Téma: Terminator 6

1/10
sawyerx 2019 dec. 13. - 15:14:15 1/10 Előzmény Eddyboy
(78/178)
"A nagy rajongók egy része, azért közel 30 év alatt megkopott, így nem lehet csak az ő fejükkel gondolkozni, rendezni, stb."

Világszinten akkora bukta a film, mint a huzat, szóval de, az ő fejükkel kéne gondolkozni.
Lehet itt villogni a klasszikus filmek remake-jeivel, lehet alapból új trilógiákban gondolkodni, de nem érdemes, mert bukta lesz. Vajon miért van az, hogy már 3 terminátor-trilógiát kaszáltak, mert pofára estek az első részével?
Érdekes, a Mad Max (bár nem kedvencem) például tudott úgy újítani a mai kor látványelemeivel, hogy nem gyalázta meg a korábbi filmeket, sőt, magasabbra tette a lécet. A Jumanji szintén úgy újított, hogy teljesen "mai" film lett, társas helyett nintendo, de tisztelte az elődjét és normális írást kapott.
A star warsosok most kezdenek ráébredni, hogy hiba volt koncepció nélkül, rendezőváltásokkal kidobálni sec perc alatt az új trilógiát és a spinoffokat, el is kaszáltak egy spinoffot, most meg mindenki kezd visszamenőleg panaszkodni, kimosakodni.
Szóval én főleg az idei év után látom azt, hogy szépen lassan kezd kikopni ez az igénytelen, filmkészítés néven futó híg fosás. És ehhez kellettek az olyan filmek, mint Az ír vagy a Volt egyszer egy... Hollywood.

A többiben egyébként egyetértünk, és az utolsó mondatod szomorú, de igaz.
9/10
Eddyboy 2019 dec. 06. - 09:59:02 9/10 Előzmény sawyerx
(77/178)
Ugye eltelt majdnem 30 év, én is nem sokká 40 éves öregember leszek.

Tudomásul kell venni, hogy ez a sok technikai, hót felesleges marhaság egyszerűen amputált agyúvá tette az embereket. Ha nagyon csűrik, csavarják a történetet, akkor nem fogják majd fel, és azért nem fog tetszeni. A nagy rajongók egy része, azért közel 30 év alatt megkopott, így nem lehet csak az ő fejükkel gondolkozni, rendezni, stb.

A jelen kor szelleme az, hogy ne kelljen gondolkozni.

Azért valamennyire látszik, hogy Kemeron keze is benne van, mert vannak utalások, jelenetek, amik a régi, klasszikus második részt is felidézik.

És igen, nagy rendezők kiöregedtek, visszavonultak, stb., az újak pedig nem rendelkeznek azokkal a képességekkel, mint a régiek, mert nincs nekik.

1/10
sawyerx 2019 dec. 05. - 12:03:31 1/10 Előzmény jmisi31
(76/178)
Na hát ez a gond, hogy elvárások nélkül készíthetnek bármilyen sz*rt, te akkor is megnézed.
A T2vel kapcsolatban megint csak ezt tudom írni: megvalósítás és megvalósítás közt is hatalmas a különbség. Ott nem volt erőltetett, sőt, kifejezetten a film egyik alaptémáját erősítette, az ember-gép kapcsolatot.
A 3. rész mint írtam, valóban méltatlan folytatás, de a folytatások közül azt nézem meg legszívesebben. Legalább a színészek nem nyomták a kínos poénokat,nem hatásvadászkodott a film sem, a darus és a koporsós jelenetek pedig badassek. Egy rész van meg, ami kicsit erőltetettnek hatott, mikor a csaj kilövi a repülő gépet, John erre azt mondja, hogy "Emlékeztetsz anyámra". Terminátorként középszint, akciófilmként igényes, de összetenném a két kezem, ha manapság ilyen akciófilmeket gyártanának, nem pedig jellemtelen, CGI orgiákat.
A Megváltás igenis méltatlan: óvodás dialógusok, transformers-hangulat és robotok, középszintű történet és karakterek. Bale tehetséges színész, de nem John Connorként. Az eleje nagyon bejött, az ellenállók részeire is még azt mondom, oké, de az összes többi már inkább a disney-mese felé hajlott. A vége pedig egyenesen röhej, egyedül a CGI Svarci hozta azt a régi terminátor-hangulatot, azt is csak 10 másodpercig. A zenére már nem volt pénz.
A genisyst inkább hagyjuk, egy paródia, de már ott is bazári majmot csináltak a terminátorból.
Nem foglak győzködni, neked tetszik, nekem nem. Csak azt nem értem, ha erre 9/10-et adsz, a T2-re mennyit? Ha zavar a viccelődése, vagy a bakik (amiből valóban rengeteg van), akkor logikusan nem adhatsz arra 10/10-et, maximum 9-et, de akkor meg szerinted ez a film egy szinten van vele?
Illetve tényleg kíváncsi lennék, hogy melyik jelenetek miatt tetszett neked ez a film? Jelenet, párbeszéd, karakter vagy valami, ami tényleg annyira jó volt?
9/10
jmisi31 2019 dec. 04. - 17:40:07 9/10 Előzmény sawyerx
(75/178)
Nézd... számomra a T2-nél és at Alien 2-nél jobb filmeket kategóriájukban nem fognak felmutatni sosem! Éppen ezért elvárások nélkül tekintek meg mindent... A T2-ben is voltak poénok, nem is kevés, csak a korszellem akkor még másként reagált és reflektált az ilyesmire, példának okáért: "Szükségem van a ruhádra, a csizmádra és a motorodra", "No problemo", "Hasta la vista baby", "Szétrúgom a seggfejed" vagy éppen az Új-mexikói jelenet, amikor a kertésznadrágos csöppséggel néz csendben farkasszemet Schwarzi... de lehetne sorolni napestig.
Számomra a 3. rész annyira jelentéktelen és szar volt, hogy azóta is sírok, hogy végig kellett néznem... méghogy sors, meg ez a végzeted, miközben elvileg megváltoztatták/elódázták az Ítélet napját?! Ne már!!!
A Salvation egy nagyon jó és méltatlanul alulértékelt folytatása volt, persze logikai bukfencek itt is voltak, de mégis... főleg ha az eredeti rendezői verzió kerül a mozikba(John Connor meghal és Markus áll a helyébe szó szerint az ő bőrében)! Sőt... nekem a tényleg szar Genisys első 25-30 is tetszett, mert nagyon eltalálták... az már az írok hibája, hogy nem tudtak épkézláb történetet írni, bár hogy John Connor is átállt... azért az még igen erős ötlet volt, csak rossz volt a tálalás...
De vagy megérti mindenki vagy nem... ma már másak a szokások, másak az elvárások és még másabbak az igények! Az a gond, hogy mindenki másképp képzelte el ezt a beépülős dolgot... de gondolj bele... te mit tettél volna, ha a létezésed értelmetlenné/okafogyottá válik, mindemellett a feladat, amire gyártottak és amit elvégeztél végül teljesen feleslegessé lett... vajon te mit tennél, mert én magam sem tudom... az írók így képzelték el... de ők is vaktában írták meg, hogy legyen hogy beilleszteni Schwarzit a történetbe...
Reboot vagy remake vagy éppen folytatás a Sötét Végzet(az eleje miatt az utolsó), akkor is a Salvation-ön kívül a legjobb továbbgondolása volt a történetnek... bár én azt a Salvation trilógiát tényleg adtam volna!
1/10
sawyerx 2019 dec. 04. - 11:16:31 1/10
(74/178)
@ Eddyboy

Fogadja el a radai rosseb, az...
Itt nem csak arról van szó, hogy semmit nem ad hozzá a sztorihoz, sőt, egyenesen leköpi, hanem a MEGVALÓSÍTÁS. Felőlem rakják bele a szálat, hogy a T-800 beépült, de ne így. Ne így, hogy az legyen a célja az egykori gyilkológépnek, hogy a moziközönség röhögjön rajt. A Family Guy szokta kiparodizálni ilyen módon a legkomolyabb filmeket is, csak itt az az elkeserítő, hogy ez a film alapból ezt komolyan gondolta. És nem értem, miért írod, hogy ez a jelen kor szellemét is figyelembe vette. Miért, a régiek nem? Arra épült az 1-2, ez is volt a sikerének a titka. Ja meg az, hogy a terminátor gyilkolt, nem egy vén vicces köcsög volt. Lehetne csinálni még méltó terminátort, ez nem azon múlik, hogy a 80-as évek világa más volt, hanem hálivúdból kihalnak vagy visszavonulnak a valódi írók, rendezők, és maradnak az ilyen tehetségtelen, semmirekellő tim millerek meg jon favreauk...

jmisi31

Nem, nem muszáj felérnie hozzá, de igenis lássam a törekvést, hogy megpróbálták belőni azoknak a színvonalát. És ennek az alap, kezdő lépése, hogy mikor elgondolkozunk azon, milyen szerepe legyen a T-800-asnak a filmben, nem azt válaszoljuk, hogy "legyen a családbarát, kötelező mőkamiki". Ergo ne heréljük ki az eredeti filmek kategóriáját, és a félelmetes sci-fi/akció hangulatot lecserélve ne egy vígjáték keretei közt kezdjünk dolgozni rajt.
Elismerem, hogy a T3 sem mutatott újat, több volt benn a poén, de ahol kellett, komolyan vehető volt, a darus jelenet mindmáig krva jó, a végén pedig meglépték azt, aminek a továbbgondolása elbukott.
Már írtam, hogy nekem a Terminátor 1-2 olyan filmek, amiket bármikor az egekig magasztalok, persze a hibáikat is elismerem, de én minden filmhez objektívan állok hozzá, szóval ha beszélek róluk, egyaránt negatív-pozitív dolgokat is felhozok. Míg másokat az Alien-filmek méltatlan folytatásai vágnak hanyatt (láttam mindet, de nem vagyok akkora fan), engem ez.

Sz. Péter 2019 dec. 01. - 13:08:05 Előzmény koppasz86
(73/178)
" hagyta így elbarmolni "?

Konkrétan társ-forgatókönyvíró volt és a vágásba is beleugatott. Ezért vesztek össze a rendezővel.
7/10
pihes 2019 dec. 01. - 10:45:32 7/10
(72/178)
Kétségtelen az, hogy az előző három résznél jobb ez. Ám '91-be miután kijöttem a moziból a T2 után, nem nagyon volt kérdés, hogy lesz-e attól még jobb . Minden hiába, nem tudják felülmúlni!
EF nem-igen kapott itt utolsó utáni esélyt. Jó kis reklám volt!
Nem akkora durranás, de volt rosszabb is.

7/10
koppasz86 2019 nov. 17. - 21:41:14
(71/178)
Atyavilág, hogy mit művelt a sok félkegyelmü rendező az első két rész után... De Cameron hibája ez az egész... nem hiszem el, hogy hagyta így elbarmolni az egész történetet... Neki kellett volna megcsinálni az igazi 3-ik részt annó még a 2000-es évek elején , ami a jövőben játszódott volna robotok uralta világgal. Biztos, hogy komoly lett volna a képi világ a látvány a sztori a zene... győzött volna az emberiség azt úgy lett volna vége, hogy visszaküldik a gépeket és kerek lett volna teljesen az egész történet... nem tudta volna szétbarmolni a sok nyomorult a hulladékabbnál hulladékabb folytatásokkal. Erről az új filmről meg... mit műveltek a filmtörténelem egyik legkeményebb gyilkológépéből? Tiszta szégyen...egy pelenkázós köcsögöt aki keresztbe tett lábakkal simogatja a kutyát... miközben az első résztől kezdve nagy hangsúly volt fektetve arra, hogy ők jelzik a terminátorokat. Na meg a Johnos és a Skynet-es dolog.. . rájuk épült az első perctől kezdve minden, azt ezt művelik velük.. Soha többet nem nézem ezt meg még egyszer , számomra csak az 1-2 rész Terminator film... Egyedül Cameron tudott volna még jó filmet csinálni vagy esetleg egy jó rendező aki tényleg Terminator-fan, de a sok moslék után már lehetetlen ezt visszahozni sajnos ennek ezzel vége lett... https://www.youtube.com/watch?v=SRxXiXgGe8g ez a legértelmesebb folytatás a 2. rész óta erről ennyit
9/10
jmisi31 2019 nov. 17. - 10:27:39 9/10 Előzmény sawyerx
(70/178)
Te is azok közé tartozol, aki azt hiszik, hogy egy egyedi és megismételhetetlen kultfilmhez készíthető egy ugyanolyan vagy legalábbis hasonlóan jó, de mivel nem ér fel hozzá, már szar... nálam az első rész sosem volt igazán jó, nálam sose érte el a kult szintet, mégis adtam 8 pontot rá, mert nem unatkoztam rajta, de a második rész annyival jobb volt, hogy az elsőhöz képest fényévekkel, megérdemelt kultstátusszal!!! Na az 10/10... bár az sem fedi azt az egyedülálló élményt, amit a mai napig érzek, amikor megnézem... Azt kéne felfogni, hogy ami régen volt, ma már nem fog működni!!! Az meg hogy elvárások nélkül ülök be egy filmre... mert élvezni akarom bakker, nem pedig minden logikai bakit és hibát észrevenni, hanem kikapcsolni a játékidő erejéig! És igen... én felpontoztam a filmet azért, mert jobb volt mint az előző 3 együttvéve(na jó a Salvation nálam még mindig üt a jövő bemutatása végett)!
domo.robi 2019 nov. 16. - 12:59:31
(69/178)
A Terminátor filmek sötét végzete elérkezett. A jövő helyett a jelent preferáló film 3 dolgot tudott felmutatni:
1. Aktuál-filmkulturális behódolást a trendeknek
2. Eddigi terminátor filmekből való lopkodásokat
3. Néhány jó ötletet


1. Aktuál-filmkulturális behódolás a trendeknek
- A történet Mexikóból indul, a főhős mexikói, a terminátor is mexikói. Hispán kvóta rendben
- A főhős nő, a jövőből jövő főhős is nő, Sarah Connort már nem is említem. Női kvóta rendben
- A fehér férfi egy öreg impotens robot, aki hispán családját segíti a pelenkázásban, és függönyt árul
- Érzelmeskedés, érzelgősködés, még a robot is emberi akar lenni.

2. Eddigi terminátor filmekből való lopkodások
- Robotizált ember érkezik az emberszerű robotok világából, hol is láttam, ja a T4-ben.
- Fel kellene robbantani a főellenség robotot, de ehhez valakiből ki kell venni az aksit, aki ebbe belehal - nini, T3
- Kamionos, helikopteres üldözés? T2
- A főellenség már megint egy öntudatra ébredt komputer, amit eredetileg más célokra hoztunk létre? T1-5
- Ki lehet kerülni a Skynet-féle pusztulást, de egy másik jövőben úgyis létrehozza az emberiség a gyilkos számítógépet. Az ítélet napja elkerülhetetlen. T3, T5

3. Néhány jó ötlet
- John Connor, az a régről ismerős, idegesítő tini kölyök elpatkol, és éppen a T800-as öli meg
- A kibernetikus kibernetizmus (fémlő szövet a fém vázon) új ötlet, ki is hozták belőle a maximumot
- Repülőn harcolás Terminátoros filmekben még nem volt, nem mintha valami különleges dolog lenne, de még nem volt.



Összegzésként annyit mondhatok, hogy már sokszorosan kimaxolták a Terminátor koncepciót, volt itt élő szövet a fém vázon, fém szövet a fém vázon, emberbe ültetett fém, és persze Arnold, minden mennyiségben.
Csak remélni tudom, hogy több film már nem készül a témában.  
9/10
Eddyboy 2019 nov. 16. - 08:26:17 9/10 Előzmény sawyerx
(68/178)
Jó(l) van na, nem kell (így) megvadulni...

Na, azért nem arról szólt az egész film, hogy a T-800-as függönyöket varr, csak az is egy szál.
És igen, kissé dilettáns is, meg nem is...

És ha jobban, és kissé nyugodtabban belegondolsz, mit csinált volna...
Nem volt semmiféle küldetése, és ezért tanulmányozta az emberi viselkedést, és munkát is vállalt.
Lehetett volna cukrász, vagy nehézgépkezelő is...

Nem csak a rajongóknak készült, hanem a mai kor szellemét is figyelembe vette.
Ez olyan, mint pölö a mai "okos"telefonok: "mindent" tud, de semmit sem igényesen, vagy rendesen.
Tehát a rendező, a producer stb., felmérte az igényeket és annak függvényében intézte, rendezte a dolgokat.

És mikor ilyen nagy dohány mozog egy filmnél, akkor nem a rajongók (kis) lelkével foglalkoznak elsősorban, hanem elsősorban a profittal, és egyéb szempontokkal is.

Azért hiszed Te is, hogy csak a rajongóknak készült, mert a második rész "folytatása", Dzsémsz Kemeron is benne van, és hanyagolják az előző három részt.
Kemeron sem varászló, vagy csodatévő.

És ezért (is) az általános tévedés, hogy csak rajongóknak készült.

Amikor az első két rész készült, a világ és az ember is, okosabb és igényesebb volt.
Az meg rég elmúlt...
Ezt se felejtsük el...

Pölö közel sem volt ennyi fölös technikai hülyeség, és hasonlók.

Tehát ezek, ilyen filmek kellenek a mai világnak, embernek, el kell fogadni.
A többség és a zseton dönt...

Olyan jót, mint az első két rész soha nem fognak csinálni, mert nem tudnak.
1/10
sawyerx 2019 nov. 15. - 09:48:44 1/10
(67/178)
jmisi31

Na többek közt pont az ilyen hozzáállás miatt tart ott a filmipar és az emberiség is, ahol tart. Mert eligénytelenedett tucatembereket nevelnek ki vagy nevelnek át, akik megelégszenek a szarral is és elfogadják. Felejtsük el hasonlítani az eredetihez és minél előbb fogadjuk el a minőséget, hogy élvezni tudjuk? És te igényes, tudatos nézőnek tartod magad? Persze, hogy ragaszkodok a múlthoz, mert a Terminátor 1-2 azért lett akkora kultuszfilm, amiért, és azt a mércét illik legalább becélozni, ha már gyakorlatban megközelíteni nem is tudják. A hivatásos kritikusok pedig épphogy minden mai blockbuster, szégyengyalázat ótvar filmet a star warstól a terminátorig magasztalnak, de hogy is mernének ellentmondani egy olyan stúdiónak, ami lassan egyeduralkodó lesz a piacon... Ha elvárások nélkül állsz minden filmhez, csak gratulálni tudok, így lelkesen tudsz támogatni minden szennyet.

Eddyboy

"Szóval más korosztályt is meg kell célozni, és figyelembe venni..."

Persze, akkor ilyen elven a gyilkológép terminátorból csináljanak a következő részben egy mókamester függönyárust, aki családot alapított és pelenkát cserélt. JA, HOGY AZ MÁR EBBEN MEGTÖRTÉNT? Hát röhej. A következőben mi lesz, csokigyárat alapító terminátor, aki T-800 Wonka néven kedveskedik a gyerekeknek nyílt napokon és egy cuki pónit is meglovagol?

Aki ezt a szart 9/10-re értékelte, az mire értékeli akkor a két Cameron-féle filmet?
Persze, a profit miatt a stúdió ezzel is egy biztonsági játékot játszott (és nem hittem a szememnek, mikor láttam, hogy dark fate-gyerekfigurákat is lehet rendelni a netről), és pont ebbe bukott bele. A marvelektől nem vár sokat az ember, ahogy Scorsese is mondta, agyatlan látványcirkusz, az elejétől kezdve annak indult, így nagyon nem tud lejjebb menni. De a Terminátort ilyen mély pöcegödörbe nyomni, na ez pofátlanság, főleg annak tekintetében, hogy állítólag ez a rész NEM új célközönségnek, hanem a rajongóknak készült...

MadDogs 2019 nov. 11. - 14:22:45 Előzmény jmisi31
(66/178)
"Felejtsétek már el hasonlítani az eredetihez, mert teljesen értelmetlen... az akkor egy egyedülálló filmélmény volt... de volt 30 éve!!!"

Csak elemzés szintjén hasonlítottuk az eredetihez, ezt ne keverjük az elvárásokkal. Három langyos folytatás után nem volt elvárás az első két rész megközelítése. Az a baj, és az a szégyen, hogy a Dark Fate összességében még a Cameronmentes folytatásokat sem tudta felülmúlni.
Egyébként ha ezt a filmet nem illik az első két részhez hasonlítani, akkor miért a T2-t másolja olyan vehemensen? Ráadásul bénán.

"Akkoriban örültünk, ha hetente egy vagy két új film megjelent."

Itt vajon mire gondolsz?

"Manapság más van... és minél hamarabb fogadja el minden néző, annaál hamarabb is fogják élvezni a műsort, de... "

Na, látod, pont ez a lényege a dolognak. Az igényesség hiánya (a döntő többségnél). Te azt hiszed, hogy csak el kell fogadni, és akkor jó lesz, mert neked ez bevált. De ha az embernek vannak igényei, egy ilyen Terminator-folytatást nem fog élvezni, akármilyen borúlátúan ül be, mert nem üti meg a minimális mércét sem. Ha meg úgy ül be, hogy "mocsoksz*r lesz", akkor meg már talán van jobb dolga is, mint hulladék filmeket nézni, nem? Remélhetőleg...

Egy szó mint száz, nem kéne az ilyen filmeket "megvédeni", meg 9 pontokat adni neki, ill. egyáltalán megvenni rá a mozijegyet, mert pont emiatt készülnek el. Ha most ez meg is bukik végre, jut rá öt másik semmi nem érő franchise, amit életben tartotok.
9/10
Eddyboy 2019 nov. 10. - 19:45:49 9/10
(65/178)
Nahh, még mielőtt mindenki mindenkit megsemmisít...

Lehet, hogy Dzsémsz Kemeron maga is unta már ezt az egész Dszon Konnor dolgot, ezért újított egy "kicsit"...

Ugye eltelt majdnem 30 év a második rész óta, azokra is gondolni kell, akik az első két részt nem is látták.
Igen, tudom, hogy most (majdnem) mindenki azt mondja, vagy gondolja, de hát ez, hogy lehet és akkor minek ment a mozi közelébe egyáltalán, mikor új Terminátor filmet vetítenek, ha az "alapokat" sem tudja...vagy nem látta az első két epizódot.

Mindenki, vagy a legtöbben, velem együtt, túl jól "felkészültek" vagyunk és így mérjük a dolgokat.
Ha az "újoncok" ezt az új epizódot megnézik, akkor kíváncsiak lesznek az első kettőre is.
És akkor azzal is növelik a Terminátor rajongó táborát...

Nem mindenki olyan vénséges öregember , mint pölö én (jövőre 40).
A többiek nevében nem nyilatkozom...

Szóval más korosztályt is meg kell célozni, és figyelembe venni...

Ez akkor is "csak" egy film, és próbálni kell(ene) benne a jót meglátni, vagy megtalálni...
A rendező, vagy a producer (soha) nem tud olyan filmet csinálni, vagy forgatni, ami mindenkinek teszik, mert az nem lehetséges.

És én is azt mondom továbbra is, mint rajongó, hogy nem olyan jó, mint az első két rész, de eddig a legjobb folytatás.

A többit már korábbi hozzászólásomban is leírtam...

10/8
Onogundur 2019 nov. 10. - 11:58:05 Előzmény Sz. Péter
(64/178)
A cikkben elismeri, hogy a maguk módján, nem feltétlenül az olyanoknak, mint ő, lehetnek szórakoztatóak. Hanem az is lehet, hogy trendeket határoznak meg, akár más műfajokban is, egy generáció számára pedig ezek lehetnek 'A' filmek.

Mondjuk, akkor nézzenek Scorsését is.
Sz. Péter 2019 nov. 10. - 11:03:09 Előzmény Onogundur
(63/178)
Scorsese valamiért megpróbálja komolyan venni a képregényből készült mesefilmek műfaját. :)
A Thomas a gőzmozdonyt mikor fogja ekézni?
Onogundur 2019 nov. 10. - 10:27:14 Előzmény nikato
(62/178)
A második részben több kraftot vitt bele a szinkronba, persze akkor még fiatalabb is volt. Gáti Oszkár is teljesen elvetette a gépies hangot, persze ezt megkívánta (sajnos...) Schwarzenegger szerepe is.

Fehér Anna egyébként annyival fiatalosabb, hogy 53 évesen még gyermeket is szült...)
Onogundur 2019 nov. 10. - 10:22:19
(61/178)
Martin Scorsese minapi szavai azok, amik talán a legjobb kritikáját adnák a mostani Terminátor-filmnek.

"A legsötétebb változás settenkedve, az éj leple alatt kúszott be: a kockázat fokozatos, ám folyamatos kiiktatása."

Márpedig erről a filmről igazán elmondható, hogy igyekezett semmilyen kockázatot sem felvállalni.

https://www.filmtekercs.hu/hirek/scorsese-visszavag-meg-kemenyebben-kritizalja-a-marvelt
Onogundur 2019 nov. 10. - 10:19:05 Előzmény jmisi31
(60/178)
Ezért írtam, hogy teljesen más témájú a film. Nyilván nem lehet meg egy Terminátor-film akció nélkül: de már azzal rendhagyóak lehettek volna, hogy nem követik a 'a CGI minden mennyiségben' trendet. A minőségéről nem is szólva.

A Jokert leginkább csak az atmoszférája miatt hoztam fel. Jellemet ábrázolni, drámaiságot kelteni lehet úgy, hogy a színészek szájába hiteles szöveget adunk, zeneileg aláfestjük a jeleneteket, úgy, hogy a jelenetekben már eleve képileg sok minden benne van. Tényleg csak egy példát hozok fel, mindjárt az elejéről, amikor Brad Fiedel zenéje alatt égnek a játszótéri mászókák. Ez tömör, sokat mondó és hatásos, utána pedig még sok ilyen volt. Igazán nem lehetetlen feladat ma is ilyet csinálni. De ha arra gondoltál, hogy a T1-T2 megismétélhetelenül jóra sikerült, akkor érteni vélem a mondandódat. Létezik -e persze megismételhetetlen? Voltak, akik esetleg az első rész után is ezt mondták.

9/10
nikato 2019 nov. 10. - 09:45:46 9/10
(59/178)
Jobb volt, mint a gyenge folytatások (3-5.), néhol még a hideg is kirázott. De! SPOILER:
SPOILER: Betesznek egy kiscsajt, akiről hihetetlen dolgokat állítanak a végén, ráadásul, amint megtudja, átváltozik azzá. A Terminátor egy ütéssel elintézhetné, de csak fojtogatja, a "megdöglesz k..cs..g" beszólás az nagyon rossz fordítás volt a szinkronban, ezt nem mondanák szerintem. Schwarzi vicces volt, de az is elég falsh, ami vele lett az évek alatt. SPOILER VÉGE
Egyébként nem értem miért erőltetik a nőket, vannak olyan szerepek, amikre csak és kizárólag férfiak alkalmasak. Fehér Anna együtt öregedett Linda Hamiltonnal (bár rajta nem látszik annyira az idő, mint Lindán), nagyon jól hozta a karaktert, úgy, mint régen.