8/10
offtopic
meszag 2012 febr. 28. - 06:21:32 8/10 Előzmény olahmiki1959
(1161/1281)
Na ezt utálom én is, hogy a politika mindenbe beleszól. Minek? Tematizálja totálisan a közéletet, azzal foglalkozzunk, amivel õk szeretnék, osztogatja a gumicsontokat, és sokan ugranak is rá..
Amit hiányolsz, hogy különbözõ nézetû közéleti emberek vitassák meg az aktuális helyzetet, azért akadnak. A tét, civil a pályán, a hangos többség, a közérthetõen, igaz elég rövidek, emiatt gyengék.
Engem nem a "szemszögbõl" történõ újságírás zavar, hanem a ferdített, és sokszor hazug tartalom. Most valóban az van, hogy nézem az egyik oldali tv-t, aztán a másik oldalit, és mintha két külön országról lenne bennük szó.
Ami most folyik a parlamentben, remélem évtizedekig ható mementó lesz hamarost, hogy eddig lehetett süllyedni.
Olvasom, hogy te hogy látod a konszenzusképtelenséget, én a jobboldal elõzõ érájától, látom ennek beindítását, és fõként õket okolom érte, de ezt már írtam. Remélem az utánuk következõk okulnak ebbõl, és bölcsebbek lesznek, és a társadalom más tagjai is.
offtopic
olahmiki1959 2012 febr. 27. - 12:57:39
(1160/1281)
Ebben is igazad van. Sajnos. Én viszont most nem elsõsorban politikusok párbeszédére gondoltam, - arra is, természetesen, - hanem különbözõ világnézetû újságírók, politológusok, publicisták, szociológusok, gazdasági szakemberek, de akár írók, rendezõk, és más értelmiségiek beszélgetéseire, vitáira is.
Amelyek színhelye nem a parlament, hanem valamilyen tv stúdió lehetne. Már csak azért is, mert szerintem az "átlagnézõ", - ha egyáltalán van ilyen kategória - számára sokkal fogyaszthatóbb és élvezetesebb lenne egy kötetlen beszélgetés, mint merev politikusok egymás melletti elbeszélése a parlamentben.
A legnagyobb tragédia manapság, hogy a legkisebb vidéki színház rendezõjét, a legtávolabbi kisváros napilapjának szerkesztõjét, vagy a legalsóbb osztályban játszó névtelen futballistát is be lehet sorolni "valahová". Mindenki húz valamerre, ami önmagában talán még nem is lenne baj, a baj az, hogy ezt ki is nyilvánítja. És nem nagyon áll szóba a "másik oldal" képviselõjével. Ami tragédia.
Idõnként el-eljátszadozom a gondolattal, hogy mondjuk Bolgár György vajon leülne-e egy asztalhoz Bayer Zsolttal egy kerekasztal beszélgetésre. Te biztosan elképzelhetetlennek tartod. Persze, én is. Pedig ennek nem kellene így lennie. A zsigeri gyûlölet vagy utálat, jobb esetben a gyanakvás, az egymás iránti bizalmatlanság határozza meg manapság a magyar közéletet.
Elgondolkoztál már azon, hogy ugyanazt a dolgot hogyan lehet homlokegyenest másképp látni, attól függõen, hogy mi az ember politikai szimpátiája? Azt hihetnéd, hogy vannak objektív, egzakt tények, amelyek bárki számára ugyanazt jelentik. És úgy látszik nem így van.
Meg fog valaha szûnni a "szemszögbõl" való újságírás? Ha kinyitom bármelyik jelentõsebb újságot, elkezdek olvasni egy publicisztikát, és megnézem az ismert szerzõ nevét a cikk alján, 85-90 százalékos biztonsággal meg tudom neked mondani, hogy mirõl szól az írás, és a szerzõ milyen következtetésre jut a végén. Nem azért, mert akkora zseni lennék, hanem mert az illetõ az évek alatt annyira kiismerhetõvé vált. Gondolkodásában, egyoldalú világnézetében, szófordulataiban, a másik oldal iránti engesztelhetetlen gyûlöletében. És teljesen mindegy, hogy kirõl van szó, a legnevesebb, országosan ismert újságírókra - mindkét oldalon - ugyanez jellemzõ.
Én nem látok be a "nagypolitika" kulisszái mögé, ahogyan az emberek nagy többsége sem. De 8 évig azt láttam, - tudom, eleged van az állandó nyolc évezésbõl, nekem is, de a dolgok megértéséhez néha sajnos meg kell említeni, - szóval én csak azt láttam a parlamenti közvetítések alkalmával, hogy az akkori baloldali kormány MINDEN javaslatot, ötletet, indítványt lesöpört az asztalról, ami a másik oldalról érkezett. Teljesen mindegy, hogy az jó volt-e, vagy sem, gondolkodás nélkül, fölényesen, erõbõl, "csakazértis" módon, a hatalmuk tudatában utasították el.
Lehet, hogy most ugyanez történik, én nem vonom kétségbe. Azt, hogy a mostani kormány ugyanazokkal az eszközökkel él, mint az elõdje, én nem tudom elfogadni, de emberileg talán megértem. Annyi frusztráció, felgyülemlett feszültség gyûlhetett össze az évek alatt a jobboldalban, hogy most így vágnak vissza, így törlesztenek. Elég szomorú, hogy amint mondod, idáig jutottunk.
A parlamenti szavazások pedig egyszerre elszomorítóak, nevetségesek, és leginkább felháborítóak. Amikor azt mondja a házelnök, hogy - "kérem, szavazzanak" - és hallod, hogy hangosan kiabálják egymásnak a képviselõk, hogy "igen", vagy azt, hogy "nem" - akkor nem gondolsz arra, hogy mindannyian egy óriási átverés áldozatai vagyunk? Hiszen ebbõl az egy kis epizódból feketén-fehéren kiderül, hogy gondolkodó, az ország jobbítása érdekében dolgozó értelmes politikusok helyett, - akiknek minden szavazásnál önállóan kellene dönteniük, - gombnyomogató, engedelmes pártkatonákkal van tele az ország elsõ számú épülete? Az össze politikai erõt beleértve, sajnos?
És ha valaki véletlenül a lelkiismeretére hallgatva másképpen szavaz, mint ahogyan azt a pártkötõdése elvárná, akkor azt megbüntetik? A Kádár-korszakban elképzelhetetlen volt, hogy valaki ellenvéleményt merjen nyilvánítani az akkori vonalas politikával szemben. 20 év alatt gyakorlatilag visszajutottunk ugyanoda.
Még egyszer: a gondolkodást, a felelõsségteljes döntést manapság megbüntetik a magyar parlamentben!
Nesze neked, rendszerváltás!
8/10
offtopic
meszag 2012 febr. 27. - 11:22:41 8/10 Előzmény olahmiki1959
(1159/1281)
A párbeszédük elsõdleges helye a parlament lenne. Nem tudom, nézed-e néha, nos az minden csak nem párbeszéd. pl. az LMP épp ezért döntött úgy, hogy kivonul a parlamentbõl, mert annak így semmi értelme. Idáig el kellett jutni
offtopic
olahmiki1959 2012 febr. 26. - 18:24:54
(1158/1281)
Kösz a segítséget, biztosan mûködni fog a dolog, bár még nem próbáltam ki. Most inkább a biztonság kedvéért elõször a Word-ben megírom, amit akarok, aztán bemásolom ide, nehogy elvesszen valami, amin jó sokat dolgoztam.
Más. Tudod, azért forszírozom ezt az egészet, mármint a párbeszédet, a beszélgetést, mert meggyõzõdésem, hogy ha mi itt a neten szót tudunk érteni egymással, vagy legalább is meghallgatjuk egymást, akkor nem értem, hogy ugyanezt miért nem próbálják meg, akár valamelyik tv-ben, több-kevesebb rendszerességgel, különbözõ világnézetû, magasan kvalifikált újságírók, közéleti emberek, szakértõk, elemzõk. A nézõk biztosan élveznék, a mûsor is sokkal izgalmasabb lenne, ha az eltérõ vélemények miatt a résztvevõk parázs vitában lennének kénytelenek megvédeni a saját álláspontjukat. Gyõzzön a jobbik, - már nem úgy, attól az isten mentsen meg bennünket! - szedjék össze minden retorikai képességüket, próbáljanak észérvekkel meggyõzni arról, hogy nekik van igazuk. És a nézõ dönthesse el szabadon, hogy kit talál hitelesebbnek, megbízhatóbbnak, vagy kinek a testbeszédébõl, gesztusaiból, hangsúlyaiból jön rá egy perc alatt, hogy az illetõ maga sem hiszi el, amit mond, és így tovább.
A baj az, hogy az erre való törekvésnek még a szándékát sem nagyon látom, egy-egy tv-mûsor idõnként üdítõ kivétel. Amíg az Echo tv nézõi utálják a baloldalt, amíg az ATV nézõi gyûlölik a jobboldalt, addig remény sem lehet arra, hogy ez a helyzet valamit is javulni fog. Az is igaz, hogy a tv-k vezetése talán sokkal többet tehetne ez ügyben.
A politikai paletta pedig jelenleg siralmas. Ha a Fidesz nem változtat nagyon sok mindenen, teljesen le fog amortizálódni, ha a baloldal ilyen szétforgácsolódott marad, viszályokkal, huzakodásokkal, reménye sem lehet arra, hogy újból felépítse magát. MDF-nek, SzDSz-nek annyi, az LMP még nagyon sokáig nem jöhet szóba kormányzó erõként, a Jobbiktól pedig a hátam is borsódzik.
És kész. Megállsz, széttárt karokkal, tehetetlenül, és arra gondolsz, hogy most elõször fog megtörténni, hogy a következõ szavazáskor otthon maradsz, leülsz a tv elé, és voksolás helyett inkább megnézed a Police Story végén azt a szenzációs bunyót, amikor Jackie Chan úgy mossa fel a padlót a rossz fiúkkal, hogy utána tatarozni kell a bevásárlóközpontot.
És ami a borzasztó, hogy ez egyáltalán nem vicc.
8/10
offtopic
meszag 2012 febr. 26. - 15:41:58 8/10
(1157/1281)
Hát a fene tudja.... meghalni csak egyszer lehet, és az se két fillér, igaz,már nem az alany fizeti...
offtopic
vénasszonyok_nyara 2012 febr. 26. - 14:10:25
(1156/1281)
Meg kell találni a megfelelõ és térítésmentes kezelést. A prosecturán nem kell a kezelésért fizetni és paraszolvenciát sem várnak el a pathológusok a pácienseiktõl. A szülészek vannak fõleg elkényeztetve anyagilag. Mivel manapság több munkájuk van a pathológusoknak, mint a szülészeknek, lassan normalizálódni fog az egészségügy helyzete.
8/10
offtopic
meszag 2012 febr. 26. - 13:55:10 8/10
(1155/1281)
Médiumokról...
Meddig tartott volna a jobboldalnak megszólalni - úgy mint a baloldal próbálja -, hogy de ez nem igaz - Teller, Kövér esete?
Az az egy szem baloldali tv oly veszélyes, és annyira félrevezetõ, mint az echo? :) Mindkettõt nézem. Miért megy le annyira alpári stílusba néhány mûsor tekintetében az echo? A médiahatóság igen ritkán szól rájuk mégis. Szóval ez azért minimum szóvá tehetõ. Persze ott is akad nézhetõ mûsor, de az elõbb említettekkel tönkretesz mindent.
Mindkettõn van betelefonálós mûsor, mindkettõn elõfordul, hogy a mûsorvezetõ nem tud pártatlan maradni, és rosszkor hallgat, vagy terel, de a kibeszélõ - persze mûsorvezetõtõl függõen - viszi a negatív prímet, erõsíti az igaztalan, uszító "különbség"képzést, és örökké a múltat hánytorgatja fel, és egyoldalúan.

Mi a fenéért nem tudta ez az ország a mai napig feldolgozni a múltat? Mert egyik csoportnak/pártnak sem volt érdeke. Sem a közelmúlt, sem a régmúlt tekintetében. Ezért megy ez a hülye hazudozással vegyített uszítás, aminek ki - ki a hallottak alapján simán lépre megy. Ráadásul aktuálpolitikai dolgokat palástolnak ezekkel a szólamokkal. Vissza kell térni oda, ami a szocializmusban volt, hogy a sorok között kell olvasni? Nos ez vastagon a médiumok, és a politikusaink bûne. Ebben mesteribben alkot a mai kormány, és ezért elfogadhatatlanabb számomra, és az uszításért.
Minden mögött ugyanis a pénz van, amíg nem tisztázottak a nagy ellátó - pénznyelõ - rendszerek, addig ez a kevés pénz is szõrén-szálán, kézen-közön tûnik el. Ezért kéne hallgatnunk a jó szóra, de nem is haragudhatunk ez EU-ra sem, hogy ha más nincs, akkor kikényszeríti belõlünk ezeket, azzal, hogy nem elvon - mint ahogy a jobboldal szajkózza - hanem nem díjazza a direkt simlisséget: egészségügy, közigazgatás, MÁV, volán, és a nagy falat, a párt finanszírozás, ami ezeket közül jó néhányat indokol.....
8/10
offtopic
meszag 2012 febr. 26. - 13:22:59 8/10
(1154/1281)
Ha az egészségrõl van szó, szerintem sokan hozzájárulnak, - többel, mint 300 Ft - ma is, mert kezd komoly értékké válni az egészség. Aki meg nem teheti meg,hogy hozzájáruljon az az abszolút vesztes. Nem túl jó hasonlat ezért az operabérlet.... és számlázott bevétel lett volna, de a volna csak volna, a hajó elment. A mai kormány azt mondja, hogy vehetsz elõnyöket - várólista megkerülés, de ezt valami fura módon akarja kombinálni a tb-vel, az alaptörvényben szó sem esik a tb-rõl, egészségügyi ellátásról... no és hogy melyik mûtét mennyi lesz, kell-e még emellett is az orvos zsebébe tennem pénzt? Ezeket nem baj, ha tudni fogjuk, régóta mondom én is, hogy ez tisztességesebb lenne, kiírni, hogy az ellátás mennyi, de ne csak a mûtétre koncentráljanak, fontosabb annak elkerülését célzó kivizsgálás... A várólista nyilvánossá válik? Nem a honlapon levõ, hanem az igazi. :) Most is fizetnem kell, ha nem a területileg illetékes kórházban szeretném az ellátást igénybe venni... Nagy a katyvasz, és ezt nem lehet négy éve alatt rendbe tenni,és ha mindegyik kormány e téren történõ elindulását megtorpedózzák, újra kezdik, sose jutunk el sehova. A politika feladata meg nem a kivételezés lenne - itt érdemtelen kórházak kiemelése lenne, hanem a keretek megfogalmazása (állami hozzájárulás), és következetesség. No ez még mindig nincs. A bérezést meg még nem is érintettük.
offtopic
-csengõzoli-- 2012 febr. 26. - 12:30:22
(1153/1281)
Jó néha értelmes gondolatokat is olvasni porton :)
Pláne ebben a topicban :D
8/10
offtopic
meszag 2012 febr. 26. - 12:27:41 8/10 Előzmény olahmiki1959
(1152/1281)
Így én is jártam, hogy mire megszületett a válaszom, a port kiléptetett. Csak addig tudod visszavarázsolni az eltûnt választ, ha nem lépsz tovább, hanem - a chorme-nál legalább is mûködik - legfelül a menüsorra jobb klikk, és a bezárt ablak újramegnyitása parancsot választod. Visszakapod az ablakot, és a tartalmát lemásolod. Belépsz a portra, válasz üzenetküldés ablakba beilleszted a tartalmat.
De ha kilépsz a böngészõbõl, akkor már nem hiszem, hogy mûködik, vagy legalább is nem próbáltam... :)
offtopic
olahmiki1959 2012 febr. 26. - 12:24:53 Előzmény meszag
(1151/1281)
A régebbi válaszodra néhány megjegyzés erejéig visszatérve...
Elõször is, úgy veszem észre, - és nagyon szomorú, hogy manapság már ennek is örülni kell, - hogy te azon kevesek közé tartozol, akikkel talán értelmes párbeszédet lehet folytatni. Nem vagy zsigerbõl elutasító, nem gondolod azt, hogy mindenki más hülye, aki nem pontosan azt gondolja, amit te. A gondolataid nagy részével komoly vitám van, de ahhoz, hogy egyszer ez az elviselhetetlen megosztottság enyhüljön valamit, - talán 3000-ben, mondanám humorosan, ha kedvem lenne a mai helyzetben viccelni, - beszélgetni, vitatkozni kell, nemcsak egymást méregetni bizalmatlanul, eleve rosszat feltételezve a másikról.
Szóval... A tb., meg a 300 Ft. Abban igazad van, hogy a pl. a nyugdíjakat mindig az aktuális befizetésekbõl fizetik. Csak a magas politika, meg a magunkfajta értelmiségiek elfelejtik, - juj, a "magunkfajta" kifejezést természetesen nem "olyan" értelemben használtam, - hogy egy úgymond egyszerû, hétköznapi, alacsonyabb iskolázottságú ember nem nagyon érti a politikai, közgazdasági összefüggéseket, csak azt látja, hogy az éveken át befizetett járulékai után, még több pénzt kérnek tõle, teljesen mindegy, hogy milyen ürüggyel.
Mit szólnál ahhoz, hogyha te mondjuk vennél egy jó drága színházbérletet, - tudom, még a puszta gondolatra is kiver a víz, haha! - és az ajtóban minden alkalommal 300 Ft-ot kérnének még tõled, csak azért, hogy egyáltalán beléphess az épületbe! Csak kiakadnál, nem? Tudom, a hasonlat sántít, de a lényeg ugyanaz.
Erkölcsöt emlegettél... Nagyon olcsó megoldás lenne tõlem, ha most elkezdeném felsorolni, ami éppen eszembe jut: Zuschlag ügy, Hagyó ügy, Kulcsár ügy, Hunvald ügy, lerágott csontok, mindenki unalomig ismeri ezeket.
De mondok szemléletesebb példát. Amikor az ominózus "hamisított Teller-levél" ügy kiderült, az ügyben erõsen érintett Eötvös Pált a szakma nem helyezte diszkréten taccsvonalra, de nem ám, hanem kinevezte a MÚOSZ etikai bizottságának elnökévé! Erkölcs?... Inkább Guinness rekordot mondanék!
Veres János egy riporteri kérdésre azt válaszolta: - Azért nem hoztuk nyilvánosságra a költségvetés valós számait, mert nem akartuk vele befolyásolni a választások kimenetelét. - És a helyén maradhatott. Tõlünk nyugatra... de nem fejezem be a mondatot, mert az is unalomig ismert már. Erkölcs?...
Aztán itt a "köteles beszéd". Nagy téma, hálás téma, kimeríthetetlen téma.
Kövér László körülbelül ezt mondta, nem szó szerint: - Ha nincs BENNÜNK elég önbizalom, menjünk le a pincébe, és akasszuk fel MAGUNKAT! - Nagyon leegyszerûsítve, de ez volt a lényeg. Ezzel szemben mi jelent meg éveken keresztül a baloldali médiában? Rádiós, tv-s betelefonálós mûsorokban, amikor a mûsorvezetõ elégedetten hagyta, hogy a telefonáló ezt mondja, és természetesen nem javította ki?
"Kövér László kötelet ajánlott azoknak, akik nem a Fideszre szavaznak"!
Nem gondolod, hogy van némi különbség a két mondat között? Akkor nem kérted számon - gondolom - a média személyiségek pártatlanságát, objektivitását, most viszont az összes jobboldali médiát és szereplõit egy kalap alá véve, lesújtó a véleményed róluk. Pedig õk egyre több mûsorukba próbálnak már baloldalhoz közelálló személyeket is meghívni, - az Echo tv pl. Somogyi Zoltánt, Lakner Zoltánt, Szakonyi Pétert, vagy egy igazi nagyágyút, Galló Bélát, akik szerencsére el is fogadják ezeket a meghívásokat, ami jelzi, hogy talán mégsem annyira uszító és kirekesztõ az a tv, - míg pl. az ATV-n két olyan mûsor ha van, ahol jobboldaliak felbukkannak idõnként.
Félre ne érts, sok mindenben egyetértek veled. Szerintem mindkét eszmerendszerben vannak jó dolgok, a jobboldaliságban ilyen talán a hagyományok tisztelete, - de nem feltétel nélkül, - a család értékeinek hangsúlyozása, - bár pl. amilyen maradi, és idejétmúlt elveket vall ez az újonnan megalakult társaság, az szerintem is elképesztõ, - a magántulajdon megbecsülése. A baloldaliságban a szolidaritás, az elesettek felkarolása, - bár ezen a téren nem nagyon jeleskedett az elmúlt 8 év alatt az akkori kormány, - a tolerancia hangsúlyozása, persze akkor, ha ez nem csak egy szólam, ugyanis tapasztalataim szerint ez a baloldal értelmezésében szinte mindig egyoldalú, õk sohasem toleránsak senkivel, aki nem az õ oldalukon áll, viszont maguk felé mindig elvárják.
Ugyanúgy, ahogy te, én is szeretnék egy szabad, jó hangulatú országban élni, nyugodtan, viszonylag jó anyagi körülmények között, nem azon agyalva, hogy vajon ki tudom-e fizetni a következõ havi számlámat, és nem gyomoridegességgel kinyitni BÁRMELYIK tv-t vagy rádiót, hogy ma vajon milyen uszítással fogják felvinni a vérnyomásomat. Ahogy Karinthy írta az egyik jelenetében, majd hajfestéket veszek magamhoz, mert addig valószínûleg megõszülök, ha egyáltalán megérem.
offtopic
olahmiki1959 2012 febr. 26. - 06:59:07
(1150/1281)
Teljesen jogos észrevétel, elnézést. Ez is a gyakorlatlanságomat árulja el. Amikor észrevettem, már késõ volt, nem tudtam mi a teendõ. Egyébként úgy is jártam már, hogy írtam egy filmrõl egy elég hosszú kritikát, és amikor az "elküld" ikonra kattintottam, eltûnt az egész, feljött, hogy írja be a jelszót, stb-stb, és utána visszaugorva az írásra, az üres oldal volt elõttem. És nem tudtam, hogy hogyan lehet visszacsinálni a mûveletet.
Nem tudod véletlenül, mi történhetett? Egyáltalán, megvan az anyag még valahol a gépben, vagy végérvényesen elveszett? Nagyon hálás lennék neked, ha tudnál ebben segíteni!
8/10
offtopic
meszag 2012 febr. 26. - 05:13:55 8/10
(1149/1281)
máskor annak válaszolj, akire klikkeltél...
olahmiki1959 2012 febr. 25. - 17:51:18
(1148/1281)
Kedves fórumozók! Mielõtt értetlenül állnának az elõzõ hozzászólásom elõtt, mármint hogy hogyan kerül ez ide, el kell mondanom, hogy ez az írás eredetileg a Megasztár c. tv mûsorhoz készült, amelynek fórumán az igen tisztelt Dantonb kolléga engem személyeskedve, meglehetõsen útszéli hangon támadott meg, szerintem indokolatlanul. Én azt hittem, hogy ezeken a fórumokon kulturáltan, európai módon, jó hangulatban lehet csevegni, "dumcsizni", eszmét cserélni. Dantonb kolléga elkövette azt a hibát, hogy engem személyemben kezdett el támadni, amire válaszolnom kellett. Tudom, az írásom hangvétele meglehetõsen kemény, szarkasztikus, idõnként talán kioktatónak tûnhet, de hogy egy régi közmondást idézzek, amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.
Az õ írását, ahogy látom idõközben eltávolították a Megasztár fórumáról, valószínûleg annak vállalhatatlan hangvétele miatt. Remélem, levonja a tanulságot.
offtopic
olahmiki1959 2012 febr. 25. - 16:37:19 Előzmény meszag
(1147/1281)
Na figyelj ide, Dantonb! (Lehet, hogy eredetileg Danton akartál lenni, csak már az õ nevét sem tudtad helyesen leírni, és aztán már nem lehetett változtatni rajta?) Hadd ne röhögjek!
Kedves dolog, hogy bárkit, akinek a véleménye eltér a tiédtõl, azt azonnal jobbosnak, pláne, beszûkült jobbosnak nevezel, közben meg süt a hozzászólásaidból, hogy a baloldal hatalmának elvesztése olyan frusztrációt okozott neked, hogy szétrobbansz a feszültségtõl. Javaslom, hogy mielõtt odaülsz a számítógép elé, elõtte mindig látogasd meg a mellékhelyiséget, és könnyíts úgy magadon, ahogyan azt a kamasz fiúk teszik a pubertás idején, utána lehiggadva, kisimult arcvonásokkal biztosan nem fogsz ennyi baromságot összeírni.
Többször összeakadtunk már a neten, én soha nem bántottalak téged, de ha elkezdjük a személyeskedést, vegyél magadhoz nagyobb mennyiségû papír zsebkendõt, mert úgy helyreteszlek egy pillanat alatt, hogy sírni fogsz!
Errõl ennyit!
Az alpáriság az alpáriság, engem nem érdekel, hogy Karinthy Frigyes humora alpári, (természetesen soha nem volt az) vagy valamelyik celeb baromkodik megengedhetetlenül. Látod, még ahhoz is buta vagy, hogy felismerd, a saját elfogultságodról állítasz ki bizonyítványt, hiszen ha Fábry közönséges, az elítélendõ, míg ha a Heti hetes teszi ugyanezt, az rendben van. Tökéletesen leleplezed azt a kettõs mércét, ami a baloldalt mindig is jellemezte!
Azt sem vetted ezek szerint észre, hogy a Heti hetes 8 éven keresztül az arcodba hazudott, miután megszegte a legelsõ, alapvetõ szabályt: A humor mindig ellenzéki!
Aha! Jól hangzik, csak éppen soha nem tartották be. A Heti hetes magas színvonalú humorát én nem vontam kétségbe, de ha lehet s*ggnyaló, a baloldali kormányhoz abszolút lojális humorról beszélni, akkor az övék az volt. Egész mûködésük alatt kizárólag a jobb oldallal foglalkoztak. De ezt te soha nem fogod elismerni, mert olyan sötét vagy, hogy nappal is fel kell kapcsolni a villanyt, ha kimész a konyhába egy sörért!
Még egy mondat kettõnkrõl, aztán befejezem, mert kb. ennyit ér az egész. Ha valaki elolvassa a hozzászólásainkat, azt látja, hogy - és most öndicséret következik, de te kényszerítesz rá - én mindig gördülékenyen, jól fogalmazva, választékosan, gyakorlatilag tökéletes helyesírással írok, míg ugyanakkor te ide-oda csapkodva, pongyola stílusban, katasztrofális helyesírással fröcsögsz. Ennyit a köztünk lévõ intellektuális különbségrõl.
Ha fogalmazásról, stílusról, választékosságról van szó, nyugodtan fordulj hozzám bizalommal. Mindig szívesen segítettem az olyan frusztrált, kisebbrendûségi érzésekkel megvert szerencsétlen balekokon, mint amilyen te vagy.
Egy dologban viszont igazat kell adnom neked. Sajnos, a jobboldalnak valóban nincs humora. Hogy miért, annak kifejtésébe azért nem megyek bele, mert rögtön az antiszemitizmus vádját venném magamra, ezt a hibát viszont nem követem el, ennyire hülye azért nem vagyok. (Remélem, érted?! - Most összekacsintottam veled!)
Én soha nem mondtam, hogy jobbos lennék, de persze te ezt sem vetted észre, csak prejudikáltál, mint mindig.
Szerintem akkor járunk jól, ha legalább ezeken az oldalakon, amelyeken tv mûsorokhoz szólunk hozzá, békén hagyjuk egymást.
Elnézésedet kérem, ha esetleg kicsit keményen fogalmaztam, nem szokásom, de ha valaki belém köt, annak egy perc alatt megtanítom, hogy "mi a magyarok istene!" (Ne ijedj meg, ez vicc volt, ketten nevettek is!)
Üdvözöllek!
8/10
offtopic
meszag 2012 febr. 25. - 03:32:25 8/10
(1146/1281)
Nos a bölcs nép cseppet sem jogosan mondta,”hogy mirõl beszélsz? 30 éve fizetem a tb-t”. Nos a tb is pont olyan, mint a nyugdíj nálunk. Mindig az épp aktívdolgozók fizetik – már aki – az összes többi számláját is. A felhasználás pedig cseppet sem volt egyforma. Mindannyian tudjuk, hogy vannak akik erõsen túlzásba esnek/estek a felhasználás terén – és most nem a tartós, nagyon betegekre gondolok. Abszolút nem ördögtõl való gondolat volt, hogy aki sokszor fordul orvoshoz, az járuljon hozzá. Nem beszélve arról, hogy ráadásul annyian kaphattak volna felmentést, hogy totál hülyeség volt a hõbörgés.
Veled ellentétben én nem tartom jogosnak a fidesz akkori helyzet kihasználását, sõt felelõtlen ostobaságnak, egyenest böszmeségnek. Most kénytelen vele a fidesz bajlódni, és durvább a mûtét, amihez az elemi feltételek sincsenek meg. Vagyis az egész mögött csak a hatalom, és pénzéhség volt, nem tenni akarás, fõleg nem a hazáért, amirõl gügyögnek folyamatosan.
A média helyzet változásával se lenne semmi bajom - bár meglehetõsen abszurd, hogy ekkora a jobboldali túlsúly -, ha oknyomozó, tény feltáró lenne kicsit is a jobboldali média. Nem hogy nincs ilyesmi, de ráadásul ocsmány, hazug befolyásolásról van szó. Nevenincs, bumfordi alakok a koncért bármire képesek. Mindez megfûszerezve egy nyíltan pártos médiahatósággal.
Édes gondolat, hogy mindezért csak a baloldali értelmiség felelõs. :)
Hallottál már az erkölcsrõl? Na nem arról, amit ez a kormány akar oktatni, mert nincs hozzá meg a hitelességük, ergo szánalmas erõlködés.
Ha nem fejezzük be sürgõsen ezt az örökös ezt a köldök nézegetõ carakodást, vígan megyünk tönkre. És nem úgy néz ki, hogy ez történne. Természetesen aki csalt, leplezzék le, de a koncepciós acsarkodás helyett elõre kéne menni. Tudod pont ez, amit szerintem nem is ért Európa. Van egy ország, ahol minden ennyire nemzeti, de annyira ostoba, hogy fájdalom. Játszunk bugyuta szimbólumokkal, hallgatnunk kell a sok populista, de mostanában egyértelmûen hazug magyarázatot, és ez elég? Uszítanak, és ugrunk? Hagyjuk, hogy ilyen bayer félék vigyék a szót, és diktálják, mit tegyünk? A társadalom jó része béna kacsaként azt mondja nem szavazok. Na bravó, akkor maradjon ez a szégyellni való brancs? Ezen kéne elgondolkodni, nem a múltat lesegetni, amit ráadásul szintén hamisítanak. Nem érdekel, ki volt elõbb, a tyúk, vagy a tojás, élni szeretnék egészséges normák, világos feltételek között. Politikusokra meg ilyen buta társadalomban szükség van, de a civileknek kell ebbõl a katyvaszból kihozatni a legjobbat, de az ziher, hogy nem a fidesz. Aki pedig hallgat, az ezt akarja konzerválni. Gyurcsány elintézte önmagát, no meg segített ebben a pártja is. Tehát most megint egy szakértõi kormány kellene, kevesebb politikai aktivitással, sokkal több több szakértelemmel. Kikoptatni a politikából ezt a hülye, alkalmatlan, tehetetlen tömeget.
A szocializmus is attól döglött be, hogy a politikusaink érdemtelen, basáskodó, buta emberek voltak, a nép pedig szintén buta, és megalkuvó. A kettõ együtt igen rossz párosítás, és hogy mindkettõ fejlõdjön sajnos idõ, sok idõ.
offtopic
olahmiki1959 2012 febr. 24. - 20:47:45 Előzmény meszag
(1145/1281)
2006-nak és a Kossuth téri táborozásoknak volt egy elõzménye, amit hajlamosak vagytok elfelejteni. Az õszödi beszéd. Az egész balhé akkor kezdõdött, amikor Gyurcsány elmondta, hogy "végighazudtuk az utolsó másfél, két évet, hazudtunk reggel, éjjel, meg este,... négy évig nem csináltunk semmit"... stb. Minden demokratikus országban, amikor ez kiderül, a miniszterelnök kb. 5 perc 47 másodperc múlva lemond és elhúz a politikai életbõl. Gy.F. ezt nem tette meg, a következményeket ismerjük. Ráadásul még egy lapáttal rátett, amikor a zavargások után néhány nap múlva felállt a Parlamentben, és elmondta ugyanezt a beszédet, de kiegészítésekkel, magyarázatokkal ellátva. Hogy tetszik tudni, õ azt úgy értette, hogy nemcsak a saját, hanem az elõtte lévõ többi kormányra is gondolt, amikor a kritikáit megfogalmazta.
Na most. Aki elhiszi, hogy a - "végighazudtuk az utolsó másfél, két évet", és a "négy évig nem csináltunk semmit" - kifejezések valójában az elõzõ 16 évre vonatkoznak, az vagy egyszerûen hülye, vagy teljesen elvakult. Egyik sem szerencsés. Gy.F. egyébként ezzel nemcsak a jobboldalt nézte hülyének, hanem a saját híveit is, ami még nagyobb gáz.
A népszavazást a baloldali kormány egyértelmûen a saját rossz kommunikációjának köszönheti. Valaki a kormánytagok közül kitalálta azt a baromságot, hogy nincs ingyen ebéd, és ezt aztán elkezdték szajkózni minden fórumon, tv-beszélgetésben, riportban. Ezzel csak az volt a baj, hogy a nép jogosan mondhatta azt, hogy "mirõl beszélsz, te szerencsétlen? 30 éve fizetem a tb-t, soha nem voltam beteg, akkor most ne kérjél tõlem 300 Ft-ot, ha elmegyek gyógyszert felíratni! Vagy elõbb add vissza az eddig befizetett összeget, és utána dumálj ingyen ebédrõl!"
A Fidesz érthetõen kihasználta a baloldali kormánynak ezt a hatalmas kommunikációs baklövését, népszavazást kezdeményezett, és a közhangulatnak megfelelõen sikert is ért el vele.
Minden dolognak, amit említettél, kedves meszaq, megvolt az elõzménye és az oka.
"Az akkor már jól felépített jobboldali média" - írod. Persze! Bizonyára hallottál a hatás-ellenhatás elvrõl. Miután addig a média gyakorlatilag teljes mértékben balliberális befolyás alatt volt, - biztosan okkal, hiszen tudjuk, azon az oldalon milyen sok magasan kvalifikált, tanult értelmiségi volt, és van, viszont mindannyian egy irányba húztak és húznak mind a mai napig, ezt is tudjuk, - a jobboldal jogosan gondolhatta azt, hogy õ is megpróbálhatna végre egy saját médiát kiépíteni. Ez lett belõle, tény, hogy vannak benne jó és kevésbé sikerült dolgok.
A baloldali értelmiség ezt a jobboldali médiát tulajdonképpen saját magának köszönheti. Nem most kell siránkozni, hanem akkor kellett volna elgondolkodni a dolgokon, talán nem itt tartanánk.
10/10
offtopic
dantonb 2012 febr. 24. - 10:27:18 10/10
(1144/1281)
Bayertõl és tsitól undorodom ,ezért nem is nézem,az Orbán beszédre meg ezt írtam elsõ felháborodásomban a Gálában tegnap:

"Haha,most hallom Orbánt."amikor éppen visszarántottuk Magyarországot az szakadék szélérõl",akkor báncsák a magyart a gaz Únióék.
Napersze a fekete az fehér,ne zavarja hogy éppen õk lökték e szakadék szélére Matolcsy etal együtt.Ilyen szövegeket Farkas flórián szokott mondogatni az ÖCO gyûlésén ,mert ott is rebbenéstelen szemmel hazudnak a másik pofájába .Ez ugyanis a kisebbségi kultúra része,"
10/10
offtopic
dantonb 2012 febr. 24. - 10:23:34 10/10
(1143/1281)
És még valami egy médium ha nem közpénzbõl üzemel, elvileg sem kell párttatlannak lennie,lehet álláspontja valamelyik oldal felé húzhat .A kérdés csak az hogy ezt hogyan teszi ,hazudozik e ,rágalmaz é,mint az Echo Tv és társai,vagy pedig érvel és alátámasztja álláspontját mint az Újságíróklub pl.Amit KO ról írsz az egyszerûen nem igaz ,ugyanúgy megfingatja abaloldaliakat is ,csak Ti már elszoktatok attól hogy egy riporter nem mikrofonállvány, ezért gondolod azt hogy Olga útálja a jobbosokat.
Az egy külön történet hogy a "párttatlan köztv" odáig süllyedt ebben az autokrata rezsimben ,hogy kitakar és hamisít .Ez sem véletlen ,mert fejétõl büdös a hal.
8/10
offtopic
meszag 2012 febr. 24. - 10:22:45 8/10
(1142/1281)
Jut eszembe. Láttad tegnap bayert az újabb "béke"menet szervezéssel? No meg orbán beszéde... mi lesz itt? :(