Téma: Öko-Házak

bauline 2008 márc. 28. - 14:10:39
(2/2)
Március elején szakmai kíváncsiságból (magasépítõ üzemmérnök, építési mûszaki ellenõr vagyok) kétnapos tanulmányúton jártam Ausztriában. A csoportot elkísérte a Hálózat TV ÖKO-Házak építészeti magazinjának forgatócsoportja is. A készített anyagot tudomásom szerint 2008. március 28-án (pénteken) 17.00 órakor vetítik le ezen a csatornán. Figyelmébe ajánlom ezt a mûsort. Én mindenesetre kíváncsian várom, a kamera hogyan tudja visszaadni a személyesen megtapasztalt élményeket.

Az elsõ nap Bécs mellett megtekintettünk egy készház bemutató parkot. Itt több mint negyven cég 85 db, különbözõ stílusban és méretben épített, berendezett mintaháza látható. A házak szabadon bejárhatók, fényképezhetõk. Ötletet meríteni, és persze vásárolni is lehet. Ez egy valóságos készház áruház!
Másnap meglátogattunk az Alpokban egy készház gyártó üzemet. A tervezéstõl a kamionba pakolásig minden munkafolyamatot készségesen megmutattak. A látottakról most csak annyit: élmény is lehet az építkezés!

Amennyiben többet szeretne megtudni a készház építési technológiáról, vagy Ön is szívesen részt venne egy ilyen úton (kíváncsiságból, vagy azért mert építkezést tervez), megtekintene egy budapesti bemutató házat, esetleg egy folyamatban lévõ építkezést, akkor küldjön nekem egy magánüzenetet. Segíteni fogok.
laci50 2008 jan. 16. - 17:59:29
(1/2)
T.Cím!
A mai Öko-házakban bemutatott könnyûszerkezetes házaknak ki a gyártója, hol, hogyan érhetõ el?
Elõre is köszönöm.
ÜdV: Sz.L