Téma: Sherlock

10/10
Pickwick 2012 okt. 07. - 05:26:09 10/10 Előzmény bruderlein
(232/9892)
Atyaúristen! Köszi! Épp terveztem, hogy - bár már ezerszer megnéztem minden részt angolul - majd ha épp ráérek, nézem a tv-ben is szinkronosan. De ezek után...
Az elsõ részbeli bakit pedig sosem fogom elfelejteni (Lestrade: Ez a maga lakása?)! Pont abban a részben mondja, hogy 5 éve ismeri Sherlockot! Á, most is végem van, ha csak eszembe jut. :DDDD
10/10
azaki72 2012 szept. 29. - 17:56:20 10/10 Előzmény galen
(231/9892)
*** SPOILER ***

A 3. epizód végén
Sherlock valóban csinált szokatlant... Sírt. Vagy legalábbis könnyezett a szeme amikor telefonált.
Amikor leesett hihetetlen gyorsasággal vette körül a tömeg, és elcibálták Watsont, ráadásul vajon véletlenül lökte-e fel a biciklis? Az epizód elején egy bábu lógott a plafonról, a kislány pedig úgy megijedt Sherlocktól, mintha Õ, v valaki hasonló rabolta volna el. Nem hiszem, hogy ebben a sorozatban vannak véletlenek...
10/10
bruderlein 2012 szept. 25. - 18:54:47 10/10
(230/9892)
******SPOILER******

Nem, nem hal meg... ha ismered az eredeti konyveket, ott is Reichenbachrol utolag kiderul, hogy csak ugy nezett ki, mintha... :)
Persze Moffatrol es Gatissrol van szo, szoval sosem lehet tudni... :) de teny, h izgalmas lesz a visszaterese... remelem reszben az Empty House mintajara csinaljak (az a novella, amelyikben Sherlock visszajon Reichenbach utan) az ugyanis az egyik kedvencem... :)
10/10
_Freddy_ 2012 szept. 25. - 14:47:00 10/10
(229/9892)
Az elején nehezen sikerült megbarátkoznom a Sherlock-ot játszó színésszel. De a 2. részben már hozzászoktam. :D
Tetszett mind a 6 rész, és kíváncsian várom a 3. évadot. Nekem az 5. rész azaz a 2.évad 2.része tetszett a legjobban.

SPOILER!!!

Most akkor Sherlock mégse halt meg? Ha kiderül, akkor megint bajban lesz az a 3 ember...kívnácsi vagyok hogyan folytatják.

SPOILER VÉGE!!!
10/10
bruderlein 2012 szept. 18. - 20:02:20 10/10 Előzmény kérdések
(228/9892)
Teny, hogy keves ha sorozat epizodokban gondolkodunk... de igazabol erre inkabb ugy kell gondolni, mint 6 egesz estes filmre... (es akkor mar ott tartanak, mint a Star Wars :) )
kérdések 2012 szept. 16. - 14:57:29
(227/9892)
oké most már látom, ez tényleg kevés, 6 rész összesen...
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Sherlock_episodes
10/10
bruderlein 2012 szept. 16. - 10:13:11 10/10 Előzmény kérdések
(226/9892)
Eddig ket evad keszult el - mindket evad 3-3 resszel, amit mindet leadott a TV. Januartol kezdik forgatni a harmadikat... szoval attol tartok meg kb egy evet varnod kell arra, h a tv-be keruljon... Angliaban... Kitartas :)
mulao 2012 szept. 14. - 07:15:08
(225/9892)
100 év alatt több, mint 75 színész játszott már Sherlock Holmest, az origo listája szerint õk a legjobbak: http://www.origo.hu/filmklub/blog/osszeallitas/toplista/20120108-ki-a-legjobb-sherlock-holmes-jeremy-brett-benedict-cumberbatch.html
kérdések 2012 szept. 13. - 22:30:14
(224/9892)
láttam pár részt a sorozatból magyar tévében, nagyon bejött:), nem adják tovább? vége lett? mikor adták le az egész sorozatot?
10/10
böbe12 2012 szept. 11. - 19:26:15 10/10
(223/9892)
Átolvastam a hibákat, vagy mondjuk inkább baklövéseknek. Azért vannak köztük tényleg kapitális
hibák mint pl. a live, leave...Köszi, hogy betettétek :).
10/10
bruderlein 2012 szept. 11. - 00:15:05 10/10
(222/9892)
Sajnos nem tudom utolag szerkeszteni a hozzaszolasomat, de a 231-esre (forditasi hibak) ki kellett volna irnom nagy betukkel, h SPOILER!!!!! Remelem senki nem futott bele anelkul, hogy latta volna a filmet...
10/10
bruderlein 2012 szept. 11. - 00:12:59 10/10
(221/9892)
marmint 'biztos vagyok benne hogy a boilerevel is jo munkat vegezne' bocs, gepelesi hiba :)
10/10
bruderlein 2012 szept. 10. - 23:43:30 10/10
(220/9892)
***SPOILER PÓTOLVA***

Akkor nehany forditasi hiba, leginkabb csak a 3. reszbol (a tobbit egesz jol lefedi a blog) - nem emlekszem mindenre, de tudom, h szamoltam kozben, es legalabb 10szer felszisszentem, es volt nehany nagyon otromba is...
Az egyik legcsunyabb:
A birosagon, amikor Sherlock jellemzi Moriartyt (mi szerint o egy felberelheto 'kisiparos') az angol szoveg:

(ugyesz)- But not the sort who'd fix your heating?
(SH - )No, the sort who'd plant a bomb or stage an assassination. But I'm sure he'd make a decent job of your boiler.

A helyes forditasban:
(ugyesz) - De nem olyan, aki a futest szerelne meg..
(SH) - Nem, o inkabb egy bombat helyez el, vagy megszervez egy merenyletet.. De biztos benne, hogy a boilerevel is jo munkat vegezne...

Ehelyett ez volt a szinkronban:

(ugyesz) De nem vele csinaltatna a futeset?
(SH) Nem az a tipus aki bombat helyez el, vagy gyilkossagot tervez, de a boilerevel megbirkozna.

Teljes felreertes...

Illetve egy masik durva, mar fent a teton, miutan Moriarty mondja, h o biztosan nem fujja le a dolgot:
angolul:
(SH) You're not going to do it. So the killers can be called off, then there's a recall code or a word or a number. I don't have to die if I've got you.

helyes forditas:

(SH) Nem FUJJA LE? Tehat a loveszeket vissza lehet hivni, akkor kell, hogy legyen egy visszahivo kod, egy szo vagyegy szam, Nem kell meghalnom, amig itt van nekem On.

szinkron:
(SH) Ha nem on fujja le es a bergyilkosok meg sem lonek, akkor kell lennie egy jelszonak egy kodnak egy szamnak minek halnek meg ha itt van nekem on...

(ez nagyjabol rendben volt, csak a szinkronbol nem derul ki, h Sherlock abbol jon ra, h van egy jel (ha van), hogy Moriarty azt mondja, o nem hajlando lefujni az akciot, mig a magyar szinkron inkabb azt sugallja, h ha nem Moriarty, akkor vki mas az, akinek le kell fujnia...)

De a resz eleje fele is van 1-2 csunya melleloves, amikor ott log a probaba es John azt kerdezi az angol szovegben, h Sherlock csak tul sokaig beszelt-e hozza (marmint a babuhoz... aki emiatt akasztotta fel magat... "So, did you just talk to him for a really long time?"), mig a szinkronban vmi olyasmi volt, hogy 'Ennyi ido utan vegre beszelt vele?" (ki tudja, vajon mire vonatkozott...) Ehhez kepest semmiseg, h a surgos esetbol (ironikusan a poros aktaval kapcsolatban) "pressing case" nyomaszto eset lett.. amire Sherlock valasza mar helyesen, Mind az, mig megoldatlan "They're all pressing until they're solved." (marmint mind surgos)

Bar tovabbra is a kedvencem az elso evad, elso reszben volt... (a drog razzianal)

SH I'm clean.
Lestrade And your flat, all of it?
SH I don't even smoke..

Helyesen
SH Tiszta vagyok.
Lestrade: Es a lakasa, az is teljesen tiszta?

Ehelyett a zsenialis szinkron:
SH: Tiszta vagyok.
Lestrade: Ez a maga lakasa?

Es akkor meg nem emlitettem az allandoan jelenlevo zurzavart a tegezes/magazassak,,, angolban ha atternek 'first name base're az kb a mi tegezodesunknek felel meg.. es oszinten, melyik ket mai fiatalember elne egyutt ugy 18 honapot, hogy kozben vegig magazodnak...?! Tovabb is van, mondjam meg?
10/10
murron 2012 szept. 10. - 20:09:45 10/10 Előzmény böbe12
(219/9892)
http://leiterjakab.blog.hu/tags/sherlock

majdnem teljes kollekció, a 2. évad 3. részét még nem vesézték ki
10/10
böbe12 2012 szept. 10. - 18:44:10 10/10
(218/9892)
Igen írtátok, hogy sok a félrefordítás egyet-kettõt én is kiszúrtam, de tudnál pár példát is
írni? Csak kiváncsi lennék rá....
10/10
bruderlein 2012 szept. 10. - 16:37:49 10/10
(217/9892)
Ezt szerintem mar tobbszor elmondtam szerintem, de most is megismetlem, altalaban nem a szinkronhangokat szoktuk szidni... nem elvarhato, h ugyanolyan hangokat talaljanak (Benedict hangja meg egyebkent is paratlan... :) ) viszont a forditas az, ami felhaborito.. tele felreertesekkel, felreforditasokkal, kovetkezetlensegekkel, idonkent mintha a fordito nem rendelkezne alapveto nyelvi es kulturalis ismeretekkel.... (ugyanakkor van nehany jo megoldasa is.. csak sajnos a hibak nagyon eszrevehetoek es zavaroak, ha ismered az eredetit... es nagyon sokat veszitesz, ha nem ismered az eredetit...)

Es igen, a Sherlock nagyon nagyon addiktiv :):)
10/10
böbe12 2012 szept. 10. - 12:27:56 10/10
(216/9892)
Most néztem meg sokadjára az összes részt, teljesen függõ lettem és hol van még a következõ?
Remélem nem csúszik tovább és jövõ év elején megcsinálják a folytatást.
Amúgy én nem hallok különbséget Simon Kornél hangján. Eddig ezen a fórumon eléggé szidtuk a szinkront,
de úgy érzem Moriarty hangja nagyon jó lett Rajkai Zoltán, még hasonlít is rá. Kezdem megszokni
a többieket is, Görög László amúgy is szerettem, szerintem jól elkapta a szerepet, Simon Kornél
is jó, csak hát ha hallottuk eredetiben Benedictet.....na neki nem lehet a hangját überelni.
far vik 2012 szept. 07. - 23:14:54 Előzmény Towner
(215/9892)
Elhiszem. Akkor "mutált" a hangja a szinkronszínésznek, mert teljesen másd hangszínen beszélt.
noncsikacska11 2012 szept. 06. - 22:47:37
(214/9892)
Ez az egyik kedvenc sorozatom! Csak sajnos már minden eddigi részét megnéztem. :-(
Ha ilyen klasszikushoz nyúlnak, az alkotók mindig nagy fába vágják a fejszét. De Steven Moffat és Mark Gatiss megint megcsinálták! A sorozat olyan pörgõs és fordulatos, mint a Ki vagy Doki?. Nekem is volt egy kis elõítéletem, mert én is nagy Jeremy Brett fan vagyok. De szeretem a feldolgozásokat, és szerintem mindenki talált már ki új történeteket kedvenc könyvei vagy filmjei alapján ( én mindig ezt csinálom ). Még az se baj, ha már szinte csak a nevek egyeznek. :-) Az új Batman trilógia is zseniális!
10/10
Shapira 2012 szept. 05. - 20:04:13 10/10
(213/9892)
Ha sokszor újra megnézed az epizódot és felfigyelsz részletekre, össze tudod rakni a dolgot. :D