8/10
Gladyator 2015 dec. 27. - 02:07:07 8/10
(32/112)
Érdekes mennyire megosztja a népet ez a film :)
Nekem több dolog tetszett benne mint ami nem, így inkább felfele kerekítek.
Emilynek jobban állt az acélamazon szerep, itt egy kicsit nyávogósra sikeredett, a film elején a harmadik ligában még õ volt a csapat keménye aztán átkerült NB1-be az már sok volt neki, ahelyett hogy felnõtt volna a feladathoz, kárérte :)
Del Toronak viszont ugyanolyan jól áll a szûkszavú terminátor szerep mint ez elõzõ filmjében a vezér drogbáró(akit itt meg üldöz).
Mr. Brolin meg hozza amit vártam tõle.

Filmen nagyon érdekes ez a favellás-dredd bírós feeling, élõben meg nem mernek a rendõrök sem odamenni, szomorú mekkora hatalma van a drogrank és hogy nem tudnak ellene minttetni a hatóságok. Nem vagyok rasszista vagy diktátor, de jópár állam nem érett még meg erre a k* nagy demokráciára amiben élnek. Néhányezer zsoldos megoldhatná a kérdést, ha valakinek érdekében állna. csak túl nagy az érdekösszefonódás.. no meg az igény(ahogy ez a filbem is elhangzik)
8
charliewilson 2015 dec. 27. - 00:18:19
(31/112)
Szerintem ez egy iszonyat, iszonyat jó film volt, csak nem arról szólt, amire számítottam. A film megtekintése elõtt több "kritikát" is elolvastam róla, és alapvetõen mindegyik két dolgot hangsúlyozott. Az egyik, hogy milyen jól hozta a szerepet Blunt, a másik, hogy milyen kemény karakter. Az elsõvel egyetértek, a másodikkal nem.
Most jön némi

SPOILER!! SPOILER!! SPOILER!! SPOILER!! SPOILER!!

Szóval a film elején ugye abszolút Blunt a fõszereplõ, és Benicio Del Toro abszolút mellékszereplõnek tûnik, ám ahogy az USÁ-ból áttevõdik a hangsúly Mexikóra, úgy szorul háttérbe Blunt, és kerül abszolút fõszerepbe Del Toro.
Ez még oké lenne, amire viszont nem számítottam, hogy a hálivúdi nyál filmekkel ellentétben a fõszereplõnek hírdetett Blunt nem veszi fel az iramot, és nem válik terminátrix sunává, hanem ahogy halad elõre a cselekmény, úgy törik meg egyre jobban és jobban. Sõt, a végére egy kész remegõ idegroncs lesz. És le a kalappal, szerintem 100 emberbõl 99-el ez történne, nem pedig az, amit nyálivúd erõltetni szokott, hogy hõssé növi ki magát a fõszereplõ.

És itt lép be a képbe, hogy Blunt tényleg nagyon jól játszotta a megtört nõt/embert/rendõrt. Végig nagyon hiteles, zseniális az alakítása, mint ahogy amúgy Del Toro-é is az.
Végre egy bosszúfilm, ahol nincsenek hõsök, moralizálás, nincsenek hallhatatlan karakterek, csak egyszerû, hideg, nyers bosszú, mindenfajta erkölcsiség, és megbánás nélkül.

Tetszett na...

És még egy tanulsággal szolgált a film: Blunt csapzottan is mocsok szexi. Hogy mitõl, azt nem tudom, mert amolyan kis semmi nõcske, mégis ismételni tudom magam, mocsok szexi egy nõ... :)
9/10
bubó74 2015 dec. 26. - 22:32:22 9/10 Előzmény Atis88
(30/112)
Gondolom, általában csak felületesen, minden komolyabb igény nélkül nézel filmeket. Legyen benne sok robbantás, vér, teljesen egyértelmûen megmagyarázható cselekmény. Elárulok egy "titkot": ha valamit nem értesz, vagy nem a megfelelõ szinten értékeled, kiderül, mi vagy. :) Ez egy szenzációs film volt, a kis finomságok adták a lényegét. Unalmas???:D:D:D Mindvégig feszült, rendkívül eltalált jelenetek vitték tovább a cselekményt. Ami valóban nem volt csattanós vagy eredeti. VALÓS volt. Érted, mirõl beszélek? Tutira nem.
2/10
Atis88 2015 dec. 26. - 17:24:50 2/10
(29/112)
Ilyen unalmas akcióthrillert nem mostanában láttam. A felénél azt mondtam elég. Feleslegesen hosszúra nyújtott, végtelenül unalmas, sõt sokszor idegesítõ párbeszédek tömkelege. Például: fõszereplõnk és pasijának hosszas rinyálása a szabálytalan módszerekrõl. Na most ha nem tetszik neki miért nem hagyja ott, eleve önként vállalta, szal leléphetne bármikor. Tudom én, hogy kell egy kis õrlõdés, de nem ennyi. Feszültség pedig szinte semmi. Akció is csak kb 5 perc volt az elsõ 1 órában.
Színészek is hozzák a kötelezõt, de semmi több. Történet meg tucat, semmi egyediség.
2/10.
A zene az egyetlen értékelhetõ dolog, ami legalább kicsit megpróbálta a hangulatot fokozni.
nnnn4444 2015 dec. 25. - 09:47:22
(28/112)
Jó film lenne, de idegesítõ, hogy a fõszereplõ hülye nõ és egy nigger végigrinyálja a filmet, mert nem szabályszerûen kergetik a jaj szegíny bûnözõket.
Jozsó70 2015 nov. 05. - 17:18:57
(27/112)
Nem rossz film, de annyira nekem nem jött át, mint amennyire páran dicsérik. Egész jó színészi alakítások vannak benne,de valahogy Benicio Del Toro nekem nem volt hiteles ebben a szerepben. Valóban rossz arcú, de valahogy nem illik rá szerintem a profi gyilkos szerep.
http://filmecske.hu/legujabb-filmek/sicario-a-bergyilkos-online-film
Egy megnézést mindenképpen megér ettõl függetlenül
8/10
Sadenal 2015 nov. 03. - 18:17:16 8/10
(26/112)
Rég láttam filmet, aminek ennyire feszült lett volna a légköre és ez különösen igaz az elsõ fél órára. Aztán ez mintha kissé alábbhagyna késõbb, de még így is bõven emésztetõ marad és az év egyik legjobb filmje. Villeneuve-et amúgy is kedvelem, bár a Prisoners meg a Felperzselt föld jobban bejött.


8/10
Viktória0312 2015 nov. 03. - 14:43:43
(25/112)
Itt egy újabb kritika a filmrõl.Elég sokrétû, hasznos lehet annak, aki a film megnézésén gondolkodik! ;)
https://szinesszinfalak.wordpress.com/2015/11/03/emily-blunt-ferfi-szerepben-is-jol-megallja-a-helyet-sicario-kritika/
9/10
silverball 2015 nov. 01. - 19:45:40 9/10
(24/112)
Szerintem újabb kötelezõ darabot láthattunk. Denis Villeneuve (Fogságban, Ellenség hogy csak néhány igen eltalált filmet említsek) nem szokott mellényúlni. Valószínûleg a mexikói határ mellett történõ eseményekrõl kicsit több fogalma van a jenkiknek mint itthon néhány "felkészült" kommentelõnek. Durván egyszerû a sztori és szó nincs sablonos befejezésrõl meg egyebek... A karakterek nagyon eltaláltak, a feszültség végig az ülésbe présel, mûfajában 10/9.
6/10
webteve 2015 okt. 29. - 21:05:16 6/10
(23/112)
Gyenge! Nem er 8-at, mint az IMDB ertekeles. Max 6. A zeneje nagyon durva. Az eszmeletlenul jo. (10/15) Nagyon jol fokozza a hangulatot, csak az a gond, hogy a vegen mar unalmasra hosszura nyulnak a jelenetek, es a semmi. Azert, ha nem is egy normal, lovoldozos akcio filmet akartak osszehozni, valamifele csattanot csak vart volna az ember....De a vegere mar sejted semmi nem fog tortenni a filmben, es tovabb huzzak a jelenteket.
Amit nem szeretek elemezni egy fimben, hogy mi nem eletszeru. Mivel ez film, es nem dokumentumfilm. De azert....a XYZ mexikoi kartell fonokere 5 testor vigyazz....3 a bejartnal all, 1 a hazban...Na ne mar...XYZ mexikoi kartell 3. legmagasabb rangu embere egyedul autokazik a mexikoi sivatagba. Sotetbe, tok egyedul. Juarez varos korenyeken, ami a vilag egyik legveszelyesebb varosa, es amugyis arrol hiresek a mexikoi drog kartellek, hogy bekeben elnek egymas mellett, nem akarjak megolni az ellenfel, embereit, fonokeit...Na persze. Ennyire NE rugaszkodjunk el a valosagtol. Mert az mar nevetseges!
tuff 2015 okt. 25. - 22:53:10
(22/112)
aki már látott jo krimit és/vagy van némi rálátása a mexikói helyzetrõl, bosszúsan röhögve fog távozni. szerintem egy nagy rakás f*s, el nem tudom képzelni, hogy erre a pongyola forgatókönyvre ugy mondtak igent a fejesek hollywoodban, hogy bármelyikük is elolvasta volna
zolika83 2015 okt. 25. - 19:37:01
(21/112)
Régen volt film rám ekkora hatással, szerintem az elejétõl a végiig nagyon jól megalkotott az egész, persze akinek az akciófilm az, hogy halomra lõnek egy rakat embert minden tíz percben, és lehetetlen szituációk sora követik egymást annak ez a film nem fog tetszeni Nagyon jól alakít benne az összes színész, nagyon életszerû volt, és lebilincselõ, minden egyes mozzanatnak megvolt a maga üzenete, és hatása. Én végig úgy éreztem mintha ott lennék abban a közegben.
4/10
lamassu 2015 okt. 25. - 10:11:59 4/10
(20/112)
Megérintett a film, de csak annyiban, amennyiben bosszankodtam az eltöltött idõ hossza miatt. Benicio del Toro az egyik nagy kedvencem, miatta is néztem meg a filmet. Nem kellett volna. Õ sem gyõzött meg, a többiek, meg a történet pláne nem. Ahol igazán feszültség kellene, ott éppen nincs, ahol a zene (ami egyébként önmagában dicsérhetõ) alapján komoly feszültséget várna az ember, ott vagy elmarad, vagy fényévekkel késik. A beharangozó, meg a vélemények alapján sokkal jobbra számítottam. A párbeszédek és a snittek sok esetben feleslegesen hosszúak és laposak. Nálam 4/10.

SPOILER!!!

Édes az Afganisztánt megjárt kommandós társ, aki folyamatosan, de legalábbis többször mint kellene a fõszereplõ nõ melltartójának és ruhájának a minõségével és milyenségével van elfoglalva, de az is csodálatos, ahogy del Toro az elõtte ülõ maffiózó fejéhez.Komolyan, mint egy homo softpornó. Förtelem!
emerica 2015 okt. 25. - 08:21:46
(19/112)
Te nem is láttad a Holnap határa c. filmet, akkor miért kritizálod? Ha mégis láttad, akkor csak a memóriád lehet elég gyenge. Egyáltalán nem volt Superwomen... és a film sem volt bukás. Imdb 8 pont már elég jónak számít.
jesusfreak 2015 okt. 24. - 17:55:00
(18/112)
Igen, igazad van. Furcsa, hogy egy nõ a fõszereplõ ebben a kemény filmben. De legalább nem annyire erõltetett, mint Emily-nek az elõzõ filmjében (Holnap határa), amiben egyszerûen túltolták. Õ a Superwoman, aki egy helikopter lapáttal öli az ellent. Na, az nagy baromság volt. Meg is bukott az a film, de meg is érdemelte. Itt most sokkal esendõbb és hús-vér nõ, aki akár majdnem lefekszik a bérgyilkossal is... mert õ is tévedhet.
xamax 2015 okt. 24. - 11:25:36
(17/112)
Nem volt rossz ez, a téma, és story is nagyon erõs, csak hát az ember - legalábbis a magamfajta hímsoviniszta - felteszi azt az obligát kérdést, hogy mit keresett a filmben a nõ valójában? Van -e egyáltalán valami funkciója a történetben, vagy csak dramaturgiai jelentõsége van? (Mint amikor egy akciófilmben a férfi fõhõs azért nem tud elég gyorsan elszaladni a gonoszok elõl, mert maga után kell rángatni a nõi fõhõst magassarkúban. Így nehezebb a feladat, de a fõhõs ezt is megoldja, ezért akkora király, hogy a moziba kerüljön.) A hölgy egyébként hozza magát, nagyon jól tud ijedt, döbbent, felháborodott arcokat vágni, gyakorlatilag õ játsza Amerika élõ lelkiismeretét,aki rohadtul szégyelli magát azért, amit Amerika tesz, de ettõl függetlenül azért Amerika úgyis megteszi, amit kell, kár a gõzért. Hogy miért kell mindig eljátszani, hogy igen, csinálunk mi gec.iségeket, de legalább szégyelljük magunkat érte - és emiatt beteszünk egy nõi fõszereplõt a filmbe, aki gyakorlatilag semmit nem csinál, õszintén szólva nem tudom. Szerintem ez a film akkor lett volna igazán ütõs, ha ezt a mesterkélt lelkizõs szálat mellõzik, és põrén, minden fölösleges magyarázkodás nélkül mutatják meg, hogy ezek ellen a bûnözõk ellen jogállami eszközökkel nem lehet harcolni.
jesusfreak 2015 okt. 24. - 09:51:40
(16/112)
Tegnap láttam, nagyon tetszett! Persze én pont az ilyen filmeket szeretem a legjobban. Nem akció film, ahol agyatlan Terminátor kerget öltönyös Szállítót és buta Transformerek pörögnek bögyös bikinis modellekre. Hihetetlen drámai, izgalmas felvezetés minden fontos esemény elõtt. Nincs minden meg és túlmagyarázva, mint a C.Nolan filmekben, ahol teljesen hülyének gondolják a nézõt, hanem pont az a jó - mint az életben -, hogy a végén derül ki, hogy ki, kicsoda. És fõleg a film zenéje,... ez már nem is zene, hanem zörej! Tökéletes. Ha valaki emlékszik a Holtodiglan c. David Fincher filmre, amikor a nõ egy borotvával kinyírja a fickót az ágyban! Az alatt volt egy "zene", ami csak egy monoton, fokozatosan erõsödõ zaj... amitõl mégjobban magad alá vizeltél. Na, ilyen ez a film is. A lényeg, hogy ez most nálam 10 pont, minden "hibájával" együtt. Ilyen jegyárak melett alaposan el kell dönteni, hogy melyik filmre éri meg beülni. A Star Wars helyett erre tessék beülni! Ez megéri. Igazi felnõtt mozi.
10/10
Brian Griffin 2015 okt. 23. - 17:42:03 10/10
(15/112)
Végig izgalmas, az elejétõl lekötött. Nálam egy 10-es.
10/10
Brian Griffin 2015 okt. 23. - 17:41:39 10/10
(14/112)
Végig izgalmas, az elejétõl lekötött. Nálam egy 10-es.
9/10
giggs985 2015 okt. 21. - 18:36:07 9/10 Előzmény benvenuto1
(13/112)
Mert külön neked kellett volna valamit mondania??? :O