknél is érdektelenebb), de elengedni sem bírják őket.
3/10
janderka 2021 okt. 09. - 08:35:34 3/10 Előzmény napraforgó
(3593/4882)
Nem tettek túl magukat, mert ez a hármas már egy új gyökerű hármas. Nekik már nincs múltjuk - vagy ha mégis, az már nem az amit mi néztünk korábban. Egyedülálló apuka 3 tengilengi kölyke valahol a távoli aglomerációban, apósék könyörbefogadásában. Pesti létük egy tán sosem lézezett homályos múltba vészett már rég. Se régi barátaik, se újak. Se régi életük, se új. Vannak, mert totálisan kiírni nem merték/tudták őket, de lényegében halottak.
4/10
napraforgó 2021 okt. 09. - 06:17:34 4/10
(3592/4882)
Röhejes, hogy a személyzet pont Miki instukció alapján csinálja a felújitást. Az egy dolog, hogy a többiek se értenek hozzá, na de sajnos Miki sem.
4/10
napraforgó 2021 okt. 09. - 05:48:06 4/10
(3591/4882)
Az én fiam ötödik általánostól kezdett egy új, matek tagozatos általános iskolába járni. Félévkor csak 4-es lett matekból, ami nagyon rosszul esett neki. Aztán egy hónap múlva, februárban első, vagy második (?) lett a kerületi matekbajnokságon.
Ezt sehogy sem értették a tanárai, de ahogy az évek során hasonlóantovábbra is jó eredményeket ért el a matek és fizikai versenyeken, kerületi, fővárosi és országos versenyeken, úgy kezdték nagyon is megbecsülni. Onnantól soha nem lett 4-es matekból, sem fizikából...
Na és végül egy országos versenyen elért eredménye alapján felvételi nélkül felvették az általa választott egyetem általa választott szakára. Azóta már le is doktorált... És nem szokott focizni...

Ezt csak azért irtam, mert Leventét hasonló versenyeken kéne inditani és nem idétlen focimeccseken szenvedtetni. Egy ilyesmit nyugodtan beleirhatnának a történetbe.
4/10
napraforgó 2021 okt. 09. - 05:27:57 4/10 Előzmény guess.who
(3590/4882)
Az biztos, hogy a 3 Szalai fiú nagyon hamar letudta az anyjuk elvesztését, pedig Klára a nap 24 órájában nevelte őket, gondoskodott róluk. Épp ez okozta a konfliktust közte és a férje között, hogy akart már valami mást és nem csak a főzés-mosás-takaritás "bűvkörében" élni napszámra.
én elvártam volna, hogy mindegyikkel vaalami gond lett volna.
Az akkor még óvodás Csabi pl. rendszeresen bepisil éjszaka és rémálmai vannak. Levi figyelmetlenné válik és sokat ront az iskolai átagán. Az, hogy a fociban nem jó, az egy baromság, miért kell minden fiúnak focizni?
Egy kamasznak is szüksége van az anyja által adott biztonságra, igy Máténak is az aayja segitett eddig és nem az apja, vagyis neki, mint kamasznak is nagyon hiányozhatna, hisz az aapjával netud olyan bizalmas lenni.

Ha arra gondolunk, hogy Julika kb. 3 évesen vesztette el az anyját és még nagycsoportos óvódásként is leveleket küldözgetett neki a mennybe lufival, akkor azt látjuk, hogy egy kicsi gyereknek sem olyan könnyű elfelejteni a mamáját, pedig az ilyen kicsiknél a gyászfolyamat hamarabb lezajlik és egy 3 éves 2 év múlva már alig emlékszik az elhunytra.

Tamás tanácsára Gézáék is küldtek lufit az égbe és ez Máté és talán Levi számára is elég butaságnak tűnhetett, de Csabinak biztos segitett. (talán még Levinek is ) Látjuk, hogy a nagymama, Hédi vallásos, igy Csabinak továbbra is sgithet a vallás a belenyugvásban. a nagyon racionális Levinek talán nem, őt az idétlen focizgatás helyett a matematika, fizika, kémia területén kellene továbbképezni és inditani minden megyei és országos versenyen.
3/10
janderka 2021 okt. 08. - 23:24:13 3/10 Előzmény janderka
(3589/4882)
Na, végre egyszer eltaláltam én is valamit. A kis pizzásseged lányka Adi eltitkolt gyereke. Szupper! Kérdés már csak az, hogy a kiscsaj hogy találta meg ennyi év után épp itt a kedves papát, ahova azt korábban semmi nem kötötte. Na de majd elmondják jövőhéten. Addigra úgyis elkeszül a látszatra tök ugyanolyan maradt beltér is.
3/10
janderka 2021 okt. 08. - 19:46:43 3/10
(3588/4882)
Hülyepicsa Linda Éva mamáékat kerülgetve mártír fejjel ki-be járkálva ott vergődik a saját(!) lakásának nappalijában, miközben csak a kistotálban ott van körülötte 3 szobaajtó is, ami mögé simán elvinulhatna. De nem. Inkább szemforgatva ott vernyog a fotelben...
Hogy ütné agyon az ilyet a lengőteher!
3/10
janderka 2021 okt. 08. - 19:09:09 3/10
(3587/4882)
Ez már nem ugyanaz a sorozat, nem ugyanaz a sztori, csak a szereplők ugyanazok.
offtopic
guess.who 2021 okt. 08. - 18:23:01 Előzmény vendega
(3586/4882)
Ahogy korábban többször is elhangzott: azért ilyen ostobák a szereplők, mert így lehet csinálni óóóóriáááási dráááááámáááát minden félreérteni akart szóból...

És nekem továbbra is az a véleményem, hogy feltűnően kiradírozták a gyerekes jeleneteket: ha Juli vagy Dani szerepel is (néha Levi és Csabi), akkor is csak mellékesen, a felnőttek jeleneteihez végszavaznak, igazi jelentősége nincs az ottlétüknek.
És ami szintén hihetetlen (bár Polyák Lilla távozása miatt érthető, csak éppen ocsmány), hogy igazából sem a három gyerek, sem Geyza számára nem volt különösebb megrázkódtatás az anyjuk/feleség elvesztése: Géza ugyan depizett pár jelenetet, meg morgott a kis Klára szoptatása miatt, illetve Csabinnyónak volt egy totál értelmetlen fürdőszobaelkerülős jelenete - de ezen túl semmi. Mindhárom gyerek pont ugyanúgy viselkedik, mint korábban. Pedig azért Klára nem vasárnapi anyuka volt, hanem igenis aktívan részt vett a gyerekek nevelésében, foglalkozott velük, szerették egymást. Kétlem, hogy a gyerekek (főleg a kisebbek) ilyen könnyen túlteszik magukat a dolgon...
offtopic
guess.who 2021 okt. 08. - 18:15:12
(3585/4882)

Pont tegnap jutott eszembe a BF. :) Azon gondolkodtam, hogy a végén az "akárhány év múlva" húzás olyan volt, mintha eredetileg nem 80, hanem mondjuk 120 részesre tervezték volna a sztorit, csak közben elfogyott a pénz és/vagy az RTL közölte, hogy nem vesz át annyit, ezért a 80. résznél egyszerűen elvágták és elvarratlanul hagyták a szálakat, majd berakták a végére azt a teljesen értelmetlen időugrást.
Ami egyébként magánvéleményem szerint egy nagyon aljas kibabrálás a nézőkkel.


offtopic
guess.who 2021 okt. 08. - 18:10:00 Előzmény napraforgó
(3584/4882)
Gáspárfalvi Dorka lovagol(t), azért izmosak a combjai. Szerintem nincs baj az alakjával, ráadásul ezt az operatőr is észrevette, mert feltűnően sokszor mutatják hátulról. :)

Abban viszont egyetértek Jandival, hogy Kern Adrienn igazi olaszos szépség a sötét hajával, sötét szemével és kreolos bőrével. De hogy mit eszik ebben az örökké bambán-flegmán bámuló Mátéban, azt soha nem bírtam megérteni.
Akinél egyébként ez a titkárnős szál egyre nagyobb baromság: a nő megcsókolja az erdőben (reméltem, hogy kiderül: Máté csak álmodta az egész erdei futkorászást), aztán az előzetes szerint ma megint kikéri magának, hogy Máté hogy gondolja, hogy ők együtt bármit is kezdhetnének. :) És könyörgöm: deklaráltan egy 25 éves felnőtt nőről és egy 16-17 éves taknyos srácról beszélünk.
offtopic
guess.who 2021 okt. 08. - 18:04:36 Előzmény janderka
(3583/4882)
Igen, ez már nekem is feltűnt, hogy ahhoz képest, hogy hónapokig nem járt egyik sem Pestre, most hirtelen csak úgy gondol egyet Geyza és a korábban 200+ km-nek kamuzott távolságot egyetlen rövidke ugrással teljesíti. Pedig ugye folyamatosan azt tolták, hogy azért nem találkozik Dorka Mátéval, mert olyan messze vannak egymástól...