Ezüstliliom 2012 dec. 19. - 14:18:58 Előzmény laza_kivi
(659/1599)
Ez így tényleg hülyeség. Ez is csak olyan, mint a párbaj.:/ Az eredeti verzió sokkal igazságosabb.
10/10
laza_kivi 2012 dec. 18. - 14:58:23 10/10
(658/1599)
Igaz csak az angolt láttam, de ott jobban oldották meg. Ott az egyik héten 2 mester csapata volt, a másik héten meg a másik kettõé... Na ez az elsõ csalódás. Mert így jobban irányítják, hogy ki essen ki. Mi alapján tették össze a csapatonként a 3-at?

"A huszonnégy énekes két körben mutatkozik be az élõ adásokban. Minden Mesternek minden élõ adásban el kell búcsúznia egy versenyzõjétõl, ám a döntésbe mostantól a nézõk is bekapcsolódnak majd.

December 21. péntek – elsõ élõ show:

Mezõ Misi csapata: Szécsi Böbe, Gyöngyösi Tamás, Veres Mónika
Somló Tamás csapata: Czerovszky Heni, Szécsi Saci, Dózsa Erik
Malek Andrea csapata: Schwartz Dávid, Nádor Dávid, Schweitzer Dóra
Caramel csapata : Nguyen Anh Quan, Berkes Olivér, Fatima

December 28. péntek – második élõ show:

Mezõ Misi csapata: Pákai Petra, Pál Dénes, Bûdi Szilárd
Somló Tamás csapata: Weisz Viktor, Kriszta Réka Piroska, Husnullina Regina
Malek Andrea csapata: Bakonyi Zsolt, Schrott Péter, Torzsa Gabriella
Caramel csapata: Henderson Dávid, Gájer Bálint, Karai Anna"
tompika74 2012 dec. 17. - 11:46:31
(657/1599)
1. párbaj: Tamás-Zsolt. Nekem Tamás jobban tetszett, és a zsûri tagjainak is. Mégis Zsolt jutott tovább. (Andi -1)
2. párbaj: Bálint-Barbara. Caramel végre beletalált - Bálintot választotta. (Caramel +1)
3. párbaj: Zsuzsa-Szilárd. Szilárd a Popdaráló egyik énekese volt. Ott jó volt, de itt a Zsuzsa leénekelte. Észre se vettem, hogy a csaj eltévesztette a szöveget, pedig vissza is tekertem. De Misi észre- és zokon vette (Misi -1)
4. párbaj: Erik-Balázs. Megérdemelten gyõzött Erik. (Somló +1)
5. párbaj: Péter-Csaba. Megérdemelten továbbjutott Péter. (Andi +1)
6. párbaj: Heni-Écska. Az lehet, hogy Heni gõgös és csúnya, de énekben bizony jobb, mint Écska. Somló Tamás jól döntött. (Somló +1 pont)

Végleges összetett sorrend:
1. Somló Tamás. 5 jó döntés, 1 rossz. A zsûri legigazságosabb tagja.
2. Malek Andrea. 3 jó, 3 roszz döntés. Holtverseny alakult ki:
2. Mezõ Misi. 3 jó, 3 roszz döntés.
4. Caramel. 2 jó, 4 rossz döntés.

Érdekes, hogy "Andikám" a válogatókon még hallotta a hamis hangokat, de a párbajoknál már hajlamos volt elvonatkoztatni tõlük :) Ugyanez Caramelre is igaz.
A "rossz döntések" hátterében az is állhat, hogy megismerik a versenyzõket, együtt dolgoznak velük. Kialakul egy bizonyos szimpátia-unszimpátia, kisebb összezördülések. Biztos vannak a próbák és a mûsor közt is különbségek. Ezek olyan tényezõk, amiket mi nem látunk, nem hallunk, de ha tudnánk róluk, akkor lehet, hogy igazságosabbaknak éreznénk a döntéseket.
Ezüstliliom 2012 dec. 16. - 23:40:12 Előzmény Kistupac
(656/1599)
Én még burkoltan sem parasztoztalak le, Te viszont, úgy látszik, jól ismered (bár inkább csak ismerni véled) az én zenei ízlésemet. Éljen!:) Mindenesetre tartom a véleményemet: torzít a szemüveged, külföldön is (még az USÁ-ban is) legalább annyi a szenny, mint nálunk.
Ezüstliliom 2012 dec. 16. - 23:33:53 Előzmény Semprini
(655/1599)
Olyanról még nem hallottál, hogy valamit kiragadnak a szövegkörnyezetébõl, és úgy már egészen más a színezete? Nyilván mondott ilyet is, amit mi is hallottunk, de lehet, hogy sok szimpatikus mondata is volt, amit viszont kivágtak, illetve olyan is, ami az általunk hallottakat is más színben tüntetné föl.
10/10
laza_kivi 2012 dec. 16. - 11:32:43 10/10
(654/1599)
Jogos. :)
Védelmemre szóljon: google a legjobb barátod, és utána meg control c - control v. :D
Amúgy mindkettõ forma van, ezért nem is tûnt fel. Én is a 'tt'-set preferálom.
Towner 2012 dec. 16. - 11:13:08 Előzmény laza_kivi
(653/1599)
"Atilla Hun fejedelem egyik neje"
Ha szabad egy kis kiigazítás: Attila
10/10
-csengõzoli-- 2012 dec. 15. - 18:12:52 10/10
(652/1599)
Szerintem Bûdi Szilárd szájharmonikázása "kamu" volt, egy kellék a hosszú, hangszeres rész látványos kitöltéséhez, hisz ebben az idõszakban egyébként mindkét versenyzõ csak állt,táncolt volna a színpadon.
Valószínûleg Garda Zsuzsa kiesésében nagy szerepet játszott,hogy élõben is szöveget rontott.
Már a dal alatt látszott,hogy Misi nagyon berágott rá emiatt.
Hozzáteszem,hogy számomra Zsuzsa továbbjutása rejtély, a válogatón szerintem nagyon rossz volt.
Pl. a Shyguys-os srác sokkal jobban megérdemelte volna a továbbjutást.
Azt tudja valaki,hogy mit mondott Mezõ Misi,mikor odament gratulálni Szilárdnak?
"Legközelebb nem teheted meg,hogy..." és ezt nem értettem,hogy itt mit mondott.
olahmiki1959 2012 dec. 15. - 17:36:50
(651/1599)
Néhány emlékezetes momentum, és figura a tegnapi mûsorból, a teljesség igénye nélkül....

Zoboki Balázs a feje búbján egyensúlyozott kis szürke bõrkalappal úgy nézett ki, mint egy disznókereskedõ, aki a vásár után az állomáson a vonatra vár, és közben a pecsenyesütõnél bekap egy adag sültoldalast, foszlós kenyérrel, és kovászos uborkával. (Én nem tudom, Európa legtehetségtelenebb, legostobább stylistjai a magyar Voice-ban adtak egymásnak találkozót??? Hétrõl-hétre egyre hajmeresztõbb dolgokat követnek el...)
Ellenfele egy hajszállal volt csak jobb, de megérdemelten jutott tovább.

Bizony, Pleszkán Écska õserõben, dögben, eredetiségben, dzsesszes hangvételben felülmúlta a kétségtelenül rutinosabb, nagyon jól éneklõ, de emberi megnyilvánulásai miatt magát öt perc alatt mindenkivel megutáltató C. Henit.
Écska magas hangjai tisztán szóltak, a befeszítései, recsegtetései pedig baromira tetszettek, stílusosak és izgalmasak voltak, és ami a lényeg, nem váltak hamissá!
Én õt engedtem volna tovább. Kétségtelen tehetségét zseniális dzsesszzongorista édesapjától örökölte, aki világszínvonalon, elképesztõen virtuóz módon játszott, és az egész szakma megdöbbenésére, érthetetlenül fiatalon, önként hagyta itt ezt a világot.
Ha C. Heni ilyen fölényes, kioktató, beképzelt stílusban folytatja a további pályafutását a mûsorban, akkor a késõbbiekben, amikor már a közönség szavazataira kell számítaniuk a versenyzõknek, piszok nehéz dolga lesz. A nézõk csak egy darabig tolerálják ezt a fajta megnyilvánulást, aztán általában hagyják "pofára esni" azt, akivel túlságosan elszaladt a ló.

Schrott Péter és ellenfele, Olasz Csaba produkciója volt talán az est fénypontja, mind a két srác nagyon jól énekelt, de míg Csabának kapaszkodnia kellett, hogy lépést tartson ellenfelével, a hosszú hajú, a zenét és a ritmust láthatóan a vérében, a zsigereiben hordozó Péter mindezt a kisujjából rázta ki, õrá valóban igaz a mondás, hogy színpadra termett. Nagyon tehetséges a srác, kérdés, hogy más stílusban is helyt tud-e állni, bár lehet, hogy nincs rá szüksége, õ egy mûfajt tud, de azt hihetetlenül jól.
Az õ továbbjutása nem is lehetett kérdéses.

A Malek Andreát simán "leAndikámozó" srác, Bûdi Szilárd nekem nem szimpatikus, de el kell ismerni, hogy baromi jól, stílusosan szájharmonikázott, - sokkal jobban, mint ahogy énekelt, - ellenfele, Garda Zsuzsa éneklése nekem jobban tetszett, és miután itt nem a hangszertudást, hanem az éneklést kell díjazni, csodálkoztam, hogy végül is Szilárd jutott tovább.
Neki a kissé link, a dolgokat félvállról vevõ magatartása okán én nem jósolok neki túl hosszú versenyben maradást a következõ hetekben.
Mezõ Misi - már sokadszorra - megint csak egy kétséges, megkérdõjelezhetõ döntést hozott, amikor Szilárdot engedte tovább.

A záró klip, amelyben az összes továbbjutó versenyzõ énekelt, volt magasan a legjobb, egy igazán profi, bármelyik zenei csatornán nyugodtan leadható színvonalú produkciót láthattunk, kenterbe verte az egész mûsort.
Kíváncsi vagyok a jövõ héten kezdõdõ élõ adásokra. Szerintem ott is lesz néhány meglepetés.
10/10
laza_kivi 2012 dec. 15. - 16:49:51 10/10
(650/1599)
Écska: magyar név, Atilla Hun fejedelem egyik neje volt.
Divatos régi neveket adni.
10/10
laza_kivi 2012 dec. 15. - 16:48:45 10/10
(649/1599)
Tamás:

Kriszta Réka Piroska: végül is jogosan jutott tovább,mert van hangja. De lehet,hogy azért nyert,mert eggyel több keresztneve van, mint Balázs Olivérnek. Párbajdaluk tetszett, jók voltak együtt. Olivért sajnáltam,mert megtetszett fazon a válogatón, kinézet + felszántom a színpadot, aztán kiállt és egy Elton John dalt énekelt. :D

Weisz Viktor: annyira nem fogott meg a hangja, a Viktoré kevésbé. Szóval egyetértettem. Errõl csak ennyit. :)

Husnullina Regina: örülök a döntésnak nagyon. Már a válogatón volt valami, ami megfogott. Eszméletlen jók voltak, élvezet volt hallgatni. De néha a kevesebb több. Gabi eléggé fel tudta használni színpadi rutinját, de amikor nem nézem csak hallgatom, akkor is Regina hangja jobban tetszett. Gabi is eszméletlen. De sajnos Somló eléggé elvágta így Reginát. Remélem ettõl függetlenül sokáig jut. Itt megvédem Somlót. :D

Szécsi Saci: eszméletlen hangja van. Párbajdal tetszett, bár neki jobban feküdt,mert mint megtaláltam már valamilyen versenyen énekelte. Attila hangja is tetszett, férfi hangok között egyértelmûen számomra bent van a mostani versenyzõknél a top 5-ben. vagy top 5+1-ben :D

Dózsa Erik: na õket jól leszólták, bár annyira nem voltak rosszak. Igaz hátul kulloghatnak, mert ha ez egy kosárlabda csap lenne, akkor õk hoznák be a meccsre a vizet, vagy ha focit mondanánk,akkor cipõket kéne pucolniuk. Eléggé kilógnak, de nem olyan rosszak, hogy így be kellett nekik szólni.

Czerovszky Heni: na Somló jól megvezettek. Fejemhez kaptam a végén,mert a Somló olyat mondott, hogy még a Heni a keresi a stílusát vagy mit, és még le is Henikézi. Hát ha Henike 39 évesen ezt nem tudja, akkor ez nem másnak a hibája...

Kettõt tudok mondani, egyértelmûen: Regina és Saci
10/10
laza_kivi 2012 dec. 15. - 16:35:15 10/10
(648/1599)
Ja kimaradt a 2 és itt is van egy pluszom, bár õ itt haloványabb pluszom mint a másikaknál :D
Fatima, Dávid (+Bálint)
10/10
laza_kivi 2012 dec. 15. - 16:34:02 10/10
(647/1599)
Misi: (vicces döntések történtek :D) Szereti azokat az embereket, akik nehéz esetek. 2-nek is mondta a továbbjutás után, hogy viselkedjen,mert repülni fog.

Veres Mónika: a válogatón nem tudom,hogy miért fordultak meg egybõl, de lehet, hogy a tévém volt a rossz,mert úgy érzetem, hogy rossz volt a hangosítás vagy a Móni hangja gyenge. Nem mondom, hogy rossz volt. Na de a párbaj, nem sikerült jól. Túlkiabálták egymást. De õt vittem volna tovább.

Pál Dénes: duettnek szép volt ez a dal. De bárkivel összetette volna, szerintem az érdekes hangja miatt õ jutott tovább. (na a választásnál felhúzott,mert így tiszteletlen volt a versenyzõkkel szemben, mert ez számukra fontosabb volt ez a döntés. De lehet, hogy csak könnyíteni akart magán) szintén egyetértek.

Gyöngyösi Tamás: érdekes egy figura, csak ezért jutott tovább. Színpadi bohóckodás... Mondjuk a Miltiádész nehézen híven egy kissé modoros volt.

Pákai Petra: Misi kitett magáról egy bizonyítványt, nehezen tud úgy fogalmazni, hogy az ne tûnjön bunkóságnak. :D Párbaj jó volt-jó volt. Egyetértek, valami nagyon tetszett a Petra hangjában. Patríciáé sem rossz, de még forrni kell egyet...

Szécsi Böbe: szerintem is egyértelmû volt (Caramel mondta). Bár Bianka hangja sem volt rossz, azért tetszett. De Böbe hangja egyszerûen eszméletlen. Választani nem tudok az ikreké közül, mert van egy kis különbség. Böbé nem egysíkú, Sacié inkább. De amikor Saci elkezd énekelni, akkor libabõr.
Meg Bianka, istenem mindegyik interjújában elmondja,hogy lehet, hogy a kiejtse miatt is esett ki... Akkor gyakorold, 19 éves vagy, énekelsz, gyakorolj. Mert igaza van,nem tudom milyen inglisht énekelt.

Bûdi Szilárd: 3választás ellenében, most Misi mondott ellent. Zszuzsának baromi jó hangja volt, de a párbajnál is látszott (fõleg öltözék) Szilárd egy kicsit színesebb egyéniség.

Legjobb 2 számomra: Böbe, Dénes (+Móni)
(+ aki szintén jó, csak annyira nem a kedvencem :))
10/10
laza_kivi 2012 dec. 15. - 16:19:37 10/10
(646/1599)
Caramel:

Karai Anna: nem tudom, mit is mondjak. Talán a válogatón jobban tetszett. De nem szimpatikus, én vagyok a király és mindenki be..... :D Annyira a párbaj sem volt rossz. Nálam egy döntetlen volt.

Nguyen: Hát nem tetszik a hangja,és nem csak ez miatt vittem volna tovább a Klaudiát. (én már a válogatón sem engedtem volna tovább, de ízlések és pofonok)

Mohamed Fatima: jó volt a választás. Eszméletlenül jó lett a párbajdal, gratula a zenészeknek,mert Fatima nyilatkozta, hogy az õ ötletük volt. Anita is jó volt, de azért Fatimának színesebb hangja van.

Henderson Dávid: nehéz-nehéz volt. mert más hangszín. Szintén tetszett a párbaj, és sajnáltam, hogy Krisztiánnak kellett mennie, mert még kíváncsi lettem volna rá egy másik dalnál.

Berkes Olivér: nem volt rossz, de a Balázs jobb volt.

Gájer Bálint: azt kell mondjam, hogy párbajdal alapján egyértelmû, Barbarának nem jött össze ez a szám, nagyon hamisra sikeredett.
10/10
laza_kivi 2012 dec. 15. - 16:04:06 10/10
(645/1599)
Andi csapata:
Schwartz Dávid- hát itt jön, hogy nem értettem egyet. vagy lehet, hogy azért mert már próbákon is látszott, hogy Dávidot preferálja inkább, Blanka a háttérbe került, így egy szimpátia alakult ki. (megint jól manipuláltak a vágásokkal ;)) AZ is hozzátartozik, hogy annyira nem tetszik a Dávid hangja. (újra meghallgattam... és Dávidnak még több hamis hang is akadt, ami bántotta a fülemet --mivel nem nagyon értek a dolgokhoz, így csak azt tudom mondani, hogy tudnám-e hallgatni vagy nem)

Schweitzer Dóra: egyértelmû a párbaj alapján és próbák miatt. Beatrix eléggé nehéz eset volt, nehéz volt vele dolgozni és nem nagyon akart változni. Párbajon meg nagyon hamis volt.

Torzsa Gabi: meglepõ volt, hogy Andi egy alternatív zenekartól választott számot, de végül jól megoldották, tetszett. Szintén egyetértettem.

Nádor Dávid: ejej, nem szimpatikus. Akkor menjen ki, és énekeljen spanyolul. Végül is a magyar az anyanyelve, és számomra bántó, hogy azon szerinte nem tud kifejezõ lenni. Dóra meg olyan semleges volt nekem a színpadon. Nekem tetszett, hogy próbákon voltak ötleteik, valahol Dóra lehet, hogy törtetõnek tûnt, de segített, hogy egy jobb elõadás sikerüljön. És nem az volt,mint Gabiéknál a csávó megjegyezte, hogy nem akar segíteni nagyon,mert mégis az ellenfele...

Bakonyi Zsolt:vegyes érzelmek ennél a párbajnál,mert Tamás hangja nagyon tetszett. Itt a Somló helyében utánoztam volna az Andit, és beszóltam volna neki. :D De valahogy a Zsoltnak volt egy kisugárzása.

Schrotter Péter: Nagyon sajnáltam a Csabát,mert baromi jó hangja van, csak az a gond, hogy a Péternek jobb és a színpad is szereti õt. :) A párbaj jóra sikeredett.

A legjobb 2 számomra: Péter és Zsolt. (+1: Gabi)
10/10
laza_kivi 2012 dec. 15. - 16:01:47 10/10
(644/1599)
Mint elõzõ hozzászólásomban írtam, nekem a legjobban a 3. párbajadás tetszett.
Eddig csak az rontotta le számomra, hogy amikor olyan esett ki, aki Andinak szimpatikus volt (vagy ismerte,mert színésznõ...), akkor teátrálisan ennek hangot is adott. Bezzeg az utolsó adásban, õ is csinált ilyet. Majdnem mindenkinél megtörtént, hogy a mesterek egyértelmûen nem azt vitték tovább, akit végül az énekes saját mestere továbbvitt.(talán Caramel kivétel) De lássuk be, az a mester dolgozott vele végig próbákon,így egy kép már kialakult róla, jól lehet-e vele dolgozni vagy nem. Persze akadnak kivételek gondolok Henire, vagy jól manipulálta Somlót.
Azt kell, hogy mondjam, hogy általában egyetértettem a mesterekkel. De sokszor az volt érzékelhetõ, hogy olyan dalt választottak, amelyik az egyiknek feküdt a másiknak nem...
Az, hogy sokszor 2 erõs került össze, na én annak örültem. :) Mert így a produkció is jobb volt, és lássuk be a showról van szó. :) És mindegy,mert szerintem minden mesternek már kialakult, hogy ki az az 1-2 ember, akit a döntõben szeretnének látni és tudják úgy alakítani, hogy a döntõ elõtt abból a 2 emberbõl legalább az egyik ott álljon. És amikor 2 erõset tettek egybe, akkor is mindegy volt,mert mindkettõ nem lehet ott a döntõben...
10/10
laza_kivi 2012 dec. 15. - 15:36:15 10/10
(643/1599)
Egyértelmû, hogy nem olyan sorrendben készültek, csak rá kell nézni a mesterekre/ruháikra. Ugyanaz a szisztéma, mint a válogatáson. Na meg még mi volt feltûnõ, amikor felkonferálta a csávó, hogy Andi csapata jön, és többször uyganazt bevágták Andiról...
Nekem ez nem fájt, nem is éreztem túlzott manipulációnak. Megpróbálták úgy összevágni, hogy jóra sikeredjen az adás.
Nekem legjobban a 3.párbaj tetszett.
olahmiki1959 2012 dec. 15. - 14:05:53
(642/1599)
Felteszem a beugrató kérdést.

Ez volt az utolsó párbaj-nap.
A jövõ héttõl új fejezet nyílik a Voice történetében, elkezdõdnek ugyanis az élõ adások.
Oké.
Tegnap, - miután gyakorlatilag már mind a négy mesternek összeállt a csapata, és összesen egy-egy hely maradt üresen, betöltésre váróan, - miért kellett teátrálisan eljátszani, hogy kiket raknak össze párbajozni???
Nem tudom, érthetõ-e a problémám.
Ha már - egy kivétellel - mindenki továbbjutott, és maradt két utolsó versenyzõ, akik közül ki kellett választani azt az egyet, aki még utolsóként be fog kerülni egy-egy mester csapatába, és ezt õk is tudták, mi szükség volt a kiválasztási ceremóniára?
Miért nem mondta azt a mester a két énekesnek, hogy: "gyerekek, ti maradtatok utolsóként, közületek fogom kiválasztani a hatodik versenyzõmet, dobjátok be magatokat, rakjatok bele apait-anyait, aztán gyõzzön a jobb!"

Ehelyett felsorakoztak a versenyzõk a mesterek elõtt, akik komoly, gondterhelt arccal "eljátszották", hogy kiválasztják közülük a párbajozókat, - akkor, amikor már összesen csak ketten voltak, tehát nem is lehetett volna másokat összeengedni.
Miért érdekes ez?
Mert ezek szerint - én úgy gondolom, más magyarázat nem nagyon van, - a párbajok nem olyan sorrendben történtek, ahogy azok végül adásba kerültek, hanem ezeket egymás után felvették, és a szerkesztõk állították össze belõlük a mûsort.
Lehet, hogy az utolsóként látott párbajok sokkal korábban megtörténtek már, csak most kerültek adásba.
Tehát, megint csak áldozatai lettünk egy médiamanipulációnak, átverésnek, megvezetésnek.
Nem nagy manipuláció, nem történt nagy tragédia, nem jóvátehetetlen bûn, csak egy apróság, egy újabb kis fricska, azoknak a nézõknek, akik naivul azt hitték, hogy ezúttal talán nem fogják õket teljesen hülyének nézni.
Igaz, nem is néztek bennünket teljesen hülyének.
Csak egy kicsit...
mulao 2012 dec. 15. - 08:31:54
(641/1599)
Elég furcsa, hogy 3 mentor egybehangzóan egy nevet mond, utána meg a mester a másik énekes nevét. Most már tényleg csak annyit tudok mondani, hogy ha az élõ show-ban senki se lesz hamis, akkor abszolút ez nyeri a legjobb pop-tehetségkutató verseny címét nálam. Mert az X-faktorban lassan az számít ünnepnek, ha valaki nem hamis.
Bornbela 2012 dec. 14. - 23:39:53
(640/1599)
Bocsánat, nem Ecska, hanem Écska! Neki kellett volna továbbjutnia...