Téma: The Circle

Xxy92 2017 máj. 05. - 13:09:45
(11/71)
Nagy kár, hogy nem Szabó Luca szinkronizálta Emma Watsont; számomra annyira össze van olvadva a színésznõ arca Luca hangjával.
Gilike 2017 máj. 02. - 23:08:12
(10/71)
Szerintem félreértetted a filmet, amit írtál, annak épp az ellenkezõjérõl szól, illetve épp az ellenkezõjét üzeni. Nem állok neki most hosszasan elemezgetni, mert tényleg nem sikerült jól a film, csak annyit tennék hozzá az eddigiekhez, hogy a közelmúltban olvastam a könyvet, és pont azért mentem be a moziba, mert úgy gondoltam, ebbõl állati jó filmet lehetne készíteni. Hát, sajnos nem sikerült. Totál felszínes maradt az egész, az érzelmi szálakból szinte semmi nem lett rendesen kibontva, annyira összecsapott az egész, hogy nem is értem, hogy engedhették ezt ki a mozikba. Az a legnagyobb baj ezzel, hogy ezután a film után szerintem senki nem fogja elolvasni a könyvet, pedig az egész jó.
1/10
moko2 2017 máj. 01. - 23:04:50 1/10
(9/71)
kalap szar.azert fizetsz,hogy megprobaljak kimosni az agyadat es elhitessek veled,hogy kiadni az eletedet minden mozzanatat jo.raadasul mindezt igenytelen,banto es pofatlan kontosben.
3/10
Deodato 2017 ápr. 30. - 16:41:03 3/10 Előzmény Szierafeuer
(8/71)
Nálam a helyzetet súlyosbítja, hogy én még ráadásul - fõleg a Halálsoron miatt - még kedvelem is Hanks mestert, és ezzel együtt értek veled egyet...
3/10
gggggggg 2017 ápr. 29. - 16:25:18 3/10
(7/71)
Engedd meg, hogy kifejezzem 100% egyetértésemet.
Szierafeuer 2017 ápr. 28. - 14:23:39
(6/71)
Elmondtam a véleményem. Ha nem tetszik, mondd el a párnádnak.
Balu64 2017 ápr. 28. - 08:40:21
(5/71)
Vazze... zs-kategóriás színésznek két Oscart-t is osztanak???... Mirõl maradtam le?
Szierafeuer 2017 ápr. 27. - 22:02:01
(4/71)
Kedves Olvasó!

Hogy tudd: csak azért regisztráltam erre az oldalra, hogy megmentsem a pénztárcádat és a lelkedet a pusztulástól, amit ez a film okoz.

Ez a film nem rossz, hanem naaaaa√π¶^°gyon rossz. Mekkora a naaaaa√π¶^°gy? Akkora, hogy azt már két galaxis közé kell képzelni. Az igazat megvallva keresem a szavakat, hogy ne fogalmazzak vulgárisan. Ígérem nem spoilerezek, bár akár tehetném is, hiszen, ha rám hallgatsz, úgyse nézed meg a filmet. Vegyél inkább a mozijegy árán háztartási kekszet és nyomkodd bele a számítógéped floppymeghajtójába, vagy építs belõle szobrot a butaság szellemének, mindkettõ jobb móka!
Ennél még az Éhezõk Viadala 2 is jobb volt!

Premier elõtti vetítésen vettem részt (ingyenjegy, de még így is drága volt), úgyhogy remélem, még idõben szólok, hogy megváltoztassátok a hétvégi programot: vegyetek inkább egy társasjátékot, vagy menjetek fagyizni, még ha havazik is.

Fontos tudni rólam, hogy én nem szeretem Emma Watsont, nem szeretem Tom Hankset. De! Nem gondoltam, hogy a „nem szeretemnél” tudnak mélyebbre süllyedni. Alapvetõen arctalan, zs kategóriás színésznek tartom õket, akikben semmi lendület, kreativitás, színjátszás. Oké, nem kell mindenkinek Robin Williamsnek vagy Jim Carreynek lenni, de az ember egy fõszereplõtõl elvárna egy kis színjátszást, legalább egy kis ripacskodást, de a semmi az egyszerûen semmi. A filmben legalább a statiszták ripacsok voltak… 2 pozitív karaktert tudnék csak a filmbõl felhozni: a fõszereplõ lány szüleit, akiket sajnál a közönség, hogy ilyen buta a lányuk, ennek ellenére szeretik. Bár jellemfejlõdés a történetben: nulla. A teljes filmben minden szereplõ buta volt. Nagyon buta. Aki nem, az drogos vagy már feladta az életét. És a film végére nem változott semmi. Mindenki buta maradt. Kivéve persze Emma Watsont, aki a film végére még butább lett. Most komolyan: egy történetnek alapkövetelménye, hogy tudj azonosulni legalább egy szereplõvel. Hogy lehet egy olyan filmet rendezni, amiben mindenki bûn buta, s ezen semmi nem változtat?

Spoiler nélkül: Emma Watson egy olyan karaktert játszik, aki ostoba, nagyon, de legalább szorgalmas, így a film végére még ostobább lesz. A filmben bemutatott világ buta, s a film végére még butább. Na de Tom Hanks? Õ is… Lehet, hogy unalmas, hogy ennyiszer leírom, de tényleg csupán ennyi ez a film!

Rettegett disztópia röhejes köntösben: a film próbálta azt az üzenetet átadni, hogy „vigyázz ember, mert a butaság ösvényére léptél”, de nem tudta. Nem lett az elgondolkodtatónak szánt elgondolkodtató, mert fárasztó volt, és kellemetlenül röhejes. Ez a film nem agymosás, ez inkább agymosás dupla programon, tripla centrifugával. Gumiasztalon.
Ki akartam jönni a film közben (többen kimentek), de maradtam a reménykedõkkel. Aki bent maradt, azt várta, hogy ebbõl a nem jó, de legalább rossz filmbõl mit hoznak ki a végén. ÉSSSS!!! Jött a fordulat: SEMMIT!

Amikor elérünk a film csúcspontjához, a legizgalmasabb részhez, amikor megadatik a fõhõsnek, hogy mindent, amit õ és a nép elrontott, helyrehozzon, amikor a kezében a fegyver, mit csinál? :D Tovább építi. Igen! Ennyi a film: sz@rból épít várat, s amikor rájön, hogy a végeredmény nagyobb sz@r lett, tovább építi. Mi volt a rendezõ célja? Ha rossz a történet, rossz a színészi munka, akkor a film vége is legyen rossz?

- spoiler in -
Tom Hanks a nulla film 90 percéhez csupán 2 percnyi nézhetõ jelenetet tesz hozzá: amikor a végig vigyorgó karaktere arcáról lefolyik a mosoly, és minimális színészi munkával (és egy amatõrül szájába adott amatõr mondattal) átadja azt a döbbenetet, félelmet, leplezést - ami egyébként a film megelõzõ 86 percében egyáltalán nem lett megalapozva… a nézõ csak sejthette, hogy valami nagy turpisság lehet a háttérben, mert azt szokta meg a többi jó filmben, de errõl végig egy szó sem esik. Ja, és a fennmaradó 2 percben sem tudjuk meg, mi volt az oka a reakciójának... De legalább ez a 2 percnyi jelenet, ahol végre nem vigyorog, ér egy lyukas garast. Ezen kívül semmi jó nem volt a filmben. Igen! Sok használatlan fegyver után ott volt a végsõ fegyver fõhõsnõnk kezében, és el is sütné: de Tom Hanks lelövése után nem végzi ki az átkozott rendszert, hanem továbbépíti!
- spoiler off -

Értem én, hogy mit akartak üzenni a filmmel, mert naponta üzenik különféle módokon: "vigyázz gyerek, mert a szociál média veszélyes ám!" - azonban nem jön át! Nagyon nem! Ettõl a filmtõl senki nem fog megijedni, maximum olyan arcot vágni végig, mint Tom Hanks az említett utolsó jelenetben.
Komoly filmnek komolytalan, paródiának gyenge. Felháborodott tömeg hagyta el a termet. A vetítés után a folyosón, a mosdóban sem hallottam egyetlen méltató szót sem az alkotásról, az ellenkezõjét viszont annál inkább.

A moziban mellettem ülõ, vagy 70 éves néni (ingyenjegy) a film végén komoran csak annyit mondott:
„Hát ennél még a hasmenés is jobb.” ... nos, ne próbálja ki inkább senki...

Annyira rossz a film, hogy hazafelé elfelejtettem átszállni a metrón.
Kétszer.
Szocske74 2017 ápr. 26. - 10:08:13
(3/71)
Mintha a szcientológiát láttam volna!
Egy az egyben ugyanezekkel a módszerekkel élnek.
Perillustris 2017 ápr. 25. - 08:36:15
(2/71)
A szándék jó, nyilván erõs az áthallás a Facebook-kal, de erõsen túltolták az ötletbörzén, hogyan eszkalálódik a probléma. Összecsapott az egész, a mondanivalók nincsenek kidolgozva (tudom, agyaljak én és kössem össze). SPOILER: a diktátorok megszorítása, a demokrácia építése öngyilkos módon. A körön belüli szavazatok, stb. A film vége pedig az, hogy nincs vége.

Szerintem ez a film szar, és ezen Hanks se tud javítani. Rengetegen csak miatta fogják megnézni, de akik nem hardcore rajongói, csalódva fognak kijönni a terembõl.
sornersby 2017 jan. 15. - 12:39:17
(1/71)
Dave Eggers The Circle (A kör) címû regénye napjaink szociális médiáktól túlburjánzó világának egyik aggasztóbb problémáját járja körül: vajon mennyire érezheted magad biztonságban, ha az egész világ folyamatosan tudja, merre vagy, és éppen mit csinálsz?

Mae Holland (Emma Watson) friss diplomás alkalmazott, aki a világ legerõsebb internetes vállalatánál kezd dolgozni. A Kör teszi lehetõvé a személyes e-mailküldést, a közösségi médiás jelenléteket, címeket, banki adatokat, egyszóval minden fontos adat elérését a világ minden tájáról. Mae-t elkápráztatja ez a modern világ és mindaz, amit az internet nyújtani tud az embereknek. Azonban ahogy egyre inkább elmerül a részletekben, rájön, valójában mivel is foglalkozik az óriásvállalat.

A regény alapján készült azonos címû mozi fõszerepeiben Emma Watson, Tom Hanks és a Star Wars: Az ébredõ Erõ sztárja, John Boyega lesz látható. A direktori székbe James Ponsoldt (Az élet habzsolva jó) ült bele, aki a forgatókönyv írását is magára vállalta.

Official Trailer - Teaser (2017) - http://www.youtube.com/watch?v=QCOXARv6J9k

Bemutató dátuma: 2017. április 27.