Téma: Pasta

10/10
livennke 2013 ápr. 13. - 14:03:00 10/10
(427/627)
Igen, kívül-belül pazar és itt van valahol a konditerem is? Ebben a házban lakik vajon Kim San is valamelyik emeleten? Jól emlékszem, hogy a lakásoknak õ a tulajdonosa, de lehet az egész házé? Minden részben azt a 2 lakást látjuk egymással szemben, a korábbi olasz konyhafõnök is ott lakott abban a lakásban, hol most a chef. Nálunk hasonló pozícióban el tudom képzelni, hogy mi jár...jobb esetben az egerek nem rohangálnak.
10/10
Illiona 2013 ápr. 13. - 11:07:12 10/10
(426/627)
Amit a séf jellemfejlõdésérõl írtok, azzal nagyrészt egyetértek, de azzal kiegészítéssel hogy szerintem amikor a sorozat elsõ részeiben arrogáns volt a többi alkalmazottal, azért az nem volt indok nélküli. A szakácsok önelégültek, és hibát hibára halmoznak, nem is ismerik a tolerancia jelentését. És ezt az összes régi szakácsra értem.
Furcsa hallani ahogy a séf ordítozik velük, de vajon ezekkel hogyan lehetne másképp szót érteni??? A tisztességes beszédet meg sem értenék, de hallgatni sem hallgatnénak rá.
dorombka 2013 ápr. 13. - 10:53:21
(425/627)
Egyébként gyönyörû ez a luxus munkásszálló.
10/10
livennke 2013 ápr. 13. - 10:50:23 10/10
(424/627)
Itt a chef már tudta, hogy másnap visszamegy, de tüneményes és aranyos volt a kislány, ahogy a maga egyszerû moódján tulajdonképpen szerelmet vallott a férfinak.
10/10
livennke 2013 ápr. 13. - 10:48:51 10/10
(423/627)
Nagyon igaz!
10/10
livennke 2013 ápr. 13. - 10:48:23 10/10
(422/627)
Ez így van! ezt csak megerõsítette a fõchef, amikor a 2 tál tésztát kóstolta és bírálta, még a nagy kóstolás elõtt a fõchef szobájában ahogyan beszélgettek egymással, a chef megint ugye egy nõ miatt került ilyen áldatlan helyzetbe, igaz, hogy megvédte a lányt azzal, hogy most tényleg egy jó és értékes emberre talált, na ezek után a fõchef már biztosan kíváncsi volt a lányra, majd amikor a személyzet elõtt Oh Sae Yong és Yoo-Gyeong behozta a saját ginzenges tésztáját ugye azzal kezdte a fõchef, hogy megkérdezte a lányt, hogy most akkor õ az, akivel együtt járnak. Szerencsére jó volt a vége.

Igen, a lány a receptes füzetbõl a legjobbat tudta kihozni azzal, hogy gondolkozott a megoldásokon és addig csinálta, amíg a legjobb nem lett, fõleg úgy, hogy a receptek hibásak voltak. A chef pedig elismerte a lányt a rész végén, az is nagyon aranyos kép volt.
dorombka 2013 ápr. 13. - 10:06:09
(421/627)
3
offtopic
dorombka 2013 ápr. 13. - 10:05:51
(420/627)
2
dorombka 2013 ápr. 13. - 10:05:36
(419/627)
Kedvenc képeim most
1
dorombka 2013 ápr. 13. - 09:53:21
(418/627)
A koreai lánysor is betartja a hagyományokat. :))
dorombka 2013 ápr. 13. - 09:47:01
(417/627)
Már sokszor tapasztaltam a saját életemben is, hogy a kapcsolatok és a tapasztalatok egymásra épülnek.
Nagy szerencse van akkor, ha ezt szerencsésen kiteljesedik.
dorombka 2013 ápr. 13. - 09:44:13
(416/627)
Erre csak azt írnám, hogy nagyon tetszett az a magyarázat:
Amikor odaadta a receptgyûjteményét a lánynak, azzal kommentálva, hogy ezek a rossz receptek,
azt írta oda, ami nem jó...mert abból lehet tanulni, amit elvétünk,
akkor kezdünk gondolkodni, abból születnek az új dolgok.

http://i14.photobucket.com/albums/a303/Raine0211/Pasta%20ep%2016%20SC/Pasta_ep16_i744.png
10/10
livennke 2013 ápr. 13. - 09:42:56 10/10
(415/627)
Én is így látom, az elõbb írtam errõl egy regényt. Ha a chef valamikor boldog ember volt (és az volt), akkor ez az új szerelem képes kell, hogy legyen kimozdítani a romboló, utálatos, arrogáns, agresszív világából és tényleg részrõl-részre változik, még ha lassan is, de visszatérve az elõzõkhöz, annál jobb megállapítás, mint amit a tegnapi részben Oh Sae Young mondott a lánynak, nem tudom lesz-e még vagyis Oh Sae Young árulása tette a chefet ilyen "állattá" és ki ne látná a legjobban a változást, ha nem az, aki a legjobban ismeri, illetve aki a háttérbõl azért csak figyelemmel kísérte az életét, hiszen a La Sferaba is õ ajánlotta be, ha jól emlékszem, mert újra össze akart jönni vele. Így Oh Sae Young tudomásul vette a kudarcot, elveszítette a chefet végérvényesen, ráadásul ráment a karrierje, de végül úgy tûnik, hogy, akit becsapott és elárult (teljesen feleslegesen, nem bízva a saját tudásában)végül kinyújtotta felé a segítõ kezet, hogy legalább a karrierje ne érjen ilyen csúfos véget. Ezt a változást pedig Oh sae Young egyértelmûen Yoo-Gyeongnak köszönheti: ..jobb ember lett..
dorombka 2013 ápr. 13. - 09:36:14
(414/627)
Nagy jelenet volt a papa látogatása !
Amikor az érzelmekrõl van szó, akkor mindenki eggyel visszább lép a viselkedésben és elõjön a régi, több százéves beidegzõdés:
*Mindkét férfiú vigyázzba vágta magát a papa elõtt. :)
*Konyhafõnökünk, amikor kóstolt elfordult a papától ezzel is megadva a tiszteletet.
Enni, inni a nagyobb rangú elõtt úgy kell, hogy nem látszik a szájunk.
10/10
livennke 2013 ápr. 13. - 09:32:46 10/10
(413/627)
Jól tetted, hogy nem nézted még végig (én nem bírtam ki..). A maradék 2 rész is tele lesz izgalmakkal, még az utolsó percekre is hagynak belõle. Ha nem nézed végig, annak az a hatalmas elõnye, hogy a fantáziád beindul és találgatsz, ez pedig nagyon jó dolog.

Igen, a chef tényleg ezer fokon égõ típus és maximalista, de azért sokat változott a kezdetektõl mostanáig, szerintem valahogy próbálja jobban megérteni a többieket, adott esetben megkockáztatom, hogy átérezni a problémáikat. Yoo-Gyeong mondhatni berobbant az életébe, abba, amiben õ a legjobb, hatalmas öntudattal, arroganciával, büszkeséggel és a mások semmibevételével. Ez az egyszerû és naiv kislány, akinek még tapasztalata sincs a párkapcsolatokban mégis folyamatosan elgondolkoztatja a viselkedésén. Például, amikor a nagy kagylógyakorlásnál végül megmutatja a chef hogyan kéne azt a kagylót jól megsütni, azért csendben megjegyzi a lánynak vagy inkább saját magának?..."nem tudom, hogy miért vagyok ilyen durva veled?...

Micsoda lélektani helyzet, adott egy olyan férfi, aki tényleg kegyetlenné vált, valószínû, hogy korábban nem ilyen volt, amikor néhány képet mutattak az olaszországi munkáról, ahol együtt volt Oh Sae Younggal nekem kifejezetten szimpatikus, felszabadult, boldog és normális embernek tûnt, aztán kapott egy akkora ütést pont a szerelmétõl, ami egy ilyen "állattá" tette, de valahol legbelül mélyen azért tudja, hogy az amit mûvel a konyhán és a legfõképpen az alkalmazottaival, az nem jó. A változás, a chef fejlõdése pozitív irányban az a sokkhatás, amelyet Yoo-Gyeong okozott az életében, hiszen tényleg nem illenek össze, a chef többször is utal rá (valahol persze tetszhetett neki a lány - vagy inkább a lány õszinte viselkedése - lásd az elsõ részben, amikor felajánlja neki, hogy járjanak), hogy nem is az esete, de milyen igaz, hogy az ellentétek vonzzák egymást.

A chef már érettebb férfinek számít, mennyi lehet ott éppen 30 körül?, You-Gyeong meg 26 (mintha mondta volna, hogy 26 éve tanul tésztát fõzni, mondjuk a születésétõl?). A lány ennyi idõsen meg tudta õrizni a bájos egyszerûségét (fõleg, ha csak tanult meg dolgozott) és gyermeki mivoltát, majd jön egy férfi és fenekestül felforgatja az életét, itt is a kettõsség: nem érti, hogy miért ilyen kegyetlen a férfi, de egyre inkább vonzódik hozzá és a közelében akar maradni, és egyre eltökéltebben bizonyítani, ha üvölt is vele, minden jelenetükben van egy olyan pillanat, amikor a chef csak a lányt nézi, rá figyel, például, amikor az elején a jégkockák landoltak a forró olajban és a chef a lányt védte meg vagy amikor a chef továbbra is ragaszkodik a randevúhoz, miután kirúgta vagy amikor belemegy szintén az elején, hogy ok akkor fõzzenek tésztát kiszállításra, pedig simán kidobhatta volna a konyhából, de végigjátszotta a játékot (persze ez lehet megalázás is, de egy ennyire fontos ember ezt egy kézlegyintéssel elintézte volna) vagy amikor a szekrényében aludt a lány és próbálta talpra állítani vagy amikor a chef kitalálta a vakkóstolást, de elfogadta a többiek azon feltételét, hogy bárki jöhet vagyis nõ is, pedig tudhatta, hogy a lány meg fogja próbálni és természetesen az a recept lett a próba, amit a lány gyakorolt, stb.

A chef talán szépen lassan rájött, hogy a magára kirótt kegyetlen szereptõl õ sem boldog és ebbõl a kiutat az a kislány mutatta meg, õ jelentheti a jövõt. Miért nem kezdett el a chef más nõkkel is ismerkedni? pedig még szórakozóhelyeken is láthattuk, sõt a saját emberei meg is jegyezték, hogy milyen szép nõket megkaphatna, nem is értik, hogy miért Yoo-Gyeong kell neki. Persze azért hasonló élményeket melyik cicababa hölgyeménnyel tudott volna átélni? Annyi zûrbe keveredtek együtt, hogy már történelmük van. Ki tudja, hogy milyen lenne a jövõjük együtt? Legyünk pozitívak és kapjanak egy esélyt a közös boldog életre.
dorombka 2013 ápr. 13. - 09:26:19
(412/627)
Én is sasszemeket meresztgetve néztem a jelenetet miután olvastam mire gyanakszotok.Nem láttam semmit, igaz nem is nagyon volt lehetõség, de a következõkben történtek is megerõsítik , hogy a serpenyõ illetve a technológia a hibás.Hogy mi az a serpenyõszag, azt csak találgathatom : avas olaj íz, halszag, elõzõ étel szaga...stb.
Van ilyen, próbáljátok csak ki, talán a kerámiaedényeknél nincs (?).:((

Valóban az extra elõkészítés nagyon segíthet elkerülni:
lásd sóval való súrolás ( szerintem is só volt, említette is elõzõleg a chéf, hogy fontos a só a konyhában, igaz nem erre értette, de gondolom nem véletlenül került ugyanabba az epizódba.)
A jobb technika meg talán abban segíthet, hogyha jó a hõfok, akkor nem fõ, nem ég az étel, így ideje sincs beivódnia az elõzõ fogás nyomni illata sem.

Egyébként valószínûleg olyan anyagot használt, ami természetes anyag, hiszen pont az volt a cél, hogy minden idegen íz , illat eltûnjön. Legegyszerûbb, legelérhetõbb, és legolcsóbb(?) a só egy konyhában.
Ebbõl létezik ilyen nagy kristály is.
Serpenyõradír. :))

Néhány praktika nemcsak a konyhában
http://www.life.hu/szepulj/szepseghirek/20101102-sozd-magad-tuti-borszepito-praktikak.html
http://silmamahu.blogspot.hu/2011/01/takaritas-vegyszerek-nelkul-1-resz.html
http://silmamahu.blogspot.hu/2011/03/takaritas-vegyszerek-nelkul-2-resz.html
dorombka 2013 ápr. 13. - 09:07:12
(411/627)
<< a köztük lévõ nagy különbözõségekbõl adódóan, akaratlanul is visszahúzza és ez nem eredményezhet hosszútávú kapcsolatot közöttük>>

Nem láttam még a tegnapi részt, de az eddigiek alapján úgy érzem, hogy a régi sérelme miatt annyira begörvsölt, hogy inkább rombol maga körül, mint épít, így inkább ez a szerelme inkább kibontkoztatja szakmailag is, hogy aztán hosszú távon ez mire elég az a jövõ titka.
10/10
kisGabi 2013 ápr. 13. - 08:50:58 10/10
(410/627)
Ja, a kérdésedre válaszolva, igen, volt kapcsolata Kim Sannak és Sae Youngnak, ez többször elhangzott az epizódokban. Csak azért nem maradtak együtt, mert Sae Young nem akart addig más kapcsolatba belemenni, amíg fel nem dolgozta, le nem zárta magában a múltat. Nem is rejtette véka alá, hogy még mindig szereti Hyun-wookot, nem tudja elengedni, azért is éli meg a bûntudatot sokkal mélyebben, ez az õ keresztje.
10/10
kisGabi 2013 ápr. 13. - 08:46:22 10/10
(409/627)
Yoo Gyeong temperamentumos lázadó, de szerintem komolyan megijedt, hogy az 1000%-ra törekvõ fõnök még az apja fõztjét is visszaküldené, ha már õt sem kímélte az apa elõtt, pedig nõi szakácsként számára az apa elõtti presztízs a legfontosabb a világon! Persze, ha tapasztaltabb lenne a férfiak terén, komolyan merné venni a kapcsolatukat és ez nem történt volna meg. De, ahogy mondta is, számára még mindig hihetetlen, hogy együtt vannak, még csak kóstolgatja egy kapcsolat ízét, tapasztalatok híján tele lehet kérdõjelekkel, kis szorongásokkal. Keleti társadalmi viszonyok ide vagy oda, nagyon drasztikus, amit mûvelt a séf, hogy ott hagyta a lányt egyedül az életveszélyes autópályán, kvázi kidobta. Pusztán, mert megbántották az önérzetét. Ez azért meredek volt. Ha tényleg nagyon naiv a lány, akkor ezután sem fog kiábrándulni a szerelmébõl. Ha egyre inkább öntudatra ébred, akkor viszont lehet, hogy szakít vele.
Az utóbbi pár rész óta úgy érzem a magam európai mentalitásával, hogy a fõnök annyira magas hõfokon ég minden téren, hogy bármennyire is szeretik egymást, a lány a köztük lévõ nagy különbözõségekbõl adódóan, akaratlanul is visszahúzza és ez nem eredményezhet hosszútávú kapcsolatot közöttük. Akkor sem, ha kölcsönösen idomulgatnak egymáshoz. De ez csak az én okoskodásom. :)

Kim Sannak valóban fontos Sae Young, más konyha elhagyókkal ellentétben pl. hozzá odalépett, megfogta a karját, amikor ott hagyta a konyhát. És az is érdekes, hogy mindkét nõt Hyun-wooktól "vette el". El tudom képzelni, hogy valóban szerette Sae Youngot és a végsõkig kitartott mellette (ahogy tegnap utalt is erre), azzal együtt, hogy a nõ nem tudta viszontszeretni. Ezért is jelent számára még mindig sokat a barátságuk.

Ki tudja, milyen butaságokat írok itt, jót mosolyoghatnak azok, akik már végignézték. :)) Én szándékosan nem, nagyon kíváncsi vagyok a végére! ;)
10/10
kisGabi 2013 ápr. 13. - 08:23:46 10/10
(408/627)
Úgy, úgy! Most az jutott eszembe, hogy tegnap kiderült, van nála konyhakulcs...