8/10
Sanci2 2019 okt. 26. - 19:13:51 8/10
(27/27)
6. rész;
Duna Televízió október 30. 21:25
8/10
Sanci2 2019 okt. 25. - 22:25:23 8/10
(26/27)
…nos, igen;
ha valamely szolgáltató rosszul közöl adatokat (információt), a többi kontroll nélkül ugyan úgy hibásan veszi át!
Jómagam a részek filmvégi insertjéről leolvasott információk alapján állapítottam meg:
gyártási év 2017, minisorozatot (6 rész) gyártotta: Foxtel Original, rendező: Anne Carter !!!
Tehát a port.hu ezen adatlapja hibás és megtévesztő, de az IMDb- n sem találtam megfelelőt.
További információt a valóban '75-ös, és valóban Weir rendezte (eredeti) mű és e film közötti különbségekről itt részletesebben olvashatunk;
https://24.hu/kultura/2018/07/21/piknik-a-fuggo-sziklanal-film-sorozat/
…és talán érhetőbbé válnak az előző hsz-ekben megfogalmazott hibák és ellentmondások, melyekkel egyetértek.
Magenta99 2019 febr. 24. - 06:38:48
(25/27)
A műsorújságokban és a tévé menüjében sorozatként tüntették fel, ráadásul az egyik főszereplőnek Natalie Dormert írták.
Valaki nagyon összekutyult valamit - szokás szerint.
8/10
Sanci2 2019 febr. 22. - 12:54:41 8/10 Előzmény Sanci2
(24/27)
hopp…
mégiscsak van link;
https://port.hu/adatlap/film/tv/a-mi-kis-allatkertunk-our-zoo/movie-174647
(az IMDb) több infót ad)
8/10
Sanci2 2019 febr. 22. - 12:49:54 8/10
(23/27)
2019.20:25-21:35: Piknik a Függő sziklánál helyett;
A mi kis állatkertünk (UK ifjúsági sorozat 01.)
a Porton még nem találtam hozzá linket…
Papp Sándorné 2019 febr. 21. - 14:30:53
(22/27)
Senki illetékes nem vette észre, hogy nem ezt adták tegnap?
perry 2018 szept. 15. - 13:50:17 Előzmény tortura
(21/27)
Közben én is megnéztem és rá kell jöjjek esztétikusnak esztétikus, de 1xr nézhető.
tortura 2018 szept. 10. - 15:38:55 Előzmény perry
(20/27)
+ A kis szemtanú, Zöldkártya. De ahogy olvasom a kommenteket, ehhez nem kaptam kedvet.
adamnagysweetmovie 2011 febr. 17. - 13:30:32
(19/27)
Mulholland Drive-ot emlegetik párhuzamként az IMDB-n, van benne valami.
adamnagysweetmovie 2011 febr. 17. - 12:45:55
(18/27)
Enigmatikus film, ha akarom zavar, ha akarom ez teremti meg az atmoszféráját. Mintha végig a tudattalanban járnánk az iskola banális valóságának kerítésein túl.
Engem inkább a sztori vontatottsága zavart és hogy azért egy ordas toposz ez az életidegen viktoriánus erkölcs téma. Súlyosbító körülményként néha még túl is esztétizálták a képeket.
Viszont a film nyomasztó atmoszférájáért érdemes elviselni a fentebbieket. Filmtörténetileg is fontos film, a kengurusok ezzel ugrottak rá a filmvilág térképére. Ettõl még persze lehet vegyes a színvonala...
Mélie 2009 márc. 04. - 00:30:29 Előzmény jeffero
(17/27)
Igen,hát ez tényleg mind benne volt a sztoriban,csak dramaturgiai hiba,ha a "lehetséges" magyarázatok közül egyet sem emelnek ki jobban a többi közül,"végsõ" magyarázatként!
Azért ne becsüld le annyira a 19.sz emberét:nagyon komoly természettudományos ismeretekkel rendelkeztek már akkor,sõt Einstein relativitása(és az ûrkutatás)elõtt,-pont a film történetének éveiben!-azt hitték:már mindent tudnak a fizikáról,nincs olyan fizikai tv-szerûség,amit ne fedeztek volna föl,tehát nem érdemes ezt a tudományágat választani,ill kutatni tovább!(persze E. új távlatokat nyitott - szó szerint!)
Olyan szempontból igazad van,h mindez nyilván nem vonatkozott a kor átlagemberére(aki ugyanúgy lehetett babonás,ahogy pl ma sokan eljárnak jósnõhöz),de itt mégis egy elit bentlakásos iskoláról van szó,ahol-feltételezem,-jól felkészült tanárok/nevelõk vannak...
jeffero 2009 jan. 27. - 17:13:24 Előzmény Mélie
(16/27)
Na én is megnéztem ezt a filmet, ha már a magyar tévé ennyire erõltette mostanában, és rövid idõn belül tegnap újra mûsorra tûzte az M2.
Hát elég fura film, és tényleg hiányzik belõle valami magyarázat, de az is lehet, hogy a sorok között ott van, így talán csak akkor jön rá az ember, ha még egyszer megnézi. Csak ugye kinek van kedve még egyszer egy ilyen "bágyadt" filmet, amiben végül is nem sok minden történik.

Spoiler is lehet az alábbiakban:
Ugye a végén zárásképp mondják, hogy az igazgatónõ a Valentin napi kirándulás után 1 hónappal maga is meghalt a hegyek között. Eszerint felment volna megkeresni a lányokat, vagy csak úgy megbizonyosodni, ellenõrizni valamit? Nem sokkal a vége elõtt volt valami a szövegben, hogy az igazgatónõ korábban valakitõl nagyon függött, aki aztán meghalt a sziklák között. Ezt nem értettem, mire utalhat.

Mivel még meg volt dvd felvevõn a film, visszatekertem az elejére, és a 8. percnél amikor elindítja a lányokat, direkt megtiltja nekik, hogy felmásszanak a sziklákra, persze ezzel az ellenkezõjét érte el, hisz egy gyerek pont azt tartja izgalmasnak, amit megtiltanak neki, és lehet, hogy ez volt a célja, hogy néhány lány felmásszon és eltûnjön. Talán ez valami pogány áldozat volt, a film leírásából gondolom ezt: "a titokzatos Függõ szikla, melynek légkörét az õsi pogány szellemiség határozza meg".
Szóval valami nagyon nem volt rendben ezzel az igazgatónõvel, mert a vége fele is hazudott a Sara-ról, hogy a gyámja vitte el, holott árvaházba szánta, és végül vérbe fagyva találták meg a növényházban. Arról a képrõl elsõre azt gondolhatta a nézõ, öngyilkosság volt, de talán csak annak volt beállítva. Lehet, hogy ez a Sara lány tudott valamit. Ugye korábban is meg lett dorgálva, hogy nem tanulta meg a kiadott verset, hanem helyette mert kreatív lenni és fantáziálni, és saját verset írt.
A Miranda csajszi is érezhette, hogy valami fog történni, mondta reggel a Sara-nak, hogy nem lesz már sokáig itt. Gondolhatnánk azt is, hogy õ volt a felelõs az eltûnésekért. Õ vezette a lányokat a sziklák között, és a 30. percnél ezt mondja: "Mindennek van kezdete és vége, a megfelelõ idõben és a megfelelõ helyen."

A pikniken az óra megállása akár valami X-Akták-jelenség, és két ember órájával megesni ez több mint véletlen, fura, hogy nem vették komolyan. Aztán a csoport fogta magát és az ebéd után elaludt a szabadban, kivéve a matek tanárnõt, akirõl késõbb a dagi lány visszaemlékszik, hogy látta szaladni egy szál bugyogóban. Késõbb az eltûnteket hirdetõ plakáton ez a tanárnõ is szerepel a két lány mellett. Talán a völgyben lévõ lányok azért aludtak annyira mélyen, hogy megtörténhessen, aminek meg kellett történnie.

Az egyik beszámolóban a vörös felhõ, valamint késõbb a farmerektõl is a villanó fény utalhat arra, hogy ufók voltak a dologban, de az is lehet, hogy valami dimenzióösszecsúszás volt, vagy épp kinyílt egy kapu azon az 1 millió éves helyen, ahol ki tudja milyen energiákat gyûjtöttek össze, gonosz erõket idéztek meg az õsi törzsek, akik korábban ott éltek. Ez mind titokzatos körítés, amibõl hiányzik a megfelelõ magyarázat, utánajárás, de a történetbeli 1900-as évekbeli emberektõl miért is várnánk el az ilyet.

Összességében tehát közepes film, szerintem egyszer megnézhetõ, a jó fényképezés, a természeti környezet lenyûgözõ látványa, a szép fiatal színésznõk, jó zene adja az erõsségét, persze ezzel szemben a történet gyenge, és a magyar szinkron sem annyira jó.
Mélie 2009 jan. 26. - 18:34:02 Előzmény perry
(15/27)
Igazad van!Tényleg bágyadt volt,de sztem szándékosan,tekintve az ausztrál klímát,
valamint h a bódultságot akarta ábrázolni,ami tkp mindenkin úrrá lesz,mialatt azok a megmagyarázhatatlan események történnek...
A kivitelezés korhû,a fényképezés valóban szemet gyönyörködtetõ.Ezek miatt már érdemes megnézni,-sztem!

Ami idegesített,az az,h nem nyújt semmilyen befejezést,semmilyen (legalább alternatív) megoldásokat nem tálal,miután "földobott" egy izgalmas történetet,izgalomban tartotta a nézõt!(emlékeim szerint az sem nagyon derül ki,h a szereplõk mit gondolnak az eseményekrõl,mivel magyarázzák!!)Nincs levezetés a megoldásban.
Ez elég súlyos hiba,mivel a készítõknek kötelessége lenne állást foglalni,különben nem nagyon volt értelme elmesélni a történetet,elkészíteni a filmet!
(A "megmenekült"lányt a kor módszerei szerint lehetett volna már hipnotizálni,pl...ehelyett beletörõdnek,h nem emlékszik semmire,és kész.Ez nem életszerû!)

Szóval mindenkinek ajánlom,h nézze meg!Hátha többet tud kihámoznak a sztoriból,mint én!
Aki pedig vhonnan több háttérismerettel(részletekkel) rendelkezik,az legyen szíves, ossza meg...!
nyinyer 2009 jan. 14. - 16:58:26 Előzmény mens
(14/27)
Én mindenesetre a feliratra szavazok, olvasás ide vagy oda. A szinkron, bármennyire is jó, már egy fátyol a film világa és köztem. Különösen, ha értem az eredeti nyelvet, de ha nem akkor is. De lehet tekinteni rá úgy, mint egy új mûfajra. Vannak kiemelkedõen jó szinkronizálások is. De a film világának közvetettsége megmarad.
mens 2009 jan. 07. - 23:42:14 Előzmény gabroca
(13/27)
Hát szerencse,hogy nem te rád hallgatnak.Teljesen élvezhetetlen egy film,ha még közben olvasni is kell.Sok film pont a magyar szinkron miatt jobb mint az eredeti.
gabroca 2009 jan. 07. - 18:25:41 Előzmény mikehodges
(12/27)
Sajnos mindent szinkronizálnak manapság itthon. Jobb lenne sok filmet eredetibe nyomni, fejlõdne idegennyelv ismeretünk is ezáltal.
7/10
mikehodges 2008 júl. 26. - 18:38:10 7/10
(11/27)
Nekem tetszett a film,bár valóban eléggé kitalálósdis volt az egész..a fényképezés csodálatos volt,s a zene is nagyon jó.A szinkront egy idõ után nehezen bírtam,hiába,nagyon hozzászoktam az eredeti nyelven történõ mozizáshoz+a film közepére a sok vernyákolós ripacs csajszinak a fékevesztett nyávogása eléggé kezdte az idegeimet kikezdeni..:(eredeti nyelven bízom benne,hogy jobb lett volna megnézni a filmet.Hogy mi lett a lányokkal?háát,bémentek a sötét lyukba,sss,a többit kilehet találni.:))Örültem mindenesetre nagyon,hogy leadták most Peter Weir eme korai filmjeit,az Utánam a vízözön szerintem brilliáns volt!s nagyon bánom,hogy azt pont nem vettem fel.:(+a Vízszerelõ is nagyon szuper kis film volt szerintem,én elsõre imádtam.:)abból a Párizsos-roncskocsisból viszont csak pár kockára futotta a türelmembõl sajnos..
Anditos 2008 júl. 21. - 09:54:38
(10/27)
Csak egy apró észrevétel a tartalom ismertetõvel kapcsolatban: Rachel Roberts az iskola igazgatónõjét alakította, õ nem kísérte el a lányokat a sziklához.
StJust 2008 júl. 20. - 22:00:54
(9/27)
Ufff!!!
szvandaaa 2008 júl. 20. - 16:59:09
(8/27)
Igen, most olvastam, hogy a szerzõ csak halála után 3 évvel engedte kiadatni a regénye utolsó fejezetét, a "megoldást". Ebben valóban természetfeletti jelenségeket tesz felelõssé a lányok elveszése miatt... Bár én mikor láttam a filmet, inkább arra gondoltam, hogy beszívtak valami vulkáni gázt, pl.: kén gázt vagy vmi ilyesmit, és attól bódultak meg. Ez magyarázat lehetne, de az író nem így gondolta:P!!! Szóval, egyet értek... Ez egy katyvasz volt!