9/10
convar 2011 jún. 20. - 03:23:32 9/10 Előzmény agarik
(250/490)
Sztem meg nem pont olyan :) Na mind1, azt igazából még megérteném hogy nekem nem hiszel, de a filmekben elhangzottaknak sem? :) Tehát a T2ben a T-800 nyilván rosszul tudta a dátumot (na dehát elvileg hogy is tudhatná rosszul? :) ), igaz? Vagy a T3ban meg 1xûen mindenki hülye volt mert azt hitték hogy 2004et írnak igaz? :D

Ne haragudj, de egyre kevésbé tudlak komolyan venni.
agarik 2011 jún. 12. - 15:29:10
(249/490)
"1997-rõl 2004-re" - ez pontolyan elírás, mint az Alapítvány trilógiában hogy mikor volt Arkady Darell kalandja a Második Alapítvánnyal.
9/10
convar 2011 jún. 12. - 01:24:23 9/10 Előzmény agarik
(248/490)
"Nem odázták el."

Dehogynem. 1997rõl 2004re.

"A Skynet nem aktivált semmit."

Õ nem is, õt aktiválta a T-X, én ezt mondtam :)

"Az egész sztoriban a Skynet próbál változtatni a múlton, mert a jövõben vesztett. Az emberiség ugyanakkor nem próbál változtatni semmin mivel gyõzött, és mindíg csak azt teszik az idõgépet használó emberek, ami azt segíti elõ ami egyszer már megtörtént velük: Az 1. részben John Connor visszaküldi az apját, mert tudja hogy az mentette meg õt a T-800astól. A 2. részben John Connor visszaküldi a T-800ast, mert tudja hogy az mentette meg a T-1000estõl. A 3. részben a csaj visszaküldi a T-800ast, mert tudja hogy az mentette meg a T-Xtõl. Soha semmi nem változott az idõvonalban."

Szal semmi :) Mivel úgy látom alapvetõen másként értelmezzük a T filmeket, a további eszmecserét én nem forszíroznám, kivéve, ha te ragaszkodsz hozzá ;)
agarik 2011 máj. 24. - 10:48:17 Előzmény convar
(247/490)
Nem odázták el.
A Skynet nem aktivált semmit.

Az egész sztoriban a Skynet próbál változtatni a múlton, mert a jövõben vesztett. Az emberiség ugyanakkor nem próbál változtatni semmin mivel gyõzött, és mindíg csak azt teszik az idõgépet használó emberek, ami azt segíti elõ ami egyszer már megtörtént velük: Az 1. részben John Connor visszaküldi az apját, mert tudja hogy az mentette meg õt a T-800astól. A 2. részben John Connor visszaküldi a T-800ast, mert tudja hogy az mentette meg a T-1000estõl. A 3. részben a csaj visszaküldi a T-800ast, mert tudja hogy az mentette meg a T-Xtõl. Soha semmi nem változott az idõvonalban.
9/10
convar 2011 máj. 23. - 01:58:20 9/10 Előzmény agarik
(246/490)
"A TX visszajövetele nélkül John Connor SOSEM került volna abba a pozícióba, hogy a jövõben az emberiség fõvezére legyen."

Dehogynem, T-X nélkül is meglett volna minden esélye rá, ahogy sikerült is az elõzõ idõsíkban, vagy még visszafelé haladva a T1 és a T2 cselekményét megelõzõ idõsíkban is.

"Tehát a TX visszatérte (akár kapcsolatba lépett a Skynettel, akár nem - egyébként az események folyásából látszott hogy nem) LÉNYEGTELEN abból a szempontból, hogy hogy alakult a jövõ."

Ez akkor úgy badarság ahogy van, ne haragudj, és csak sztem. És méghogy nem lépett kapcsolatba a Skynettel, amikor õ aktiválta? :O És hamár õ aktiválta, információkhoz is juttathatta. Talán ezért van az, hogy a T4ben már van T-800 (mikor eredetileg csak 2029tõl lennének) meg mindenféle egyéb termi. Legalábbis ezzel megmagyarázható sztem :)
9/10
convar 2011 máj. 23. - 01:51:11 9/10 Előzmény agarik
(245/490)
Semmit? A T2ben pl. elodázták a J Dayt 1997rõl 2004re. Azért ez igenis vmi :)
agarik 2011 máj. 11. - 15:33:07
(244/490)
A TX visszajövetele nélkül John Connor SOSEM került volna abba a pozícióba, hogy a jövõben az emberiség fõvezére legyen.
Tehát a TX visszatérte (akár kapcsolatba lépett a Skynettel, akár nem - egyébként az események folyásából látszott hogy nem) LÉNYEGTELEN abból a szempontból, hogy hogy alakult a jövõ.

A sorozat meg ahogy emlékszem egy alternatív világban játszódik a fimekhez képest, így az se számít semmitse.
Valezius 2011 máj. 11. - 15:20:10
(243/490)
Mondjuk attól, hogy a TX visszajött. És mondjuk kapcsolatba lépett a Skynettel, aki így információhoz jutott a jövõrõl. Az 1-2 arról szólt, hogy az emberek már a gyõzelem küszöbén állnak. Egy értelmes Skynet nyilván kihasználja az idõutazásban lévõ lehetõséget arra, hogy ezen a helyzeten változtasson. A 3-4-bõl (meg a sorozatból) nekem úgy tûnik, hogy meg is tette.
agarik 2011 máj. 11. - 15:00:52
(242/490)
Hát nemtudom. Az elsõ 3 részben az emberek SEMMIT nem tudtak megváltoztatni, így nem látom be, mitõl változott volna meg a helyzet a 4-re (amit bevallom nem láttam).
Valezius 2011 máj. 11. - 14:09:04 Előzmény agarik
(241/490)
Jó. Igazából pont az tetszett a 4-ben, amikor a trailerben elhangzott, "ez nem az a jövõ, amirõl az anyám beszélt".
Minden megváltozott, a gyõzelem már korántsem biztos. De akkor is inkább a háborús sztori kéne lezárni. Bár amennyire megkavarták a dolgokat egy hihetõ lezárást elég nehéz felépíteni.
3/10
Bogoj 2011 máj. 11. - 13:24:04 3/10 Előzmény agarik
(240/490)
én is olvastam, egyetértek.
agarik 2011 máj. 11. - 10:57:23
(239/490)
Nem fog.

Amúgy ajánlom a magyar "Terminátor a középkorban" kiadványt. Azt kéne megfilmesíteni!
9/10
convar 2011 máj. 11. - 03:27:07 9/10
(238/490)
Mondasz vmit, de azért sztem várjuk már meg ezt a T5öt hogy valójában milyen is lesz és mirõl fog szólni, ki tudja elõre hogy rendezõ mit fog kihozni belõle.

Am én sem bántam volna hogyha inkább a T4et folytatják, én megnéztem volna a totális háborút, dehát mostmár mind1 :)
Valezius 2011 máj. 11. - 03:00:42
(237/490)
Nekem nem tetszik ez a dolog.
A T3 meglépte az egyetlen logikus dolgot
----Spolier :)----
Az ítéletnapot egyszerûen nem lehet elkerülni, ha szétnézünk a világban a mesterséges intelligencia kutatás gõzerõvel folyik. Néhány terrorista, aki tudja, hogy nem lesz jó vége, nem állíthatja meg a fejlõdést. Ezt a háborút nem lehet úgy megnyerni, hogy a Skynet létre se jöjjön. Egyedül azt lehet tenni, hogy ha már tudnak a veszélyrõl, akkor felkészülnek a háborúra.
A sok visszautazással max azt lehet elérni, hogy nem egy Skynet jön létre, aminek az elsõ dolga az, hogy elpusztítja az emberiség felét, hanem mondjuk egy Data :)

Számomra a 4. rész teljesen visszaadta a háborús hangulatot. Ezért megbocsátom a hibáit, hogy túl trendi akar lenni, látványmozi.

De most a folytatás helyett még egy idõutazós filmet készíteni totál hülyeség. Harcot már eleget láttuk, most már érdekelne, hogy fog gyõzni végül az emberiség.
9/10
convar 2011 máj. 11. - 02:38:27 9/10
(236/490)
Na, nem lesz itt semmiféle Linda Hamilton meg Michael Biehn. Viszont érdekesen hangzik ez az újabb idõsík, és bár tartok egy kicsit tõle (ez már hanyadik is lesz, fõleg ha a sorozatot is belszámoljuk? :D), végülis akár még jól is elsülhet :)

http://index.hu/kultur/cinematrix/hirblog/2011/05/06/linda_hamilton_kimarad_a_terminator_5-bol/
http://www.sfportal.hu/a-terminator-5-lesz-az-uj-t3-9422.scifi
miénkittatér 2011 máj. 07. - 15:18:24
(235/490)
Igen én tényleg úgy gondolom, hogy egy full CGI Svarci lenne a jó a régi fiatalosabb testével is. És ennek õ lenne a mocap alapja.Végül is a testének máig meg van az a tipikus mozgása , mint eddig és az arcjátékot is remekül átadhatná a CGI karakternek.
És szerintem itt még jól is jöhetne történetileg az organikus modelleknek(pláne emberi) kicsit mûviessége.
Hihetõbb lenne ezáltal, hogy õ egy robot.Persze lehet addigra ugrik még egyet a CGI és okafogyott lesz az elképzelésem,mert teljesen valósághû lesz addigra:)))

De igazad van tényleg látni kéne már a végeredményt, addig csak dobálódzunk az elméleteinkkel.
Minden esetre az is igaz a linkelt képed láttán, hogy még a mocap alkalmazása is kétséges az alapján:)))
9/10
convar 2011 máj. 07. - 15:06:17 9/10
(234/490)
Jó, végülis azután érdemes nyilatkozni vmirõl miután láttuk ;) (ezt a Svarci CGIvel kombóra mondom :) )

De...én mégiscsak attól tartok hogy gagyi lesz. Merthát ott van a test is (láttad hogy nézett ki a T3 után miután leengedett? http://enmg.hu/images/2009/02/1arnold_schwarzenegger_fat.jpg És azóta eltelt újabb 6-8 év :) Mostanra még nehezebb lenne visszaszerezni a régi formáját), vagy azt is CGIvel? :D

Nameg a kondi ugye :) Bár, mivel film, akár minden ugrás és karlendítés után tarthatnak a forgatáson egy 5 perc szünetet, hogy Arnie kifújhassa magát :D
offtopic
miénkittatér 2011 máj. 07. - 14:36:32
(233/490)
Ebben semmi ellentmondás Svarci igazából termi a többi csak egy szerep:)

Amúgy értelemszerûen jobb lenne a CGI ha õ lenne az alap.Nem véletlenül nem noname színészekre helyezik a mocap szenzorokat olyan esetben,mikor egy valós ismert embert kell CGI-vel létrehozni.
9/10
convar 2011 máj. 07. - 13:56:15 9/10
(232/490)
"Viszont önmagát mint termi remekül adhatná CGI formában."

Ez már önmagában ellentmondásos :D

Ha CGI kell, akkor eleve minek õ? Akkor megint jöhet az a testépítõ gyerek aki a T4ben is volt. Olcsóbban is vállalná :D

Sztem kár erõltetni.
offtopic
miénkittatér 2011 máj. 07. - 13:50:07
(231/490)
Szerintem Svarci ilyen jellegû cameo szerepe, teljesen értelmetlen lenne a filmben. Viszont önmagát mint termi remekül adhatná CGI formában.Valószínûleg így is lesz.És szerintem ez akár még jól is elsülhet,hiszen a CGI megjelenése talán sokkal "gépiesebb" megjelenést adhatna neki.Persze ez nem lesz megszokott, hiszen "élõben" láttuk eddig termiként,de egy új, remélhetõleg jó koncepcióban akár még emészthetõ is lenne.