10/10
grosz_i 2020 jan. 18. - 14:10:52 10/10
(3/3)

Rosamunde Pilcher - Lángoló szerelem (2003) - A kis láng „A little Flame” novella nyomán

Peter és Hanna harmincadik házassági évfordulójukat -, mint minden ötödiket - ezt is a szokásos kerti partival kívánják megünnepelni Castlewoodban, ahova valamennyi barát, rokon útra kel, csupán Geraldine, Hanna húga, a sikeres londoni sztárügyvéd nem kíván elmenni, mert úgy hiszi a húga elvette élete szerelmét.

Londonban David mindent latba vet, hogy megnyerje a maga számára Charlotte-ot, Geraldine asszisztensét, de a nő vonakodik attól, hogy elkötelezze magát, mert lehet, hogy túlzottan romantikus alkat, de úgy érzi, nem tudja kimondani a végső igent, és vár az álmai férfijára. Magnus, Hanna fia kiügyeskedi -, a nagynénje kedvenc virágjával, egy csokor fehér liliommal a kezében, no meg egy kegyes hazugság révén, hogy a nagynénje is eljöjjön a partira. Bár Charlotte nem akar semmiképp sem vidékre menni, de Geraldine-t apróbb baleset éri, és mivel nincs más alkalmas sofőr, kénytelen lesz ő vezetni… Ugyan Hanna fia Magnus, az állatorvos ügyes trükkel hazacsalogatta Geraldine nagynénjét, sajnos a két nővér nem békül ki. Ugyanis Geraldine hallgat. Sőt Geraldine viharos gyorsasággal ott is hagyja a nővérét, akinek a „halálos betegsége” csupán álhír volt, de az autójuk defektet kap és sajnos pótkerék, az nincs. Így ő és az asszisztense, Charlotte egy közelben lévő szállodában kényszerül maradni. Ennek viszont Magnus örül szerfölött, mert számára Charlotte a legelbűvölőbb nő, akit valaha is látott. A nő viszont sokkos meglepetéssel hallgatja, hogy Magnus állatorvos.

Magnus eközben nemcsak megismerkedik Geraldine asszisztensével, Charlotte-tal hanem egyre közelebb is kerülnek egymáshoz. Magnus nemrég szakított a barátnőjével, aki mintegy egyszerű „kisiklásként” megcsalta a férfit, de már előtte is eltávolodtak egymástól. Monica ugyan szeretne még egy esélyt adni a kapcsolatuknak, de Magnus erről hallani sem akar. Harminc évig várt hiába arra Hanna, hogy a nővére meglátogassa őket Castlewood kúrián. Annak idején Geraldine hanyat-homlok elmenekült onnan, bár a két nővér igenis szerette egykoron egymást. Most ugyanaz játszódott le. A nővére egyszerűen elviharzott. De a hotelben férje bíztatására felkeresi Hanna Geraldine-t. A hosszú beszélgetésük során Geraldine bevallja, 17 évesen igenis szerelmes volt Peterbe, Hanna férjébe, aki úgyszólván már jegygyűrűt is vett neki, de a nővére elvette tőle a férfit, ezt soha nem tudja megbocsátani.

Magnus nem rejti véka alá, mit érez Charlotte iránt, de a nő mindig elutasítja a közeledését, míg a felszínre nem kerül múltjából az a titok, ami őt ezen az idillikus tájon folyton utoléri. A véletlen találkozása Peterrel, további pánikreakciót vált ki nála az elnyomott emlékei miatt. Azonnal Londonba menekül, de a visszaúton egy hegyomlás miatt veszélybe kerül az élete. Magnus ugyan megmenti, de a volt barátja David hívására Charlotte megint vissza akar menni Londonba. Ekkor megjelenik a szállodában David. Ez alkalom lesz arra, hogy a kapcsolatukat végleg lezárják. Ezt követően Charlotte felkeresi a praxisában Magnust, de csak Monicával találkozik, aki nem adta fel, hogy visszaszerezze magának a régi barátját. Velencei utat meg kibékülést emleget Charlotte-nak, aki elkeseredetten, csalódottan távozik. Peter és Geraldine beszélgetése visszahozza az ambiciózus ügyvédet a realitások talajára, és ott marad a nővére 30. házassági évfordulója ünnepségén, ahova meghívja a kitartó udvarlóját és ügyvédtársát, Thomas Doyle-t. A templomi szertartáson a két nővér újra egymásra talál, és Charlotte traumájának oka, valamint Monica alattomos hazudozása is napfényre kerül. A recept egyszerű: a szerelem mindent legyőz, ha bízunk magunkban és abban is, akire az életünket bízzuk.
10/10
grosz_i 2019 jún. 11. - 11:39:58 10/10
(2/3)
Peter és Hanna kerti partit rendez Castlewoodban, ahova valamennyi barát, rokon útra kel, csupán Geraldine, Hanna húga, a sikeres londoni sztárügyvéd nem kíván elmenni, mert úgy hiszi a húga elvette élete szerelmét.
Magnus, Hanna fia kiügyeskedi, hogy egy kegyes hazugság révén a nagynénje is eljöjjön a partira. Geraldine persze rögtön ott is akarja hagyni a kerti partit, de az autójuk nem indul. Így ő és az asszisztense, Charlotte Waller is maradni kényszerül.
Ennek viszont Magnus örül szerfölött, mert számára Charlotte a legelbűvölőbb nő, akit valaha is látott.
Harminc évig várt hiába arra Hanna, hogy a nővére meglátogassa őket Castlewood kúrián. Annak idején Geraldine hanyat-homlok elmenekült onnan, bár a két nővér igenis szerette egykoron egymást.
Bár Hanna fia Magnus, az állatorvos ügyes trükkel hazacsalogatja Geraldine nagynénjét, sajnos a két nővér nem békül ki. Ugyanis Geraldine hallgat.
Magnus eközben megismerkedik Geraldine asszisztensével és kísérőjével, Charlotte-tal, sőt egyre közelebb is kerülnek egymáshoz, míg felszínre nem kerül Charlotte múltjából az a titok, ami őt ezen az idillikus tájon folyton utoléri.
Bájos love story, nagyszerű színészekkel és a megszokott gyönyörű tájakkal.
temi3 2019 jún. 09. - 16:07:50
(1/3)
Geraldine egy sikeres londoni ügyvédnő, aki vidéki családjával rég nem tartja a kapcsolatot, egy korábbi sérelme miatt. Asszisztense, Charlotte egy gyerekkori trauma miatt irtózik a vidéki élettől. Egy nap Geraldine unokaöccse, Magnus meghívja őket a családi birtokukra. A két elhidegült nővér újra találkozik, megpróbálják a múlt sérelmeit feloldani. Charlotte megkedveli az ifjú állatorvost, Magnust. A két londoni nő végül minden problémájára megoldást talál útjuk során.