Téma: Oscar-díj

Edit23 2010 márc. 13. - 07:38:40
(38/38)
Hát még egy vágott változatot sem adott le egy csatorna sem! :(
Ez már azért szegénységi bizonyítvány!
Edit23 2010 márc. 06. - 00:36:18
(37/38)
Nem a német nyelvvel van a gond!
Hanem, hogy a PRO7-t nem tudom nézni!
Van 60 csatornám, (analóg/digitális) de ez nem jön be.
Ennyire nincs pénze a magyaroknak, hogy ezt valahol leadják? :(
Ashleyci 2010 márc. 05. - 20:54:26
(36/38)
Én is kétségbeesett vagyok! Németül nem tudok, remélem láthatom magyarul vagy angolul valahol! Segítsetek!
Edit23 2010 márc. 05. - 14:11:09 Előzmény RDd1981
(35/38)
Attól tartok, hogy magyar csatorna idén nem közvetíti! Teljesen kétségbe vagyok esve!
Csak a PRO7 és az ORF mûsorán látom, hogy közvetítik. :(
De ha valaki többett tud, akkor szóljon, jó?
RDd1981 2010 febr. 26. - 20:05:50
(34/38)
Nem tudja véletlenül valaki, hogy melyik TV adón vagy hol lehetne végig nézni élõben az Oscar díj átadót?
Köszi elõre is az infót!
Obránszky Ármin 2008 febr. 25. - 02:09:14
(33/38)
Jelentem a hangok máshonnan származtak... :-(
Obránszky Ármin 2008 febr. 25. - 02:07:46
(32/38)
Hangokat már mintha hallanék, de kép pillanatnyilag nincs, de így is tudom, h CB babát vár. ;-)
Zempy 2008 febr. 25. - 02:02:30
(31/38)
http://www.channelsurfing.net/watch-abc.html

Élõben nézhetõ a neten!
Nem szövegel bele senki, így ki tudtam szûrni, hogy Cate Blanchett babát vár! :)
Obránszky Ármin 2008 febr. 23. - 23:53:17
(30/38)
Linney alakítását sajnos nem láttam még, de a többirõl tudok nyilatkozni. Azért Ellen Page sem teljesen esélytelen, szerintem. Amit a Piafról írtál, az itt is abszolút áll, a fõszereplõre épül a film. Page játéka szerintem fenomenális volt, habár egy teherbe esett kamaszlány megformálása valóban nem olyan látványos, mint egy leépülõ gyönyörû, idõs hölgyé vagy pláne Piafé. Közös kedvencünknek pedig valóban nem lehet esélye, mert úgy is, h Linney filmjét nem láttam, ki merem jelenteni, h az Elizabeth: the golden age a leggyengébb a felhozatalból és ez sem mellékes. Mindenesetre nagyon meglepõdnék, ha nem MC vagy JC nyerne (utóbbinak szorítok inkább).

A filmek közül eddig a Junot, a Vágy és vezeklést, valamint a Michael Claytont láttam. A Junot tartom a legtöbbre, szerintem az utóbbi idõk legbájosabb filmje, de a Michael Claytonon is nehéz lenne fogást találni, hacsak az nem róhatjuk fel neki, h aki nem híve ennek a típusú mozinak, az aligha fog ettõl most beleszeretni. A Vágy és vezeklés pedig hiába Oscarért gyártott film, szerintem, minden profizmus ellenére nem kiemelkedõen jó. Rám speciel nem gyakorolt túl nagy hatást. A másik kettõt meg hamarosan pótolom.
Zempy 2008 febr. 23. - 21:20:44
(29/38)
A nõi mellékszereplõ kategóriára nézve én egyszerûen nem tudom megnevezni, kinek drukkolok legjobban... a Michael Claytont még nem láttam, de nem nagyon hallani TS nevét a gyõztesekre való tippelgetésben... Blanchett az egyik kedvencem, neki ezért szorítok, viszont nagyon tetszett Amy Ryan és neki még nincs díja, ez sokat lendíthetne a karrierjén, neki meg ezért szorítok. Saoirse Ronan és Ruby Dee meg abszolút közömbös, esélyük sincs (csak nehogy pofára essek :) Sztem amúgy simán meglehet, hogy Cate üres kézzel megy haza, ez nem szempont a szavazóknak; és tudva hogy nemrég nyert (és miután sokat jelölik még biztos fog is), nincs kizárva, hogy most mellõzték...

A fõszereplõ kategória sem egyértelmû nekem. A Piaf Cotillard-ra épült, egészében õ viszi, és rengeteg képességét be kellett vetnie, viszont az alakítás sajnos francia nyelvû... míg Julie Christie filmjében azért neki kevesebb tere van mert a sztori a férjre is épül, szóval sztem Christie nem dominál olyan nagyon. viszont Laura Linney is már tényleg nyerhetne, abszolút megérdemelné. Blanchett és Ellen Page szóba sem jön.

Férfi kategóriában én Bardemre és DDL-re tippelek, utóbbi alakítást még nem láttam, de mindenhol õt nyomatják... hát most már mindjárt meglátjuk.
Obránszky Ármin 2008 febr. 23. - 19:24:30 Előzmény Zempy
(28/38)
Most, h mondod, valóban... :-)

Remélem, h Cate nem jár úgy, mint Moore, bár azt kell mondjam, Amy Ryan és Tilda Swinton is nagyon kitettek magukért. Utóbbi sikere nagyon megérdemelt lenne, a Michael Claytonban toronymagasan õ nyújtja a legjobb alakítást. Nagyon kiváncsi leszek a The Curious Case of Benjamin Button-ra, amiben TS és CB is játszani fog, ráadásul Fincher rendezi...
Szóval az eddig látott produkciók alapján nálam Tilda Swinton a befutó, a szintén remek Amy Ryan elõtt és mérföldekkel a kislány elõtt, aki a Vágy ás vezeklésben játszott (sajna a nevére nem emlékszem), aki bár nem volt rossz, de a fentebb említettekkel szerintem nem nagyon emlegethetõ egy lapon.
Zempy 2008 febr. 23. - 16:07:01 Előzmény Obránszky Ármin
(27/38)
Valaki, aki nálam jobban informált el el tudná mondani, h mikor volt utoljára olyan, h valakit egyszerre jelöltek fõszereplõ és mellékszereplõ kategóriában is, illetve ha volt ilyen, akkor nyert-e. Kiváncsi lennék.

Nekem egyelõre csak két eset ugrik be az utóbbi évekbõl, biztosan többször is elõfordult:

- Julianne Moore, 2003: fõszereplõ (Távol a mennyországtól) és Az órák (mellékszereplõ),
- Jamie Foxx, 2005: Ray (fõszereplõ) és Collateral- a halál záloga (mellékszereplõ)

Foxx ugyebár gyõzött a Ray-vel, Julianne sajnos egyik kategóriában sem nyert.
efes 2008 febr. 16. - 13:06:28
(26/38)
ha fáradsz, akkor pihenj.
könnycseppek 2008 febr. 16. - 09:30:35
(25/38)
Bocsi, akkor az elsõ mondatodban bizti nem 'hallottam' az idézõjelet;-)
zee944 2008 febr. 15. - 21:32:38
(24/38)
OK, nyilván sokan elmondták ugyanezt vagy majdnem ugyanezt, nem ringattam magam illúziókba, de hát a franc egye meg, ez az igazság, hogy egyre inkább lefáradok az Oscar emlegetésétõl.

Nekem az értékmérõ, ha ránézek a polcomra, amin csak olyan filmek vannak, amik nekem fontosak, de kevés köztük az olyan, ami fontos kategóriában Oscart nyert volna. A felét még csak nem is jelölték szerintem. Pl. egy jól megírt mainstream romantikus játékfilm, amilyet soha, semmikor nem jelölnének Oscarra, néha többet elmond az emberekrõl, mint három dögunalmas fesztiválfilm együttvéve. Persze, néha jó helyre kerül a díj is, a jelölés is (pl.: A mások élete), de az Oscar ma már tényleg nem mond semmit, csak ha már láttam az adott filmet.
zee944 2008 febr. 15. - 21:19:38
(23/38)
Roppant pitiáner, hogy többes szám harmadik személyrõl beszélsz, de a sértéseket valójában nekem szánod. Mondjuk tõled nem is vártam mást. :-) És megint a sok-sok üres okoskodás, saját gondolatok nélkül.
könnycseppek 2008 febr. 15. - 19:31:42
(22/38)
Nem túlzás kicsit, hogy semmi jelentõsége nincs ennek a díjnak?!
Nekem épp az jön le a híradásokból, beszélgetésekbõl, netrõl... hogy annak eléggé megnõ az ázsiója, aki Oscar-t nyert: ajánlatok, pénzösszeg...
És nagyon sokan inkább megnézik a filmet, ha tudják, hogy nyert egy-két-sok Oscar-t.
(mondjuk én nem tartozom közéjük:-), nekem csak ez nem ok arra, hogy érdekeljen egy film))
efes 2008 febr. 15. - 19:24:22
(21/38)
általában el szoktam mondani, hogy a díj elnyerése elsõsorban a cél érdekében bevetett marketinggépezet erején múlik, és azt is, hogy nem véletlenül említik meg adott filmekkel kapcsolatban, hogy valamely szereplõt, vagy a rendezõt, a filmet csupán jelölték a díjra, de végül is nem nyert. a jelölés is számít.

ezekkel együtt tipikus sznob vélemény az oscar lesajnálása, és mint ilyen, csak egyet jelent: aki ilyet mond, az nem filmértõ, mégcsak nem is filmrajongó, az egy hõzöngõ, szerencsétlen ostoba. persze, nem kell szeretni az oscart nyert filmeket, van köztük a díjhoz, de az átlaghoz mérten is érdektelenebb, azt azonban nem lehet elvitatni, akit, amit oscarra jelöltek, az a szakmát 99%-ban tökély szinten mûveli/képviseli. ha mégsem tetszik, az már ízlésbeli, mûveltségbeli különbözésbõl, eltérõ kulturális beállítódásokból adódó, tehát mindenképpen szubjektív dolog. tehát csak annak fontos, aki azt, úgy érzi.

maga a díjátadó ceremónia olyan, mint amilyenek az ilyenek szoktak lenni. hosszú, unalmas, rongyrázó, erõltetett haccacáré, ám, ha rajongunk valakiért, és az versenyben van, akkor ebbõl adódóan izgalmas. de ez már megint a szubjektum körébe tartozik. maga a díj azonban számít, hogyne számítana... mint ahogy számít a golden globe is, a grammy is, a felix is, az emmy is, a bafta is, és a megszámlálhatatlan arany, ezüst, gyémánt herkenytû, bigyó és izé is. de ezek közül legjobban, filmügyben mégis tán az oscar számít legjobban.
zee944 2008 febr. 15. - 14:00:28
(20/38)
Évrõl-évre kevésbé érdekel ez a f*szság, pedig 10 éve még ki nem hagytam volna, hogy élõben végignézzem. Annyira nem értékmérõ vagy mérvadó semmilyen szinten, hogy kis túlzással lassan már azokat a filmeket kerülöm inkább, amik Oscar-t kaptak :-D
Redfield 2008 febr. 15. - 13:34:53
(19/38)
Mármint tudom, hogy Denzel fõszereplõ volt, de ha már választani kellene, akkor inkább õ kapjon egy jelölést, mérföldekkel jobb volt.