1/10
sawyerx 2023 júl. 01. - 14:45:52 1/10
(4500/4500)
14 év után újranéztem/újrakínlódtam, lévén, hogy hatalmas termi-fan vagyok, kezdem ezzel a maratont, essünk túl előbb a szaron. Nem értem, mit esznek ezen annyira az emberek, miközben a 3. részt leszólják, ellenben megértem, hogy a 2. évad után kaszálták. Mindkét évadban van egy minimális előrehaladás, de összességében a sztori stagnál, semerre nem halad, miközben egy vasárnap délutáni olcsó matiné színvonalán mozog a megvalósítás. Azok a CGI-jok, te jó ég... Akkor inkább ne mutassanak jövőbeli robotokat, vagy még a makettozással is jobban járnánk. A casting borzalmas, Sarah és John önmaguk paródiái, mindig minden helyzetben zavarban vannak és irreálisan viselkednek (ennek ellenére bárhova sikeresen beépülnek), Sarah monológjai és meséi lefedik a szekunder szégyen fogalmát, de a totális mélypont az olyan karakterek feltűnése, mint Dr. Silberman vagy Kyle Reese. Mellé nonstop erőltetik azt a fos, "ha kell-ha nem" szomorú zenét (de még az akciók alá is, b+...), miközben akciósorozat lévén alig van benn akció. Vagy ha van, az is vágási bakikkal + úgy megvágva, hogy semmi ne látszódjon , vagy belassítva/fps droppolva, ami azért egy "Terminátor" cím alatt NE MÁR...
A terminátorok hiteltelenek, az első évadban az egyik futás közben konkrétan megvakarja a seggét (vagy megigazítja a gatyáját) + soknál észrevenni indokolatlan mimikát, grimaszt, szemöldökráncolást, ami egy gyilkológépnél nonszensz.
A jövőből úgy röpköd vissza ember-termi egyaránt, mint ahogy mi ugrunk el a boltba, magyarázat persze erre sincs, csak ez így értelmetlenné teszi az első két rész cselekményét. Azon meg már nem is rugózok, hogy a második film dátumát magasról leszrták.
De hogy pozitívum is legyen: Cameron karaktere pár feljebb említett mozgás kivételével remek, Ellison ügynök és a sajnos félbemaradt nyomozó szál izgalmas, az első évad végi kommandós-dobálás Johnny Cashre örök emlék, és azért a második évadbeli Weaver-féle Cromartie-kísérlet is pár helyen izgalmas.

Ha fanmade-ként nézem, 4/10, de mivel ez országos adón ment, Terminátor cím alatt, akkor 1/10, vagy még annál is rosszabb.
10/10
convar 2020 márc. 15. - 12:31:19 10/10
(4499/4500)
Egyik kedvenc Sarah jelenetem benne a mai napig:

"If you say..., I'll hunt you down. I'll kill you." És a srácnak az az arckifejezése rá :))))
https://www.youtube.com/watch?v=ocPVvx6Z9Sk
10/10
angelius 2015 júl. 11. - 06:47:20 10/10
(4498/4500)
Ez nagyon jó kis sorozat. Én nem láttam amikor a tvében adták. Most kezdtem el nézni. Az elsõ évadot rögtön meg is néztem. Kíváncsi leszek a második évadra, mert sok rosszat olvastam róla de azt is tudom hogy sokan megakarták menteni ezt a sorozatot. Nekem nagyon tetszik.
1/10
sawyerx 2015 márc. 12. - 21:18:16 1/10
(4497/4500)
Régen hetente néztem megjelenés után egybõl a részeket, viszonylag bejött, de számomra ez nem Terminátor. Nem a filmhez viszonyított költségvetés vagy mert "nincs annyi akció", hanem mert blõdség az egész, fõleg Kyle testvére. Mutattak volna be egy szintén a jövõben fontos fiatal katonát, ahogy hozzá is érkeznek termik és õ kezd el nyomozni, vagy tudomisén', de ez így hiteltelen blõdség, a filmtõl pedig nem tudom elvonatkoztatni. Pár hete megint elkezdtem az elsõ részt, hát tipikus csapjunkbelealecsóba tucatsz*r, semmi felvezetés, a sulis lövöldözésnél kapcsoltam ki, mikor a csajrobot ÉPP megjelenik. Nem tudom, mit szeretnek annyira ebben az emberek, ha a Terminátor 3-at úgy leszóljátok, akkor ezt miért nem? Bár nem véletlenül kaszálták el a 2. évad után.

Ami visszagondolva emlékezetes maradt, az elsõ évadzáró, mikor kromárti Johnny Cashre dobálja ki a kommandósokat, meg a 2.-ból a nõs terminátor. De már ez is akkora túlzás, hogy még a csapból is terminátorok folynak...
offtopic
cellasto 2014 aug. 26. - 12:04:18
(4496/4500)
nem sietted el :D
cellasto 2014 márc. 28. - 22:58:18
(4495/4500)
nem hiszem,hogy menni fog.
az elsõ résznél megakadtam anno :D
cellasto 2014 márc. 28. - 22:42:09
(4494/4500)
hát én elkezdtem nézni anno..

summer glau-t imádtam a firefly meg a serenity-ben,de mint terminátor.....

nagyon nem jött be vhogy :/
10/10
offtopic
convar 2013 dec. 15. - 17:00:46 10/10
(4493/4500)
A készülõ új Terminator filmhez új sorozat is dukál:
http://comment.blog.hu/2013/12/07/uj_terminator-tevesorozat_jon

Amit nem értek az az, hogy ha reboot(ok) akkor a sorozat hogy indulhat ki a T1-bõl? Hisz az új filmmel, a Genesis-szel biztosan “kompatibilis” lesz a sztorija, ez mindenképpen cél a készítõk részérõl.

Vagy arról lenne szó hogy tul.képpen csak kvázi újraforgatnák a T1-et?

Ködös ez még nagyon…
10/10
offtopic
iR T-800u 2013 nov. 06. - 10:38:58 10/10
(4492/4500)
Valóban.
Anteris 2013 okt. 30. - 11:00:07 Előzmény iR T-800u
(4491/4500)
természetesen semmi ilyen felírat nincs az eredeti jelenetben.

http://images.wikia.com/terminator/images/0/09/T-888CPU.jpg