Téma: V. Henrik

6/10
Okulare 2019 nov. 08. - 23:17:25 6/10
(2/22)
Szerintem túl hosszúra és vontatottra sikeredett. Én nem érzem annyira gyengének a főszerepet játszó színész játékát. Sőt, szerintem pont ez volt a lényeg, hogy lássuk, mennyire más, mint a francia trónörökös. Az egész film felépítése jó, szerintem jól épül fel a történet, látszik, hogy honnan hová jut el a főszereplő. De ez az egész rémesen lassan bontakozik ki. Úgyhogy ezért hiába minden, a film felejthető.
3/10
Brew 2019 nov. 07. - 08:06:35 3/10
(1/22)
Az Outlaw king után egy újabb kapufa. Hiába a részleteiben is korhűnek látszó kellékek, a festményszerű felvételek, a középkori kastélyok hangulata, ha egyszer Chalamet középszerű játékát messze felülmúlja a legutolsó mellékszereplőé is. Ehhez az V. Henrikhez egy tapasztaltabb színészre lett volna szükség, így viszont a francia trónörökös kraktere felmossa a padlót a főszereplőével. Hiába próbálták a feszültséget végig fenntartani a fenyegető várfalak árnyékában, ha egyszer sem a megírt szerep, sem az azt alakító színész nem érdekes.
A filmben vannak jól megkoreografált, és kifejezetten szemetgyönyörködtető részek (pl. Henrik és húga sétája, vagy az ajándékok átadása), de a lapos történetvezetés és a unalomba fulladó sokadik suttogó párbeszéd miatt ezek csak pillanatnyi felüdülésnek nevezhetők. Apropó, mintha V. Henrik képtelen lett volna normális hangon beszélni. 90%-ban suttog, ami egy idő után egyszerűen röhejessé válik, 10%-ban üvölt.
A csaták bemutatása realisztikusnak tűnik, a hajítógépek működése kifejezetten látványos, számomra ez jelentette az egyetlen vígaszt. Azonban Henrik (illetve Chalamet) itt is emlékeztet minket a film gyengeségeire. A kb. 50-52 kilós fiú, mint középkori párbajhős, és az első vonalban küzdő harcos egyszerűen hihetetlen, már-már komikus.