1/10
sawyerx 2023 márc. 04. - 12:44:14 1/10
(9/9)
Pár napja néztem végig, de már csak pár jelenetre emlékszem, ami elég beszédes. Innentől szerintem ennek a sorozatnak satu, eddig is önismétlés volt, itt már érdektelenné is válik. Az alapokhoz nem tudnak mit hozzátenni, Freddy mitológiáját se bővíteni, se megmagyarázni nem tudják/nem akarják, ez már csak egy szenny.

1/10
danek87 2021 jan. 19. - 23:02:27
(8/9)
Ez már inkább popcornmozi mintsem horror,így kicsit csalódás volt.Freddy egysorosai között voltak jók de ezzel egyidejűleg a horroros hangulat kezd eltűnni a szériából,ami a hatodik,rendkívül bárgyú részre teljesen sikerül.A 7-dik rész szerencsére visszatér az első 3 horror hangulatához,ráadásul meta az egész sztori,ezért nekem nagy kedvencem.A gyerekjáték filmekből is azokat bírom jobban amikor még komolyanvehető Chucky karaktere nem önmaga paródiája.A film nekem 10/5
8/10
boom48 2014 aug. 15. - 21:38:10 8/10
(7/9)
Ennek a résznek az a legnagyobb erõssége amiért anno a mozilátogató tuti nem ült be rá: valójában a 3 remake-je.
Megint ugyanaz a hangulat (egy helyre zárt barátok kis köre) mint az elmegyógyban, megint éber-álommal dolgozunk, és gyakorlatilag nem változik semmi - csak a forgatókönyv ezúttal a helyén van és az effektek is egy nagyságrenddel jobbak, no meg a díszletekre is költöttek.

A színészekre viszont nem. Én elhiszem hogy a hivatalos ok Ms. Arquette terhessége volt, de erõs a gyanúm a költségével kapcsolatban is, mert ha megnézzük a másik két visszatérõ színészt, azok csak kisebb, mellékes szerepekben tûntek föl akkoriban (késõbb nem is néztem), míg P.A. bizony legalábbis normális szerepeket kapott közepes filmekben.
Nagy szerencsénkre jól helytálló gárdát sikerült szerzõdtetni. Még Robert Englund ripacskodása se olyan megterhelõ.
Amitõl viszont nem tekinthetünk el, és ami bizony rontja a nézõszámot az az egyértelmû keresztény igehírdetés a végén. És a Végsõ Nagy Összecsapás is eléggé semmilyen, gyakorlatilag mint az Alkonyat-könyvek legvége.

Megjegyzem egyébként nekem semmi problémám azzal hogy Freddy az egyszerû bosszú-lénybõl hatalommániássá. Nálam ez egyszerûen karakterfejlõdés.

Hogy legyen itt valami több, vegyük át ami eddig történt:

SPíLER

Az elsõ részben Freddy jött, átrántgatták a való világba hátha meg tudják ölni, de mikor nem ment, visszalökték az álmok birodalmába.
A második részben Freddy valamiért jó ötletnek tartotta ha megszáll valakit, de nem sikerült a rituálé.
A harmadik részben a fizikai maradványait eltemették "megszentelt földbe" - még szerencse hogy az autóbontót pont olyan helyre telepítették, hát nem? És Luke apja Darth Vader.
Most pedig megfosztják Krugert az erejét adó lelkektõl is, azaz "spirituálisan" is megholt.

PS: Mókás hogy a kutyát ami kiássa Freddyt Jasonnek hívják. A "vs"-el vicces kontrasztot képez.
9/10
tyrichie 2011 ápr. 30. - 21:05:11 9/10
(6/9)
-Viszlát a pokolban!
-Mondd meg, hogy Freddy küldött.
The Man Who Laughs 2010 okt. 07. - 23:43:22
(5/9)
Méltó folytatása a harmadik résznek. Igaz, hogy az elõzõ epizódok során, a dramaturgia kiszámíthatóvá vált, de ennek ellenére szerencsére a negyedik rész még nagyszerûen mûködik. A fiatal színészek hozzák a kötelezõt (értsd: nincsenek fergeteges alakítások, de simán verik a mostani tini horrorok "sztárocskáit"). Englund nagyszerû mint mindig, most már egyre többet viccel, de sok kritikussal ellentétben szerintem ez nem válik hátrányára, sõt személyiséget add neki és ennek a sorozat kezdetétõl jelen levõ iróniának köszönhetõen a folytatások nem vállnak olyan egysíkú elsõ rész koppintássá mint más slasher sorozatok részei. Renny Harlin bemutatkozó rendezésében Craven örökségéhez méltó munkát végez, a tempó jó, a film gyorsan beindul és végig feszült. A látvány elsõ osztályú, jók az effektek (a legtöbbje most is jól néz ki) és stílusosan morbid és absztrakt. Ami külön tetszett az az erõs 80-as évek hangulat, sok jó kis zenei betéttel. Egyetlen negatívuma szerintem Freddy legyõzése amit nem sikerül olyan (relatíven) logikusan megoldani mint az elsõ és a harmadik részben.



Összegezve: A sorozat rajongóinak biztos nem nyújt csalódást.

8/10
7/10
nikato 2010 jan. 15. - 12:37:04 7/10 Előzmény DarkGirl
(4/9)
Jaja. A 3.-ban azon a beszólásán nevettem sokat, amikor kikötözte Joey-t a nyelvével és mondta,h. "Mi a baj Joey, nyelvi nehézségek?" :) A 3.-nak amúgy a legjobbak a zenei betétjei és a végzenéje! http://www.youtube.com/watch?v=Ee2YFJKYF8Y&feature=related
10/10
DarkGirl 2009 nov. 28. - 10:24:38 10/10
(3/9)
Ez a legjobb rész a 2.után! Freddy beszólásai marha jók! :D
7/10
nikato 2009 nov. 05. - 21:47:42 7/10
(2/9)
Egyet értek! Patricia 1000x jobb volt! Azóta bírom ezt a sznõt. Az elsõ 4 rész zseniális. A 4. részben az utálom, hogy Joey-t és Kincaid-et eléri az "Álmok ura", vagyis Freddy. Fõleg Joey-ért kár. Inkább Alice-t nyírta vna ki. Én azt mondom!
witchik 2006 szept. 26. - 18:40:26
(1/9)
IMAÁDOM AZ ÖSSZES FREDDY ÖSSZES FILMJÉT!!!!