Téma: Víkend

道の進展 okt. 24. 12:13:02 Előzmény Joseph Barbera
(79/79)
Mi is jelent a politika? Közügy, közélet.
Ebben az értelemben minden állampolgárnak joga, hogy politizáljon.
A színház is mindig politizált, amióta létezik, az ókorban is.
Abban egyetértek, hogy a túlzásba vitt aktuálpolitizálás nem mindig helyénvaló és sokszor izléstelen.
6/10
Joseph Barbera okt. 24. 09:30:02 6/10 Előzmény 道の進展
(78/79)
Túl azon, hogy ismét egyetértek, nem kellene feltétlenül politizálni. A színháznak sem. Értem én, hogy egy kivezető szelep, egy szócső, de én akkor is a boldog illúziókért megyek, vagy más gondolkodni valóért. A politizálásra ott a többi médium. A látványra meg ott a belváros...
道の進展 okt. 22. 15:37:17 Előzmény Joseph Barbera
(77/79)
Egyiptomról, a görögökről vagy a rómaiakról azért tudunk viszonylag sokat, mert fennmaradt kultúrájuk sok formája. Épületek, képek, szobrok, írások. Az ősemberről is onnan tudjuk milyen életet élt, hogy megörökítette.
Nem kell előtérbe helyezni, békén kell hagyni és támogatni.
A költői kérdésre egy mai hír: „GDP-arányosan egy tagállam sem költ ennyire sokat a saját működésére. És ennyire keveset sem az egészségügyre. A sok megszorítás közepette viszont pluszpénzt kapott a kormánypropaganda.” (Eurostat).
Arra van pénz, amire akarják.
6/10
Joseph Barbera okt. 18. 08:53:09 6/10 Előzmény 道の進展
(76/79)
Teljesen egyetértek, ám mivel ez nem jellemző rám ( :-D ) továbbra is fenntartom a véleményem, hogy Balsai Móni számomra nem átütő színésznő, és valahogy nem szeretem a játékát. Bevallom, színdarabot - az általad is említett okok miatt - nem néztem túl sokszor mostanában, így utóbbi 2 színésznőről nem tudok nyilatkozni. Talán csak annyit, hogy miután már külsőre is kissé egyformának látom őket, nem tesz kíváncsivá maga a karakter. Én sem szívesen politizálok, úgyhogy csak költői a kérdésem, hogy vajon manapság - a pénzcentrikus világban - melyik kormányzat helyezné előtérbe az inkább nonprofit kultúrát? A színház számomra az illúziók színtere és a hétköznapiságtól való elrugaszkodás lehetősége. A "kiszólogatás" és trágárság miatt azonban engem is inkább lehangol, így mellőzöm.
道の進展 okt. 10. 16:08:54 Előzmény Joseph Barbera
(75/79)
Én kedvelem Balsai Mónit, elegáns és visszafogott eszközökkel is hat.
Szerintem Sodró Eliza jóval groteszkebb karakter, mint Lovas Rozi.
Azzal viszont egyetértek, hogy túl sok a felesleges hangoskodás a színházakban, és a trágárság sem mindig indokolt. Kevés az igazán jó új színdarab, egyfajta be- és kiszólásos aktualizálás jellemez sok előadást. A szegényes díszlet is nagyon sokszor lehangoló, persze ennek fő oka a pénzhiány.
Ebbe nem megyek bele, mert nem szívesen politizálok egy kulturális oldalon, de ténykérdés, hogy tojnak a kultúrára.
Paradoxonnak tűnik, de nem az, a szocializmusban volt a magyar színjátszás és filmművészet (+ tv) aranykora. Soha annyi érték nem jött létre, mint akkor, és még most is ezeket nézik a legszívesebben, ahogy ezt ezen a fórumon is tapasztalom.
6/10
Joseph Barbera okt. 09. 13:24:24 6/10 Előzmény 道の進展
(74/79)
Sajnos a színdaraboktól sem vagyok elájulva. Voltam mostanában párszor - méregdrága jegyárak vannak - és ehhez képest katasztrófa. Trágárság, kiabálás, szegényes díszlet, megjátszás, és olcsó poénok. nem gondolkodtat el, hanem unatkozni kezdek, sajnos. Továbbá földszintes témák, amiért nem megy az ember színházba, elég, ha felszáll a 4-es 6-os villamosra. A felsorolt színésznők közül az első néhányat még kedvelem is (ők idősebb korosztály), viszont pl. Balsai Mónit nem kedvelem, számomra megjátszós, álságos, és az utóbbi kettő (Lovas, Sodró) még küllemben is annyira "egykaptafa" , hogy esküszöm láttam őket pár TV filmben mostanában, de nem tudnám megkülönböztetni. Olyan szépecske semmi. És igen, van zs kategória nézőben is, hiszen a színházak tele vannak szép ruhába öltözött sznobokkal...akiknek indokolt önálló véleménye nincsen. Ez mindig is így volt. ;-)
道の進展 okt. 06. 15:20:54 Előzmény Joseph Barbera
(73/79)
A kicsit távolabbi és a közelmúltból: Kováts Adél, Ónodi Eszter, Tóth Ildikó, Nagy-Kálózy Eszter, Györgyi Anna, Balsai Móni, Lovas Rozi, Sodró Eliza.
Színházba is kell járni.
Egyébként, nézőben is van zs kategória.
7/10
James 12 trees ápr. 20. 00:54:28 7/10
(72/79)
Időnként bele lehet futni ilyen gyöngyszemekbe! Az operatőri munka nagyon jó volt, de ezt a kamerarángatást el kéne felejteni végre, nagyon zavaró! Szép a táj, van egy hangulata az egésznek. A hangot sajnos nem mindig értettem, de ez valahogy járványként tombol a többi magyar filmbe is. Nyomokban színészi játékot tartalmaz a film. Túl sok benne a fordulat, sosem gondoltam volna, hogy ez valaha baj lesz, de komolyan 10 percenként csavartak egyet, ami felülírta mindazt, ami addig történt. Dorkát sokan kritizálják itt, de szerintem igenis jól játszott. A lengyel Tominak jót tett egy drámaibb szerep, mert mindig ficsúrt játszik. Sajnáltam, hogy nem volt egy abszolút pozitív főhős, ergo nem volt kinek szurkolni. A vége pöppet túl lett tolva. Árpa Ati szerintem nagyon jót tett a filmnek, ő volt nekem a stabil pont, nem tudom miért. Simon kornélt sosem láttam még ilyen „nagy” szerepben, kijárt már neki is egy főszerep. Nem értem miért nem reklámozták anno ezt a filmet, évekkel később találtam rá, és kifejezetten jól esett. Három nagy hiba azonban van, ami fölött nem tudok elsiklani. 1. Felejtsük már el ezt az indokolatlan káromkodást, még emberrel nem találkoztam, aki ezt igényelné. 2. Az dráma/verekedés jelen lehet, de módjával, ne erőszakkal/naturalizmussal fokozzuk a hangulatot. 3. Ne legyen hányás a filmeken, senki nem kíváncsi rá. A film hibáit azért javítja a csavaros történet. Mindent összevetve azért még mindig a vállalható darabok között van, üde színfoltja a filmgyártásnak.
6/10
Joseph Barbera febr. 09. 12:30:30 6/10
(71/79)
A zs kategória természetesen nem egy hivatalos kifejezés, hanem egy vicces szleng azokra a filmekre, amik egyszer nézhezők, vagy egyszer sem. Ennek több oka lehet. Jelen esetben az, hogy túl tekervényesre sikerült a sztori, rendkívül rosszul artikulálnak a színészek, és nehezen vonatkoztat el a néző magától a színészi teljesítménytől. Gondolom teljesen egyéni, hogy kinek milyen színészi játék tetszik. Én azokat szeretem, ahol nem jön át magának a színésznek az allűrös személyisége, hanem el tudok vonatkoztatni, tehát elvarázsol, és elhiszem a figurát, amit megformál. Illetve átüt a tehetség. Még Gryllus Dorka elmegy, bár nem tartom sokoldalú színésznőnek, de Simon Kornél pl. teljesen " vértelen" számomra. Nyilván nem fogom színész óriásokhoz hasonlítani őket, úgyhogy próbálok néhány magyar színészt megemlíteni. Mondjuk a férfiak közül Gálvölgyi, aki drámai szerepekben is kiváló, vagy Gálffy László. A fiatalok közül számomra Olasz Renátó ígéretes és Patkós Márton pl. Nőkkel már nagyobb bajban vagyok. Régen voltak kiválóságok, mint Béres Ilona, vagy Bánsági Ildikó pl. Manapság nagyítóval kell keresni. Mindegyik egykaptafa, nem csak külsőben.De azért biztosan akad gyöngyszem, ehhez azonban nézhető és "ehető" filmeket kell(ene) gyártani.
Sz. Péter febr. 03. 10:57:07 Előzmény Joseph Barbera
(70/79)
Egy Lengyel Tamás, Simon Kornél, Gryllus Dorka zs-kategóriás?
(a "zs" egyébként súlyos képzavar, mivel a filmiparban csak A és B kategóriás filmek léteznek)

Szerinted ki nem "zs kategóriás" színész?
6/10
Joseph Barbera febr. 02. 22:56:59 6/10
(69/79)
Szerintem maga a sztori nem volt rossz, számomra nem volt bonyolult, lehetett követni, rendben volt. Viszont ahogy többen is leírták, a szereplő gárda teljesen zs kategóriás volt, nem lehetett érteni a szöveget. Nem ártott volna egy utószinkron, akár normális szinkronszínészekkel, akik tudnak beszélni,artikulálni és nem hadarnak. Szerintem a karakterek közepesen voltak kidolgozva, nem volt rosszabb egy átlagos amerikai filmnél, csak sajnos a színészek jellegtelenek voltak. Mondjuk Gryllus D. legalább valamilyen volt, még ha irritáló is kissé. Erős koncentrációval és nagy hangerőn egyszer nézhető alkotás.
6/10
biso7 2023 okt. 06. - 17:42:54 6/10
(68/79)
Nézhető film, még izgalmasnak is mondanám, ha nem lenne rengeteg zavaró körülmény. A színészek azért gyengék, mert a forgatókönyvírók és a rendező csapnivaló, szerintem a színészek sem tudták, hogy mit kellene játszani. Egy összecsapott munka, ahol nem voltak kimunkálva sem a karakterek, sem a jelenetek. Nem tudom, hogy indult az egész, de szerintem úgy, hogy a producer megkérdezte a stábot: Srácok van pénz, hétvégén össze tudtok dobni valamit?
1/10
ligetiz51 2023 okt. 04. - 22:38:02 1/10
(67/79)
Ez nagyon rossz film, 0 színészekkel.
1/10
tóthlászló 2023 aug. 03. - 22:16:37 1/10
(66/79)
Borzasztóan rossz film, nehezen követhető, szemel láthatóan Erdélyben akartak valami nagyon kacifántosat csinálni, de ez nem jött össze.
1/10
tóthlászló 2023 máj. 05. - 08:22:23 1/10
(65/79)
Nehezen követhető, rossz hangminőségű akármi a sötét és barbár Erdélyben játszódó akármi, egyetlen érdeme az operatőri munka 2/10
őségű
3/10
The Cortez 2022 márc. 15. - 14:35:52 3/10
(64/79)
Magyar thrillerként reklámozott mozi, aminek semmi köze nincs a zsánerhez, legfeljebb csak 1 összecsapott krimihez. A kezdőképsorok rohadt jól néznek ki, és a helyszínválasztás is király, de pár perc után egyértelművé válik, hogy a Víkend szintén csak 1 újabb Hollywood-koppintás az angol nyelvű, rockos nyitózenével meg a rengeteg erőltetett káromkodással.
A sztori akár még működhetne is, ha nem csavarták volna ennyire agyon, illetve ha nem vágják tele 1 csomó bele nem illő baromsággal. A műfajkavalkádtól ugyancsak a fejemet fogtam, mivel a krimi mellé megpróbáltak becsúsztatni 1 kis western hangulatot, a fináléból pedig majdnem 1 akciórövidfilmet csináltak. Ezeken kívül van 1 erotikus rész, ahol a szexjelenet valóban stílusos + igényes, csak hát teljesen váratlan, na meg kicsit sem illik ide. Az alkotás a műfajváltogatás, valamint a sok felesleges szereplő miatt válik túlzsúfolttá.
A színvonalas fényképezés plusz a kiváló látványvilág egészen a lezárásig kitart. A színészi játék közül egyedül Árpa Attiláé ér valamit (WTF?). A karakterek szinte mind primitívek, s persze mind full klisések. Mint ahogy a legtöbb hollywoodi moziban, úgy itt dettó kiszámítható, hogy Mr. Balfék tartogat még meglepetéseket, és hogy a legsunyibb-legszemetebb szereplő nevet majd a végén.
A készítők egyébként a parasztos tájszólással a déli akcentust, a vidéki suttyók szerepeltetésével viszont a délvidéki tagokat akarták helyettesíteni. A zárójelenet megint csak nem illik bele az összképbe, ráadásul pont olyan kiábrándító, mint a játékidő egésze alatt hallható dialógusok.
4/10
statham 2021 ápr. 26. - 00:23:45 4/10
(63/79)
Pozitívumok: kiváló operatőri munka és fényképezés, gyönyörű Erdélyi helyszínek (Pádis, Csodavár)
Negatívumok: Gryllus Dorka beszéde irritáló, a többiek meg motyognak (Papp János kivételével)... a sok csavartól meg egy érthetetlen katyvasz lesz a végére.
1/10
Tomaki 2021 márc. 04. - 21:35:58 1/10
(62/79)
Végigszenvedtem a Netflixen, kár volt. Kínosan pocsék színészi játék, egyszerűen semmi élet nincs a beszédjükben. Nevetséges "fordulatok" a történetben, semmi életszerű. Gryllus D meg egyre irritálóbb, színésznőnek nem is nevezhető. Most is csak nézett a buta boci szemeivel, hát nem jött át, hogy ő most egy furfangos ügyvéd. A táj viszont szép, arra ment a 2 pont.
2/10
Dörflinger 2021 jan. 06. - 20:11:09 2/10
(61/79)
Pocsék film. Ha Gryllus Dorka, akkor garantált egy kettyintés... ebből sem maradhatott ki. Egyébként hadarnak, suttogva hadarnak, majd artikulálatlanul halkan motyognak... Felét nem érteni, mert ezek nem színészek, hanem csak színészipari tanulók. Az operatőri munka ér valamit, ezért 2/10
5/10
csontmaci 2020 dec. 18. - 23:40:35 5/10
(60/79)
Sok szempontból jól megcsinált film, kivéve, hogy rohadtul nem érteni a történetet a sok csavartól. És nem, nem fogom másodszor is megnézni, hátha jobban megértem. Annyit azért nem ér.