Téma: S.E.R.E.G.

4/10
Sweet-But-Psycho nov. 18. 23:44:50 4/10 Előzmény Samu-Nagy Emese
(81/81)
"morális közhelyekkel megspékelt tesztoszteron katyvasz."

Zseniális esszenciája a sorozatnak, nálad a pont... ;)

Pedig akadnak bőven NER-kompatibilis hölgyek is az alkotógárdában. A rendező az a Dombrovszky Linda, akinek láthatólag nem sok köze van a színészek és színésznek látszó személyek adekvát instruálásához, de büszkén vallja, hogy filmjeinek főhősei általában (tékozló) fiúk, akik jó útra térnek. Ez igazán dicséretes. A társproducer pedig Kálomista jobbkeze, Helmeczi Dorottya, aki az Elk*rtuk című oktatófilmet is jegyzi, amelyet, csakúgy mint ezt a sorozatot, Bendi Balázs vastagon elismert forgatókönyve fémjelez. Tartok tőle, hogy annak a fiatalnak, aki eme kurzusműnek a hatására csatlakozik a hadsereghez nem az lesz a legnagyobb problémája, hogy testnevelésből fel volt mentve...
6/10
pikigeri nov. 18. 18:58:58 6/10
(80/81)
Egyszer meg lehet nézni, de senki ne számítson semmi kiemelkedőre. Ajánlani nem tudnám senkinek, mert ahhoz nagyon kevés a történet és a forgatókönyv. Helyenként az egyszeri megnézés is alig ment, mert annyira unalmas és vontatott, izgalomnak, pedig nyoma sincs. Ezt a kevés cselekményt be lehetett volna zsúfolni 4 részbe is. Nem azt vártam, hogy ennyire részletesen mutassanak be egy rohamlövész osztagot, hanem a teljes Magyar Honvédség összes fegyvernemét és összes eszközét kellett volna bemutatni. Vártam volna, hogy lássunk mozgásban és akcióban Leopard2A7HU tankokat, Lynx harckocsikat és Gripeneket, de csak Gidránokat kapunk azokból is nagyon keveset és nem akció közben. Óriási jóindulattal 6/10
4/10
Samu-Nagy Emese nov. 18. 13:39:15 4/10
(79/81)
Akinek ez nem propaganda, az hazudik. Amúgy ne legyenek illúzióink, mindig minden valahogy propaganda. ("Ha valamit ingyen kapsz- te vagy a termék" alapon.) A baj azzal a képmutatással van, hogy mi "háború ellenesek vagyunk", meg "védjük meg gyermekeinket az agressziótól"....stb, közben meg fullba kapjuk a harci nyomasztást. Meg azzal van a baj, hogy beáldozták ezt a sok-sok pénzért készült sorozatot a honvédelem elvárásainak. Amiből lett egy morális közhelyekkel megspékelt tesztoszteron katyvasz.
(Amúgy jelzem: A NÉZŐK LEGALÁBB FELE NŐ. Tényleg senkit nem zavar, hogy az elmúlt évek NER-es filmtermése nulla női sorsot, ámde annál több bajszos-lovaglós-puskával,karddal harcolós maszkulinitást tol az arcunkba? Igen, mondom ezt azért, mert nő vagyok, és unom. És a Hunyadit még meg se kaptuk. És mindjárt jön a mohácsi csata, meg a Puskás Öcsi sorozat is. És ez független a pénztől, meg a minőségtől. Szeretem a férfiakat, tök jó, hogy van, akikre büszkék lehetünk, de valahol a nemi egyenlőtlenséget szépen tudná kompenzálni, ha a filmekben is lennének olyan női sorsok, amik megmutatják, hogy a nőkre is büszkék lehetünk. )
Művészileg, mint bölcsész és nagy könyv/film fogyasztó azt tudom mondani, hogy a közepesnél kicsit gyengébb lett ez a sorozat. A ráköltött pénz sokat javított rajta, de a szövegek és az alakítások, sajnos nem jók. Azt a hibát látom például - és engem nagyon idegesít -,hogy a legtöbben a saját hatásuk alá kerülnek, mikor meg kell szólalni. Valami pátoszos komolykodás és keménykedés van a katonákon, vagy a "vicces karakter vagyok, viccesen vicceskedek" típusú szerepformálás. Nem tudom ez miért van. Győrbíró alezredes annyira komolyan veszi magát, hogy az már röhejes. És kizárt, hogy ha egy apa azt mondja a gyerekének, hogy "ha nem lépsz be a seregbe, este már ne legyenek itt a cuccaid" -, és azt egy Balla Eszter típusú anya még csak le se reagálja. Egyszerűen hazugság. Egy ilyen mondatból vagy rohadt nagy szülői balhé van otthon, vagy egyeduralomból fakadó megalkuvás, és az is járható út dramaturgiailag, de tök más szituáció.
Szóval főleg írói bajom van, és színészvezetési.
A dolog katonai hitelességéhez nem tudok hozzászólni, mert egyáltalán nem érdekel.
És kérem a NER-istákat, gondolkodjanak női sorsokban is. Ha azt szeretnék, hogy megbecsültnek érezzük magunkat, és szüljünk sok magyar gyereket.
5/10
Lámai Dala nov. 17. 21:53:11 5/10
(78/81)
Eza sorozat a Seal team és a Sólyom végveszélyben teszkós verziója Barátok közt dialógokkal.
Az nagyon lejön, hogy az alkotók egy DB hasonmást szerettek volna, csak nem nagyon jött össze.
Nem hittem el, de a végén az akció szűk 6 percig tartott.
Hajmeresztő.
A portosoknak: Győrbíró és nem Györgybíró.
DB= David Boreanaz
A story valóságalapja kb. annyi, mintha holnap meló után, miközben a jól +érdemelt meggyes sörömet szürcsölöm, felhívna Monica Bellucci, hogy unja már Timburton papát és az én ceruzámon akar pörögni mostantól.
De egyébként Salma Hayek is kefélne velem szerdán, mert JLo elmondta neki, hogy mennyire jól gerincre vágtam őt kedden.
janderka nov. 17. 19:43:10 Előzmény Sz. Péter
(77/81)
Nem csak Urbán tért vissza, hanem Takátsy Péter is, mint Csórics főnöke. Bár ő nem az akkori nevén - ami kihagyott ziccer, ha már egyszer katonaként belevették a szereplők közé.

(Mondjuk csak az első két részt néztem, úgyhogy a sztori szempontjából bizonyára így is elketyeg a szerepeltetése - de hamár, akkor végülis miért nem? Nem?)
Sz. Péter nov. 17. 13:33:18 Előzmény RealBaka
(76/81)
Szerintem mindketten tudjuk, hogy a reklámnak és a propagandának ugyanaz a célja: a manipuláció.
A sorozat egyértelműen a Magyar Honvédséget népszerűsíti (már a címmel is) - ez a reklám.
Az sem véletlen, hogy pont a területvédelmis tartalékosok a téma, pont mint az idén, országszerte mindenhová kirakott toborzó plakátokon.
Az, hogy te nem érzed, hogy megpróbálná a sorozat befolyásolni a véleményedet, attól még másokra hatással lehet (ne mindig magunkból induljunk ki).

Propaganda-gyanús ha a film el akarja hitetni, hogy egy ilyen szintű NATO-küldetést majd pont egy magyar egységre bíznának. Persze nyilván te is, én is tudjuk, hogy ez csak fikció de egyúttal manipulációs eszköz is lehet (mint fentebb írtam) másoknak.

Egyébként a sztori kicsit unalmas és túlságosan kiszámítható, tele klisékkel. Nem mondom, hogy rossz a sorozat de a jó nem ilyen.

Urbán vezérezredes "cameo"-ja viszont mókás volt.
Vagy mikor a légvédelmi Sztrela-val átlövik a falat. :)
1/10
steelprophet nov. 16. 22:10:21 1/10
(75/81)
Aki volt katona az tudja, hogy ez egy vicc. Amúgy meg sapka nélkül nem tisztelgünk, persze ez lehet már megváltozott.
5/10
YRedrockY nov. 16. 21:17:17 5/10
(74/81)
Azt gondolom, megpróbálták. Végül is nem lett szörnyű, vannak szerethető részei, de nagyon messze van egy igazán jó katonai sorozattól.

A sorozat leggyengébb része az talán az eleje, az első két rész színtiszta unalom sablonos, személyiség nélküli karakterekkel, amerika majmolással és színpadiassággal amit sajnos a 2000 es évek óta se sikerült teljesen kiírtani a magyar filmekből bár az utóbbi időben sokat enyhült. Sajnos az amerikai filmek külsőségeit, kliséit tudták csak átvenni de azok ütemét, az akciók felépítését nem. Zenék terén is a borzasztó egyhangúság uralkodik, néhány jelenet elbírt volna valami Danger Zone szerű szimplán rohadt menő számot vagy akár olyan jellegzetes zenéket mint a Barra-Barra vagy a Leave No Man Behind.

A 3. résztől kezdett el egyáltalán érdekelni mi történik mind a profi csapatban, mind a tartalékosok között. Innentől hirtelen néhány karakter kapott egy minimális személyiséget de sajnos se a tartalékosoknál sem a profiknál nem tudtak igazán mit kezdeni velük pedig mind a két bagázsnál lett volna potenciál a karakterekben. Viszont innentől legalább volt némi lájtosabb akció és elkezdtek történni a dolgok, volt miért izgulni, néhány karakter egészen érdekes lett volna... Mert sajnos senkit nem ismerünk meg 2 mondatnál jobban.

Innentől nagyjából egy színvonalon haladt a történet ami elfogadható volt viszont a vége azért felbosszantott. Ugye 6 epizódból áll az évad és képesek voltak a bevetést, az egész lényegét kevesebb mint fél részbe belesűríteni ami gyakorlatilag mindent elrontott, faék egyszerűségű volt, klisés, rövid, gagyi, 0 látvány, 0 izgalom, 0 akció. És azért bosszantott fel mert a 3.4.5. -részekben azért eddigre egész megszerettem a karaktereket és bár voltak hibák, azért vártam a bevetést és benne volt a potenciál. Hát sajnos csalódott voltam. Ennek a bevetésnek legalább 2 de inkább 3 részt el kellett volna vinnie sokkal több akcióval, kudarccal, izgalommal, drámával.

Viszont azt amit az IMDB-n műveltek a szemellenzős emberek azt nem érdemli a sorozat 1.8 nál azért sokkal jobb volt alapból 6 -os, néha néha 7-es körüli de a befejezés miatt 5-öt adnék rá. Legközelebb egy katonai sorozatnál kéretik nem elfelejtkezni az akcióról és a drámáról elvégre ez lenne a lényeg.

7/10
macska78 nov. 16. 13:33:15 7/10
(73/81)
Magyar sorozatok közt jó,jobb mint az átlag...de ha nem így nézzük nem nagy szám.Beharangozás alapján jobbat,ütősebbet,izgalmasabbat vártam.Magyar színészek meg kicsit csiszolhatnának azon,hogy kell egy filmben sorozatban játszani mert általaban(nem csak ebben nem csak ezek a színészek) vagy túljátszanak(mintha színpadon lennének),vagy pont hogy alul teljesítenek(monoton beszéd pl amin többször is majd elaludtam).Ezek a dolgok teljesen hiteltelenné teszik általában a magyar filmeket,sorozatokat.Csak egy maroknyi színész van akik mondd színpadon mondd filmben képesek hitelesek lenni.Úgy játszani,hogy el is hiszi az ember h ő az akit játszik.
2/10
Roland75 nov. 16. 11:02:45 2/10
(72/81)
Végignéztem a sorit mielőtt véleményeztem. Végignézhető ha érdekel valakit a téma de sajnos magyar minőségben.
8/10
RealBaka nov. 16. 10:16:11 8/10 Előzmény janderka
(71/81)
Nálam az az önkontroll rész (...) ami alatt átgondolom, mit írok (...) hogy ne legyek onlywrite... (...) Nálam a végével felkúszott 8asra. (...) 7es lenne, de ellensúlyozom kicsit a sok propagandistázó propagandistát :D (...) Akciók rendben voltak, külön tetszett a végén ...
...

az árulásos rész, hogy Kamarás ilyen aljasba lement (...) ha propaganda lenne, ilyen nem lenne szerinte (...) illetve hogy Zsolt nem lőtte le a mukit (...) és hogy a Marci szál sem lett hepiend - Csenge elhúzott Berlinbe (...) ez is mekkora propaganda, nem :D

2/10
SUDO nov. 16. 08:56:02 2/10
(70/81)
Végig néztem. Rossz rendezés, gyenge operatőri munka. Rossz vágás.
10/10
aribarika nov. 16. 08:15:16 10/10
(69/81)
Propaganda, vagy nem, nekem nagyon bejön. Tuti, hogy nagyon sokaknak meghozza a kedvét, hogy jelentkezzenek.
offtopic
janderka nov. 15. 23:53:27
(68/81)
A (...) itt mit akar jelenteni srácok?

(Csak hogy értsem a kommunikációtokat!)
8/10
RealBaka nov. 15. 21:01:53 8/10 Előzmény Sz. Péter
(67/81)
Most reklámfilm vagy propaganda? (...) Szerintem nem ugyanaz (...) Gondolom, te se láttad, mert az első rész kivételével nincs ilyen (...) Nem érzem, hogy megpróbálná a sorozat befolyásolni a véleményemet (...)
Sz. Péter nov. 15. 20:11:00 Előzmény RealBaka
(66/81)
Szerintem arra gondolt, hogy a S.E.R.E.G. lehetne az "iranyasereg.hu" reklámfilmje is. ;)
8/10
RealBaka nov. 15. 20:04:10 8/10 Előzmény Kuvasz1
(65/81)
A propaganda (...) azért kérdezem, szerinted mit jelent. (...) kicsit lassú vagy.
1/10
Kuvasz1 nov. 15. 19:37:18 1/10 Előzmény RealBaka
(64/81)
Ebben melyik az idegen szó? :D
8/10
RealBaka nov. 15. 19:18:10 8/10 Előzmény Kuvasz1
(63/81)
Ez igazából engem is érdekelne (...) mi van a sorok között? (...) mit jelent, hogy propaganda? (...) és ez minek a propagandája szerinted?
10/10
Kockafej60 nov. 15. 19:14:23 10/10 Előzmény Kuvasz1
(62/81)
Na mesélj, mi van a sorok között?