1/10
Natasa77 nov. 01. 19:53:51 1/10
(17/17)
Erre nincsnek szavak. A lelkétől fosztották meg a történetet.
Zahire okt. 29. 20:24:47 Előzmény korpetike
(16/17)
Ami jó volt az a Jacques Weber - féle hatrészes filmsorozat, az nem volt megnyirbálva
https://indavideo.hu/video/Monte_Cristo_grofja_-_Le_Comte_de_Monte-Cristo_1979_-_reszlet
és még elég jól sikerült a Jean Marais-féle változat talán még a Richard Chamberlain-es is, a többi számomra nagyon kicsavart változat. A 2002-ben számomra Caviezel egyáltalán nem testesíti meg a romantikus hőst ( más szerepekben viszont jó ! ) még Pearce csak elég jó , a Depardieu változat, amikor Dantes háromajtós szekrénnyé változott, hát ....azt inkább hagyjuk is.
korpetike okt. 29. 19:16:07 Előzmény Zahire
(15/17)
Nem mondtam, hogy a 2002 es film teljesen lefedi a regényt, de akkor is százszor jobb és izgalmasabb, mint ez az elfuserált, unalmas vacak, amit most csináltak.
Zahire okt. 29. 18:47:19 Előzmény korpetike
(14/17)
Ezt komolyan mondod ? Annak aztán még annyi köze sincs a regényhez, mint ennek. Még a szökés If várából sem úgy történik, mint a regényben ! Dantes megöli az egyik börtönőrt mert az felfedezi a szökési kísérletet ! Abszolúte ökörség, nem beszélve a kötélen lógva történő vívásról és a többi.
Zahire okt. 29. 18:43:26 Előzmény lunwenhelp
(13/17)
愚かな広告のせいで地獄に落ちることになるよ!
5/10
Szandra01 okt. 23. 18:31:10 5/10
(12/17)
Érdekes volt a film, ami nagyon tetszett volna, ha nem ismerem a regényt (amihez nem sok köze volt). Láttam több Monte Cristo-feldolgozást, izt a színészi játék jó volt, de köze sem volt a Dumas-regényhez, így számomra 5 pontot ér.
3/10
katalin15 okt. 13. 00:11:41 3/10
(11/17)
Nem hittem volna, hogy sikerül unalmas filmet csinálni a Monte Christóból. Mégis sikerült. A főszereplő csak néz búskomoran vagy szúrósan, és ennyi. A történet gyakorlatilag kiirtva, a rengeteg fordulatból semmi sem maradt. A 3 pontot a fényképezés és néha a zene érdemli ki. Tessék inkább elolvasni! Azt nem tudom, miért ilyen jók a vélemények. (Amúgy az első regény amit franciául olvastam, nagyon kötődöm hozzá, és elég sok filmszinkront is fordítottam, tudom, miről beszélek.)
archimedes.jiovanny okt. 06. 18:55:21 Előzmény stefanis
(10/17)
Nagyon szeretem ezt a filmet, már többször megnéztem. A filmnézés az egyik kedvenc szórakozásom. Ezen kívül nagyon szeretek időnként pörgetni a nyerőgépeket vagy rulettezni ezen az oldalon https://vulkanspiele23.com/en . Remek módja annak, hogy feldobjam a magányos estéket.
6/10
stefanis okt. 06. 10:53:52 6/10
(9/17)
Anno (vagy 40 éve) olvastam az eredeti regényt, szinte semmi nem maradt meg, csak az, hogy jó volt. Megnéztem ezt a filmet és az maradt meg bennem, hogy ez összességében nem volt jó - most komolyan, ennyi vagyonnal ennyi időt befektetni, ennyi kockázatot vállalni, évekig készülni, hogy pár emberen csavarosan bosszút álljon, miközben rengeteg jót tehetett volna máshol / máshogy? Most vagy én lettem sokkal realistább, vagy a film tényleg nem jött össze annyira...
Edmond Dantes okt. 02. 16:00:40 Előzmény Propofol
(8/17)
Nem làttam a 2002-est, de mint olvasom a tartalmàt, azt is alaposan ès szerintem indokolatlanul àtìrtàk, ahogyan ezt is. Egyik kutya, masik eb ...
Propofol szept. 26. 15:48:27 Előzmény Edmond Dantes
(7/17)
A 2002-es verziót jobban ajánlod?
Edmond Dantes szept. 25. 18:05:34
(6/17)
Mivel nickemet sok éve a regény címszereplőjétől kölcsönöztem és betéve ismerem a művet, kötelességemnek éreztem, hogy megnézzem a filmet és kötelességemnek érzem, hogy hosszabb idő után hozzászóljak a fórumon. Előrebocsátom: nem vártam a regény még csak hozzávetőlegesen pontos feldolgozását sem, mert két és fél órába nem fér bele. De: akik erről a filmről azt írják, hogy "remek" és "szinte tökéletes" feldolgozás (ld. itt lejjebb), azok szimplán lebuknak: nem olvasták a regényt. Úgy a film 1/3-áig elviselhető a cselekmény, néhány kihagyható esemény nélkülözhető is, bár már a legelején megjelenik egy sohasem volt szereplő. Ezt követően felgyorsul, nem a cselekmény, hanem a valós történet totális eltorzítása, kiforgatása. Fontos személyek sokasága egyáltalán nincs a filmben, egy regénybeli ördögből, a legfőbb rosszfiúból angyalt csinálnak, összehoznak egy szerelmespárt, ami nem csak nem történik meg a regényben, de teljességgel elképzelhetetlen is. A film vége pedig egészen eltér a regényétől. Ami változatlan, az a regény és a film egyazon utolsó mondata: "Várni és remélni!" Sokat vártam és reméltem és keveset, nagyon keveset kaptam. Bosszúságot annál többet. Nem folytatom, aki akarja, nézze meg .. csak el ne olvassa a könyvet! Vagy inkább fordítva, bár az tovább tart.
korpetike szept. 23. 19:39:14
(5/17)
Igazság szerint a 2002 es feldolgozás sokkal jobb. Ebben a főszereplő választás nem jó, elég szerencsétlen a figura és emiatt kicsit hiteltelen a dolog. Másrészt nagyon elnagyolták az If várában lévő történéseket és azt, hogy az Abbe tanítja. Elég sok unalmas jelenet is van. A mostani technikával ezerszer jobban meg lehetett volna csinálni ezt a történetet, a 2002 és feldolgozás nagyságrendekkel jobb. Egyszer nézhető a film, néha kicsit unatkozva.
lunwenhelp szept. 23. 03:13:13
(4/17)
我们的Essay代写团队的成员都有着扎实的学术背景、相关专业的资格证书以及丰富的Essay写作 https://www.essayghostwriting.com/ 经验, 所以无论您就读哪个专业, 您可以放心把Essay写作任务交给我们
9/10
orbana33 szept. 22. 09:54:28 9/10
(3/17)
Nagyon jó film, szinte tökéletes feldolgozás.
10/10
film_ez szept. 21. 22:31:37 10/10
(2/17)
Egy igazan remek feldolgozas.
Pimpalini szept. 20. 21:00:32
(1/17)
Végre egy újabb kosztümös kalandfilm, még akkor is, ha egy klasszikus sokadik feldolgozása...