cinemad ápr. 25. 04:45:56
(43/43)
Ez a film számomra értékelhetetlen, ezért nem is tudok pontot adni rá. Vannak benne gyönyörű képek, tájak, helyszínek. Zene nem rossz, színészekkel nincs nagy bajom, összességében mai kornak megfelelő abszolút minőségi érzete van az egésznek. A probléma a történet, ami már a tizenötödik perc környékére azt váltotta ki, hogy hagyni kéne az egészet. Nem tettem. De miért, de miért, de miért... Nyomokban Dumas regénye felsejlik benne, legalábbis a nevek többsége onnan származik és a jelenetek egy része is emlékeztet az író lebilincselő könyvének egy-egy epizódjára. Értem én, hogy egy több kötetes komplex, szerteágazó és aprólékosan felépített könyvet nem lehet teljes egészében még egy három órás filmbe se beleszuszakolni (lehet nem is kéne erőltetni). Az, hogy elhagynak részeket, kulcsszereplőket és rájuk épülő fontos komplett történetszálakat még hagyján. De totálisan átírni és ezzel kiherélni valamit, ami egyféleképpen, az eredeti módján tökéletes, és még majd kétszáz év távlatában is roppant jól működik, az nem csak felesleges, hanem valahol pofátlanság, mert nem hiszem, hogy Dumas rábólintott volna erre, ha megkérdezik előtte, pláne, hogy még a nevét is íróként tüntetik fel. Az az egyetlen kérdés motoszkál bennem, hogy kvázi noname senkik, akiknek a neve a leszármazottaikon kívül senkinek nem fog mondani semmit ötven év múlva, miért érzik azt, hogy majd ők a világirodalom egyik legjelentősebb írójának zseniális történeténél jobbat tudnak? A kérdés persze költői, bárhova nézel vannak ilyen emberek, csak akkor miért nem valami más címen hozzák forgalomba? Akit ez a film érdekel, az vegye inkább kezébe a könyvet és nem három órán keresztül fog ásítozni, hanem hetekig remekül szórakozni.
Tyrannosaurus(velo)Rex 2025 dec. 25. - 18:39:43 Előzmény Dolphus Lundgrennus
(42/43)
Régebben valóban voltak, akik annak tartottak. Nem voltam sem gazdag, sem ismert, mégis volt néhány kimondottan szép barátnőm. De, hogy megnyugtassalak, ma már a legkevésbé sem lehet rám fogni. Te melyik általam felsorolt jelző miatt kezdtél gúnyolódni? Nyúlszáj? Az szar ügy, mert, ha megműtik, akkor is meglátszik és soha nem leszel egy Adonisz.
6/10
nefefe 2025 dec. 15. - 21:43:50 6/10
(41/43)
Némiképp csalódtam… Valaha olvastam a könyvet és filmen láttam több korábbi változatot is. Ezekhez képest kissé vérszegénynek éreztem ezt a filmet. Az volt a benyomásom – annak ellenére, hogy háromórás volt – , hogy túl sokat akartak belesűríteni ebbe a verzióba, nagyokat ugrottak az időben és részletek maradtak megmagyarázatlanul. De ez lehet, hogy annak a hatása, hogy ismertem a történetet. Valahogy a szereplők sem voltak túl meggyőzőek, de talán csak azért, mert ismeretlenek voltak – legalábbis számomra. Összegezve, ez a változat nem nyújtott nekem semmi újat, azt sem igazán értem, hogy több mint húsz év után miért kellett egy újabbat készíteni. Talán a közepesnél egy fokkal jobb, egyszer meg lehet nézni – főleg olyan nézőknek, aki nem olvasták és nem látták a korábbi variációkat…
1/10
ef 2025 dec. 13. - 22:49:07 1/10
(40/43)
Nem emlekszem, hogy az eredeti remekmuben lett volna LMBTQP szal. Kar volt ebbe beleeroltetni.
Doctor 2025 dec. 13. - 22:16:27 Előzmény lunwenhelp
(39/43)
Ez mi a f*Sz?
Dolphus Lundgrennus 2025 dec. 13. - 18:14:47 Előzmény Tyrannosaurus(velo)Rex
(38/43)
te biztos árját ritkítóan szép vagy...
Tyrannosaurus(velo)Rex 2025 júl. 22. - 12:46:22 Előzmény trev
(37/43)
Ha igazán színes egyéniséget szeretnénk, akkor egy meleg, fekete, transzvesztita, mozgássérült, down kóros, HIV+, drogfüggő főszereplőre van szükségünk. Esetleg nem ártana hozzá még egy nyúlszáj és nyitott gerinc.
8/10
trev 2025 júl. 22. - 12:24:56 8/10 Előzmény Tyrannosaurus(velo)Rex
(36/43)
A groteszknek is megvan a maga szerepe. Ha van mondanivalója, felőlem akár meleg (+ fekete :-D) férfi is játszhatja Hófehérkét. Csak egy újabb szín a palettán, és az eredeti nem fakul tőle. :-)
Tyrannosaurus(velo)Rex 2025 júl. 22. - 12:10:41 Előzmény trev
(35/43)
Ez egy régi vicc. Nem én találtam ki. Az apropó, egyre több irodalmi figurát személyesít meg fekete (remélem ez elég PC) színész. Ami valljuk be pl. Hófehérke esetében elég groteszk lenne.
8/10
trev 2025 júl. 22. - 11:02:36 8/10 Előzmény Tyrannosaurus(velo)Rex
(34/43)
1. A filmet véleményeztem, nem a regényt. Utóbbit tekintve igazad van, a Héloïse de Villefort-szál a kulcs a bosszú és a megbocsátás közötti erkölcsi határ átlépésében. Ebben a filmben azonban ez a szál nincs benne, és egy ilyen komplex elem kibontásához még több idő kellene egy amúgy is hosszú filmben. Az alkotók belementek egy rossz kompromisszumba, és csak a bosszúra koncentráltak. 2. A négeres/niggeres megjegyzésed se nem ízléses, se nem vicces. Ha mondani akartál valamit ezzel, ahhoz bizonyára találsz jobb nyelvi eszközöket.
Tyrannosaurus(velo)Rex 2025 júl. 21. - 17:04:07 Előzmény trev
(33/43)
Nem láttam, csak az ajánlót. A főszereplő rossz választás. Nem jóképű, ráadásul szakállas. Igaz, örüljünk, hogy legalább nem néger. Ahogy örül Stevie Wonder, hogy bár vak, de legalább nem nigger:))) Kár, hogy Delon nem játszotta Dantest. Ő hiteles lett volna a szerepben.
Valójában nincs igazad, feltámad Dantesben a lelkifurdalás, amikor Héloise Villefort a fiával együtt öngyilkos lesz. Legalább is a regényben így van.
EKKM 2025 júl. 20. - 17:59:34
(32/43)
A film nyomokban tartalmazza a regény egyes elemeit is. Atörténet vezetés néhol jó, a karakterek közül is van jó. Viszont a regényt töbször is olvasva csalódás, a 75-ös feldolgozás sokkal közelebb van a regényhez. Van jobb rész/elgondolás, de összeségében nem nyerte el tetszésemet.
6/10
sexykex 2025 jún. 16. - 20:17:50 6/10
(31/43)
Talán a második könyv volt, amit az Egri Csillagok után elolvastam és még vagy ezer követte. Azután ugyanolyan hirtelen, ahogy elkezdtem, abbahagytam. Mint a dohányzást vagy a zenehallgatást. Egyszer gondolok egy nagyot és abbahagyom az életet is. A filmnézést hamarabb. Például ez se tetszett. Talán túl jól ismertem. Talán már kinőttem a kalandos történetekből. Ráadásul azt hiszem volt ennél jobb feldolgozás is.
6/10
Rotovics Kázmér 2025 febr. 16. - 15:24:23 6/10
(30/43)
A 6-os kommentet érdemes elolvasni.... Maga Dantes írta!
Aki nem olvasta a könyvet, annak még tetszhet is a film, de aki olvasta..... Ezt a feldolgozást inkább ne nézze meg. A 10/10-et osztogatóknak javasolnék egy kis tájékozódást előtte-
Utóirat: az 1975-ös feldolgozás minden későbbi verziót lever.
10/10
SzintiaX 2025 jan. 18. - 22:41:44 10/10
(29/43)
Nagyon jó film , nagyon jó színészekkel ! Csak ajánlani tudom 10☆
8/10
lizso02 2025 jan. 06. - 10:02:55 8/10
(28/43)
Francia kosztünös kalandfilm = siker.
Ez a film hozta is az elvárásokat, végig élveztem.
5/10
Tudom 2024 dec. 30. - 21:03:18 5/10
(27/43)
Sajnos nem olvastam a könyvet, így nincs összehasonlítási alapom. Viszont enélkül is úgy éreztem, hogy sokkal nagyobb potenciálja lett volna a történetnek - kár, hogy a rendezés és a színészi játék mind gyengére sikerültek. Monte Cristo grófjának fájdalmait könnyen meg tudtam érteni, viszont azokat átérezni már sokkal kevésbé (még úgy is, hogy a 3 órás játékidő ezt bőven lehetővé tette volna).
7/10
rajdi 2024 dec. 29. - 01:30:26 7/10
(26/43)
Kicsit tényleg beleásít az ember néha, amit pótol az, hogy egy fokkal jobb mint egy hatpontos film, így legyen 7
8/10
georgebenson 2024 dec. 26. - 16:35:21 8/10
(25/43)
Közismert történet teljesen ismeretlen színészekkel, rendezőkkel, stábbal. Ennek ellenére igen komoly produkciót tettek le az asztalra. Persze ha valaki mindenáron bele akar kötni valamibe az is talál felületet, én is tudnék említeni 1-2 apróságot de teljesen felesleges, az összképen nem ront.
8/10
8/10
trev 2024 dec. 25. - 11:31:04 8/10
(24/43)
Sosem állt hozzám közel ez a történet, ahol a főszereplő Edmond Dantés mindent és mindenkit alárendel a bosszú céljának egy a szenvedéseiért kvázi kárpótlásként ölébe pottyant korlátlan anyagi lehetőségekkel a tarsolyában, de amiért nem kell megküzdenie. Azért áll tehát bosszút, mert a sors szeszélyének köszönhetően megteheti, és ebben a keretben semmivel sem áll morálisan magasabb szinten, mint jellemtelen ellenfelei, akik őt tönkretették (ők is megtehették), és akiknek visszafizet minden tartozást. Nincsenek érzelmi kérdőjelei sem az erkölcsi dilemmák hiánya mellett, amik új identitásához kötődnének. A történet ennek ellenére jól van felépítve, mert több szinten is megszólítja és leköti a nézőt, de a karakterek nem komplexek, legfeljebb komplikáltak. Dantés maga sem megy különösebb jellemfejlődésen keresztül, és minden ilyen jellegű változása külső jutalom következménye, nem pedig belső vívódások eredménye. Talán érthetőbbé válik, ha John Wickkel hasonlítom össze, akit minden téren hitelesebbnek és komplexebb karakternek érzek: az ő bosszúja önvédelem és emberi mivoltának megőrzéséért folytatott küzdelem, ahol minden lépése kényszer egy szigorú szabályokat követő, de embertelen világban. Dantést ezzel szemben csak a nem kényszerből követett bosszú hajtja, amit eszközeinek köszönhetően művészien tervez meg és hajt végre, megnyugvást viszont nem hoz számára.