offtopic
Rhaegar 2012 jan. 21. - 10:27:22
(1158/2618)
Naná, hogy nem szólnak ellene, hiszen õ a totyik Stand Up Comedyse.
Tourney egy fontos ember itt, nagy vagány.. úgy hogy ne kötekedj vele, mert kicsinál.
offtopic
meszag 2012 jan. 21. - 10:17:02
(1157/2618)
napok óta ugyanarról beszél.. :)
BicskaMaxi 2012 jan. 21. - 10:08:59
(1156/2618)
Ha egyszerre sok, érdemes többször is elolvasni.
offtopic
Rhaegar 2012 jan. 21. - 09:57:45
(1155/2618)
Na, ezzel a kommenteddel végleg átálltál a sötét oldalra* ...

--------
Lábjegyzet:

*Sötét oldal: Meszag, Danton, DoktorProtkó, Agárik és most már Adameksweetmovie csoportja.
1/10
adamnagysweetmovie 2012 jan. 21. - 09:32:23 1/10
(1154/2618)
Mert te annyira ismersz engem...
1/10
adamnagysweetmovie 2012 jan. 21. - 09:28:10 1/10
(1153/2618)
Minõsítgesd addig is nagymamádat a spájzban:)
offtopic
elisabet 2012 jan. 21. - 07:48:12
(1152/2618)
:DDDD
emirates82 2012 jan. 21. - 06:04:48
(1151/2618)
kurva jó :-)
offtopic
meszag 2012 jan. 21. - 05:08:13
(1150/2618)
Legalább részekre szedd szét a mondandód...bár mindegy, de ennyit írsz,hogy megjegyezni csak részeiben lehet, és még mindig az önértékelés, önigazolás a téma...

Kihagyhatod az életedbõl a politikát, attól még te is egy fogyasztó vagy a társadalomban, ergo rendszertõl függõen fütyülnek az autonómiádra...
A fogyasztásodban lehetsz mértéktartó, ha a sok túlzásba esés miatt az állam tõled is beszedi a hozzájárulást is, méghozzá igazságtalanul, és mostanság növekvõ mértékben beleavatkozik az életedbe... elvon, és újraoszt. Az elvonás nagy mértéken mellett most az újra elosztás rendkívül ostoba, szemét módon folyik, de te csak maradsz csendben, nyugton.

Ez is egy döntés, de neked se tetszik, az látszik.. :)
ennyit az autonómiáról
offtopic
kõmacska 2012 jan. 21. - 04:24:11
(1149/2618)
Én a nagyanyjára gondolok, akinek a neve N. N.
Csak így hívták az istenadtát, nem volt nékije több neve.
(forrás: wikipédia)
offtopic
kõmacska 2012 jan. 21. - 04:07:40 Előzmény adamnagysweetmovie
(1148/2618)
Délután kapkodtam, de most rendesebben leírom, mi a bajom vele: alapvetõen az, hogy a problémák forrását KÜLSÕ OKban nevezi meg.
Ez az emberiség egészére jellemzõ, az éden óta: azért ettem belõle, mert a kígyó elcsábított, azért ettem, mert az asszony elcsábított...
Noha az ember azért evett a fáról, mert vágyott rá. Ha nem lett volna a kertben a kígyó, akkor is evett volna belõle, csak sokkal késõbb. A kígyó csak kísért, de a vágy az ember lelkében születik meg.
Emberi tulajdonság, hogy akármilyen bõségben is éljen valaki, az sohasem elég, az kell, amit nem érhet el.
Például Arany versében az van írva, hogy a német pap az ételek bõségével csábított. Ez ugyanolyan elképesztõ, mint a paradicsomi történet, ahol az ember szinte korlátlan bõségben élt, semmi hiánya nem volt, mégis pont az kellett, amit nem érhetett el.
Ha belegondolsz abba, hogy régen a Kárpát-medencében milyen elképesztõ bõség volt... Hogy lehet olyan embereknek jólétet kínálni, akik sokkal nagyobb bõségben élnek, mint a korabeli németek? (Az a mondás járta, hogy a Tiszának két része víz, egy része hal). Persze, ez a vers csak irodalom, de az alapvetõ lelki mechanizmus tényleg mindig erre épül: ha valakitõl el akarod venni azt, ami az övé, akkor csinálj úgy, mintha azt tõled kaphatná meg (vagy valami mást, különlegeset). Például Jézusnak azt mondta az ördög: ha engem imádsz, az egész föld feletti uralmat neked adom. Jó vicc... hiszen az eleve Jézusé.
Ugyanezt csinálta a róka a hollós mesében: úgy tett, mintha adna (dicséretet) de a célja a rablás volt. Ugyanígy csinálnak a mesebeli boszorkák is – hol egy mérgezett almát kínálnak, hol mézeskalács házikót. Elhúzzák a mézesmadzagot. Úgy tesznek, mintha adnának, holott a céljuk egyértelmûen a másik lerablása, sõt elpusztítása. Ugyanezt teszi minden horgász és vadász is: beeteti a halakat, csapdát készít. Ugyanezt csinálta a Bájkeverõben Liz Hurley.
Természetesen ugyanezen az elven mûködnek a bankok, biztosítók, plázák és így tovább, nagyjából az egész világ a bölcsõtõl a koporsóig. Arany János is ezt a mechanizmust írta le a versben. Persze, aki ezt csinálja, az hazug tolvaj és rablógyilkos, aljas és gonosz. Oké, persze.
De mi van azokkal, akik bedõlnek a különbözõ cukormázas ígéreteknek? Miért mennek lépre? Sok oka lehet (tapasztalatlanság, tudatlanság, naivság); de ezeken felül lehet más is – rossz önértékelés, telhetetlenség, nagyravágyás, ilyesmi. Tényleg sokan (talán mindegyikünk) hajlamos rá, hogy kifossza magát, feladja az igazi értékeit valami vágyott vacakért cserébe. Utólag pedig hiábavaló a siránkozás.
http://www.youtube.com/watch?v=WrbZHDuVP5U
http://www.youtube.com/watch?v=W_rI2pEfFic
Aranynak abban sem volt igaza, hogy ezt a lerabló mechanizmust olyannyira kívülre helyezte, hogy kizárólag idegen nációk módszerének tulajdonította, mintha bizony ezt a magyarok nem ugyanígy mûvelnék (ld. a fehér ló legendáját, amin megvették Pannónia földjét).
Karinthy például a világ legnagyobb és legfontosabb problémájának azt találta, hogy a nõk lerabolják a férfiakat és jól élnek belõle. (Capillária). A feministák is pontosan ugyanezt gondolják, csak fordítva. Ez tehát alapvetõen nem egy nációk közti internacionalista probléma, hanem annál sokkal általánosabb, gyakoribb és hétköznapibb. Mindenkit a saját szíve, a saját vágya csal meg, amikor bedõl a hazug ígéreteknek.
Persze, a magyarokról tényleg általános vélekedés, hogy úrhatnámok, nagyravágyók, szeretik a hasukat, szeretik a jólétet és lusták, többet költenek, mint amennyit lehetne. http://www.youtube.com/watch?v=kc3ipYZIzpM
De Platón Állama is pont ebbõl indul ki: Szókratész felvázolt egy puritán, szegényes, primitív életmódot, amit az emberek a maguk erejébõl biztonságosan elérhetnek. A beszélgetõtársai azt mondták – Borsó, füge és zab? Hát ez meg miféle élelem? Ilyet az állatok esznek. Ez szerinted ideális állapot? Tervezz rendes emberi élelmet, disznóhúst meg kalácsot. Ja, mondta Szókratész, hát ahhoz bizony rablógazdálkodás kell, mert önerõbõl nem lehet kitermelni. Akkor az államba katonák kellenek, akik más államokat kirabolnak, minket pedig megvédenek, és akkor õket is el kell tartani. És aztán rátért arra, hogy a katonáknak milyeneknek kell lenniük.
Az Állam c. klasszikus tehát abból indult ki, hogy a görögök, ezek a kultúrnépek, bizony nagyon szeretik a luxust. Szeretnek enni, szeretnek többet birtokolni, mint amennyit saját erejükbõl el tudnak érni. Nem akarnak primitíven, szegényesen élni. És mindenki más is, ebben a magyarok egyáltalán nem különböznek senkitõl. Például Kínában nem azért lázadnak az emberek, mert rabszolgaként hajszolják õket – hanem mert nem jutnak elég iPhone4-hez http://iphoneclub.hu/cikk/botrany-kinaban-telefonuzerek-miatt-elmaradt-az-iphone-4s-premier
Az ókori nagy kultúrák között volt egy kicsi, primitív ország, olyan szegényes, hogy az égvilágon semmiféle mûemléket, épületet, szobrot, mûszaki vagy tudományos eredményt sem tud felmutatni, semmit de semmit. Az államnak nem volt annyi bevétele, amennyibõl a tudományt és kultúrát patronálhatta volna. Az elsõ királyuk idején még csak egy kovácsmester sem volt az országban. Úgy éltek, mint a cigányok. Csak egy könyvet hagytak ránk – a Bibliát.
Ennyit arról, hogy mi az, ami valóban fontos és maradandó...
Amink most van, az sokkal értékesebb és fontosabb bárminél, amit ígérnek. Abban igaza volt Kovács Lászlónak, hogy meg kell tanulni kicsinek lenni – meg kell tanulni elviselni a hiányt.
Mert aki ezt nem tanulja meg, az észre sem veszi, hogy máris odaadta azt, amije volt, soha be nem teljesülõ ígéretek kedvéért.
Jó lenne végre egyszer felfogni, hogy csak az ígérget, az hergeli az önsajnálatot, az sajnáltatja magát, aki ki akar fosztani. Fel kéne fogni, hogy nem maradt más, csak saját magunk és a józan eszünk. Az az utolsó vagyonunk, nem kéne eldobni különbözõ sirámok és hízelgések kedvéért.
Az összes olyan duma, ami így kezdõdik: Együtt sikerülhet! Együtt legyõzhetjük õket! Fogjunk össze és menni fog! – mind oltári nagy átverés. És minden politikai erõ ezt csinálja.
Lefordítom: add nekem azt, ami a tiéd, én majd frankón felélem és adok neked cserébe lócitromot (hogy klasszikust idézzek).
Nem tud adni egyik oldal sem annyit, ami pótolhatná mindazt, amit elvesz. A legjobb nem törõdni egyikkel sem, egyáltalán nem várni tõlük semmit sem. A legjobb az önértékelésbõl teljesen kihagyni a politikát.
Csak a jó önértékelés védhet meg a hízelgéstõl, ígéretektõl. A jó önértékelés alapja pedig az autonóm cselekvés.
Ha jól cselekszel, emelt fõvel járhatsz – mondta az Úr Káinnak. De ha nem jól cselekszel, a bûn az ajtó elõtt leselkedik, és rád van vágyódása. De te vigyázz, és uralkodj rajta. Erre Káin dühében agyonverte az öccsét – mert annak a cselekedetei igazak voltak, az övéi pedig gonoszak.
vonderm 2012 jan. 21. - 02:02:17
(1147/2618)
Nem az enyém...a Facebook-ról ollóztam:


"Szeva Viktorom!!! Most olvasom, hogy kötelezõen le akarjátok cseréltetni a rendszámokat, mert kell a zsé! Hatalmas ötlet! Komolyan! És erre még mindig nem mondhatja a köcsög ellenzék, hogy ez megszorítás, meg hogy adó! A lófaszt! Kurva jól kitaláltátok! Figyelj! Ha gondolod, lenne még ötletem! Mert ugye manapság minden autóban van rádió! Mi következik ebbõl? ARTISJUS! Ennyi, bazdmeg! Ha a kocsiban zenét hallgat, fizessen jogdíjat a köcsög! Hát nehogy már! Majd ingyen hallgatja, nem?! Aztán, arra is gondoltam, hogy mi lenne, ha bevezetnétek a kötelezõ átfényezést! Narancssárgára, ofkórsz! Ebbõl is lehetne kaszálni! Nem? Szerintem fasza ötlet! Sõt!, ha elõtte még felemelnétek a festékek adóját 60%-ra, az még nagyobb kasza! Ezt figyeld:TANKOLÁSI DÍJ! Minden tankolásnál 300 ft (Elég? Lehet több!) kötelezõen fizetendõ,úgy mint a telefonnál a kapcsolási díj! Mi kifogás lehetne ellene?? Nem adó! Vagy igen? NEM! Na és ugye, ha valakinek utasa van?? Személyszállítási hozzájárulás!!! Vagy kötelezõvé lehetne tenni a tetõcsomagtartót is! És lehetne egy olyat, hogy aki felrak a tetõcsomagtartóra egy fidesz transzparenst, az kedvezményt kap! Amilyen fillérbaszó népek ezek, minden kocsin lesz transzparens! Ezzel a választási kampányt is megspóroljátok, azt is el lehet lopni! Yee! Aztán még gondoltam olyanra is, hogy kötelezõ BKV bérlet! A vidékieknek is ám! Mert ne mondja nekem egy vidéki se, hogy nem járt még Pesten!? Akutyaúristenit! Hát már a kifogást keresi!! És hát sajnos egy adót is javasolnék, de meg lehetne azzal magyarázni, hogy jó-jó, adó, de ez az egy csak!! És ez az adó tudod mi lenne, Vitya? Istenem, ha kimondom, Gyurinak keresztbe fog folyni a könnye ettõl a hazafias ötlettõl,és a bánattól, hogy nem õ találta ki! Na? Van ötleted? Nincs? Szabad a gazda? JÁRDAADÓ baszdmeg!!! Mekkora ötlet, mááár?!! J Á R D A A D Ó ! Hát mutass egy embert, aki nem használja a járdát!? Ugyehogyugye! Faszom! Ez alól nincs kifogás! És ehhez lehetne kapcsolni egy kötelezõen kiváltandó - persze borsos áron - kártyát, amit mindenkinek kötelezõen kellene hordania,és ha a rendõrök(vagy egy külön erre a célra felállított járdaõrség!)meglátják, hogy valaki nem fizette be a járdaadót, de mégis járdázik, annak teljes vagyonelkobzás!!! Lesz itt rend! Na, Vitya! Most mennem kell, de ha kérdés van, hívjatok nyugodtan! Ha kicsit iszom, még komolyabb ötleteim lesznek! Bár, ahogy elnézem, ti is valami pszichotróp anyagot nyomtok! Viki-Viki! Nagy huncutok vagytok ám.. ;) Ölellek és kívánok sok erõt és kitartást! P.S.: Édesanyádat üdvözlöm! Sokat gondolok rá mostanában!"
vonderm 2012 jan. 21. - 01:06:54
(1146/2618)
Miért örültök ennyire a borzasztóan drága üzemanyagnak ? Csak azért tud most aránylag olcsóbb lenni nálunk, mint pl Szlovákiában, mert elcseszték ezek a hiperszuper közgazdász politikusok az ország vezetését és felszaladt 310 ft-ra az euro. Senkinek nem lesz jó ha nem fog visszamenni legalább 270-re.
Gondolkozzatok már egy kicsit. Ugye mindenki emlékszik még arra hogy pl: kedves szomszédunk schillingjéért csak 2 forintot kellett adnunk és már jöhetett is befele a zsiguliban a tévé vagy a csomagtartón a hûtõ a nyolcvanas évek végén. Ugyanígy a csehszlovák koronáért is 1,5 ft-ot adtunk nem is olyan rég, aztán elszaladt majd 11-re a szlovák korona és már 12 felett a cseh is.

Valakinek nagyon el kellene gondolkodni az elmúlt 22 éven, mindegy melyik párttal szimpatizál !

Arról meg már nem is merek beszélni, hogy 3-4 éve a kõolaj ára a mostani 110 dollárnál jóval magasabban volt majd 140 usd és akkor is kb ennyi volt a dollár/forint árfolyam, viszont csak az üzemanyagárak 200 forint körül mozogtak.

Szóval ki is teszi el a literenkénti 350 forint extraprofitot ???
offtopic
kõmacska 2012 jan. 21. - 00:53:40 Előzmény Moldávia bánata
(1145/2618)
:) aha,csekkoltam.
Mivel látom, érdekel a palgizálás, és a neved Moldávia, kapsz egy érdekes sztorit a palgiumra:

Itt indul, ez az eredeti változat: http://www.youtube.com/watch?v=T-JFmOXlMbI
kicsit hosszabban: http://www.youtube.com/watch?v=N5fodC7NJSA
Ezt dolgozta fel Smetana: Moldva c. romantikus zenemûvében: http://www.youtube.com/watch?v=kdtLuyWuPDs
Abból lett az izraeli állami Himnusz: http://www.youtube.com/watch?v=Lf0d_VUuu0k
Abból pedig egy katolikus dal (itt éppen egy börtönkórus elõadásában): http://www.youtube.com/watch?v=u5NMiwFdcW0

Egy másik palgizálás: http://www.youtube.com/watch?v=r0yCE_pX6vs
Eredetileg: http://www.youtube.com/watch?v=l9FQTcB1Rag

Egy harmadik: http://www.youtube.com/watch?v=BOyaM95ZOnQ
Eredetileg: http://www.youtube.com/watch?v=_5-XF_pnXX4

Egy negyedik: http://www.youtube.com/watch?v=5czQD6pUcXs
Eredetileg: http://www.youtube.com/watch?v=gje_0OMj4h4

Egy ötödik, ebbõl csak az eredetit mutatom meg, mert úgy is olyan fájdalmas, mint a "te is fiam, Brutus?" http://www.youtube.com/watch?v=IK1po5zaqlY
miénkittatér 2012 jan. 20. - 23:26:00
(1144/2618)
Ja és mielõtt belekötnél, hogy így sem úgy sem stimmel a mellékelt táblázat jan 12.-én készült akkor 310 volt az euro és a benya meg kb 10 Ft-al olcsóbb :D ha eszerint számolsz utána akkor minden passzol :D
miénkittatér 2012 jan. 20. - 23:00:03
(1143/2618)
Nem is hoztam szóba a zloty idei alakulását, de nem is érdemes így az elsõ hó 20. napján bármilyen következtetést levonni. Ezért vetettem össze egy komplett tavalyi évvel.Azt hoztad példának légy férfi, hogy azt bebuktad.

A benzint meg tök mindegy milyen árfolyammal szorzod az 1,45 x bármennyivel mindig drágább lesz mint az 1,34 x bármennyivel :)

Ne kapkodjál, ha szlovák benzinárról beszélünk akkor is maradj férfi és ne menekülj az ukránok kiskapu felé.
Eleve az ukrán benzin nem releváns a témában mindig is olcsóbb volt és marad is, ennyi erõvel hozhatnád az amerikai vagy ausztrál benzin árakat is :)

Hamisítani semmit nem hamisítottam, bárhol utána nézhetsz jelen pillanatban nem éri meg tankolni a szlovákoknál. És az meg nem igazán számít ha van egy napi 5 forintnyi ingadozás akkor a határnál lakók átgurulnak tankolni, mert az az oda vissza utat számolva csak egy 2,5 km-es körzetben éri meg :D
1/10
dantonb 2012 jan. 20. - 22:40:55 1/10
(1142/2618)
Szeretnéd ugye hogy anyilasok hatalomra kerüljenek .alig várod már.Sajnos Orbán valóban elcseszte ,de atöbbieket nagyrészt sikerült befeketíteni alaptalanul.Éshát csengõre sajna illik a Don Qijote,merthát õ is éppen olyan reménytelenül próbál kozik a Fidesz mosdatásával mint Don Qijote harcolt az óriásokkal.Éshát Te meg afegyverhordozója vagy ugyanúgy ahogy aJobbik is az a fidesznek.
1/10
dantonb 2012 jan. 20. - 22:37:18 1/10
(1141/2618)
Nem sajnos nem azzal cáfolom amit mondasz,sokkal egyszerübb adolog:az általad belinkelt forrás szerint az euró középárfolyam 305.03 tehát ezt 1.34-el szorozva:408 Ft jön ki.Elárulhatnád hogy hol kapok ma ennyiért benzint:)mert legutóbb 428-ért vettem.tehát az adatod rossz.és még valami Szlovákiában is változik abenzin ára sokszor lefelé is ellentétben velünk,ahol mostanában a fidesz alatt csak felfelé megy.éSHÁT LEHET VENNI benzint Ukrajnában is Horvátosrzságban is ,ahol apénzük közel sem romlott még annyit sem mint azlotyi ,ami a tavalyi adat alapján lehet hogy nem teljesített jól.Kár kiragadni azlotyit ,de még arra is igaz amegállapításom ,mert az ÚJÉVBen óriási hanyatlást tett aforint ,történelmi mélypontra zuhant ,ami azlotyira nem állt.Nos Te is úgy vagy vele ,hogy olyan statisztikát szeretsz ,amit te hamisítasz ill állítasz be saját koncepciódra (By Churchill)Azt remélem nem vitatod hogy egyetlen környezõ ország pénzében sem rendült meg úgy abizalom mint a forintban ,mely az IMF tárgyalások ígérete nélkül már 400 fölött lenne .Ez senkire nem igaz ,senkinél nemfenyeget akörnyéken IMF hitel nélkül államcsõd csak azseniális Fidesz kormányra áll ez teljes mértékben.Kíváncsi vagyok hogy hogyan facsarod ezután a szót hogy "objektíven" mentsd amenthetetlent:)
offtopic
Rhaegar 2012 jan. 20. - 22:27:52
(1140/2618)
:D
...

Ond.. Danton!
Figyelj rám egy kicsit!

Én nem lehetek a Sancho Panza.. mert a Csengõre nem illik Don Quijote karaktere. Rád viszont már jobban.. én pedig egy ilyen sötét nagyúrnak, mint te, sohasem lennék a fegyverhordozója. Másnak se, de neked különösképpen nem. :D

Dant.. te, az "örök illúziók és reménytelen küzdelmek" megtestesülése vagy.

Továbbmegyek:
Hagyd magad mögött a múltat.. Medgyessy elcseszte, Gyurcsány elcseszte, Bajnai elcseszte. Az mszp, mint a baloldal zászlóshajója felszámolta saját magát. Kiestek a kosárból, érted ondok ?! Elcseszték a becsületüket... õk a már a büdös életben nem lesznek hatalmon.. :) (szerencsére) Oszlasd el az illúzióid egyszer és mindenkorra.

Elõre kell tekinteni. Ha Orbán is elcseszi, utána úgy is vége... jön a forradalom.
miénkittatér 2012 jan. 20. - 22:15:00
(1139/2618)
Továbbra is csak ferdítesz vagy légbõl kapott ostobaságokat beszélsz.
Tudod a tények azok makacs dolgok, de segítek hogy a megvilágosodás útjára léphess.
Aktuális külföldi benzinárak:
http://www.sielok.hu/rovat/auto/cikk/benzinarak/

Szlovákia: 1,45 Euro
Magyarország: 1,34 Euro

Szóval nesze neked itt a híresen olcsó szlovák benzined :)


2011-es forint és zloty gyengülés átlagosan 11-12%:
http://privatbankar.hu/szarmazekos/dobogos-helyen-vegzett-a-forint-de-nem-az-lett-a-leggyengebb-243352
http://hir.ma/kulfold/beavatkozott-a-lengyel-jegybank-a-zloty-vedelmeben/7309
http://www.metropol.hu/gazdasag/cikk/827123

Persze gondolom a belinkelt forrásaim biztosan nem jók, mert nyilván ezek is valami összeesküvés részei :)