Téma: Steve McQueen

kissmekate 2018 febr. 19. - 09:25:51
(4/4)
Jó lenne, ha pontosabban sorolnák be a két Steve McQueen adatlapján lévõ filmeket, ami feltûnõ már nem csak az évszámok tekintetében, hanem a film készítõje elismerése miatt is:

1. https://port.hu/adatlap/szemely/steve-mcqueen/person-302012
Steve McQueen (színesbõrû) angol filmrendezõ, született: 1969. október 9. (London, Egyesült Királyság).

2. https://port.hu/adatlap/szemely/steve-mcqueen/person-8453
Steve McQueen (szõke, kék szemû) amerikai színész, producer, autóversenyzõ.
Terrence Steven McQueen, született: 1930. március 24. (Beech Grove, Indiana, USA), elhunyt: 1980. november 7. (Ciudad Juárez, Mexikó) 50 évesen rákban, hamvait az Atlanti-óceánba szórták. A Wikipédia szerint halálát a versenyeken viselt védõruhájának anyaga okozhatta, ezt a ruhát viselte a Le Mans címû film forgatásán is.

Legnagyobb filmjei: A hét mesterlövész, San Francisco-i zsaru, A szökés, Pillangó, Pokoli torony.
Steve McQueen autóversenyzõ (is) volt, ezért 1971-ben egy errõl szóló filmet akart készíteni. Ez azonban kudarcba fulladt, mert összetörte autóját a versenypályán. Emiatt nemcsak el kellett adnia a stúdióját, hanem elsõ felesége is elhagyta.

https://velvet.hu/blogok/gumicukor/2013/11/07/ma_33_eve_halt_meg_steve_mcqueen/
"1963 tavaszán a színész óriási szupersztár volt, akkoriban õ volt maga a coolság, nagyjából a kor Brad Pittje, pláne, hogy egyetlen igazi szenvedélye volt: az autóversenyzés. A LIFE magazin John Dominis fotóst küldte el, hogy lógjon együtt az akkor 33 éves színésszel, pár hetet együtt töltöttek, az eredmény három hét alatt 40 tekercs film lett – végiggondolva ma már elképzelhetetlen, hogy ilyet bármelyik A-listás híresség megengedjen. Kora reggeltõl késõ estig követte Dominis Steve McQueen mindennapjait, a színész sátorozott a haverjaival, versenyeztették az autóikat a sivatagban, és természetesen foglalkozott a családjával, a feleségével."
wukovsky 2009 máj. 27. - 23:12:16
(3/4)
Sajnos én sem láttam minden filmjét, de a hét mesterlõvészben nagyon nagy kedvencem volt, és a pokoli toronyban is jól játszott. Késõbb láttam Tommy Crown-ként, illetve a chicago-i zsaruban. Elég vicces, hogy nem akarták producerelni azt a filmet, ezért saját zsebbõl csinálta meg, saját autókkal, minimális költségvettéssel, és egy vagyont kaszált aztán rajta, mert óriási siker lett, benne minden idõk egyik legjobb, és leghosszabb autós üldözésével, amivel mûfajt teremtett!!!

Egy kiváló színész volt, kár, hogy a betegsége ilyen korán elragadta, de talán ez is hozzá járult a legenda megszületéséhez :$
janadoc 2008 nov. 07. - 22:38:45
(2/4)
Legnagyobb kedvencem. Bár filmjei közül nem láttam mindet, de amiket igen, azok meghatározók számomra. Ma már nem sok ilyen színész tevékenykedik.
Moldávia bánata 2008 okt. 26. - 00:37:20
(1/4)
Örömmel tölt el, hogy én lehetek, aki elindítja ennek a páratlan kisugárzású színésznek a topicját! Ma a Story Tv-n lesz róla egy riportfilm.