ondok 2008 dec. 06. - 01:24:19
(48/108)
Talán azért még ennyire nem lenne posztmodern,mert az indítások még nem szalonképtelenek.De mondom,a korrekt az az ,hogy pl 214. párduc: Törölt hozzászólás.
Mert ez a módszer ez emlékeztet arra ,amikor a bolsik kiretusálták Sztálin mellöl pl Trockijt.
offtopic
Heathcliff 2008 dec. 06. - 01:20:41
(47/108)
:DDD
(Ennél sokkal többet szednek ki idõnként)
offtopic
Heathcliff 2008 dec. 06. - 01:19:32
(46/108)
:) Hát valóban nem kérdés :)
(Sajnos)
offtopic
Obránszky Ármin 2008 dec. 06. - 01:18:59
(45/108)
Néhány topic elég posztmodern képet mutatna, annyi szent! :-D

1.moderálva
2.moderálva
3.moderálva
4.moderálva
5.moderálva
6.moderálva
7.moderálva
8. Te is!

Be kéne vezetni! :-)
ondok 2008 dec. 06. - 01:16:27
(44/108)
csakis a rasszista variáció,mert a jóérzés az túl elvont fogalom neki.
offtopic
Obránszky Ármin 2008 dec. 06. - 01:14:32
(43/108)
Igen, azt is ki kellett volna moderálni, de valami miatt az nem különösebben zavarta a mi derék moderátorunkat, pedig abban a topicban tüsténketedett is...
Látom, te nagy szakértõje vagy az ilyen szövegek megfejtésének! :-) Tesztellek tovább! A "van benned más is?" dekódolva hogy néz ki? Arra célzott, hogy mégis minimum cigány, maximum zsidó vagyok csak titkolom vagy arra, hogy elképzelhetõ, hogy jóérzés is szorult belém, csak valami nagyon eldugott zugba? Nem kérdés, melyik a sanszosabb. :-)
offtopic
ondok 2008 dec. 06. - 01:09:46
(42/108)
mégegyszer visszatérve a moderálásra ,vagy nagyon amatõr vagy részrehajló,.Azóta pl engem minden indok nélkül anélkül ,hogy vele beszéltem volna valaki lehülyézett.erre én korrektül válaszoltam ,és bebizonyítottam neki ,hohy miért õ a hülye.Ez aztán pengeváltásba ment át ,mire valaki nyafogott,hogy milyen a topic.erre mindent kitöröltek kivéve a kiinduló állítást ,hogy én hülye vagyok:)Nos így aztán abszolút meg lett hamisítva minden ,mert úgy tünt ,hogy én ezt elismerem szó nélkül. És még valami ,hogy máshol ha törölnek egy hozzászólást ,asorszámát meghagyják ,nem hamisítják meg az egész rendszert ,hanem az olvasó fantáziájára bízzák ,hogy mi lett moderálva ,nem számozzák újra az egészet.
ondok 2008 dec. 06. - 01:03:40
(41/108)
Hát azt nem könnyû,mert hajánál elõráncigált sémákból és propagandaszövegekbõl áll.
offtopic
Heathcliff 2008 dec. 06. - 01:03:02
(40/108)
Hja, ahhoz én is csatlakoznék :)
(Egyébként AZT IS ki kellett volna moderálni) Jó, tudom, ez itt nem Jézus Szíve Zárdaszüzek ájtatos elmélkedéseinek fóruma, de mégis..."Emberek, nem vadak - elmék vagyunk!"

Úgy vélem, Miki a "színeváltozásodra" gondolt :) - hogy válhattál délvidéki nemesúrbõl neoliberális hazaárulóvá röpke 21 év alatt :))
offtopic
Obránszky Ármin 2008 dec. 06. - 00:43:12
(39/108)
A neoliberális hazaárulóban magamra ismertem, de nem értettem, hogy mit kellene bírnom. :-)
Ha esetleg te tudtad követni a gondolatmenetet, akkor felvilágosíthatnál. :-)
offtopic
Obránszky Ármin 2008 dec. 06. - 00:40:45
(38/108)
Azt hiszem a Hotel Ruanda topicban Perry valami olyasmit mondott Mikinek anno, h ráférne egy kis Ciklon-B, bár nem hinném, hogy komolyan mondta, de nem sietett elhatárolódni. Mondjuk, ha õt kitiltanák, akkor tüntetést szerveznék a moderátor háza elé! :-)
ondok 2008 dec. 06. - 00:25:26
(37/108)
sajnos a mostani eszmefuttatás sem stimmel.Egyrészt ,ha a társadalom 98%-a útálta volna a bolsevik rendszert ,akkor a polgárháborút nem nyerhették volna meg.másrészt,hogy mi az organikus és mi nem azzal óvatosan kell bánni ,mert a történelemben minden ,ami megtörténik az törvényszerûen következik be.íPontosan a cári rendszert korhadt ,természetellenes állapota nyitotta meg az utat elõször az ideiglenes kormány elött aztán a bolsevik puccs felé.Az meg mosolyra fakaszt ,hogy a XX. sz ban nem jelenhettek meg csehov és Dosztojevszkij mûvei a Szovjetúnióban.Még szinpadon is játszották õket. Úgyhogy könyörtelen diktatúra volt különösen a Sztálinizmus ,de azért halott oroszlánba kár azért is belerúgni ,aminek nincs alapja.
offtopic
Obránszky Ármin 2008 dec. 06. - 00:23:44
(36/108)
Ha olvastad Leo Tolstoytól az Anna Kareninát, akkor tudhatod, h a muzsikokhoz még a pánszláv eszme sem érintette meg különösképpen. Úgyhogy ez a 98% enyhe túlzás, tekintve, hogy az elsõ években a fejemet rá, hogy a lakosság 70%-a azt sem tudta, kik vannak hatalmon. Arról nem is beszélve, hogy Sztálinnak egész szép kis kultusza alakult ki. Gondolod, h a nép akkor tudta, hogy az összes halálos ítéletet aláírta az új atyuska?
ondok 2008 dec. 06. - 00:17:34
(35/108)
lehet ,hogy azóta továbbképzésen voltak,és megtanulták ,hogy amit nem értünk azt nem feltétlenül kell kitörölni.Most aztán meg maradt a ló túlsó oldala.Vagy túl nagy a terhelés ,és nem gyõzik a munkát,oda is begyûrûzött a válság.
offtopic
Heathcliff 2008 dec. 06. - 00:11:13
(34/108)
"milyen furcsa, hogy egy nemesbõl lesz neoliberális hazaáruló" - Miki, egy másik filmnél erre próbáltam utalni: mégis, MIT JELENT az a szó, hogy hazaáruló? Hogy lehet használni egy fogalmat, ha NINCS MEGHATÁROZVA? Ha arra érted, amire/akire akarod?
Szerinted mit jelent? Definiáld, légyszíves.
ondok 2008 dec. 06. - 00:10:39 Előzmény Miki1900
(33/108)
Nem én kezdtem ,hanem Õ beeee!:))
De mecsoda különbség!
Dr Milton 2008 dec. 06. - 00:10:38
(32/108)
Lányok a filmet látta valaki, vagy csak mindenki süketel össze-vissza.

Az alapvetõ különbség amúgy az volt a cári és a bolshevik rendszer között, hogy míg az elõzõ a történelem folyamán kialakult hagyományokkal rendelkezõ, organicus szervezet volt /amelyet a társadalom fele utált/, a komcsik egy életidegen, megvalósíthatatlan, alapvetõen elhibázott rendszert erõszakoltak rá a mélyen vallásos orosz társadalomra, amelyet a társ. 98%-a utált már a kezdetektõl.

Csakhogy míg Tsehov, Dostoevskiy stb. mûvei megjelenhettek a cári rendszer idején, addig a 20. században már a gonodlatért is ment az ember Siberia-ba egy kis wellness kúrára.
ondok 2008 dec. 06. - 00:08:16 Előzmény Miki1900
(31/108)
Ezt már máskor is mondtad ,hogy szerintem a Szempont szélsõjobb uszító mûsor,de vagy amemóriád nem mûködik,mert tele van kurucinfós marhaságokkal ,vagy hm.. csúsztatgatsz,mert én ilyet soha nem írtam.Tényleg nem vesz senki komolyan ,mert a hazug embert hamarabb utolérik mint a sánta kutyát.
offtopic
Heathcliff 2008 dec. 06. - 00:04:42 Előzmény Obránszky Ármin
(30/108)
Komolyan mondod, hogy ilyesmi már elõfordult itt? Ondok a megmondhatója, mivel vele történt meg, tõle még azt is kimoderálták, hogy "Ceterum censeo, Carthaginem esse delandam". Merthogy tömeggyilkosságra utal...Hát, nem tudom, azóta mi történt a moderátorokkal.

A holodomoron sajnos, nem csodálkozom. Emlékszem, amikor a Gulágról elõször olvastam, hallottam, hetekig nem értettem, hogyhogy van ételem, ruhám, fûtésem...:( Nekem nem a borzalom tûnt hihetetlennek, hanem annak a hiánya. Utána azt hittem, már semmivel nem lehet sokkolni. Aztán kezembe került egy könyv a Ceaucascu-rdsz. börtönéveirõl - már nem emlékszem, melyik kínzás volt az utolsó, ahol nem bírtam tovább. Nemrég egy kínai börtönkínzásokról szóló könyvet ajánlottak a figyelmembe, elmesélve 1-2 részletet....
bele se bírtam kezdeni.
ondok 2008 dec. 06. - 00:03:01 Előzmény Obránszky Ármin
(29/108)
Bocs de én azzal ,hogy nem szajkózom dr Milton tényszerûtlen minõsítgetését,azzal csak objektív vagyok ,és semmilyen diktatúra védelmére nem keltem.Amikor leírtam ,hogy a nép enni szeretne elsõsorban ,rögtön tudtam ,hogy jönnek a holodomorral.Ezzel együtt egy rendszert teljes egészében lehet értékelni ,ugyanúgy mint egy embert,mert ha egypoldalú akarok lenni ,akkor akapitalizmus történetébõl kiemelhetem a millió megnyomorított 12 órákat dolgoztatott gyermekmunkást és így tovább.a holodomorrol máig vitatkoznak ,hogy mi volt a pontos oka.Szörnyû volt ,ugyanúgy mint sok minden a történelemben.Ezzel együtt ,ha igaza lett volna az ideológusoknak ,és a szocializmus életképes lesz ,akkor ez nem jelentene többet egy epizódnál az emberiség történetében ,amelynek során egy igazságosabb rendszer felváltott egy elavultat.Nem ezen fordult meg az ügy ,hogy akkor nagy éhínség volt.Ezt világosan kell látni.