Téma: Seherezádé

10/10
BENCEE97 2020 jún. 02. - 03:35:18 10/10
(1268/1288)
Szerintem az egyik legjobb torok sorozat! Az elsok kozott volt amit annak idejen adtak a tv-ben. Imadom! Nekem abszolut Bennu a kedvencem!
Egyebkent a youtubon fent van az osszes resz! En is ott nezem!
8/10
napraforgó 2020 máj. 26. - 09:28:37 8/10
(1267/1288)
Érdekesek a török nevek, a legtöbbnek jelentése is van.
Az Onur név jelentése: becsület, Peride: tündér, Melek: angyal. Kerim: kegyes, Mert: férfias. Nadide: értékes. Sajnos a Burhán jelentését nem találtam meg.
Kemal: érett, Umut: remény. Buket: csokor, Burcin: persely. Zafer: győzelem.
8/10
napraforgó 2020 máj. 20. - 20:01:36 8/10
(1266/1288)
Nagyon érdekes ez a sorozat, sokkaljobban tetszik, mint a mostanában sugárzottak. Azok teli vannak erőszakkal, ez sokkal liraibb. Maga a történet is különleges, ritkán látni olyan filmet, amelyben egy anya a gyermeke egészsége érdekében kénytelen a meggyőződését, erkölcsi tartását félretenni és aladni magát egy gazdag férfinak.

Én ugyan nem igazán tudtam elfogadni, hogy ezen megaláztatás után képes volt beleszeretni a megalázójába. Én utána valószinűleg rá sem tudtam volna nézni arra a férfira.

Érdekesek az Evlijaoglu család tagjai is. Burhán kegyetlen családfőként mutatkozott be, aki teljhatalommal irányitotta a családját. Mellette Nadide, a felesége mártirnak tűnt, aki kénytelen eltűrni a férje rigolyáit.
Aztán ahogy halad előre a történet, kiderül, hogy nadide a maga csendes módján, halk szóval milyen jól tudja irányitani rabbiátus férjurát. És a kegyetlen apáról, nagyapáról is kiderül, hogy nagyon is érző szivű, és nem győzi jóvátenni az egykori kegyetlen döntését, amellyel kitagadta a fiát, menyét, unokáját.

Ali Kemál szegény, eléggé tehetségtelen, mondhatni átlagos fickó, aki mindenben a szülei, főleg az apja akaratát követte. Elvette a neki kiszemelt lányt, lett három gyerekük, de szegény soha nem volt boldog, mert mindig az elhunyt bátyjával hasonlitgatták össze, hogy ő mennyivel kiválóbb volt. A felesége egy önző, irigy, kapzsi asszony, aki azt hiszi, hogy azzal, hogy szült három gyereket valami világraszóló teljesitményt hajtott végre, amiért hatalmas megbecsülést és tiszteletet érdemelne. Közben meg kicsinyes, megalázza a cselédeket, mindenkit leszól, és bár minden kényelmet megkap apósa családjában, mégis állandóan meglopja őket, magánvagyont gyűjt.
Nem is csoda, hogy a sárkány természetű felesége mellett a férje szeretőt tart, a kedves, jótermésszetű Cancelhez menekül.

Egy kicsit sajnáltam Ali Kemált is, mert valóban nem lehetett jó neki otthon, ahol a szüleitől csak Ahmed dicséretét hallhatta, a felesége meg durvább volt, mint a pokróc.

De Füszön is sajnálatraméltó, hisz nem lehet könnyű az apósa házában élni és nem a saját otthonában, ahol a kényelmes életért cserébe le kell nyelnie sok mindent. Ráadásul a férje már jóideje csalja, sőt mint kiderült a szerető gyereket is vár tőle. S mit ad Isten, az oly nagyon vágyott fiú unokát, akit Füszunnak nem sikerült megadni.

Onurtól nem volt jó húzás, hogy annyira eröltette, hogy a világraszólónak tervezett esküvőjüket a "fekete éjszaka" hoteljében rendezzék. A helyében én azt is elfelejtettem volna, hogy hol van az a szálloda.
Szinte törvényszerű, hogy meghiúsult az esküvő, és ha Zsále hazudott is, azért Sehrezát nagyon is jól tudta, hogy Onur valóban pénzért vett tőle egy éjszakát.

Kiváncsi vagyok, hogyan folytatódik tovább a történet, amely eddig nem ült le sehol, végig érdekes, fordulatos volt.
8/10
napraforgó 2020 máj. 19. - 05:28:00 8/10
(1265/1288)
Vajon miért kezdték el hirtelen duplázni a sorozatot délutánonként? Ugyanakkor a délelőtti ismétés lemarad, mert ott csak szólóban megy az ismétlés. Tapasztalatom szerint az ismétlést majd hirtelen abbahagyják, aztán talán a sorozatot magát is félbehagyják.
Remélem, hogy azért most nem tesznek igy.

Annyi ostoba sorozatot elkezdenek, aztán meg félbehagynak, ha a nézettség csökken és tojnak azokra, akik pedig szeretnék végignézni a megkezdett történetet.
És mindenről csak a napi TV műsorból értesülünk, semmi előzetes bejelentés, na és pláne semmi magyarázat.
8/10
offtopic
napraforgó 2020 ápr. 28. - 08:58:20 8/10
(1264/1288)
Nagyon édes kisfiú Kaán, de azon csodálkozom, hogy már elmúlt 5 éves, még még mindig úgy etetgetik, mintha csecsemő lenne. Vagy Mihriban, vagy Sehrezat rakosgatja a szájába at ételt , sőt, még a poharat is az ajkához tartják, hogy igyon. Mintha béna lenne az a gyerek, még soha semmit nem vitt a két kezével a szájához.
Az én gyerekeim már 2 éves korukban önállóan ettek a saaját tányérjukból. Jó, a húst előre felvágtam kis falatokraa, de képesekvoltak kanállal, villával enni. Na és persze a poharat is a szájukhoz tuták emelni, nem kellett segiteni.

Egy másik sorozatban, a Megtört szivekben meg egy két - két és féléves gyereket csak karon ülve hurcibáltak, mintha nem tudna a gyerek járni. Pedig hát egy normális gyerek egyéves kora körül elindul, másfél évesen meg már elég biztonságosan jár önállóan is. Más dolog, ha utcán vannak és sieni kell, és akkor felveszik kézbe, vagy babakocsiba ültetik, de ezt a kisfiút otthon, a szobában is kézben cipelték 2-3 méterre is. gyakorlatilag le sem tették a földre.

Én ezeket a dolgokat sehogy sem tudom megérteni.
malvinkicska 2020 ápr. 15. - 10:03:36 Előzmény napraforgó
(1263/1288)
Köszönöm szépen a válaszod, én sem szeretem amibe ölnek de most már szinte nincs olyan sorozat amelyikbe ne lenne. A régebben íródottak másak, mert ebben a felgyorsult világban csak a hajhászás egymás taposása és ezt viszik képernyőre. A Rózsákat azért nézem, mert a Törökök is írtak egyet Rózsák Háborúja, de sokkal rondább , mint ez az Olasz, mert annyira egy nőről szól, és annyira szemét , és 38 résznél jár, és szemétség szemétség hátán, sokkal rosszabb a lelki terror, mintha sokszor ölnek benne. Egyszóval én most tesztelem , de nálam az Olasz a nyerő jelenbe. A Seherezádéba sok m inden fog történni , nem akarok írni semmit, biztosan fog tetszeni továbbra is remélem.
8/10
offtopic
napraforgó 2020 ápr. 15. - 08:47:49 8/10 Előzmény malvinkicska
(1262/1288)
A Rózsák harca első évadát láttam valamikor, évekkel ezelőtt. De nem nyert meg magánaak. valahogy nem igazán tudtam sehogysem megérteni, elfogadni, hogy két szőőbirtok - Primalucce és Pietrarossa között ilyen végzetes harc dúl. Sehová nem tudtam beilleszteni a titkos társaságot, meg az általa érthetetlen okokból végrehajtott gyilkosságokat.
Épp ezért a második évadot el sem kezdtem. A Holdpont.hu-n elolvastam a részek tartalomismertetőjét és azt láttam, hogy minden részben megölnek valakit, aztán meghaltnak hitt emberek váratlanul előkerülnek. Senki nem annak a gyereke, akinek addig hitte magát, rengeteg szereplő más fia-lánya, örökbefogadták, kitudja miért került, keveredett más családba. Állandóan megy a kavarás, a bosszú, az egész egy érthetetlen káosz. Nem, köszönöm, én ebből nem kérek. Én a világos vonalvezetésű történeteket szeretem, az olyanokat, amikben nincs számtalan gyilkosság és még több brutalitás.
Sőt én inkább szórakozni szeretek, nevetni, a vicces , kedves, romantikus történeteket jobban szeretem, mint ezeket a sötét, kiismerhetetlen, brutális és számomra értelmetlen sztorikat.
8/10
offtopic
napraforgó 2020 ápr. 15. - 08:36:20 8/10 Előzmény malvinkicska
(1261/1288)
Köszönöm, szépen, csendesen eltelt az ünnep.
Igen, a Seherezádét nézem, ez nagyon tetszik, nincs benne az a sok brutalitás, ami általában jellemző a török sorozatokra. Amit a törököktől bevágnak a reklámokba nekem pont elég, hogy visszatartson, ütnek, vágnak, nőkkel erőszakoskodnak, stb., ezek engem nem érdekelnek.
Ami érdekes, hogy Seherezádé (Bergüzal Korel) igazi törökös szépség, legalábis nem az a kifejezetten európai fajta. De a Bennut, vagy Mihribant játszó szinésznő is igen szép arcú.
Meg kell mondjam, hogy nekem Halit Ergenc nem tetszik, mint férfi és igazából nem tetszik a karaktere sem. Szerintem ő egy sérült ember. Tudjuk, hogy Onur 12 éves volt, épp nyiladozó értelmű, kamaszodó fiú, amikor az apja elhagyta őt és az anyját és igen dicstelenül a szeretője karjai közt halt meg. Innentől az anyja arra nevelte, hogy a nők rosszak, nem lehet megbizni bennük, stb.
A történet kezdetekor Onur már jó 40 éves férfi és úgy éli az életét, hogy a nőket úgy váltogatja, mint más a zokniját, és cseppet sem törődik velük, a lelkükkel, érzéseikkel. Használja őket, majd eldobja mindet.
Igy közelit Sehrezáthoz is, durva és mocskos ajánlatot tesz neki. A sors műve, hogy a nő kénytelen elfogadni a durva szexuális ajánlatot, hogy megmentse a kisfiát.
És habár úgy érzem, hogy a nő igyekezett elfelejteni azt az éjszakát, amikor kedve, akarata ellenére kénytelen volt odaadni magát egy idegennek, ezen nem igazán tud túllépni akkor sem, amikor Onur már beleszeretett és úgy próbál neki udvarolni, ahogy kezdettől kellett volna, ahhoz, hogy megnyerje a nő szivét.
Tudom, hogy még csak a 25. résznél tartunk és azt is , hogy végül mégis elfogadja a férfi házassági ajánlatát. Azt nem tudom, hogy mi áll közéjük, a rossz kezdet, vagy más ellentétek is, de a házasságuk végül nem sikerül, rosszul végződik. És azt remélem, hogy Sehrezát erkölcsi fölénnyel lép ki a kapcsolatból, egy olyan férfi életéből, aki nem igazán tud igazi emberi kapcsolatokat kialakitani, legalábbis a nőkkel biztos nem.
Én igy látatlanban úgy gondolom, hogy a rossz kezdet előrevetiti a siralmas véget is, legalábbis Onur számára és azt kell mondjam, meg is érdemli.
De majd meglátom, hogy változik-e közben a véleményem.
malvinkicska 2020 ápr. 15. - 07:59:04 Előzmény napraforgó
(1260/1288)
Köszöntelek eltelt az ünnep, megkérdezhetem tőled hogyan tetszik a Seherezáde, mert nekem nagyon tetszett két színész óriás a főszereplő, és ugye most már házasok is 10 éve, két szép fiúk van a második nem rég született, és ők akármilyen szerepet nem vállalnak el azt látom. A másik a Rózsák Harca a 3-ik évadnál járunk és nagyon érdekesen alakulnak abban is a dolgok, mert Aurora nem testvére a két lánynak hanem ő Auróra Gori, ott tart a történet valaki elrabolta Aurórát, nagyon sajnálom nem nézed , mert jól kiveséztük volna, de ez van. Szép hetet kívánok vigyázz magadra én sem megyek szinte sehova.
8/10
napraforgó 2020 ápr. 11. - 08:59:01 8/10 Előzmény malvinkicska
(1259/1288)
Kivánok neked is és mindenki másnak is boldog húsvétot!
malvinkicska 2020 ápr. 11. - 07:04:05 Előzmény napraforgó
(1258/1288)
Köszöntelek Kívánok Neked és Mindenkinek Békés Boldog Húsvéti Ünnepet.
8/10
offtopic
napraforgó 2020 márc. 31. - 14:24:47 8/10 Előzmény malvinkicska
(1257/1288)
Köszöntelek én is. Láttam időnként a neved különböző török sorozatoknál, de én azokat nem néztem. A Rózsák harcán gondolkodtam, az első évadját láttam, de nem nyűgözött le, ezért a másodikba bele sem kezdtem. Ebben is rengeteg agresszió van, titkos társaság, meg nagyon különböző testvérek, jellemek. Inkább nem nézem, ez megint nem az én világom
A Seherezádéba belefogtam, eddig valahogy mindig kimaradt az életemből. De a hozzászólásokba beleolvasva ennek is a második fele már nem annyira jó. És eléggé furán lesz vége (még nem kukkoltam meg előre).
Valahogy a török sorozatokkal is az a baj, ami a mexikóiakkal, van egy jó ötletük, igéretesen is kezdődik a sztori, aztán valahogy elmennek időhúzásba, nyúlik, nyúlik a rétestészta és nem halad a sztori, a végén meg hirtelen lezárják valami nemvárt fordulattal.
Most mellőzöm őket.
Nálam most a Doc Martin 8. és 9. évada van teritéken, na és inkább újranézem a Matteo atyát, abban legalább nem lehet csalódni.Ja és ott vannak a hazai gyártásúak, a Drága örökösök, a Bátrak földje és a Mintaapák. Ez utóbbi jobb a másik kettőnél.
Üdv.
Remélem azért összetalálkozunk valami közös sztorin.
malvinkicska 2020 márc. 31. - 14:09:02 Előzmény napraforgó
(1256/1288)
Szia szeretettel köszöntelek, valóban nagyon sok agresszió van a török sorozatokban , személy szerint én sokat néztem most már egyre kevesebbet, mivel mindbe elhagyott törvénytelen gyerek, az apa akar szeretni a gyerekének, aztán veri a családot. Arról nem is beszélve annyi sérült ember van elme bajos és fogyatékos , minden sztoriba tudom sokan vannak de ennyi amit itt bemutatnak.A sorozatot azért nézem én is mert a sok magyar adón szinte semmi csak reklám sajnos. most az Izaurán megy a Rózsák Harca Olasz sorozat nagyon ragyogó a törökök által írt még csak köszönő viszonyba nincs vele. Az a gond nem vesznek semmit csak az ezer éves Esmeraldát ismétlik meg a többit. A kényszer ráviszi az embert most meg ez a kijárási tilalom. Remélem jól vagy jó egészséget kívánok vigyázz magadra.
8/10
napraforgó 2020 márc. 31. - 12:09:26 8/10 Előzmény Magenta99
(1255/1288)
Nem nézem, igy nem tudom.
Igazából egyre kevésbé szeretem a török sorozatokat, tőlem távol áll ez a patriarchális, férfiközpontú mentalitásuk. Nem szeretem, hogy hamar elszalad a kezük, előkapják a kést, vagy a stukkert.
Az sem tetszik, hogy a legtöbb sorozatuk egy régi sérelem megbosszulásáról szól.
Hiába játsza a legtöbb sorozatukat európai külsejű fehér ember, a mentalitásuk nagyon is arabos, muszlim, nagyon is elmaradott, évszázadokkal hátrébb lévő embert muatat.
Magenta99 2020 márc. 31. - 11:56:43 Előzmény napraforgó
(1254/1288)
Én sem láttam a régi bemutatóját, most nézem.
Nekem az tűnt fel, hogy az a villa, amiben Seherezádé férjének szülei élnek, nem ugyanaz, mint a Sorsok útvesztőjéből az Atahan villa?
A belső elrendezése ugyanolyan, kívülről is hasonlít és a kinti, bejárat előtti rész is ugyanolyannak néz ki.
8/10
napraforgó 2020 márc. 31. - 08:56:16 8/10 Előzmény Sutherland
(1253/1288)
"Sehe miért Onurtól kért pénzt ,tudta hogy milyen hiszen vele dolgozott,és Bennu is figyelmeztette semmi jóra nem számíthat tõle.Miért nem Keremhez fordult akkor aki sokkal kedvesebb és megértõbbnek ismertük meg,õ is adhatott volna pénzt".

Először is Sehrezat nem kért pénzt Onurtól sem! Még 3 hónapja sem dolgozott a Binyapinál és pont annyira ismerte Keremet, mint Onurt. Vagyis sehogy. Hogy kérhetett volna akármelyiküktől pénzt? mindkettő elutasitotta volna.
Onur sem ismerte a nőt, de becstelen ajánlatot tett neki. Feküdjön le velem mondta, minden előzetes udvarlás nélkül. Sehrezát megdöbbent és felháborodott. Mennyit kér érte? kérdezte erre Onur. Sehrezát kifutott azirodából és sirni kezdett a lépcsőnél. Aztán hirtelen gondolt egyet, a kisfiára gondolt, meg a műtét árára és visszament és megmondta az árat: 150 ezer euró, és nem beszél róla soha senkinek. Onur beleegyezett és megadta az árat.
Ezt Keremtől nem kapta volna meg, mert Kerem a hagyományos úton akart haladni, udvarolgatni a nőnek, vacsorázgatni vinni, beszélgetni, közös programokat csinálgatni és majd egyszer valamikor talán eljutottak volna az ágyig. De addigra Káán rég halott lett volna.

Ezt a nyers szexuális ajánlatot csak Onurtól kapta meg és végül is valahol majd ez áll ketejük közé. Bár még nem láttam a teljes sorozatot, de gyanitom, hogy Onur nőkhöz való hozzáállása, viszonya, hogy alapból nem hisz nekik, nem becsüli őket semmire, csak szexuális tárgynak tekinti őket, ez áll majd kettejük közé. Minden nő hazudik, senkinek nem lehet hinni, kezdettől ezt mondogatja. Nyilván mindennek az az oka, hogy az apja elhagyta őket egy másik nőért és annak a nőnek az ágyában érte a halál is. Onur akkor 12 éves volt. Az anyja gyűlölete, örök bosszúvágya nem volt jó példa egy 12 éves fiúnak a férfi-nő kapcsolatok megértéséhez. Onnantól csak használta a nőket, megérteni nem is akarta őket. Pláne nem szeretni. És később hiába próbálkozik, már nem képes megváltozni.
8/10
napraforgó 2020 márc. 19. - 08:44:51 8/10
(1252/1288)
Amikor 2011-ben bemutatták a sorozatot nem tudtam megnézni. Vagy rossz volt az időpont, vagy ütközött valami más sorozattal, amit előbb kezdtem el nézni, már nem emlékszem. De jó, hogy most elővették újra és van időm megnézni.
A török sorozatoknak általában nagyon jó a zenéjük, különösen a főcimdal. Még csak a 8. epizódnál tartunk, de már most észrevettem, hogy Seherezádét sokszor Ravel Bolerójával jellemzik. Ez egy nagyon szép, érzéki dallam, de igazából egyáltalán nem jellemző a jégkirálynőként viselkedő nőre. Kerem nagyon jól ráhibázott, amikor rájött, hogy Onur bántotta meg a lányt. Azon csodálkozom, hogy nem kérdezett rá, annyira nyilvánvaló volt, hogy Onur ajánlatot tett neki.
ccaty 2019 jan. 15. - 20:27:07
(1251/1288)
Ez a liba már megint, sőt... mindig talál okot rá, hogy nyafoghasson. A hisztijeivel megkeseríti sokak életét. Lehet, hogy az ilyen nők hozzák ki a férfiakból az állatot...?
Maresz52 2019 jan. 01. - 20:57:15
(1250/1288)
Nem a sorozathoz kívánok hozzászólni,a csatornával van bajom. Este hét óra után csúszik a kép és a hang, ill. nincsenek szinkroban... dühítő mikor nem az beszél akinek éppen mozog a szája, egyszerűen élvezhetetlenek így a filmek. Nem tudom ki a felelős ezért, de gondolom a csatornánál csak van valaki, akinek oda kellene figyelnie erre.
Sutherland 2013 jún. 28. - 16:08:47
(1249/1288)
:)