Téma: Mr. Nobody

10/10
endredori 2013 szept. 05. - 01:06:18 10/10
(134/174)
Csodálatos film! Aki nem elég nyitott és nem engedi, hogy elvigye a film vagy csak szimplán nem hajlandó gondolkodásra használni a fejét, annak persze elvesztegetett idõ. Viszont ha engeded, hogy beszippantson, akkor rájössz, hogy varázslatos! (:
10/10
mehdi 2013 júl. 12. - 16:02:30 10/10
(133/174)
Eszméletlen jó élmény volt, nagyon tetszett!
Pimpalini 2013 máj. 14. - 22:42:21 Előzmény ThePhoenix
(132/174)
Ez egy hatalmas film. Több szálon futó mi lett volna ha játék, amely egy nagyszerû konklúzióval zárul. Simán többször nézõs.
10/10
tutub 2013 máj. 09. - 01:52:04 10/10 Előzmény ThePhoenix
(131/174)
Akkor vszleg nem uazzal a felirattal láttuk, mert angolul hallgatva, de felirattal, na néhol suta is, de jó volt a fordítás. De mint mondtam, én a 155perces verziót láttam.
10/10
tutub 2013 máj. 09. - 01:49:04 10/10
(130/174)
Nem tudom, milyen a vágott verzió, csak az extendedet láttam, és életem egyik legjobb filmje volt, még ha kicsit hosszú is, de minden jelenet nagyon ott volt és helyén volt, nem nagyon tudnék kivágni belõle egyetlen percet sem: Az lenne csak az igazi "lépéskényszer" :D
10/10
tutub 2013 máj. 08. - 22:59:43 10/10
(129/174)
Q jó-
ThePhoenix 2013 ápr. 26. - 23:41:19
(128/174)
Olvasgattam ezeket a "kellemes" hozzászólásokat. Kár, hogy csak a filmet lehet pontszámozni, a hozzászólásokat nem... mert akkor kevés érné el a 2-est... Ilyen kevés embernek számít, hogy milyen hatással vagyunk másokra? Azt írta valaki, hogy annyi film szólt már hasonló kérdésekrõl és kevés újat lehet letenni az asztalra - attól, hogy egy kérdést már valaki fejtegetett, fejtegetheti valaki más is más szempontból, nem? Pláne ha olyan alapvetõ és örök, mint a "mi lett volna, ha", és a "mi lesz, ha". Mindannyian szeretnénk olykor megváltoztatni a múltat, vagy elõre látni a jövõt. (Kivéve, akiket nem érdekel sem a múlt sem a jövõ.) Arról a kérdésrõl tehát, hogy milyen hatással vannak a döntéseink a mi életünkre és mások életére, nem lehet eleget beszélni. És GONDOLKODNI. A film ugyanis annál többrõl szólt, mint hogy egy kisfiú nem tudott dönteni. És még annál is többrõl, hogy mi lesz, ha így, és mi lesz, ha úgy. Arról is szólt, hogy bizonyos helyzetekben meg kell próbálnunk kilépni a szûkös határaink közül, és magasabb szinten, több dimenzióban gondolkodni. Mert akkor lehet, hogy rájövünk, hogy nem biztos, hogy pusztán két választásunk van. A gyerek 3. választása, hogy elfutott, nem feltétlen az öngyilkosság szimbóluma; inkább egy negatív hullám megtörése, egy új dimenzió létrehozása. És ez az, amit mi is tehetünk, sokszor még egy hétköznapi, egyszerû szituációban is: amikor rossz napunk van, mindenki hülye, semmi sem sikerül - lehet, hogy ezek ellen nem tehetünk semmit. De tehetünk valamit azért, hogy ezt a negatív rezgéshullámot megtörjük: letérünk a megszokott útvonalról, és ma másfelé megyünk haza, ma nem ott iszunk kávét, ahol eddig szoktunk - és ezzel esély adhatunk valami újnak, valaminek, ami egyébként nem történhetett volna meg. Én angolul néztem, aztán feliratosan (az borzalmas...), és sajnos nem mindenhol volt helyes a fordítás, szinkronnal már meg sem merem nézni. Ami a feliratos verziónál nagyon feltûnt, hogy a végén, amikor az öregember sakkozik, és azt mondja: "Van olyan helyzet, amikor bárhogyan döntünk, egyik sem helyes" (vagy valami ilyesmi a felirat szerint), akkor valójában az angolból lefordítva egyáltalán nem ezt akarja mondani, ennél sokkal fontosabbat és értékesebb tanulságot: "Vannak helyzetek, amikor a legjobb lépés, ha nem lépünk." Ha egy rendkívül fontos helyzetben nem tudunk dönteni két megoldás között, és nyomós okunk van rá, hogy habozzunk, akkor lehet, hogy várni kell, vagy egy harmadikat kell választani. De nem dönthetjük el csak úgy, a fejünket a homokba dugva, hogy majd lesz valami, vagy feldobva egy pénzérmét. Az életben így is elég sok a kiszámíthatatlan tényezõ ahhoz, hogy azokat a fontos dolgokat, melyekben mi magunk határozzunk, azokat is a vak véletlenre bízzuk. Akik ezt teszik, akik csak úgy élnek a világban, azok olyanok, mint a falevél, amelyet az idõjárás kénye-kedvére sodor ide-oda, és a végén kiszáradva, megsárgulva és megtépázva rátaposnak, és vége. Ennél mi emberek sokkal értékesebbek vagyunk.
Phantasia 2013 jan. 31. - 20:52:44
(127/174)
Nem rossz film, de ilyen témában én még mindig többet várok. Valaki azt írta, hogy aki ezt a filmet lepontozza, az sekélyes. Ezt kikérem magamnak. Sok szemszögbõl és sokféle nézõpontból tudom vizsgálni a filmet. Több értelmezést is rá tudok húzni. Voltak részek, amik nagyon is elgondolkodtatóak voltak. De ennek ellenére ez a film nekem unalmas volt és kiszámítható. Értem a koncepciót, hogy több szálon fut, több ponton is elágaznak a történetek, de ezek egytõl-egyig kiszámíthatóak voltak. Mondjuk ha másfél órában kaptam volna ugyanezt, akkor lehet jobbra értékelném.

SPOILER
Nekem személy szerint a legelgondolkodtatóbb rész az elsõ tv-s szereplés volt, amiben Nemo a big bang-rõl beszél. Szeretem ha bármilyen mûvészeti alkotás egy lehetséges magyarázatot ad az univerzum létezésére és mûködésére.
SPOILER vége

De a film többi része (szerintem) sablonos volt. (Bár ehhez hozzátartozik, hogy én szeretem az ilyen típusú filmeket, tehát sokat láttam már és az ötletek 90%-a ismerõs volt.)
Én úgy gondolom, hogy egy film nem attól lesz jó, hogy ezer szálon fut és a nézõ ráhúzhatja a saját magyarázatát a történetre.
hiden 2013 jan. 28. - 00:38:51
(126/174)
Wow ...hát szóhoz sem tudok jutni...de gondolom ez egy egy ilyen filmnél nem is meglepõ.
Eszméletlen alkotás,hol volt ez eddig,hogy semmit nem tudtam róla ??:D
Ma konkrétan kétszer néztem meg,szinte egymás után ,de szerintem még megfogom egy párszor.Egyrészt mert káprázatos ,másrészt,mert még mindig vannak benne homályosabb foltok.
Áh...ez tökéletes.Nem sok film volt rám még ilyen hatással,ilyen különös hatással.
Jared Leto csillagos 5-ös nekem ebben a filmben(nem is csak ebben) és a többi színész is nagyon hozza a szerepét szerintem.
10/10
5/10
Bellavita 2013 jan. 18. - 02:16:04 5/10
(125/174)
Elfogadom, hogy egyeseknek tetszik, ízlések és pofonok. Én inkább mûvészfilm -imádó vagyok, de még az emészthetõ szintekbõl és nem az elakultakból és nem csípem a hollywood-i mûvészieskedést. Szerintem ez a film csak mûvészi akar lenni, de nem tud azzá válni. Én általában azon mérem ezt le, hogy mi az ami megérint, átjön :-) Egy Lars von Trier felzaklat, napokig zakatol az agyam rajta, ez a film semmilyen ilyen élményt nem adott, ebben a témában a Pillangóhatás is jobb volt :-) Ajánlom a témakedvelõknek.
Egyébként érdekes, hogy ez a kategória mennyira megosztó- valakinek vagy nagyon bejön, vagy nagyon nem...:-)
10/10
FlorianL 2013 jan. 15. - 10:24:45 10/10
(124/174)
Az ilyen mûvek megtekintése után nehéz okosat mondani. Van amire nincsenek szavak. Annyi mondanivalója van az életrõl, a döntésekrõl, hihetetlen. Benne van a top 20ban nálam. És ez nagyon sokat jelent. 8,9? Ez egy vicc. Szerintem a 9,4 lenne reális.
10/10
ironnori 2013 jan. 13. - 13:23:37 10/10
(123/174)
EL A LEGCSODÁLATOSABB FILM, AMIT VALAHA LÁTTAM! mindenkinek látnia kéne. hihetetlen hatással van rám még mindig. csodálatos tanulság az életrõl. annyi ember vágyakozik valami más után, annyiszor feltesszük magunknak a kérdést..MI LETT VOLNA HA?! és ez a film azt a választ adja, hogy bárhogyan is döntünk, az a helyes út. nagyon kicsi döntéseken elmehet az életünk egy adott irányba, de egyik sem von le a másikból. nem szabad veszteségnek felfognunk, ha netán máshogy alakulnak a dolgok. REMEKMÛ! és szerintem teljesen átlátható is, bár lehet én már hozzászoktam az ún. mûvészfilmekhez.
6/10
WICCATUS 2013 jan. 10. - 14:47:25 6/10 Előzmény Bellavita
(122/174)
Kedves elõzõ hozzászóló! Pont ezért mûvészfilm, egy mûvészfilm, mert nem lineáris, adott esetben még csak párhuzamos esemény illetve cselekményvezetés sincs benne. Itt maximális szabad kezet, azaz szabadon szárnyaló fantáziát kapsz az alkotóktól. És annak ellenére, hogy a katarzistól nem borulunk sírva egymás nyakába, igenis ad tanulságot. Sajnos sokan elvesznek a 'késztermékek' világában és a pici agymunkával járó filmeket unalmasnak titulálják. Én kifejezetten örülök, hogy ez a film 'így sikerült', mármint tudatos munkával és precizitással összeraktak egy többeknek emészthetetlen, unalmas zagyvalékot. Személy szerint 3. alkalommal nézem majd meg, nekem sokat mondd, tudok meríteni belõle újabb tartalmakat, és bármily' meglepõ nem egyedül nézem, TÖBBEN. Természetesen tiszteletben tartom mások más véleményét is, van bõven film és mûfaj mindenkinek. És persze külön élmény, hogy különbözünk és nem tetszik mindenkinek ugyanaz. Amúgy a Benjamin B.-vel sztem merész egy lapon emlegetni, mert az tényleg kegyetlen...
5/10
Bellavita 2013 jan. 01. - 21:49:22 5/10
(121/174)
Anélkül, hogy elolvasnám a hozzászólásokat, de frissen a film élményei után sajnos rossz értékelést kell adnom. A magas összértékelés és egy ajánlás vezetett arra, hogy megnézzem, de az elsõ dolgom volt, hogy egy 5-öst szavazzak.
EZ az ötös is elsõsorban az operatõr munkájának és Jared Leto gyönyörû szemeinek szólt- s hogy jól lavírozott a szerepében, ami alapvetõen egy megoldhatatlan misszió volt....
A film érzéseim szerint a zûrzavar és az idõ-síkok gyors váltogatásával és párhuzamba állításával operál csupán. Ettõl tûnik mûvészinek.De nem mûvészfilm, hanem egy zavaros giccsparádé, bármiféle mondanivaló nélkül. Néztem, néztem, a sok feleséget meg sokféle gyerekeket, a többféle halálopciót és sokféle élet összekevert képeit melyet az öreg jövõbeli énje kapcsolt össze- de igazából egyáltalán nem kötött le, csupán azt vártam, hogy a végefelé majd csak kikerekedik valami az egészbõl, ami megérint. Hát nem kerekedett kis semmi. Megnéztem sokféle életet, és utána lezárásként azt kaptam, hogy az élet igy is történhet, meg úgy is, attól függõen, hogy hogyan döntünk...Hát ez aztán marha nagy felfedezés...ÉS akkor most mit kezdjek ezzel???? Ettõl ez még nem lesz egy film. Végülis készíthetek szendvicset is meg sült csirkét is vacsorára, kár ebbõl két filmet forgatni...kicsit túlzás :-) Ezért kár végigcsinálni ezt a két órát, amelynek se íve nincsen, se mondanivalója, mindenféle katarzis vagy értelem nélkül végigpuffogtat ötezer képkockát a semmibe, csupán azért, hogy egy közhelyet megfogalmazzon.... Jared Leto, ez a Rekviem egy álomért után nem volt hozzád igazán méltó....:-)
Amúgy kb. a Benjamin Button-nal egy szinten van......
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ (fájdalom kifejezése az elvesztegetett idõért)
Pötyidanon 2012 nov. 03. - 15:20:31
(120/174)
Ja,és igen.MEG NE NÉZZE SENKI MAGYAR SZINKRONNAL!Én egyébként is eredeti szinkron+felirat párti vagyok,de most a szokásosnál is erõsebben ajánlom:angolul nézzétek!
Pötyidanon 2012 nov. 03. - 15:18:26
(119/174)
Ez tipikusan egy olyan film,amit nem elég egyszer megnézni.
Mondom néha bizonyos alkotásokra,hogy:jó,jó,de még egyszer nem nézném meg.Pozitívum,ha meg tudod nézni többször is,anélkül,hogy bealudnál.
Ebben viszont még harmadszorra is találtam érdekes,elgondolkodtató,lenyûgözõ,és legfõképpen új mondatokat,képeket.Színeket... :)
A legzseniálisabb film,amit eddigi életemben láttam,olyan,amit sosem fogok tudni kitörölni az agyamból,ennek ellenére mindig szívesen nézem majd meg,mert minden korosztálynak (mondjuk 10-12 fölött) mást jelent.Szeretném,ha ez a mû nem veszne el a süllyesztõben,és még a gyermekeimnek is mutogathatnám,mikor kamaszok lesznek.(Ritkán kívánok ilyet... :))
Ronesz 2012 szept. 02. - 21:11:06
(118/174)
Ez egy igazi mûvész film, csodás látvánnyal. Sokan nem értik, mert nagy kihívás, hogy egy ilyen komoly mondanivalójú témába beleélje magát valaki. Ajánlom mindenkinek, hogy, aki szeretné megnézni, az elõször eredeti angol szinkronban nézze, sokkal jobban átjön a lényege. Jared Leto beszédhangja lenyûgözõ, megfogja az embert, nagyon szeretem.

**** Elõször eléggé furcsa és kusza a történet, de egy idõ után rájön az ember, hogy arról szól, mi lett volna, ha mondjuk ezt vagy azt csinálom, és hogyan alakul az életem. Az öregember valójában csak a fiú agyának egy része, nem a valóság. A kisfiú akkor képzeli el a jövõt, amikor szülei választás elé állítják. Ha az anyjához kerül, mi lett volna, vagy, ha az apjához, akkor mi lenne, és a végén újra ott vagyunk a vasútállomáson, és egyszer csak dönt.****
Bocs, hogy elõtte a lényeget, de látom sokan nem értik mirõl is van ebben szó. Persze ez az én verzióm, mindenki másképp érezte át a filmet, másképp jön át. Ez a jó egyébként ezeknél a filmeknél, hogy a végén hagynak kis kapukat a nézõnek, hogy õk döntsék el, mirõl is szólt számukra a történet.
Catharin 2012 aug. 30. - 21:56:54 Előzmény SoulReader
(117/174)
Láttam mindet az általad említett filmek közül azok is tetszettek de mind közül ennek éreztem a legnagyobb mondanivalóját.Jó kritikát írtál azt elismerem mert megmosolyogtam :) de akkor is úgy gondolom h komoly mû és ha ennyire llehúzod kérlek mondj egy jobb filmet ami az élettel foglalkozik és jobban sikerûlt mint eme film?
Spoiler
Moiboy vagy ki a fene írta h az egész egy zagyvaság.Kérlek mit nm értettél? Szerintem teljesen érthetõ volt az egész legalábbis én végig tudtam h mi miért van pl már a legelején arra gondoltam h aha akkor most a kisfiú gondolatait fogjuk látni mert ez az elsõ helyzet h nm fog tudni dönteni.azt is vágtam rögtön h a szõke csaj a gyerekkori szerelme miatt depis.ezekhez nm kell sok ész h tudd. A kinai nõnél mondták h azért ilyen mert elért mindent ennyi volt a célja nincs új álma belebolondult nm látott már értelmet az életben szóval ennyi..
Spoiler

jó film elgondolkodtat és mert gazdagabb lettem azzal a tudattal hogy minden döntésem helyes és azért mert bárhogy döntök is a végén veszítek ígyis úgyis!;)
Demetra 2012 aug. 08. - 13:02:45
(116/174)
Nem vagyok odáig a mûvészfilmekért, de ez tetszett, mert olyan témákat feszeget, amin az utóbbi években minden nap elgondolkoztam. A mondanivalója teljesen átjött, ugyanakkor õszintén megmondom, én ágrajzot csináltam a filmbeli eseményekrõl, hogy levezessem, melyik döntésének mi lett a következménye, mert néha már egybefolytak az életei. Valaki esetleg tudja, hogy melyik verziónak lett az az eredménye, hogy bekerül ebbe a kórházba és megöregszik?
floruSKA 2012 júl. 25. - 17:16:02
(115/174)
Végtelenül nagy csalódás, hogy ennyire nem értékeitek ezt a fimet. Persze ízlések és pofonok, de számomra igen meghatározó filmes élményt jelentett. Csak ajánlani tudom azoknak, akik szeretik az gondolkodtató, érzelmes, de izgalmas filmeket.