Bonitó 2022 máj. 25. - 13:06:43
(4/4)
Újabban Rosamunde Pilcher és Katie Fforde filmjei nyugtatóan hatnak rám.
Megkedveltem ezeket a romantikus történeteket, de főleg a csodálatos tájakat.
Legalábba annyira, mint anno a "Farm, ahol élünk" c. sorozat epizódjait.
Főleg a hétvégén nézem, vagy akár háttérként is szívesen hallgatom a butyuta kis epizódokat és szememet nyugatom a csodaszép tájakon.
napraforgó 2022 máj. 24. - 11:43:35
(3/4)
Nem is erőltetem magam, hogy a kedves grosz_i hozzászólására válaszoljak, mert az úr pár évvel ezelőtt letiltott, igy sem én nem látom az ő hozzászólásait, sem ő az enyémeket.
No mindegy. A lényeg, hogy azóta a port.hu közölte a tartalomismertetőt, amit ezúton köszönök. Szeretem tudni, hogy a rózsaszin limonádé miről szól, megnézzem-e, vagy se.
10/10
grosz_i 2019 dec. 10. - 08:45:27 10/10
(2/4)
Rosamunde Pilcher - Kétségek között (2009)
Olasz éjszakák - „Italian Nights” című novella nyomán

Megan Carpenter élénk természetű, csinos novícia a St. Catherine kolostorban, ahol a rendházhoz tartozó árvaházi gyerekekről gondoskodnak nagy-nagy szeretettel. A lelki világa teljesen kiegyensúlyozott, harmóniában él a világgal -, míg egy napon a kolostor bérleti szerződését Sean Hastings, a telek tulajdonosa és tweed-szövetgyáros nem kívánja meghosszabbítani.

Megan összeszedve minden bátorságát úgy dönt, felkeresi Mr. Hastings-et a birtokán, a Penlee kastélyban, azzal a céllal, hogy megmentse az árvaházat. A vállalkozása villámakcióval kezdődik, megmenti Sean kisfiát, Simont, akinek -, a dada gondatlansága miatt - a babakocsi, és benne a kisgyermekkel a tóba esik. Megan számít Sean hálájára.

A férfinak nem áll mégsem szándékában a kolostorbérlet felmondásának a visszavonása. A felesége, a gyermekei édesanyja fél évvel ezelőtt egy tragikus autóbalesetben az életét vesztette, és azóta az istenhétét elvesztette. Megan missziója úgy tűnik, kudarcot vallott, még akkor is, ha Sean lánya, Emma őt rögtön a szívébe zárta. Sean ekkor viszont egy ajánlatot tesz neki: mivel a hanyag dadust azonnal elbocsátotta, pótlásáról gondoskodnia kell. Egy feltétellel hajlandó meghosszabbítani a kolostor bérleti szerződését -, csak ha Megan hajlandó a gyerekei mellett maradni pesztonkaként. Sean válaszút elé állítja a novíciát, vagy a hivatását vagy az árvagyerekeket áldozza fel.

A priorissza anya tanácsa ellenére Megan úgy dönt, elfogadja az állást, mert még magának sem képes ezt bevallani, már rég beleszeretett Seanbe…. Ekkor aztán felgyorsulnak az események: Sean titkárnője féltékenységből intrikálni kezd, az öccsét Bent megzsarolják és a kislánya, Emma nyomtalanul eltűnik. Egy vakmerő akció során sikerül Megan, Sean és Ben óvatos, de mindenre elszánt terve alapján Emmát az elrablóitól megmenteni. A végén pedig Megan és Sean nem is tudják tovább titkolni az egymás iránti érzelmüket.
napraforgó 2019 febr. 22. - 12:26:33 Előzmény grosz_i
(1/4)
És miről szól?

Mióta a Port megújhodott, bizony nem áll a helyzet magaslatán.