Téma: Silence

Snoopyzit 2017 febr. 13. - 11:00:23
(3/43)
Tényleg iszonyatosan hosszú és vontatott az egész. Egyedül a Ferreira és Rodrigues párbeszéd tetszett, amikor elõször találkoztak. Illetve, amikor végre Rodrigues megtagadta (látszólagosan) elõször a hitét. Ez a rossz dolog a vallásban, hogy évszázadok, sõt évezredek óta ölik egymást az emberek miatta, mert egyik sem tudja elfogadni, hogy a másiknak más a vallása. Emellett szerintem nagyítóval kell keresni azokat az embereket, akik tényleg a vallásuk szerint élnek, innentõl viszont képmutatás az egész semmi más. A japánokkal egyébként egyet értettem. Elmennek hozzájuk több ezer km-rõl papok, hogy megtérítsék õket - ezt Rodrigues ki is mondja - hogy az "egyetlen igazság" a keresztény hit, semmi más nem elfogadható. Ez olyan, mint hogy idejönnének hozzánk muszlim papok és elkezdenék nyomatni, hogy semmi más igazság nincs, mint az õ hitük. Mi van? Szóval ebbõl a szempontból megérettem a japánok álláspontját. Fõleg ha azt veszem, hogy a buddhista hit teljesen elfogadott napjainkban (bár tudjuk hogy sajnos ez most sincs így). A vallással szerintem nem az a gond, hogy ki miben hisz, hanem hogy folyton meg akarnak téríteni emberek más embereket, azzal, hogy csak az õ vallásuk a jó, meg az igaz. Ilyen szempontból egy rendkívül jó gondolatkísérlet ez a film. Aki viszont hithû keresztény annak fájni fog nézni ezt a filmet, mert nem fogja megérteni, hogy miért nem akar az egész világ keresztény lenni, merthogy az milyen jó. Én megkeresztelkedett ember vagyok, de nálam ott végleg betelt a pohár, hogy több ezer pap több ezer kisgyereket rontott meg, bizonyos papok sikkasztanak, harácsolnak, beleszólnak a politikába, az abortusszal kapcsolatban nyilatkoznak. Felháborítónak tartom, hogy ezek az emberek akarják közvetíteni Isten igéjét. Tisztelet a kivételnek.

Szóval csak azoknak az embereknek ajánlom ennek a filmnek a megnézését, akik tényleg kritikus szemmel ülnek le elé és el akarnak gondolkodni rajta. Különben kidobott - közel - 3 óra lesz az életükbõl. Néha egyébként szinte el lehet aludni rajta.

6,5/10
k11zoltan 2017 febr. 11. - 13:33:13
(2/43)
Nem tetszett, mert túl hosszú.
Miért kellett ilyen hosszúra csinálni? Akár még másfél órásnak is elment volna.
cellasto 2016 nov. 26. - 11:39:46
(1/43)
a retek kajla ren nélkül még meg is nézném, mert ígéretes...
de így biztos nagy ívben kerülöm el ezt a filmet