offtopic
Moldávia bánata 2009 okt. 24. - 23:41:08
(109/189)
Ezt tényként kezelhetjük, bár a történet romantikájából kicsit elvesz, hogy nem 2:0 után kezdett el esni az esõ, hanem már aznap reggel. S Adi Dassler cipõi annyira megalapozták a hírnevét (csavaros soplis cipõ), hogy az adidas máig a világ egyik legnagyobb sportszergyártója.
Egyébként a német csapatról más pletyka is elterjedt, például az, hogy valamilyen erõsítõszert, kvázi doppingot szedtek. Valami volt is, de Grosics gyakorolt gyönyörû (és nagyon is helyes) gesztust, amikor kimondta: õ maga kéri ki a német válogatott nevében, hogy csak valamilyen szer vagy dopping miatt nyertek volna a döntõben.
offtopic
twillight 2009 okt. 24. - 23:38:04
(108/189)
Dehogynem lehet kiemelkedni itthon akár fociban. Teljesíteni kell hozzá, nem csak a segged vakarni!
offtopic
Moldávia bánata 2009 okt. 24. - 23:25:59
(107/189)
Holott nem is szerb volt, hanem szlovák! :DD
10/10
ondok 2009 okt. 24. - 23:22:24 10/10 Előzmény Vinogradov
(106/189)
Chief mindenkinél mindent jobban tud ,amit õ ítél az ellen nincs apelláta:)
10/10
ondok 2009 okt. 24. - 23:20:17 10/10
(105/189)
Pontosan így van,dehát valószínû Vinogradov nem mélyedt bele a focitörténelembe.És valóban másnap minden újság azzal a címmel jelent meg ,Hogy "csoda történt ,és hogy nem alegjobb csapat nyert".Se elötte se utána ilyet nem írtak VB döntõrõl
offtopic
Moldávia bánata 2009 okt. 24. - 23:15:00
(104/189)
Az NSZK válogatottja egyáltalán nem volt rossz csapat, s bár õk is berni csodaként emlegetik az 54-es vb-gyõzelmet, de csak azért, mert a világverõ magyar válogatottat gyõzték le a döntõben! Egyébként pedig bárki ellen esélyük lett volna. Mi sem bizonyítja jobban ezt, mint hogy az elõdöntõben nagyon simán legyõzték az akkor nagyon jó erõkbõl álló Ausztriát, ami már önmagában meglepetés volt, de sokan azt gondolták, hogy csak egy véletlenszerû, kicsúszott gyõzelem. Ám volt egy ember, aki figyelmeztette Sebeséket meg a csapatot a meccs után, hogy jó lesz vigyázni, mert ez a német válogatott már nem az a német válogatott, amely a csoportmeccseken megalázó, 8:3-as vereséget szenvedett tõlünk. Õ volt Kalocsay Géza. Még Szepesi is 5:1-es gyõzelmet tippelt. Aztán tudjuk, mi lett a vége. Ami igazán elismerésre méltó volt az az, hogy Puskásék sportszerûen gratuláltak a németeknek a gyõzelemhez, pedig a futballtörténelem legnagyobb meglepetése született! Sokkal nagyobb, mint a londoni 6:3!
10/10
ondok 2009 okt. 24. - 22:52:23 10/10 Előzmény Vinogradov
(103/189)
Szeretsz vitatkozni,ami nem baj ,csak az a baj ,hogy amit állítottam,azt egyáltalán nem cáfolod.pl tetszik vagy sem ez a magyar föld igenis kicsi(90000 négyzetkilóméter)
másrészt nem sikereült bizonyítani ,hogy a németek lerúgták szándékosan Puskást? nem is kellett ,hiszen nyilvánvaló volt ,aki megnézte a felvételt,herberger köztudottan ravasz róka volt ,és elképzelhetetlen ,hogy puskás kiktatására ne gondolt volna .Ki is iktatta,ez tény.Hogy nem álmodhattak a döntõbe jutásról?dehogynem ,nem az õ csoportjukban volt Brazília,és uruguay.Annak acsoportnak esélyesei voltak ,és egy szimpla kombinációval kiszámolható volt ,hogy újra összekerülünk.Ez persze kevés lett volna az üdvösséghez ,mindenesetre õ mindent megtett ,hogy megkönnyítse a váratlan csoda bekövetkeztét,ami sajnos az általad is említett okok miatt ,amik összeadódtak,megtörtént.
norton15 2009 okt. 24. - 22:19:40
(102/189)
Ha meg ott maradnak, örök életükre ott rohadnak a rendszer jóvoltából. Bizonyára te itthon maradtál volna, ahol még a s*ggedet sem bírtad volna megvakarni. Puskás pl döntött, kiment - és olyan pókhassal elfogadta a Real, világsztár lett. Nem értem, mi itt a gond... Inkább az a gond, hogy itthon nem lehet kiemelkedni pl fociban, hiába van tehetsége hozzá valakinek.
offtopic
Vinogradov 2009 okt. 24. - 18:49:59
(101/189)
(("Nem repesek az örömtõl, hogy épp egy focista a "legnagyobb magyar" (mármint a világ szemében), s nem mondjuk tudósaink valamelyike"

Vagy mindnyájunk kedvenc filmrendezõje, úgye? :) ))

"A filmrõl meg annyit, hogy minden bizonnyal a Puskás iránti szeretet tornázta fel az imdb-n 9.2-re, mert annyira azért nem volt jó film, én végig sem néztem (késõn adták, felvehettem volna a végét, de inkább csak simán elaludtam:)."

Nekem nem csak szubjektíve tetszett nagyon, de azt kell, hogy mondjam, nem sokan tudták volna jobban és tartalmasabban feldolgozni ezt az életmûvet - mellesleg Almási Tamás filmográfiájára is vethetnél egy pillantást, mielõtt ennyivel leírod ezt a filmet.

A magyar szociografikus dokumentumfilm egyik legnagyobb mesterérõl van ugyanis szó... ;)
Sacra Corona Unita 2009 okt. 24. - 17:34:54 Előzmény twillight
(100/189)
Ha neked a tegnapi program frankó volt,nem kicsi a baj a toronyban.Azt hiszem az igényeid a béka segge alól kandikálnak,ha azok a kaki filmek ütöttek.Nem tudom melyik komcsi agymosóból jöttél,de jobban tennéd ha szépen visszalopakodnál oda,és ott osztanád az okosságaidat.Puskás volt a legnagyobb spíler a világon,és egy kis tiszteletet mutathatnál faszikám,persze csak ha a vörös köd alól kikandikálsz néha.
10/10
juhito 2009 okt. 24. - 16:54:15 10/10
(99/189)
Puskás sváb származású, és akkor mi van??? Ha egyszer Magyarországon született, és magyarnak vallotta magát akkor miért is nem magyar??? Már ne haragudj (kerülném a személyeskedést), de te szittya magyarnak gondolod magad??? Az pedig, hogy képtelen vagy értelmezni azt ami '56 környékén történt az a saját szegénységi bizonyítványodat gazdagítja. Nem saját kedvtelésébõl tette azt amit, és úgy ahogy...ettõl még mindenki szereti és becsüli, kevés olyan ember érez úgy ahogy te. A korodat persze, hogy felesleges felvállalnod, viszont ilyen felhasználónévvel és egy ilyen véleménnyel tökéletes ellentétet képzel a józan ész és a korral megélt bölcsesség között!!!
10/10
vzdaniel 2009 okt. 24. - 16:18:07 10/10
(98/189)
Szép film .Gratulálok a készítõinek !
10/10
awxdful1 2009 okt. 24. - 14:17:15 10/10
(97/189)
Nagyon tetszett a film! Szégyen gyalázat, hogy valaki hazaárulónak meri nevezni, nem önként dalolva hagyta el a hazáját... Nem vagyok egy focirajongó, de az Aranycsapat egyetlen tagja többet ér, mint az összes mai magyar focista. Egyébként ebbõl is látszik, hogy nem a több milliós fizetésen múlik, hanem tehetségen és akaraterõn...
És már bocsánat, de lehet, hogy a világot jobban érdeklik a tehetséges focisták, mint a Nobel-díjas tudósok.
10/10
k11zoltan 2009 okt. 24. - 14:10:55 10/10
(96/189)
Hihetetlenül sötét vagy, és kinevetteted magad.
Magad alatt vágod a fát, és attól tartok nem fogod észrevenni, úgyhogy megpróbállak még idõben figyelmeztetni, hogy állj le.

Puskás kiment külföldre, ahol 25-évet élt le.(egyébként ott sem csinált mást, csak az ország hírnevét örebbítette)
De Puskás Öcsi 79 évet élt, és alighanem te megfeledkezel a maradék 54-rõl.
zgabor121 2009 okt. 24. - 12:32:37
(95/189)
Nagyon szépen összeállított dokumentumfilm volt.

Puskás külföldön is magyar volt, és nem teljesen önszántából hagyta el az országot, hanem a ránehezedõ nyomás miatt.

Külföldön csak tette a dolgát, focizott, focizott és focizott. Hisz mindig is ezt szerette. Közben segített a magyaroknak, akik külföldre menekültek.

Én azt mondom, hogy örülni kéne annak, hogy Puskás Ferenc itt született, itt nõtt fel, nekünk szerezte meg az elõ gólokat, díjakat.
Ezt a tehetségét úgy kamatozta külföldön, hogy közben szülõföldjére is gondolt.

Mikor visszatért, örült, hisz még az csapattársait is itthon hagyta akkor, nemcsak a rokonait.

Minden tisztelet az övé. Mindörökké Puskás, aki magyarként itt lett elõször bajnok, és külföldön is a fociszenvedélye által továbbra is bajnok maradt. Puskás, a foci legnagyobb tehetségese.
Coleman 2009 okt. 24. - 12:32:03
(94/189)
Ragyogó film, ha nem is tökéletes, de két óra alatt nagyjából kihozza azt, amit lehet, persze valahol elfogult, de úgy gondolom ez itt nem is baj. Én is azt gondolom, hogy Almási nagy érdeme, hogy egy végig közérthetõ, könnyen követhetõ dokumentumfilmet készített, ami bemutatja az embert, azt az embert, aki itt a filmen teljesen elragadott. Soha nem foglalkoztam igazán sem az Aranycsapattal, sem Puskással, így mondom, hogy varázslatos és nagyon megható volt végigkövetni az életutat.
(Egyébként örülnék, ha egyszer Kubaláról is forgatnának egy ehhez hasonló igényes dokumentumfilmet, azt hiszem róla is érdemes lenne megemlékezni.)
offtopic
Vinogradov 2009 okt. 24. - 11:51:18
(93/189)
Akkor újra begépelem, mert úgy látszik, ti már ezt sem toleráljátok:

"Azt hiszem, Puskást azért szerették annyira a görögök, mert egy személyben testesítette meg a görögség két nemzeti típusát, Odüsszeuszt és Alexis Zorbast. Odüsszeuszt volt, aki egy egész életen át bolyongott az egész világon, mielõtt hazatért hazájába, Magyarországra, és Zorbas, az élet nagy szerelmese, aki minden cseppjét élvezte az utolsó pillanatig."

(Arestidis Kamaras,az 1971-ben a Puskás által a BEK-döntõbe vezetett Panathinaikos Athén játékosának fia)
moderator1 2009 okt. 24. - 11:47:10
(92/189)
Kedves Fórumozók!

Kérlek Titeket, hogy a személyeskedést kerüljétek.

köszönettel:
A moderátor
offtopic
Vinogradov 2009 okt. 24. - 11:46:04
(91/189)
És még egysze: hány éves vagy?
twillight 2009 okt. 24. - 11:44:58
(90/189)
A Magyar Alkotmánythelyettesítõ Okirat szerint (röviden: Alkotmány) a kor szerinti megkülönböztetés törvénybe ütközik.