offtopic
dzsanna3 2009 dec. 19. - 17:58:35
(19/39)
Nem, nem mondta senki, hogy én tartom életben a Christian Meier fórumot, tényleg nem, de a fórum nem tud válaszolni, csak én. Ha találsz ott akárcsak egyetlenegy hozzászólást is, ami más topicról, vagy annak kritizálásáról szól, akkor jogos, amit teszel, egyébként bántó.
offtopic
Gabriella54 2009 dec. 19. - 17:50:49
(18/39)
Senki sem mondta, hogy Ch. M. fórumát alapvetõen Te tartod életben...úgyhogy ezt tényleg kár volt magadra venned...
offtopic
Gabriella54 2009 dec. 19. - 17:48:34
(17/39)
Ennyire ne legyünk kirekesztõek, bár hallottam én már olyat, hogy elõadás közben (pedig az elején direkt felszólítják a nézõket, hogy kapcsolják ki mobiljaikat) meg-megcsörrent egy-egy készülék! A legtragikusabb az Amadeus c. elõadás egyik drámai pillanatában volt...
offtopic
Gabriella54 2009 dec. 19. - 17:25:41
(16/39)
Sõt, elsõsorban NEM bulvár-sztárokból áll...
Egy mondat és szeretném ezt a témát lezárni: a színházjegy drága, mégis a pletykalapokat megveszik az emberek! Ha összegyûjtené azt a pénzt, amit hetente pletykalapra költ, havonta kétszer simán elmehetne színházba - már akinek van erre igénye...
Gabriella54 2009 dec. 19. - 17:22:03 Előzmény dzsanna3
(15/39)
Ha nem vetted volna észre, épp a Hollywood-ban felcseperedett "sztárocskák" ellen beszélünk, akik nagyon sokszor semmi mással nem hódítanak, csak a csinos pofijukkal. Aztán ha kiöregszenek, keresnek helyükre másikat!
Az igazi színész idõsebb korában is színész marad, mert a tehetség nem öregszik vele együtt, sõt olyan lesz, mint az igazán jó bor...
A színházjeggyel kapcsolatban csak annyit, hogy valóban drága, bár nem sokkal kerül többe, mint egy mozijegy! Sõt, remek akciók is vannak, pl. a Holdbeli csónakost úgy láttuk a Nemzeti Színházban, hogy 500 Ft-ért vettünk 2 db jegyet! Az igénytelenséget nem lehet a szegénységre fogni! Soha nem voltunk gazdagok, de inkább zsíros kenyeret ettem, csak hogy a színházjegyet megvehessem.

De hogy Ronyecz Máriáról is szó essék, íme egy kép a Faust-ból, partnerei Kállai Ferenc és Cserhalmi György
offtopic
dzsanna3 2009 dec. 19. - 16:44:44
(14/39)
Ok. Minden tisztelettel egyetértek mindazzal, amit leírtál, csak azzal nem értek egyet, hogy más topicját kell ehhez kritizálni név szerint... és miután érintett lettem a témában, ezért nem hagyhattam szó nélkül... Csak ezért szólok hozzá.

Egy valamit el kell fogadni: Ízlések és pofonok különbözõek!

A magyar színészeket sem a színházból ismerte meg az ország nagyobbik fele, hanem tévéközvetítésekbõl, esetleg filmben szerepelt a színész, énekelt, stb... S amellett, hogy szeretik és tisztelik a felsorolt nagyjainkat, még lehetnek külföldi kedvenceik is.

A szegénységre visszatérve: talán akik hozzászólnának szívesen a témához, nincs számítógépük, esetleg internet-hozzáférésük (drága), hogy ezt megtegyék. Ezért felszín alapján nem lehet ítélni.

További jó fórumozást kívánok, és kérlek titeket, hogy a negatív megítélésbõl Christian Meier fórumát hagyjátok ki legközelebb!
10/10
mildi 2009 dec. 19. - 16:25:04 10/10 Előzmény dzsanna3
(13/39)
Kivétel erõsíti a szabályt, valóban vannak nagyszerû sorozat-színésznõk, személy szerint nagyra tartom Marcia Cross-t, Felicity Huffmann-t (Született feleségek), és sok más sorozatban szereplõ színészt. De az tény, hogy nagyon Amerika/Hollywood centrikus a nézõközönség, és szívesebben fogadja a könnyed (és nem mindig színvonalas)produkciókat, míg a drámákat, mûvészfilmeket csak szûk réteg nézi.
Szerintem sem én, sem a többiek nem akarták megbántani a másik oldalt - bár vagyunk egy páran, akiket elszomorít, hogy számtalan tehetség kerül a levesbe, csak azért, mert rétegfilmben játszik, vagy mert színpadi színész.

Annyi csodálatos, ám kevésbé sztárolt színész/nõ van, akiket a nagyközönség vagy hanyagol, vagy nem ismer, és ezt nem tartom igazságosnak. Számos tehetségnek még topicja sincs, vagy 2-3 hozzászólás árválkodik benne, míg egy "kebelsztár"-nál sorra nyílnak a fórumok.

Úgy tûnik az elhunyt, vagy idõs színészek, színésznõk sem túl népszerûek. Úgy látom, sok csodálatos filmikont felejt el a közönség, nem tolonganak a hozzászólók a topicjaikban, pedig csodálatosak, és pótolhatatlanok, igazi alapmûveket hagytak az utókornak! (pl. Giulietta Masina, Simone Signoret Anna Magnani, Ingrid Bergman, Anthony Queen, Barlon Brando, Sinkovits Imre...

Bizony, nagyon drága a színházjegy, ám a TV is közvetít színházi adást - ugyan nem olyan nagy élmény, mint közvetlenül, de aki akarja, megismerheti a színpadi színészeket is.

Mondjuk mindenkinek magánügye, hogy kit szeret, melyik mûfajt kedveli, nem is lehet elkívánni, hogy mindenki nehéz, bonyolult drámákat nézzen, hetente üljön színházban, de mégsem esik jól, hogy a kedvenceinkrõl olyan kevés szó esik.
A világ nem csak bulvár sztárokból áll!
offtopic
dzsanna3 2009 dec. 19. - 15:33:43
(12/39)
Nagyon tökéletes összefoglalás! Gratulálok!

Attól, hogy nem ismersz egy színészt, mert nem Hollywoodban cseperedett fel, még igenis lehet tehetséges akkor is, ha sorozatokban szerepel!
Lásd a fõtémát: nem értékelik a magyar színpadi színészt! Miért is? A világon sehol sem értékelik annyira, mint a film- vagy sorozatszínészt, s erre igen egyszerû a válasz:
DRÁGA A SZÍNHÁZJEGY ÉS SOK A SZEGÉNY, aki csak a televízió díját tudja megfizetni!

Gondolkodjatok el ezen, mielõtt más topicok szereplõit kritizáljátok...
offtopic
Gabriella54 2009 dec. 19. - 15:19:15
(11/39)
Tökéletes összefoglalás - és sajnos kiválóan tükrözi a jelenlegi állapotokat!
10/10
mildi 2009 dec. 19. - 14:49:52 10/10
(10/39)
Hát igen - sajnos a népszerûség gyakran nem tükrözi a valódi tehetséget. Méltánytalanul keveset foglalkoznak a színpadi színészekkel, pedig valószínû, hogy sokkal több munkát fektetnek be estérõl estére, mint egyes filmszínészek, akik évente nagyjából pár hetet dolgoznak.
Bevallom, Zac Efron-tól még egy filmet sem láttam, az Alkonyatról is csak annyit tudok, hogy nagy kasszasiker. Egyes nevek számomra semmit sem mondanak, noha több ezer hozzászólás van a topicjaikban.
Az is igencsak szembe tûnõ, az Amerikai filmek, és sztárok sokkal ismertebbek az Európaiaknál. A vígjáték, és sorozatsztárok sokkal ismertebbek, mint a drámai, és mûvészfilmeket felsorakoztató kollégáik.
Minél bombázóbb külsejû egy színésznõ, sokkal inkább népszerû, mint kevésbé csinos, de tehetséges társaik.
Van néhány kakukktojás, mint Meryl Streep, vagy Tom Hanks- õk népszerûségük, mellett tehetségesek is, a filmjeik is nívósak - de ez ritka jelenség, hogy intellektuális színészt kapnak fel.
Bár meg kell hagyni, ha Meryl nem játssza el a Mamma Mia fõszerepét ( a produkció még az átlag musicalek színvonalát sem üti meg, Donna szerepe sem nagy kihívás) negyed annyi rajongója lenne!

Ronyecz Mária ritka érdekes jelenség volt, különleges, mély hangja nagyon egyedi volt, az egyik legszuggesztívabb magyar színésznõ, talán kevésbé volt népszerû, mint Ruttkay, vagy Tolnay Klári, de bõven volt olyan tehetség.
Viszonylag korán elment - nyugodjék békében!
Gabriella54 2009 dec. 19. - 10:46:34
(9/39)
Hû, akkor utánanézek, mert tékában nem találtam!
Gabriella54 2009 dec. 18. - 22:05:19
(8/39)
Tökéletesen egyetértek Veled! Épp azt nézem, hogy pl. a Lindát miért nem adták ki dvd-n? Ha már az Angyalbõrben c. sorozat megjelent, igazán Linda is jöhetne. Kicsit naiv volt, de annyira jópofa! És Ronyecz kiváló volt benne!
offtopic
Gabriella54 2009 dec. 18. - 21:57:23
(7/39)
Megnéztem, Meier-nél ugyanaz a helyzet :( Dehát ez ökörség, ezt bármelyik színésszel meg lehetne tenni, szerintem ez nem mérvadó...azért ilyenkor elfog a félelem, hogy milyen az utánunk jövõ generáció...
offtopic
Gabriella54 2009 dec. 18. - 21:28:17
(6/39)
Nem voltam rest és megnéztem, hogy is állnak a külföldi színészek hozzászólásokkal! Lehangoló az eredmény, mert olyanok, akik sorozatokban szerepelnek (és innen sûrûn láthatóak a képernyõn), kenterben verik a magyar színpadi színészeket, akik pedig estérõl estére szívüket-lelküket kiteszik a nagyérdemûért!

Christian Bale 5.210
Christian Meier 29.085
Meryl Streep 16.987
Jensen Ackles 3.644
Gerald Butler 7.368

Mondjuk Meryl Streep-et és Christian Bale-t megértem, de ebben van olyan, akirõl azt sem tudtam, eszik-e vagy isszák!
A birka magyar ott ül a képernyõ elõtt, hiszen az a legolcsóbb szórakozás, és hagyja magát butítani...közben pedig igazi értékeink mellett elmegyünk, sõt még a fejünket is félrefordítjuk. Lehangoló...
Gabriella54 2009 dec. 18. - 18:29:43
(5/39)
Hál'istennek ma is vannak még olyan mûvészek, akik az ilyen allûröktõl mentesek. Igaz, nem õk szerepelnek a tévében, valóságshow-ban, újságok címlapján - de õk azok, akiket a közönség igazán megbecsül, tisztel és szeret. És ilyen volt Ronyecz Mária is...
ilali 2009 dec. 17. - 15:26:09
(4/39)
„Mit várok 1971-tõl?
…
Mit kérjek, mit kívánjak? Hosszú utazást, világkörülit? Hosszú szoknyát földetsöprõt? Szerzõdést a Cinecittába? Nyolc milliót? Békét a világnak és békét a színházi világnak, hogy a helyi háborúskodások is megszûnjenek?
Hiába kívánnám: mindezt nekünk, magunknak kell megteremteni.
Tudom már! Azt szeretném, ha kapnék végre telefont – mert nincs – és ez a telefon, ha odahaza vagyok, állandóan csengjen és sok – kicsi meg nagy – szereprõl értesítsen engem.”
Ronyecz Mária
Film Színház Muzsika Évkönyv 1971
offtopic
Gabriella54 2009 dec. 17. - 13:46:10
(3/39)
Jogos, bocsánat, már számolni sem tudok...
Gabriella54 2009 dec. 17. - 01:01:10
(2/39)
Köszönöm, hogy eszedbe jutott! Jellegzetes, szép orgánuma volt.
Nagyon fiatalon, mindössze 44 évesen halt meg...
Iszonyat, mekkora értéktévesztés van ma Magyarországon - ha valaki feltûnik egy amerikai sorozatban, többezer hozzászólást kap, a saját, valós értékeinkkel pedig nem törõdünk. Tudom, hogy ez kicsit OFF volt, de kikívánkozott belõlem...
ilali 2009 dec. 17. - 00:10:39
(1/39)
kép