9/10
Arturo gróf 2017 márc. 11. - 14:45:26 9/10
(5/5)
Sajnos csak néhány elõadás volt belõle, pedig remek munka!
8/10
Inconnue 2013 máj. 25. - 08:50:43 8/10 Előzmény FElepHánt
(4/5)
A TELJES stáblista
(forrás: http://szinmalom.blogspot.hu/2012/11/k2-szinhaz-morgenstern-halala-premier.html?spref=fb)
Kéretik rögzíteni, köszönet! :-)

Játsszák:

Borsányi Dániel
Domokos Zsolt
Farkas Sándor
Horváth Szabolcs
Jámbor Nándor
Kátai Kinga
Márton Kristóf m.v.
Pallagi Melitta
Rózsa Krisztián
Sodró Eliza
Tóth Géza

Látvány:
Domokos Barbara
Nacsa Lilla

Technika:
Benkó Barnabás

Terelgették:
Fábián Péter, Benkó Bence
10/10
FElepHánt 2012 dec. 09. - 17:29:09 10/10
(3/5)
FeHér ElepHánt Kulturális Ajánló Portál www.toptipp.hu

MORGENSTERN HALÁLA Benkó Bence - Fábián Péter k2 Malomudvar

A bombameglepetés Sziszüphosz után, immár harmadik darabbal jelentkezik a Kaposvári Egyetem III.-os színmûvész osztályának hiperkreatív író-rendezõ párosa. Kafka Kastély-ába már sokaknak beletört a bicskája, a k2 néven máris nevet szerzett együttes azonban revelatív elõadással rukkolt ki.
K. földmérõ, Horváth Szabolcs az egyetlen emberszabású lény az abszurd panoptikumban, naivan tétova, konokul kitartó, természetes eleganciája lassan porlad el a kilátástalan küzdelemben. Õ sem különb a környezeténél: két famulusát megfosztja nevétõl, "Artúr vagytok!", a II.-os Farkas Sándor és Jámbor Nándor tökéletesen illeszkedik az együttesbe.
Célratörõ racionalitással peregnek a jelenetek, az illusztratív játékok, mimikai trükkök helyett a keményen egyenes deklamáció érvényesül. Elég egy asztal, egy karosszék a helyszínek megjelenítésére, az egyetlen különös tárgy az a sublót, melybe a két Artúr elbújik. A látvány Domokos Barbara és Nacsa Lilla munkája, kifejezõek a jelmezek, a hölgyek ruháitól, Samsa bogárfején át, K. garabonciás köpönyegéig.
Lihegve lót-fut a küldönc Barnabás /Rózsa Krisztián/, Frida szerepében Kátai Kinga a be nem teljesülõ remény égi jelenése, Klamm lábfájós titkára és Gregor, az idõnként rovarrá változó fuvaros a markáns Borsányi Dániel.
A fojtogató atmoszférában hirtelen kialszik a fény. Az Amuri Partizánok dala, három szólamban, aktualizált szöveggel tudósít a függetleneket ellehetetlenítõ, gyalázatos kultúrpolitika rémtetteirõl.
De nekünk szól a kafkai látomás minden sora. Lánya bûnéért, - nem feküdt le a Kastély valamelyik csókosával -, egész életében bocsánatért könyörög az összetört Apa: Tóth Géza, már a kezdés elõtt, esengõ tekintettel, megtört félmeztelenségben bóklászik a nézõk között. Szörnyû vétkét sírós hangon meséli Pallagi Melitta, aki kocsmárosnéként is emlékezetes figurát teremt. Sodró Eliza Tanítókisasszonya tehetetlenül siratja megtiport virágait, míg a szexuális technikáját frivol árnyjátékban is bemutató Olga szerepében útszéli ak-
centussal formál hatásos karaktert.
Prémes fövegben érceshangú Kastély-csinovnyik, fekete szemüvegben óvatosan együttérzõ Tanító: Domokos Zsolt rendkívüli karakter-érzékenységgel játssza extrém alakjait. Bájos fekete alsónemûben, bárénekesnõi paródiájában, mindkét nemi szervét felfedve, megdöbbentõ módon leplezi le hermafrodita voltát. /Ez a bravúr csak Ötvös András magánszámához mérhetõ, kinek, (uram bocsá'): pöcse, video-premier plánban, play back énekre
tátogott Dömötör András hajdani Baal-jában.../
Benkó Bence és Fábián Péter, a színpadra dramatizálás mellett, konstruktív rendezéssel, fegyelmezett fantáziával állítja elénk Kafka korszakos mûvét, példás egységben vezényli a nagyszerû összmunkát produkáló együttest. Magasra tették a mércét: felajzva várjuk a k2 következõ produkcióját.
10/10
FElepHánt 2012 dec. 09. - 17:27:51 10/10 Előzmény Inconnue
(2/5)
Igen? Hol van Sodró Eliza? DomoKos Zsolt?
8/10
Inconnue 2012 dec. 08. - 05:40:02 8/10
(1/5)
Kedves Szerkesztõk!
A rendkívül hiányos stáblistát (2012. dec. 7.) kéretik helyesbíteni és kiegészíteni, íme:

http://szinmalom.blogspot.hu/2012/11/k2-szinhaz-morgenstern-halala-premier.html?spref=fb

Köszönjük!