10/10
huroldina 2017 ápr. 07. - 01:26:48 10/10
(17/57)
10/10
7/10
idõjós1010 2017 ápr. 05. - 21:47:03 7/10
(16/57)
Az alapötlet egyedi, és tartalmilag sokat ígérõ. A végeredmény viszont az, hogy nehezen indul be a film, és végül nem mond annyit, mint vártam volna tõle. A kívánt hatás is elmarad. Az egyik záró képsor pedig a kórházban, tekintve hogy elmesélés alapján már megvolt, szinte már nevetséges. Tetszett a film, kaptam belõle néhány elmés gondolatot, de nem törtem ki könnyekben tõle, és nem mondhatnám, hogy megvilágosodtam volna.
mirjan 2017 ápr. 05. - 10:46:53
(15/57)
Saját posztom a filmrõl: Váratlan jó film:
http://ismerkedem.cafeblog.hu/2017/04/05/varatlan-jo-film/
7/10
pihes 2017 márc. 31. - 16:13:56 7/10
(14/57)
Minden érzelem, minden elõadásmód, kivétel nélkül 100%.
És a terv része, színészek játsszák el, a színészi szerepet, nagy remekmû.
Kicsit, többet vártam, nem lett rossz, ülepednie kell...
10/10
Viharsziget 2017 márc. 30. - 15:21:35 10/10
(13/57)
Igazán jó film, nem is értem, hogy miért nem lett ez akkora siker, mint sok más Will Smith film, és IMDB-n keveslem a 6.7 pontot!

Megható és egyszerûen zseniális film!


Will Smith a világ egyik legjobb színésze, rettentõ élethûen adja át a dolgokat, az érzések abszolut átjönnek, imádom amikor ilyen szerepekben van (Boldogság nyomában, Hét élet)
SaRita 2017 márc. 19. - 20:42:14
(12/57)
Mély, elgondolkodtató film... Nekem tetszett W.S. alakítása, át tudtam érezni. Hatásvadász film valamennyire, de azért nem esik túlzásba. Helen csodás volt, Norton és Kate is hozta a színvonalat. Az aláfestõ zene is nagyon tetszett.
Spoiler:
Nekem se esett le elõször, de a 3 színész tényleg nem ember. Nem csak Will-nek, 4-ük közül egyiküknek sem véletlen (õk) jelennek meg (mint segítség, mankó). A legvégén ugyebár eltûnnek, viszont többször is van rá utalás, pl, az gelején, amikor Norton bemegy a színházba, majd elköszön, Helen odasúg Knightly-nak: "jól csináltad". Kate sem véletlen "kezdi el pátyolgatni" a fekete srácot, hisz fél, hogy kifut(ott) az idõbõl, Norton a Szeretetet, a lánya miatt, a harmadik társuk pedig ugyebár a Halállal "beszélve" békél meg a helyzetével. Nem csak Will, de mind segítségre szorultak... Szép film. Tetszett a vége is. Nem túl giccses, de kedves, elég életszerû.
_goldie_ 2017 márc. 19. - 13:10:12
(11/57)
elgondolkodtató kitûnõ film! - Will Smith és Norton is szokatlan ebben a szerepben de hitelesek..Helenért pedig rajongok! :) (Knightleyt sosem kedveltem)
elgondolkodtat az életben fontos dolgokról - szeretet idõ halál..ez összeköt minden egyes embert itt a földön - szeretetre vágyunk több idõt szeretnénk és félünk a haláltól..
***spoiler*** ..a szeretet akkor is benned van ha nem akarod ha tiltakozol ellene..nem Te irányíthatod mikor és kit szeretsz..
valóban Howard barátainak is szüksége volt segítségre - de vajon azok hárman színészek voltak? Howard csupán képzelõdött mikor látta hármójukat a hídon? Helen Mirren mondja: sikerre és tapsra vágyik és akár egyedül is elvállalná mindhárom szerepet..ez utalhat arra h õk hárman színészek voltak - viszont õ az aki Madeleine mellett ül a kórházi padon és mondja ki a bölcseletet: vedd észre az élet váratlan szépségeit! most akkor hogy is van ez??? ***spoiler vége***
http://www.what-song.com/Movies/Soundtrack/102030/Collateral-Beauty
a film vége számomra egy váratlan fordulat - ami egyben maga az élet váratlan szépsége! :)
9/10
dandelion83 2017 márc. 17. - 16:57:39 9/10
(10/57)
Meglepett, hogy ilyen kevés hozzászólás érkezett egy ilyen remek filmhez. A trailer megnézése óta nagyon-nagyon vártam már, hogy megnézhessem, bár a sok negatív kritika kicsit elszomorított. Nekem viszont nagyon tetszett. Eredeti, egyedi film, mély gondolatokkal, amelyek néha nincsenek teljesen kifejtve, de talán nem is baj, mert így minden nézõ kicsit az Õ világára formálhatja õket. Mindenkinek más jelentéssel bír, mindenki más szereplõt zár a szívébe, attól függõen, kiben ismer magára. A szereplõgárda ragyogó, Smith megint nagyot alakít, bár tõle már joggal el is várom A boldogság nyomában és a Hét élet után. Mély, igaz, emberi fájdalmat ad át a film, ami nem tud rajtunk kívül élni, egy óra után már teljesen belénk ivódik. Nagyon szépen mutatja be a gyász okozta veszteséget, a keletkezett ûrt, az ürességet, az érdektelenséget a világ dolgai iránt. Sok más filmmel ellentétben a vége olyan nagyon tökéletesre és váratlanra sikeredett, ami méltó lezárása volt egy egyszerre léleképítõ- és romboló drámának. Néha kicsit hatásvadász, néha kicsit közhelyes, de olyan nagyon emberi és szerethetõ, hogy még ezt is megbocsájtjuk neki. Nálam 9/10
Marcipáncica_ 2017 febr. 26. - 21:49:44
(9/57)
Az elõzetes alapján biztosan nem néztem volna meg. És kár lett volna érte.
Jó film, még jobb alakításokkal. Nézzétek!
9/10
NorbiB 2017 jan. 25. - 22:06:46 9/10
(8/57)
Nagyon tetszett. :)
10/10
ELEONÓRA Hidasy 2017 jan. 13. - 21:00:18 10/10
(7/57)
Nagyon jó film, zseniális alakításokkal.
neptun1 2017 jan. 02. - 20:19:25
(6/57)
Nekem tetszett a film. Igen sírós, néhol vicces, és a 7 éves lányomra gondoltam, de jó õ nem beteg...
Spoiler!
A 3 színész nem ember! Õk valóban az idõ, szeretet és a halál! Akik azért jöttek segíteni, mert Mindegyiknek segítségre volt szüksége így-vagy úgy.
A váratlan szépség maga az élet, az hogy vedd észre az apró dolgokat és élvezd, mert az idõ viszonylagosan kevés és azt szeretéssel töltsd, ne haraggal. Arra valóban nem adott választ megoldódott e a másik 3 barát problémája... Hogy miért halnak meg ártatlan gyerekek, arra sajnos a film alkotói sem tudják a válszt, és az is igaz amit Howard mondott: a jók mennek el bla-bla, de valóban nincs már velünk aki meghal és ezt az élet apró örömei nem feledtetik. Akivel történt ilyen ne nézze meg.
Akszel33 2017 jan. 01. - 16:58:22
(5/57)
Sógor cipelt el mert WS film és ezért nem is olvastam utána. Lányos apuka vagyok így letaglózott az elsõ 5 perc után és ha nem ül mellettem sok ember akkor kijövök.
Kritikailag a film kiváló!!!
Az esetleges vélt hibák meg azért vannak, mert senki nem bérelt fel senkit csak beleképzelték magukat a sérült világába. Ezért volt Whit Yardsham a legjobb barátja, ezért segítettek mind a négy emberen a \"színészek\".
kakasviadal 2016 dec. 31. - 09:17:40
(4/57)
Jól összerakott film, több szálon futó értelmezésekkel. Természetesen mindenki dög jól játszik benne, erõsek a képek, hangulatok. Talán Edward Norton hozott újat alakítás terén, az õ karaktere és arckifejezései kevésbé a megszokottak voltak ebben a filmben.
Persze némi túlzások akadtak, amolyan hálivúdi módra:) hogy minden passzoljon és alátámasztódjon a sztori szempontjából.. meg arra is figyeltek, hogy a mozizók azért szórakozhassanak is (poénok), ne legyen nékik full nyomasztó.
Egy furcsaságon akadtam fenn (spoiler lehet): amikor a metrón filmezi õket a "nagyi", a "halál" pont ott áll közöttük, mégis, amikor kivágják õt, Will Smith teljes teste látszik a felvételen.. ilyen kamera csak amerikában van! :P
A kis meglepi jó lett a végére.
TirszinJ 2016 dec. 30. - 15:11:21
(3/57)
A linkelt kritika írója Will Smith filmjeit fenntartásokkal kezeli.
Én pedig azt a kritikust kezelem fenntartásokkal, akinek Will Smith filmjei közül a Legenda vagyok tettszett legjobban. :)
Láttam 6-8 filmjét, de kb. az volt számomra a leggyengébb.
Ha egy jó filmjét kellene megemlíteni, inkább a Hét élet címût írnám.
main 2016 dec. 28. - 22:31:40
(2/57)
Meglepõen kevés a filmnél a hozzászólás. Ennyire nem nézte meg még senki itthon, vagy ennyire nincs róla vélemény?

Mindegy is, én ma megnéztem. Nos, nem egy vidám film, bár vannak benne azért poénok, nem az egész film szomorú, csak mondjuk a kilencvenöt százaléka.

SPOILER
Jó kis papírzsebkendõs film, fõleg a vége felé. Vannak benne logikai bakik, pl. nem igazán értettem, hogy a végén Howard miért nem látja a színészcsapatot? Elvégre ugyanolyan hús-vér emberek voltak mint bárki más.
Számomra, szent cél ide vagy oda, még akkor is ha Howard helyesnek tartotta (bár csak a történet felét tudta, hogy ráállítottak valakit), erkölcsileg erõsen vitatható, amit a kollégák tettek. Oké, ez egy film, de senki sem gondolt bele, hogy egy idegileg instabil ember esetleg önmaga ellen fordulhat, ha azt gondolja, hogy elveszítette a józan eszét és hallucinál?
SPOILER OFF

Ami megbocsáthatatlan, az Kate Winslet szinkronhangja. A hang jóval fiatalabb annál, mint akit szinkronizál, és egyáltalán nem is illett hozzá.
Vendetta666 2016 dec. 27. - 15:03:20
(1/57)
Hát idén ez a második halállal kapcsolatos film, amt láttam. az elsõ ( Legkúlabb nap) és e között volt egy tragédia az életemben. ( több is de egyik sajnos az kiemelten fájó volt )
Igy érintettként én másképp éreztem Kate Winslet helyzetét aki kifutott az idõbõl. - hány nõ nem tud gyereket szülni és 40 éves korára három gyerekes cuki videókat posztolni a facebookon. Másképp éltem meg a gyerekét elvesztõ apa helyzetét, a mienk nem veszõdõtt oda egy hajszálon mûlott vagy szerencsén igy utólag nem lehet elemezni de mekkora csoda ha marad a gyerek, és túléli a saját halálát.

Igen ez a film nem karácsonyi és igen csak mérsékelten ajánlott bárkinek, mert a halálról "pofábavágósan" beszél. Majdnem kimentem a 6. percben dühömben, hogy nem nézem végig, de ez igy is rolam szólt, két nap volt mire kihevertem tény hogy feldolgozott leoldott csomo mindent de nem könnyû film. Aki vesztett el gyereket, vagy nem nõtt fel az ne nézze meg, akit meg megérintett igy vagy úgy idén vagy korábban a halál akkor biztosan tanulságos, és oldó lehet.

A kritikusok sok filmnél azt nézik, hogy tucatfilm vagy nem, itt beleállt nagyon sok jó szinész hogy alkossanak valamirõl valami komolyat, nyilván nem lesz kedvenc film vagy bármi de tény, hogy kemény a film minden perce.

Amugy én is éreztem dühöt és mindenféle rossz érzést mikor néztem de nyilván ez azért van mert a halál is ilyen "pofán vág" hogy na tessék itt van és most ezt kell megélned.
Nekem fura volt, hogy a hit nem került elõ viszont sokszor az is erõt ad annak akivel ez történik.