Téma: Ragadozó

biffco 2023 márc. 30. - 10:10:35 Előzmény antibond
(397/417)
hát az lehet:D nagoyn elbaszottak már ezek az ijesztgetéses lények, ileltve az hogy semmi ijesztö nincs benne, és kitalálhato mivel fog ijesztgetni...sajnos tul vannak dizájnolva.hogy egy predator szavaival éljek "lerágott csont"
biffco 2023 márc. 30. - 10:05:11 Előzmény Blindmouse
(396/417)
jah közben megnéztem, deeeee az elsörészben meg megtaláltam hogy huscafatos koponyát konzervál, és lefujja vmi gőzszarral (párolt koponya?:D, vagy esetleg füstölt?:D az tartósít:D)....igen a másodikrészben meg még polirozza is őket és ott látható h feltüzi őket a collectionbe be, ezmár biztos valami bemutatóra ment a hazaiaknak, valami editors choice? vagy vmi special selection:D
Blindmouse 2023 márc. 29. - 23:01:48 Előzmény biffco
(395/417)
Az a 2.ban van, és kallódik a gyűjteményben egy Weyland-Yutani corp. által nagyon vágyott Xenomorph koponyája is :D
antibond 2023 márc. 29. - 11:04:50 Előzmény biffco
(394/417)
Nahamost számításba vesszük az én pilleszárny érzékenységű lelkemet, tán jobb is így, hogy kimaradt ez az élmény. Bár az is tény, hogy a legtöbb Grimm-mese, eredeti, vágatlan formájában, felülmúlja ezeket a modern szösszeneteket...
biffco 2023 márc. 28. - 23:09:51 Előzmény antibond
(393/417)
elhizzem, ahogy hallottam több vágott verzioja is van atötl függöen melyik agyfasz csatornán ment a film, valamelyik nap a filmcafen vágták ki a casionobol a véres jeleneteket pl.

szoval az egyik "emberi" jelenet után vágás és hirtelen egy koponya csapodik a kamera elé amiröl véres huscafatok folynak le, alan silvestri zenéje bezördül. aztán egy kéz felmarkolja és vmi pisztolybol lefujja vmi ködszarral a koponyát, aztán vágás és egy hegyes csontra felszurja ezt a koponyát, majd lassan távolodik a kamera, kinyilik a kép, alansilvestri zenéje felbojdul, ütősők vonósok mind egyszerre zúgnak majd csimborasszó és meglátunk a képen egy csomo koponyát felszurva egy falra, mint bogarakat egy gyüjteméyben. gondolom ez a zűrhajója lenne.:D
antibond 2023 márc. 28. - 23:03:07 Előzmény biffco
(392/417)
Nnnna, ennek a verziónak adnék egy esélyt. Mertamúgymáskülönbenegyébként nem csak úgy fél szemmel/füllel szokásom követni egy film eseményeit... (A mű értékéből persze, semmit sem von le az, hogy én történetesen értek-e mindent, vagy sem)
biffco 2023 márc. 28. - 22:40:36 Előzmény antibond
(391/417)
nade van ilyen jelenet, amikor feltüzi aksokadik koponyát a gyüjteményébe, lehet olyan változatot néztél amiben ezt kivágták.
antibond 2022 dec. 09. - 18:22:18
(390/417)
Megsúgom - csak úgy, magunk között -, hogy arra a szintre, ahol Te tartózkodol, a világért sem szeretnék eljutni. (Aki személyeskedésen kívül semmi értelmeset nem bír előadni, az nem a másikat minősiti, egyedül csak saját magát.)
antibond 2022 dec. 09. - 15:27:20 Előzmény Sz. Péter
(389/417)
Ilyen remek ötletekkel ritkán szoktam előállni... Ugyanakkor a trófeát visszük magunkkal, s dicsekszünk velük az arra érdemeseknek. Az indiánok a megszerzett skalpokat az övükre tűzve vitték bemutatni a törzsfőnöknek, a harc után. Legalábbis a vadnyugat életét ábrázoló regények ezt hihetik el a tájékozatlan olvasóval. (Hát levest bizonyára nem főztek belőle...)
Szegény Predator, álmában sem gondolta, hogy ilyen viharokat fog támasztani a Port.hu-n.
Sz. Péter 2022 dec. 09. - 14:51:59 Előzmény antibond
(388/417)
Az megvan, hogy az áldozatok gerincét kitépi a koponyával együtt?
Szerinted azt a helyi hentesnek szánja? ;)
antibond 2022 dec. 08. - 17:21:07 Előzmény sawyerx
(387/417)
Nem kellene ezen annyit rugóznunk, de ha már belefogtunk...
Az első három rendben, azt ki vitatná?!
Csakhogy az a fránya "trófea-gyűjtés" hol érhető tetten? A vadász az elejtett vad leglátványosabb testrészét - pö.lö. szarvas agancs - kiakasztja a kandallója fölé. Nnnnna, ilyesmit nemigen láthattunk a filmben... (Aki azt állítja rólam, hogy sportot űzök a kötözködésből, azt azonnal párbajra hívom! Persze, csak ha párbajképes az illető)
8/10
sawyerx 2022 dec. 08. - 15:51:05 8/10 Előzmény antibond
(386/417)
Abból, hogy
- a teremtmény láthatatlanná tud válni
- vadászik az áldozataira
- egy másik bolygóról jön a Földre (így kezdődik a film)
- trófeákat gyűjt

antibond 2022 dec. 07. - 18:17:08 Előzmény cellasto
(385/417)
A felvilágosításért köszönet, majd lesz egy-két szavam Silvestrihez... Hadd "kötözködjek" mégis tovább. A válaszod tükrében ugyanis felvetődött bennem, hogy nyilván egy földlakótól származik az információ - ki mástól lehetne? Akkor megint jön a kérdés: ő honnan tudta? Várom megtisztelő válaszodat.
10/10
cellasto 2022 dec. 07. - 18:11:24 10/10 Előzmény antibond
(384/417)
Hátő… konkrétan elmondják ezt a dolgot a filmben, de gondolom nem hallottad silvestri remek film zenéje miatt…
antibond 2022 dec. 06. - 21:25:09
(383/417)
Nagyon jól eltalált és kivitelezett film, ódákat zengedeztek eleget róla itt, előttem, nekem sem rosszabb a véleményem róla, mint a többieknek. Pusztán azért ragadtam tollat, hogy megkérdezzem, miből derült ki az, amit a Port.hu ismertetőjében olvashatunk: "A láthatatlan teremtmény sorra végez áldozataival, de nem a bosszú hajtja, hanem a puszta vadászszenvedély: egy másik bolygó lakója, aki azért látogatott a földre, hogy trófeákat gyűjtsön... " Talán kizárásos alapon eljuthatunk erre a végkövetkeztetésre, hiszen, mi másért is jöhetett volna, vajon???
8/10
Dörflinger 2022 szept. 13. - 19:55:52 8/10
(382/417)
Ez egy remekül kitalált és kivitelezett történet, sok év után újranézve is tetszett. A hatásvadász zene kissé ront az élvezhetőségén, főleg az üvöltő trombitálás, amitől sokszor a párbeszédeket sem hallani rendesen. Erős nyolcas. 8/10
k11zoltan 2022 aug. 02. - 22:16:20
(381/417)
Nem gyakran nézem meg, de most nem emlékeztem rá teljesen. Nem rossz film. Megérdemelten lett klasszikus.
8/10
sawyerx 2022 júl. 26. - 11:37:23 8/10
(380/417)
Pár év után újranézve, de most olyan brutálisan jó képi minőségben, mintha ma készítették volna. Nem tudom, más is járt-e így, tv-ben és dvd-n rengetegszer láttam már, de most felfedeztem benne új jeleneteket. Utánanéztem, nyilván van egy cenzúrázott változata, mert a gerillás lövöldözés is jó néhány snittel meg lett toldva + Dilon halálakor az enyémből ki volt vágva, hogy a keze leszakad, bár ezt a vágást zenében és képben érzékelni lehetett.
Örökzöld film, amit a második részével bármikor vígan megnézek. Hamarosan jön az új része, amiben az indiánokat fogja ritkítani az úr az űrből, de szerintem ezt a természetes, mégis bomba képi világot és természetes karaktereket szerintem nem fogja hozni az a film.
A két pont levonás azért jár, mert Svarci egysorosai ide szerintem nem illenek + a végével, a McGyveres csapdaépítéssel és negyed órás küzdelemmel nem vagyok kibékülve.
Ja és ami még feltűnt, hogy akárcsak a Terminátorban, itt is feltűnt Svarci testépítő haverja, Franco Columbo, a végén ő a doki a helikopteren.
És még egy kérdés, mert csomószor visszapörgettem, de nem jövök rá: mielőtt Blaine bekapja a mellkasába a lövést, mi csapódik a nyakának? Tippre valami nyilat mondanék, amitől leblokkol, de csak annyi látszik, mintha leöntenék egy pohár vérrel.

8/10
10/10
BBali06 2022 márc. 16. - 06:55:58 10/10
(379/417)
Imádom ezt a filmet, Schwarzenegger világklasszis teljesítményt nyújt, és az ember elhiszi róla, hogy nem színész vagy jövőbeli kormányzó, hanem kommandós! De a teljes szereplőgárdáról elmondható, kár hogy néhányan nem futottak be nagy karriert közülük.

1987 ide-oda, a Ragadozó álcázása nem a legjobb, de hát az akkori technikával már ez is csodálatos volt (úgy néz ki, mint egy bukósisakos gyerek, álcázva). De azt a rész, mikor feltűnik majd megint álcázza magáét Dillion előtt szenzációsan megoldották.
És a végén is, amikor ténylegesen látni a Ragadozót.
10/10. Csak szuperlativuszokban lehet erről beszélni.
10/10
tamas patkos 2021 szept. 14. - 21:08:03 10/10 Előzmény DoctorMorreau
(378/417)
De ráadásul annyira 10/10 a szinkron is, hogy a Carl Weathers - Gergely Róbert párosítás is nagyon műxik, nekem is max mindenben, az elmúlt 34 évben vagy 20x láttam és ma is nézem!