6/10
luci87 2018 nov. 17. - 09:46:31 6/10 Előzmény tbgy
(30/110)
Nem csak te, mi (én )is,mert sok mindent nem értettünk.
Az nekem is feltűnt, hogy volt köztük 1950 es születésű,és az is nyugdíjba ment 89 ben... 39 évesen..? Volt 37 es is, az még oké..
6/10
luci87 2018 nov. 17. - 08:22:12 6/10
(29/110)
Azt hiszem,majd mi is megnezzuk meg egyszer,ha letoltheto lesz a film.Tegnap lattuk a moziban.
Sok minden rejtely szamunkra.
A film maga izgalmas,de kicsit hosszu lett,es a kameraforgatas,sok liheges nekem se tetszett.Nyomaszto volt az egesz film.A fohos benazasa ,mikor cselekednie kellett volna,es fedezni a tarsat,miatta majdnem meghalt o is...hat eleg idegesito volt.Erthetetlen,miert megy ,mehet terepre,aki bepanikol...Az is,hogy ilyen allapotban hogy dolgozhatott egyatalan meg ott..
6/10
luci87 2018 nov. 17. - 08:12:22 6/10 Előzmény dr.levai
(28/110)
Elismerem,nalam es a ferjemben van a hiba,mert egyiken se ertettunk tobb mindent.Elmondanad,mert te erted,hogy:

(Spoiler lehet!!!! Ugord at ha zavar !)

A sok ember halalat vegulis miert,es ki okozta,tette..? Eloszor azt hittuk a monogramozas utan,hogy mindenkinek meg kell olni egy masik embert a listarol...de ez ugye kilove.Azt ertem,h mindegyik ugy halt meg,ahogy o olt meg mast...

Bede F.Sz. milyen papirt gyurt ossze,mikor meghalt a foszereplo holgy ferje? Ot ki olte meg?Miert akarta megolni a hamburgerre locsolt ampullaval? Ha megette,miert nem halt meg?
Hirtelen ennyi.
10/10
dr.levai 2018 nov. 11. - 21:56:28 10/10
(27/110)
Szenzációsan jó film, sajnálom azokat akik nem értik az Ő készülékükben van a hiba....
7/10
MT2101 2018 nov. 11. - 08:42:00 7/10
(26/110)
Nem lett volna ez rossz... Akár jó is lehetett volna. A pánikrohamos légzés hangeffektet ennyi időn keresztül rászabadítani a nézőkre felesleges és nagyon idegesítő. Mintha valami terhestornán lenne az ember. A másik bajom, hogy miközben például épp eme pánikrohamos jelenetek érzelmi megnyilvánulása az egész filmból elvesz vagy 30-40 percet, addig a dramaturgiailag fontos fordulópontokon a fénysebesség négyzetével száguld el. Oké, hogy nem kell egy thrillernek szájbarágósnak lenni, de hogy a mozi végén a kocsiban ülve a párommal még 10 percen át próbáljuk összerakni, hogy most akkor ki kivel miért merre... na azt nem szeretem. Összességében nem rossz film, izgalmas, nem sok kellett volna hozzá, hogy 10-est kapjon tőlem.
1/10
atallas 2018 nov. 11. - 08:10:47 1/10
(25/110)
BORZALMAS! Mármint annak értelmében, hogy nézni is szenvedés, így aztán a film fele után ott is hagytuk. A hanghatások egyszerűen idegesítőek, a zenei effektek rémesek, a lélegzés túlzó kiemelései csak azt váltják ki, hogy meneküljünk. Fikcióba ültetett kínhalmaz, ahol talán a színészi játék helyén van, de sem a sztori (író), sem a rendező nem akarta ezt egységbe fogni. Szomorú, hogy a magyar színészek közül csak a Schneider Zoltán kellően undorító ahhoz, hogy indulatos ember külsőt mutasson, ezer hasonló szerepe révén hihetetlenül unalmas. A fejre állított városképek ilyen mértékben való beültetése teljességgel felesleges, kissé görcsös abban, hogy a rendezőnek ez okozott orgazmikus örömöt. Nézése közben egy érzés kerített hatalmába, mégpedig az, hogy elhúzzuk a csíkot, amit nagy megkönnyebbüléssel meg is tettünk!
szocika 2018 nov. 07. - 13:04:32 Előzmény Pimpalini
(24/110)
SPOILER!!! :-)

Igazad lehet, hogy a kerekesszékes X embere, de akkor miért ölték meg a többi emberkét, hiszen, ők nem tudtják ki az X. (max ahogy írod a maradék nyomokat tüntették el)
Szóval van benne logikai buktató.

Ettől függetlenül is jó film, végre egy igazi magyar krimi.
Talán ezt a kameraforgatást + lihegést vitték túlzásba.

4/10
tbgy 2018 nov. 07. - 03:23:05 4/10 Előzmény Pimpalini
(23/110)
Nagyon köszönöm a válaszod! :)
8/10
Pimpalini 2018 nov. 06. - 23:13:16 8/10 Előzmény szocika
(22/110)
SPOILER!!!

Szerintem a kerekesszékes eleve X embere, aki (mondjuk úgy) besúgó a többi között, s egyben végrehajtó is. S azért hal meg (emlékezz az utolsó mondatára: "itt csak egyszer lehet hibázni", vagy valami hasonló), mert hibázott (hisz kiderült az a dolog, aminek nem lett volna szabad).
Beszél egy szabadúszóról, aki neki dolgozik, na az lesz az illető a tetőn. S ő nyírta ki X megbízásából.

Mellesleg visszagondolva egyre jobban tetszik a film, mert a szövegek, idézetek is nagyon a helyükön vannak. Nem szeretem a szájbarágós történeteket.
Itt ugye a lány kiül a tetőre egy táblával: "Minek élni ott, ahol az igazság halott." Ugyanaz a jelenet a tetőn a végén, amikor a főhős lemond a lánya életéért cserébe az igazságról. "Mit ér az igazság, ha a lánya halott..." Mondhatná.
S így ez válasz a kolléga lenti kérdésére is. Az egyik sorozatgyilkos megússza. Ez van.

SPOILER VÉGE!!!!!
szocika 2018 nov. 06. - 22:00:50
(21/110)
SPOILER!!!!! SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!
Én így értelmeztem.

Kulkát az elején a kerekesszékes emberei kínozzák meg, mert csak ő tudja, hogy ki az X, illetve csak neki van bizonyítéka ellene. A kerekesszékes emberei ölik meg a többit is, mert mindenkinél ott van az üzenet, Kulkánál is ott van a kis nyomtatott papír.

Mikor megszerzik a bizonyítékot, akkor a szabadúszó kinyírja a kerekesszékest, gondolom X megbízásából, hogy ne maradjon nyom.
Más kérdés, hogy a kerekesszékes lehet az X nek dolgozik az elejétől vagy ő akarja zsarolni az X-et.
Én így értelmeztem.
Számomra is kicsit sokat akart a film!!!!

SPOILER!!!!!
8/10
Pimpalini 2018 nov. 06. - 21:36:46 8/10
(20/110)
A szavazat lemaradt... :)

8/10.
8/10
Pimpalini 2018 nov. 06. - 21:29:05 8/10 Előzmény Felhő
(19/110)
SPOILER:

Nem csupán az alkotók felsorolása, hanem a(z) (ön)gyilkosságok bemutatása is. Ha figyeltél, akkor az áldozatokat mutatják a haláluk előtt, vagy a "balesetek" után, közben.

SPOILER VÉGE!!!

Lehet, hogy számodra feliratozni kellett volna a történéseket. :)
8/10
Pimpalini 2018 nov. 06. - 21:27:06 8/10 Előzmény Blanco67
(18/110)
Magánéleti szál, a főhős és lánya kapcsolata, gyilkosságok, politikai szál, s mindez egyetlen filmben.
Nem értem hogy lehetett unalmas? :)
8/10
Pimpalini 2018 nov. 06. - 21:22:58 8/10 Előzmény tbgy
(17/110)
Szia!

Válaszok a kérdéseidre:

SPOILER!!!!!

A sztori kb 2017-ben játszódik, ugyanis 2003-ban halt meg a nyomozónő férje, s a lánya körülbelül 13-14 éves lehetett.
Mint kiderült , az érintettek "ügynökök", belügyesek voltak egy bizonyos fedőszerv alkalmazásában. Őket meg akkor nyugdíjazták/nyugdíjazzák (ma is), amikor akarják.
Most néztem meg a filmet, valóban kicsit sok volt a lihegés (s nem a szex miatt :) ), de spongyát rá. Nem volt rosszabb, mint finn izzadása és idegeskedése a SW 7-ben.

Maga az indíték elég furán van elintézve (lényegében ez az egyik csavar a filmben), de ha figyeltél, akkor meg is van. Kezdetben az ember azt gondolná, hogy ez bosszú. Ezt támasztja alá az utolsó nyomok egyike is, mert mindegyik úgy halt meg, ahogy másokkal végzett korábban.
A végén derül ki (Szabó Győzőtől), hogy a X. személy az, aki irányítja a szálakat, vagyis ő az, aki a zsarolhatósága miatt kivégezteti egykori társait. Mindezt egyfajta bosszúként feltüntetve, hogy még tettes is legyen, s lezárható legyen az ügy (ha az öngyilkosságokat nem veszi be a rendőrség).

Számomra ezen a ponton volt az az érzés, hogy kicsit sokat akart a film.
De ettől még nekem bejött.

Mi lett a sorozatgyilkossal? A megbízó megbukott, ami végül is lényeges volt. Ez is tetszett, hogy nem mentek el az alkotók a valószerűtlen kategória felé (nem lett a végén teljes happy end).

SPOILER VÉGE!!!!!

Szerintem jó film lett, a zene volt idegesítő az elején. De jó karakterek, jó színészi játék, s kellemes történet.

Osztom azok véleményét, akik szerint egyre jobb magyar filmek születnek.
5/10
Felhő 2018 nov. 05. - 09:16:39 5/10
(16/110)
Nem is tudom ... a rókás előzmények után, és ilyen szereplő gárdával sokkal többet vártam.

Bennem van a hiba, de nem bírom ha a film első 8 perce az alkotók felsorolása, - még a rendező asszisztens is komoly másodperceket kap -, a színészek pedig maradjanak a végére, közben megy a nehezen értelmezhető feje tetejére fordított töméntelen drónfelvétel (értem, hogy mit akart jelenteni, de teljesen túltolták, a szinte 10 percenként bevágott drónfelvételek már szinte idegesítően emlékeztetnek arra, hogy az MNF-től kapott támogatást el kellett költeni, és ez lehetett az egyik leghúzósabb tétel a költségvetésben, - (t. 7esbusz kolléga véleményével egyetértve) - ha már a történet kezdete előtt elhunyt férjet "alakító" jónevű katonás színész gázsijára csak néhány fotó erejéig futotta (???), mert egyébként nehezen értelmezhető ez a szerepvállalás(a).

És igen, igaza van RozVik nézőtársnak, a sok (túl)lihegéstől már kimondottan idegesítő lesz mind a főszereplő karaktere (nézőként néha beléptem volna a filmbe adni neki 2 pofont, hogy térjen már észhez :-) ) de az egész film is az lett így: idegesítő és unalmas, thriller kategóriába sorolt alkotás ezt a lassúságot nem engedheti meg magának.
Pedig jó volt az alapötlet, forgatókönyv, szereplők, viszont sok a logikai bukfenc, de ezt már tbgy is leírta.

Az egész olyan fáradt, erősen sablonos lett (főkapitány, prof, döglött akták, stb., stb.), amúgy jut eszembe, hogy mi is lett most a kvázi sorozatgyilkossal? Ugye nem lesz 2-ik rész...

4/10
tbgy 2018 nov. 05. - 06:23:54 4/10 Előzmény tbgy
(15/110)
Továbbá:

!!! SPOILER !!!
Egy ilyen fokú pszichés betegségben szenvedő ember nemhogy gyilkossági nyomozó nem lehetne, de közrendőr sem!
Azon kívül ha már 15 éve, a férje halála óta beteg, kizárt hogy fel tudott volna nevelni egyedül egy gyereket!

Teljes nonszensz az egész sztori...

!!! SPOILER VÉGE!!!
5/10
RozVik 2018 nov. 05. - 06:01:09 5/10
(14/110)
Maga a történet nagyon jó lenne, de a film teljesen elment abba az irányba, hogy a főszereplő pánikbetegségét emelje ki. Komolyan mondom ettől a sok lihegestől még az is panikrohamot kap, akinek semmi baja. Kevesebb depi a nőtől, több pörgés, akció és kiváló thriller lehetett volna. (persze ízlések és pofonok, kinek mi tetszik)
4/10
tbgy 2018 nov. 04. - 18:09:07 4/10
(13/110)
Segítsen valaki!

!!! SPOILER !!!

Lehet hogy én vagyok a hülye és valamit nagyon nem értettem, akkor köszönöm ha ezt is elmagyarázza valaki! :)
Tehát:
1989-ben nyugdíjba ment emberek hogy lehetnek 2017-ben alig 60 felettiek?!
28 év!!!
Ha 55 évesen mentek is nyugdíjba, minimum 83 éveseknek kellene lenniük!
Márpedig a sztori egyértelműen ma játszódik (autók, számítógépek, telefonok...)

Kiderült egyáltalán a végére, hogy kinek, mi és miért volt a gyilkosságok indítéka?!?

!!! SPOILER VÉGE!!!

Segítség!!! :)))
7/10
7esbusz 2018 nov. 04. - 12:08:04 7/10
(12/110)
Nekem is bejött, bár nem mentes a magyar filmektől enyhén szólva nem idegen hosszú unalmas jelenetektől. A fejjel lefelé állított képek 2-3 percig érdekesek és újszerűek de ilyen sokszor inkább dögunalom. Ezért kár húzni az időt. A színészek jól játszanak, szerintem jó a cselekmény is, a történet kerek és érdekes, szóval nálam egy 7-es, ha kicsit pörgősebb lenne (akár csak annyira, mint a sokszor emlegetett skandináv krimik) lehetne 8-9....
1/10
lentemarton 2018 nov. 04. - 10:53:11 1/10
(11/110)
A zavaros események egymást követő folyamából nem bontakozik ki történet, így a film kifejezetten vontatott, érdektelen, de ugyanakkor hosszú. A jeleneteket mindemellett gondosan végigkísérik jól ismert filmes klisék, effektek – mint például a főhős lassított, hangos levegővétele – még nehézkesebbé, bosszantóan közhelyessé téve az alkotást. Váratlanul gyenge film.